LeweBiodroSmoka Opublikowano 7 Listopada Udostępnij Opublikowano 7 Listopada (edytowane) 5 godzin temu, P_M napisał(a): Magic check, Bird, check, Kobe check, Duncan check myślę, że podałeś za mała ilość gości z alltimerami i hofami u boku, poszperaj jeszcze co do samego meczu, to oczywiście wielkie zaskoczenie i radość, ale trzeba przyznać, że Okla mocno siadła w drugiej połowie, bardzo frajersko to przegrali, aż mi to trochę zabiera fun z tego wina, no ale nie będę narzekał, jest 5-3 zabawne, ale po jednej nocy mamy nowego faworyta na MVP, 28.8/13.5/11 to jakiś kosmos i to świeżo po IO, na kolana przed królem, choć te ft w końcówce do poprawki jak to często bywa urazy innych pomagają odbić się reszcie, dziś ławeczka gryzła parkiet aż miło, choć skuteczność w 4Q słabiutka, ale energia i zaangażowanie top Braun póki co totalnie ora KCP i jego kontrakt, to jak poprawił trójkę jest niebywałe W dniu 3.11.2024 o 15:24, P_M napisał(a): Muszę przyznać, że to niesamowite, żeby w jednej drużynie zebrać dwa przeciwne bieguny rozkładu gaussa, jeżeli chodzi o koszykarskie IQ xD mniej więcej od tego postu Wes gra naprawdę dobrze, w trzech ostatnich meczach rzuca na niemal 60TS, nie pałuje rzutów, wyśmienicie broni (czołówka ligi pod względem %dfg) i tylko świadomośč, że to się pewnie i tak spitoli psuje wszystko Edytowane 7 Listopada przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 7 Listopada Udostępnij Opublikowano 7 Listopada (edytowane) Tak, Westbrook grał wczoraj świetnie. Chyba wiadomo już od paru lat i nie jest tajemnicą, że gość i jego forma to po prostu chodząca sinusoida i potrafi być zarówno absolutnie najgorszym graczem na boisku ale też naprawdę często jak nonshootera bez IQ zdarza mu się być bardzo plusowym zawodnikiem. Wg mnie taki wulkan energii to coś co było potrzebne w tym zespole, bo ta ławka Nuggets jest absolutnie tragiczna już drugi sezon z rzędu. A czy Malone nauczy się trochę poskramiać jego zapędy do bycia bohaterem i czy będzie reagował w porę gdy Westbrookowi zdarzy się dzień z serią brainfartów to już inna kwestia, też mnie to ciekawi co z tego wyniknie. Strawther i Braun są bardzo spoko ale Watson to do poziomu regularnego rolesa-startera imo nigdy nie dojdzie. Gość ma ewidentny brak pewności siebie i widać to gołym okiem za każdym razem jak mu się przyglądam. Waha się rzucać wide-wide open za każdym kurna razem, a wczoraj jak stawał na kluczowe dwa free throws widać było po prostu że majtki do wymiany. Pare akcji wcześniej spudłował z topu za trzy, bo się zawahał, a jedno posiadanie później gdy tylko widział że idzie double team do Jokica to dosłownie spierdolił z czystej pozycji, byleby czasem znów nie dostać piłki na rzut za trzy. Jak się nie ogarnie to za maks dwa lata skończy jak jakiś Thybulle, tylko że Watson imo ma duzo więcej talentu w ataku, ale brak pewności siebie go ewidentnie zabija, wiec byłoby szkoda. Edytowane 7 Listopada przez RonnieArtestics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 7 Listopada Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 12 minut temu, RonnieArtestics napisał(a): Gość ma ewidentny brak pewności siebie i widać to gołym okiem za każdym razem jak mu się przyglądam ale to dopiero w tym sezonie się tak uwydatnia, no jeszcze w PO też było słabo z tym, niemniej racja, że musi mieć więcej konsekwencji, on ma bardzo prostą rolę do odegrania by być efektywny, dobrze, że sprzedał ten piękny blok na koniec bo mógłby się chłopak podłamać jeszcze bardziej, a tak jest szansa, że się odkręci 19 minut temu, RonnieArtestics napisał(a): A czy Malone nauczy się trochę poskramiać jego zapędy do bycia bohaterem i czy będzie reagował w porę gdy Westbrookowi zdarzy się dzień z serią brainfartów to już inna kwestia, też mnie to ciekawi co z tego wyniknie. no, ale to się chyba właśnie dokonuje, przynajmniej na tle pierwszych spotkań, to jest totalna przepaść, ma kto mu tam pokazywać odpowiednie wzorce, widać, że kuma grę Joka, coraz lepiej współpracują, na pewno pomogła kontuzja Murraya, bo Wes z ławki musiał zawsze gonić wynik, często bez MVP na parkiecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 8 Listopada Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada