Skocz do zawartości

Nuggets 2024/25 - Booth przestań mi Jokicia prześladować

Lucas

Denver obroni tytuł?  

44 użytkowników zagłosowało

1. 1. Nuggets b2b mistrzem?

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, dannygd napisał(a):

Więc jak z tak grającym Murrayem ekipa ze small marketu zdobywa mistrza, to nie ma c***a we wsi, żeby nie dali mu takiego kontraktu, bo inaczej nikt poważny nigdy by już tu nie chciał zagrać.

i tak nikt poważny nie chce tu póki co grać, od podpisania Gordona naszym najlepszym nabytkiem był bodaj Reggie Jackson z buyoutu, to trochę wygląda jakby czarni bracia niezbyt lubili serbskiego grubaska i nie za bardzo chcą firmować jego legacy będąc tylko tłem w jego blasku

16 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

to trochę wygląda jakby czarni bracia niezbyt lubili serbskiego grubaska i nie za bardzo chcą firmować jego legacy będąc tylko tłem w jego blasku

******** (teraz tu Biodro coś tam odpisał na mój filmik, ja zacząłem odpisywać, a on w międyczasie usunął swój post, więc połączyło)

aha, zapomniałem że Brick tam poszedł, więc można opatrznie zrozumieć mojo wrzutę

my point is: majo zapchane salary, miejsce do życia  jest takie sobie (choć dobre do grania w basket, bo dla wielu graczy ze słabo kreacjo granie koło Murraya i Joka do szansa na pokazanie się + szansa na deep PO runs), są spore wymagania odnośnie tzw cultural fitu (tak słyszałem), no, nie jest to idealne miejsce na ściąganie FA

ten pierwsz z listy argumentów to zdecydowanie najważniejszy, reszta to popierdółki. + fakt, że właściciel chyba pieniędzmi nie lubi szastać?  

Edytowane przez rw30

49 minut temu, rw30 napisał(a):

my point is: majo zapchane salary

najlepsi veci z buyoutów też nie przychodzą, co zastanawia bo:

52 minuty temu, rw30 napisał(a):

miejsce do życia  jest takie sobie

ale to jest Twoje zdanie? bo wszystkie wskaźniki raczej świadczą o wzrostach popularności DNVR jeśli chodzi o miejsce do zamieszkania, w ogóle to już się by robi jakiś spory mit, bo Miami czy LA już tak FAsów wcale nie przyciągają, a ostatnio przoduje w tym ... Milwaukee

56 minut temu, rw30 napisał(a):

ie jest to idealne miejsce na ściąganie FA

tak naprawdę to od zawsze kiedy im kibicuje nie było, podpisanie starego Sapa to było święto lasu

58 minut temu, rw30 napisał(a):

fakt, że właściciel chyba pieniędzmi nie lubi szastać?

właściciel ma sporo takich zabawek i musi to jakoś godzić, ale generalnie 90% właścicieli tak robi, więc to nie jest jakiś tam zarzut... choć powinien być bo akurat Kreonke kilkukrotnie obiecał, że mając Jokicia nie będzie żałował grosza, no i zrobił się z tego przytułek dla szanowanych półemetytów i eurasów z byłej Jugosławii

jakby nie patrzeć, fakty są takie, że nikt nie chce na Nuggets spojrzeć, może i nawet znalazłaby się większa kasa, ale zainteresowania nie ma, ciężko wszystko salary cap wyjaśnić skoro jak sam mówisz, jest to niby idealne miejsce do promocji nazwiska

10 godzin temu, rw30 napisał(a):

nie jest to idealne miejsce na ściąganie FA

Akurat to jest idealne miejsce do ściąganej FA, gdyby gracze i agenci mieli trochę rozumu. Tu 1 lipca się kolejki błagalne gości na minimum-taxMLE 1+1 (Player Option) powinny ustawiać, bo mało miejsca w rosterze, żeby się ogrzać w blasku serbskiego Boga koszykówki i dostać rok później wypłatę życia.

Sam mam sporo pretensji do Bootha czy Kroenkes, bo prime Joka mógłby być lepiej wykorzystany, ale jeśli przykłady Bruce'a Browna czy KCP lub nawet Gordona i chyba generalnie każdego wokół Nikoli nie nauczyły FA, że warto iść na rok do Denver, poprawić wszystkie statystyki, znaleźć "frajera", który zapłaci latem kontrakt życia, to chyba nikt ich nie nauczy, a jeszcze daje to szanse walki o tytuł.

odliczając kontrakty Wesa, Nnaji i Saricia spokojnie wystarczyłoby na kogoś legitnego, no ale co zrobisz

dziś Nuggets wyglądali jak drużyna z grubszej łapanki, Murray wciąż wygląda jakby nie miał nóg, Malone chyba chciał się pomóc przełamać Sariciowi, to go zezłomowali pod koszem ludzie, których nawet nie znam, Brick znowu z grubsza fatalny, niech Jok wraca, bo szkoda oczu na to

Nuggets są sporo powyżej tax tresholdu, balansując na granicy drugiego aprona - nie zarzucałbym więc właścicielowi skąpstwa. Rzecz w tym, że Connelly zostawił drużynę bardzo mocną, ale z minimalną elastycznością, w takiej sytuacji musisz trafiać z ruchami around the margins, a to Boothowi póki co kiepsko idzie.

