Skocz do zawartości

Nuggets 2024/25 - Booth przestań mi Jokicia prześladować

Lucas

Denver obroni tytuł?  

48 użytkowników zagłosowało

1. 1. Nuggets b2b mistrzem?

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, joe dumars napisał(a):

a bruce brown to pies?! oddaliscie 2-och najlepszych obroncow, nikt tej luki nie wypelnil. to nie moglo sie dobrze skonczyc; ktos musi zapierdalac w obronie...

No i to wychodzi drugi sezon bokiem. Plus ogólny regres Gordona i Portera plus chimeryczność Jamala i jest jak jest. Rozwój Brauna tego nie rekompensuje, a głębia składu (pewna piątka na PO to wiadomo - Cesarz Jokić, Jamal, Gordon, Porter, Braun), czyli Watson, Pickett, Russ czy wracający po kontuzji Strawther na kolana nie powala.

Z drugiej strony jak Murray odpali, Gordon przypomni sobie jak gra, Braun nie spali się w PO, opcje 6-9 dodadzą coś więcej  iż się po nich spodziewam to może być fajny run.

2 godziny temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Nie wiem za bardzo o czym dokładnie piszesz, bo skład jest niemal dokładnie taki sam jak rok temu.

A zauważyłeś że w tym sezonie to prawie każdy się wzmocnił? Zwłaszcza na zachodzie

Do tego kontuzje 

A z Jokicem który broni jak broni zawsze będzie ciężko w obronie 

15 minut temu, joe dumars napisał(a):

a bruce brown to pies?! oddaliscie 2-och najlepszych obroncow, nikt tej luki nie wypelnil. to nie moglo sie dobrze skonczyc; ktos musi zapierdalac w obronie...

Brown odszedł po sezonie 22/23, Nuggets zgodnie z CBA mogli mu zaproponować tylko niewiele ponad 8 baniek rocznie, więc akurat tutaj ciężko mieć pretensje o to, że nie został

nikt nie oczekiwał, że Nuggets będą top10 obroną ligi, ale nie powinni być aż tak tragiczni, zwłaszcza, to, że przez cały sezon nie udało się przekonać Gordona by bronił tak jak potrafi idzie na karb sztabu, to samo z rozwojem Portera, jak były pewne przebłyski w sposobie gry, to teraz mamy znowu pałowanie trójek i niewiele więcej, formuła się chyba wyczerpuje, z szatni słychać głosy, że Malone stracił posłuch, podobno gracze nawet filmów przygotowanych przez sztab nie oglądają, nie wiem czy wszyscy i to jest oczywiście tałatajstwo, ale no zmierza to chyba w jednym kierunku

5 minut temu, Kubbas napisał(a):

A zauważyłeś że w tym sezonie to prawie każdy się wzmocnił? Zwłaszcza na zachodzie

Rox nie, Grizz nie, Mavs osłabieni, Suns to żart, Kings niemniejszy, LAC też się nie wzmocnili, Wolves dodali Randla i stracili KATa, GSW jedynie i to na dość dużym farcie sporym kosztem

co Ty pitolisz?

18 minut temu, Kubbas napisał(a):

A z Jokicem który broni jak broni zawsze będzie ciężko w obronie 

od 5 lat Nuggets z Jokiem na boisku zawsze mieli drtg na poziomie 113-114 co odpowiada obronie Celtics z tego sezonu, no, ale bez zaangażowania Gordona, to rzeczywiście tegoroczna obrona Joka ciągnie to w dół jeszcze bardziej

7 minut temu, julekstep napisał(a):

Lakers też ponoć jakiegoś bolka dodali

a no i OKC już są pełnoletni a Rockets prawie

no LAL to wiadomo, OKC też można przemilczeć, bo nikt nie miał w lidze takiej elastyczności pod ruchy

a no, przypomniałem sobie, że LAC dodali Bogdana, no ale jak zrzucasz kontrakt PG13, to jakby trochę łatwiej

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

3 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

nikt nie oczekiwał, że Nuggets będą top10 obroną ligi, ale nie powinni być aż tak tragiczni, zwłaszcza, to, że przez cały sezon nie udało się przekonać Gordona by bronił tak jak potrafi idzie na karb sztabu,

Skoro coaching się nie zmienił, a Gordon przestał bronić, to może jednak nie jest winą coacha, że mu najlepszy obrońca zaczął bronić dużo gorzej gdy akurat skorelowało to z opuszczeniem +30 meczów i nowym kontraktem.

