Skocz do zawartości

Nuggets 2024/25 - Booth przestań mi Jokicia prześladować

Lucas

Denver obroni tytuł?  

44 użytkowników zagłosowało

1. 1. Nuggets b2b mistrzem?

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, ignazz napisał(a):

Mądrych ludzi zawsze warto poczytać. 

U MPJ widać efekty lat z Jokiciem, bo z każdym sezonem jest coraz mniej egoistyczny i w tym sezonie już kilka naprawdę fajnych podań miał, potrafi się podzielić piłka, co jakiś czas temu było trudne do wyobrażenia.

No i właśnie to, że potrafi dać więcej niż tylko trójka, bo i w obronie bywa aktywny, wspiera na zbiórce (co wazne, gdy wypada Jokic), a punkty potrafi kreować sobie w paint, ale też kolegom. Niech tak gra, bo może trochę swoją wartość podbije, bo no imo Denver mimo wszystko pewnie MPJa będzie musiało wymienić z powodów finansowych prędzej czy później.

tak będąc szczerym to Wes zagrał dobry mecz po dwóch fatalnych, więc spokojnie z tym, dziś Mem robiło run akurat kiedy brakowało mu zbiórki do TD, zabawne jak co chwilę zerka w góre patrząc czy może już tej zbiórki nie nabił, dwusetne TD niemniej pykło, gratki

ta czwarta kwarta, to jednak powód do zmartwień, powinni to spokojniej dowieźć, a dali się dogonić na +5, a trzeba pamiętać jak fatalny był Bane

najsmutniejsza jednak kontuzja Vlatko przy pięknym wsadzie, wylądował na swieżo leczonej nodze bez żadnego kontaktu, wygląda to na najgorsze wieści, obym się mylił, strasznie szkoda gościa

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

Godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

tak będąc szczerym to Wes zagrał dobry mecz po dwóch fatalnych, więc spokojnie z tym, dziś Mem robiło run akurat kiedy brakowało mu zbiórki do TD, zabawne jak co chwilę zerka w góre patrząc czy może już tej zbiórki nie nabił, dwusetne TD niemniej pykło, gratki

Jak prawie każdy w tych meczach bez Jokicia, jeden na trzy dobre mecze 36 latka na minimum to myślę, że całkiem spoko deal, bo jakiejś regularności większej to oczekiwalbym od gości w prime na maxie, weterani/młodzież mają większe "prawo" do bycia mniej regularnym, bo i zarabiają stosunkowo mniej.

22 minuty temu, Lucas napisał(a):

Jak prawie każdy w tych meczach bez Jokicia, jeden na trzy dobre mecze 36 latka na minimum to myślę, że całkiem spoko deal,

on fizycznie wygląda bardzo dobrze, ja tu oceniam dwa mecze gdzie gra jak dzban totalny na tle jednego gdzie mu się znowu coś poukładało i dał impact na wina

21 minut temu, Lucas napisał(a):

Westbrook > Murray w tym sezonie i to niestety nawet nie jest żart, bo Westbrook nawet jak zagra słabo w ataku, to przynajmniej nadrobi częściowo obrona.

https://www.nba.com/stats/players/advanced?TeamID=1610612743&dir=A&sort=NET_RATING

jak masz opowiadać takie bzdury, to może lepiej nie oglądaj

10 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

https://www.nba.com/stats/players/advanced?TeamID=1610612743&dir=A&sort=NET_RATING

jak masz opowiadać takie bzdury, to może lepiej nie oglądaj

Wow, gość będący na boisku z Jokiciem ma lepszy NetRTG 🤯 Pewnie posługiwałbym się czymś takim w przypadku innej drużyny, która oglądam od świata, ale nie po to oglądam mecze Denver, żeby swoją opinię opierać na jednej statystyce.

Murray jest w tym sezonie fatalny, jak się odkręci to super i będzie go wtedy można pochwalić. Na razie daje dupy po lecie, gdy dostał nową ogromną umowę, więc nie wiem czemu mamy to pomijać.