Z okazjami typu Trent czy Jones na rynku FA to też jest tak, że chce ich pół ligi i wygrywa często ten, który najwięcej obieca w zakresie minut/roli. Obaj wymienieni panowie startują w swoich zespołach, a Nuggets nadal mają top s5 w lidze, więc tego typu obietnic nie są w stanie złożyć. W przypadku buyotów z kolei zmieniły się przepisy, ograniczając możliwości klubów płacących podatki.

co byśmy nie napisali, to i tak wiadomo, że najlepszym wyjściem byłoby puszcze MPJ nawet z dopłatą i podpisać za to dwóch solidnych rotacyjnych graczy, jaka by w rzeczywistości ta s5 mocna nie była, to nie da się nic ugrać jesłi Twoim pierwszym rezerwowym będzie Brick, Watson czy ktokolwiek tego formatu

W dniu 16.11.2024 o 11:36, LeweBiodroSmoka napisał(a):

najlepszym wyjściem byłoby puszcze MPJ nawet z dopłatą

No zapewne, bo jak Murray dostawał maxa to było ryzyko, ale choć w PO pokazał klasę, a MPJ... tylko kto go weźmie?

Może Nets by sie "skusili" MPJ + Nanji + Tyson + 1st 25 lub 26/27 za Camerona, Bojana i Watforda?

Cameron z grubsza da to co MPJ + ciut lepsza defensywę i podanie, jest podobnie kontuzjogenny i ma lepszy kontrakt. Do tego Strawther miałby obok doświadczonego gracza o bliższym profilu.

Bojan jako doświadczony vet z ławki na PO jak sie doleczy może dać te sensowne 12 min + pewnie za minimum będzie można go przedłużyć - cos jak Jeff Green.

Watford świetny jak zmiennik Gordona, podobna rola, warunki (może grać C vs ciężsi gracze), rzuca nieźle za 3 i można zapewne tanio go wydłużyć - pod dealu od razu, zanim zacznie mieć większą rolę i odejdzie jak Brown.

Ewentualnie zamiast Bojana i Watforda mógłby pójść DFS, choc nie wiem czy jego PO na ponad 15 mln i bycie 2 APRON z 13 graczami to jest cos na czym powinno im zależeć ;)

Nets zyskali by 2 lata młodszego gracza, z lepsza zbiórką (czego im potrzeba), kontrakt im "nie przeszkadza" bo schodzi im Simmons, który dostanie duuuużo mniej lub w ogóle (bo dostanie Cam Thomas), dostają słabą ale jednak 1 rundę w niezłym drafcie (25) lub jak wolą w 26 gdzie maja tylko 1 pick czy 27 gdzie tak pick jak i draft powinien być lepszy niz w 26, a Nnaji i Tyson to typowi uzupełniacze slotów. Czy im to wystarczy? Nie wiem, ale na ich miejscu bym w to poszedł, ale maja opcje na soft rebuild, a kontrakt MPJ da się w razie czego opchnąć za jakiegoś połamańca contenderowi ;)

Ja do mpj jestem uprzedzony i nie lubię tej jego mowy ciała. Ale z tym jego oddaniem może być bardzo tricky. Z jednej strony poprzez kwotę kontraktu uważany jest za bardzo drogi do podrzucenia ( doplata) ale ten sezon w paru miejscach ma nawet niezły. Skuteczność na trójce nadal trzyma wysoka, dobrze zbiera już poprzez same zasięgi i wzrost, ogólnie jak na gracza z opinia głupola ta skuteczność nie jest tragiczna a poprawił ostatnio także i podania. Czy wynika to z ogarnięcia, zmiany systemu, przypadku to aż tak ekspercko nie wiem. Podwojenie liczby asyst do kariery jednak może zastanawiać. Tak gdy ktoś się nabierze to warto oddać ale aby nie było ze gracz w zamian nie da tej potrzebnej produkcji. Mocno nierówny. I to jest kłopot. 

Nie można stosować wybiórczo statystyk ale jakby odrzucić dwa fatalne a nie istotne dziś występy oraz ten ostatni to nagle okazuje się ze w 80% spotkań statystyki ma bajeczne a skuteczność 53% z gry i 47,8% za trzy. Strat wtedy robi mało bo 1,0. Wiec te 3 fatalne gry moim zdaniem mocno mu zaniżają ogólna ocenę. 

A on nawet z tymi grami (-16) jest i tak na plus. 

Niestety. Ten gracz tak ma ze jak nie idzie to nic sobie z tego nie robi ze szkoda dla zespołu. No i oczywiście lepiej gra ze słabszymi typu jazz niż OKC czy ostatnio MEM

Ogólnie trudny gracz do oceny gdy odrzucisz ten fatalny kontrakt. 

Można tańszym tak łatwo nie załatać dziury. 

Podobno syn z tego co pamiętam z tweetów na podstawie serbskich źródeł, akurat sobie wziął czas z rodziną na trasę wyjazdowa.

Szkoda że te łamagi* bez niego nawet nie walczą sensownie, a trochę łeb mnie boli, że rano zacznę dzień od tego jak Murray prowadzi ofensywne kozłując 20 sekund

*Tak po prostu wyglądają bez GOATa, z nich Jokic robi solidnych graczy wokół siebie

Edytowane przez Lucas

7 minut temu, ignazz napisał(a):

Nic o MPJ?

No też dobry mecz, pewnie najlepszy gracz Denver dziś, a nawet trójki nie trafil ;) 

Ale względem oczekiwań to Westbrook po prostu jest ogromnym zaskoczeniem i to jak każdemu ułatwia grę, nie sądziłem że będę się kiedykolwiek gra Russa zachwycał.