1 minutę temu, BMeF napisał(a):

Skoro coaching się nie zmienił, a Gordon przestał bronić, to może jednak nie jest winą coacha, że mu najlepszy obrońca zaczął bronić dużo gorzej gdy akurat skorelowało to z opuszczeniem +30 meczów i nowym kontraktem.

ciężkie to jest do jednoznacznej oceny, Gordon jest nazywany Mr Nugget, to tytuł dla gracza będącego symbolem klubu, jego sercem tak jakby, wcześniej to miano miał Harris, sam Gordon wydawał się bardzo spełniony w Denver, bardzo zaprzyjaźnił się z Jokiem, więc spadek formy spowodowany wyłożeniem lachy jest naprawdę dość wątpliwy, no, ale fakt jest taki, że nie broni, za to zaczął rzucać bardzo dobrze, poprawił trójkę o jakieś chore wskaźniki, zdecydowanie największy skok w lidze w tym względzie, więc też nie do końca można powiedzieć, że ma na wszystko wywalone

17 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

Rox nie, Grizz nie, Mavs osłabieni, Suns to żart, Kings niemniejszy, LAC też się nie wzmocnili, Wolves dodali Randla i stracili KATa, GSW jedynie i to na dość dużym farcie sporym kosztem

co Ty pitolisz?

Lol

Gsw lepsze niż rok temu Lakers Okc Clippers wyglądają o wieeeele lepiej niż rok temu Rockets też Wolves obecnie wyglądają całkiem groźnie również wydaje się że porównywalnie do zeszłego roku 

Rockets nie są lepsi niż rok temu?xddd

Mavs Suns Kings to bottom Westu po co ich wymieniasz?

Może też nie doprecyzowałem wzmocnili - albo są lepszym kolektywem niż rok temu z lepiej fitujacymi częściami najlepszy przykład to Clippers

Albo Rockets gdzie mlodzi zrobili następny krok do przodu

Topka zachodu jest mega mocna a Nuggets stoją w miejscu

Teraz, Kubbas napisał(a):

Lol

Gsw lepsze niż rok temu Lakers Okc Clippers wyglądają o wieeeele lepiej niż rok temu Rockets też Wolves obecnie wyglądają całkiem groźnie również wydaje się że porównywalnie do zeszłego roku 

Rockets nie są lepsi niż rok temu?xddd

Mavs Suns Kings to bottom Westu po co ich wymieniasz?

pisałeś, że prawie cały zachód się wzmocnił

a realnie wzmocniły się dwa teamy w tym jeden na wałku, a drugi na farcie, no jeszcze SAS, ale to wiadomo co było potem

dzięki, że wypisałeś mi kto jak wygląda w tym sezonie, ale nie o tym pisałem

Chcecie się pozbyć Malonea

I to już od x czasu przecież wcześniej już tak się tutaj na forum wypowiadałeś 

Tylko ja dalej nie rozumiem dlaczego i kosztem czego

Są sytuację gdzie widać ewidentnie winę trenera ale to nie jest sytuacja Denver 

Teraz, LeweBiodroSmoka napisał(a):

pisałeś, że prawie cały zachód się wzmocnił

a realnie wzmocniły się dwa teamy w tym jeden na wałku, a drugi na farcie, no jeszcze SAS, ale to wiadomo co było potem

dzięki, że wypisałeś mi kto jak wygląda w tym sezonie, ale nie o tym pisałem

To chyba oczywiste że pisałem o playoffowych teamach po co mamy tutaj dyskutować w kontekście Nuggets o Suns? Dwa teamy się wzmocniły? Dwa teamy są lepsze niż rok temu? Ty na pewno ta sama lige oglądasz?

Okc 

Rockets

Lakers

Clippers 

Warriors

To są na pewno lepsze drużyny o wieeeele niż rok temu

dwa teamy?

9 minut temu, Kubbas napisał(a):

Są sytuację gdzie widać ewidentnie winę trenera ale to nie jest sytuacja Denver 

to ja mogę napisać, że tak samo JJ to c*** nie trener i Ham był lepszy, taką to samą wartość będzie miało dla Ciebie, bo ja nie oglądam Lakers od 12 lat tak jak Nuggets, a to chyba jednak dość wymierna różnica

Malone nie daje na teraz żadnych argumentów by utrzymać posadę, bo z core gdzie z połową kluczowych graczy zna się od pierwszego dnia w lidze nie potrafi być konkurencyjny na tle drużyn, które wcale nie są rosterowo silniejsze i to sobie możecie mówić dużo, ale poza Thunder, to nikt nie ma jakiejś nadzwyczajnej paki, na koniec decyduje forma, zdrowie i meczapy

4 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

więc spadek formy spowodowany wyłożeniem lachy jest naprawdę dość wątpliwy

No to masz drugi scenariusz, tj. Gordon opuścił +30 meczów.

Normalny mistrzowski team jak mu weterani robią underperformance to dalej jest dobry - jako, że blueprint Nuggets to 'Jokic w ataku robi prime LeBrona' - 'jesteśmy playable w obronie' - 'Murray stawia się na playoffy', to margines błędu jest dużo mniejszy. 

Ale może się stawią na playoffy, może się jeszcze kiedyś zbiorą na jeden sezon, może rozmienią Portera i picki na jakichś fajnych rolesów - aronoł. Tercet Murray-Porter-Gordon na razie na ziutków za +90 mln dają kiepskie value, to zostaje laga na Jokidzika i modlitwa, coaching mógłby zrobić jakiś bonusowy impakt gdyby byli normalnym teamem.

29 minut temu, Kubbas napisał(a):

o chyba oczywiste że pisałem o playoffowych teamach po co mamy tutaj dyskutować w kontekście Nuggets o Suns? Dwa teamy się wzmocniły? Dwa teamy są lepsze niż rok temu? Ty na pewno ta sama lige oglądasz?

Okc 

Rockets

Lakers

Clippers 

Warriors

To są na pewno lepsze drużyny o wieeeele niż rok temu

dwa teamy?

Godzinę temu, Kubbas napisał(a):

tak, dwa teamy

19 minut temu, BMeF napisał(a):

No to masz drugi scenariusz, tj. Gordon opuścił +30 meczów.

no nie miał bym do niego pretensji gdyby przez fakt, że co chwilę coś łapie wolał się oszczędzać, no, ale to tak do początku marca maksymalnie, no jeśli gość planuje zajebać switch z 19 kwietnia i myśli, że to mu pyknie, to chyba nie

19 minut temu, BMeF napisał(a):

Ale może się stawią na playoffy, może się jeszcze kiedyś zbiorą na jeden sezon, może rozmienią Portera i picki na jakichś fajnych rolesów - aronoł.

pamiętam, że mniej więcej w tym samym czasie w 23' też nie było za wesoło, Jok rozegrał z Rox chyba najgorszy mecz odkąd był allstarem, dokuczał mu nadgartek, Murray też chyba łydkę doleczał, niemniej podczas tego sezonu Nuggets miewali kapitalne momenty, a w tym chyba najbardziej zapamiętane będzie win rezerw nad GSW, nie jest łatwo mi rzucać Majka na stos, ale skoro jest duże ryzyko, że ten roster dalej niewiele się zmieni, a on nawet z nim sobie już nie radzi na względnym poziomie, to jakoś wolałbym nie czekać na to co się stanie tylko dlatego, że na pewne rzeczy nie ma wpływu

grubo, oczywiście Kings złapali formę ostatnio żeby było jeszcze ciekawiej, dobrze, że Rox raczej nie będą się wydurniać na koniec

NBA-teamy wywalające coachów przed playoffami dla shock-factora to faktycznie jakaś ekstraklapowa nowość w NBA. Możliwe, że to dobra decyzja w long-runie, ale w sumie szkoda Szalonego Majka, zrobił z 500W, wygrał tytuł, a tutaj skasowany jak jakiś pet ze Znicza Pruszków, bo wkurwia Januszka-prezesa, a wiadomo, że asystent w tydzień niczego tam nie zmieni.