1 godzinę temu, Lucas napisał(a):

Wow, gość będący na boisku z Jokiciem ma lepszy NetRTG 🤯 Pewnie posługiwałbym się czymś takim w przypadku innej drużyny, która oglądam od świata, ale nie po to oglądam mecze Denver, żeby swoją opinię opierać na jednej statystyce.

no oczywiście, chyba, że akurat szukasz argumentów dla drużyny, której nie oglądasz, wtedy korzystasz z tego, prawda?

https://www.pbpstats.com/wowy-combos/nba?TeamId=1610612743&Season=2024-25&SeasonType=Regular%2BSeason&PlayerIds=201566,203999,1627750

to nawet nie są jakieś wartości podlegającej dyskusji tylko literalna przepaść pomiędzy impactem tych dwóch, Wes grający z Jokiem jest na -3 a Murray +14, fajnie za to wyglądają gdy grają wszyscy trzej

to, że dzisiaj Murray nie dowiózł i generalnie nie dowozi rzutowo, to oczywisty fakt, ale realny impact wciąż ma bardzo dobry, nawet gdy nie ma Joka, to Nuggets z Murrayem mają wyśmienitą obronę choć c***owy atak, ale i tak są na +, co też jakby totalnie przeczy Twoim słowom

stat gdzie Wes bez Murraya ani Joka jest -35 i generuje atak na 80ortg pozostawię już bez komenatarza

1 godzinę temu, Lucas napisał(a):

Murray jest w tym sezonie fatalny, jak się odkręci to super i będzie go wtedy można pochwalić. Na razie daje dupy po lecie, gdy dostał nową ogromną umowę, więc nie wiem czemu mamy to pomijać.

im szybciej wyleczysz się z tego syndromu sztokholmskiego tym lepiej dla Twojej psychiki, bo sezon długi

10 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

no oczywiście, chyba, że akurat szukasz argumentów dla drużyny, której nie oglądasz, wtedy korzystasz z tego, prawda?

No tak, jak nie oglądam jakiejś drużyny, a chce coś sprawdzić to siła rzeczy jedyna opcja są jakieś statystyki, Denver oglądam pełne mecze, więc bardziej ufam swoim oczom

Zresztą to nie jest tak, że tylko ja Murraya krytykuje przecież. Gra słabo to pretensje mają fani (wystarczy przejrzeć Reddit/Twitter) Denver, lokalni dziennikarze czy nawet Malone dziś na konferencji.

Jak Murray gra dobrze, to jest chwalony, jak gra słabo to jest krytykowany, nie widzę w tym nic złego i dziwnego. Gdyby Jokic grał na tym poziomie, co Jamal w tym sezonie, to też pisałbym o nim negatywnie, bo nie ma sensu maskować rzeczywistości.

Oby się Murray ogarnął, ale na ten moment jest fatalny po obu stronach, a na pewno daleko mu do drugiej opcji drużyny o aspiracjach mistrzowskich, która podpisała kontrakt za 200 milionów.

13 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

stat gdzie Wes bez Murraya ani Joka jest -35 i generuje atak na 80ortg pozostawię już bez komenatarza

Bo w ogóle nie odnosisz się do ich gry, a tylko do statystyk, co rozumiałbym gdyby pisał to ktoś kto nie ogląda meczów Denver.

25 minut temu, Lucas napisał(a):

o tak, jak nie oglądam jakiejś drużyny, a chce coś sprawdzić to siła rzeczy jedyna opcja są jakieś statystyki, Denver oglądam pełne mecze, więc bardziej ufam swoim oczom

ja oglądam tylko co drugą kwartę i to tylko w dni parzyste

przecież nie będę z Tobą dyskutował na argumenty kto ma lepsze oczy i kto im mocniej ufa, przytoczone statystyki są dla Bricka miażdżące, tak samo ja dla Twojej początkowej tezy, którą wypowiedziałeś bez nawet zajrzenia w liczby

Murray zagrał w tym sezoniie 3 mecze bez Joka, a i tak wygenrował Net zbliżony do niego, tu nie ma nawet jak próbować tego bronić

Wes w tym sezonie to gracz na -11 Net i 47,4 TS to jest absolutny poziom ultrakasztaństwa pod tym względem, poziom Scoota Hendersona tak dla przykładu i oczywiście miewa fajne momenty, stara się, hustluje, czasem trafi kilka trójek, ale jednak trzeba się szanować i pewne wnioski najpierw przemyśleć zanim się je wstawi z miną nieskalaną wątpliwością

No i mimo tych statystyk to bardziej jestem zadowolony z gry Westbrooka niż z gry Murraya, zwłaszcza jeśli dodamy do tego kontekst oczekiwania + cena/jakość.

Po prostu jeśli Denver ma odnieść jakiś sukces w tym sezonie, to Jamal nie prawa grać tak c***owo jak gra, a Russ jest pozytywnym zaskoczeniem, nawet jeśli liczby tego nie pokazują, to ja tam jestem z jego gry zadowolony i mi się podoba.

I oczywiście za miesiąc lub na wiosnę to może być totalnie inaczej, jeśli Murray zacznie grać lepiej, bo to Murray jest w prime.

A Westbrook nawet jak trafi jakieś trójki jak dziś to coś ekstra, ja tam jestem zadowolony przede wszystkim z jego obrony, rozgrywania i tego że potrafi super przyspieszyć grę Denver, bo dzięki temu Denver trochę przykrywa swoje braki w spacingu.

Niedługo jeszcze Gordon wróci, więc ta czworka Westbrook, Braun, Watson i Aaron to naprawdę fajna siła fizyczno-szybkosciowa, która generuje sporo łatwych punktów.

Edytowane przez Lucas

6 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

tak @Lucas gość z 47TS, minusowy w każdych niemal lineupach "przykrywa braki w spacingu"

"i ok, i ok" głosem Mariusza Rumaka

Bardziej od gościa, który gra na 51TS i gorzej broni i zwalnia grę długim kozłowaniem piłki.

A Denver właśnie zwiększeniem tempa gry i fizycznością stara się maskowac te braki rzutowe.

Teraz, julekstep napisał(a):

uuuu - @Lucas obraził gracza Nuggets, zaraz pozna świat o którym nie miał pojęcia

ja miałem tak jak jechałem po Bartonie!

Ale ja nie obrażam Murraya, bo nie oceniam jego całej kariery. Ja Murraya bardzo lubię i doceniam ile dał Nuggets, co nie zmienia tego, że na razie po prostu jest fatalny i chyba każdy oprócz LBS to widzi.

Westbrooka to raczej prędzej hejterem przez całą karierę byłem, ale na razie gra naprawdę spoko, pozytywnie zaskakuje.

Pierwszy lepszy artykuł z lokalnej prasy, ale dziennikarze czy Malone też się pewnie ma Murraya uwzięli

https://milehighsports.com/denver-nuggets-dallas-mavericks-nba-cup-recap-nikola-jokic-kyrie-irving-jamal-murray/

42 minuty temu, Kubbas napisał(a):

Murray to chyba nie jest przygotowany do sezonu fizycznie, wczoraj to go kazdy atakowal a ten nie stawial zadnego oporu w D

moze ogolnie ma jakies problemy personalne? to IO niesamowity niewypal, snuje sie jakos po boisku

On już Playoffs miał słabe, choć trochę PRowo się uratował rzutami na zwycięstwa + tym rzutem z połowy z Minnesota.

No i Murray zawsze był cholernie ambitny-zadziorny, a teraz jest taki jakis wolny, nijaki. No nie wygląda to dobrze, bo to Playoff+IO+początek sezonu, więc to nie jest tylko slump rzutowy, bo nie działa więcej rzeczy.

Godzinę temu, Lucas napisał(a):

i chyba każdy oprócz LBS to widzi.

Murray ma 11 ortg w lidze grając 3 mecze bez Joka, Ty napisałeś, że Westbrook jest lepszy graczem i jeszcze się tu próbujesz utwierdzać w tych głupotach, które sobie nawciskałeś 

grę Murraya patrząc na to jak wygląda fizycznie oceniam pozytywnie, bo z perspektywy czasu musi być tylko, o ile nie przydarzą się urazy, dalej jest graczem mocno plusowym pomimo bardzo trudnych warunków, nawet się nie zająknąłeś o braku Gordona, dobierasz sobie argumenty nie z tej strony co trzeba i jeszcze się klepiesz po plecach, choć nikt nie napisał, że masz racje

Godzinę temu, julekstep napisał(a):

uuuu - @Lucas obraził gracza Nuggets, zaraz pozna świat o którym nie miał pojęcia

ja miałem tak jak jechałem po Bartonie!

milcz Volksdojczu

Edytowane przez LeweBiodroSmoka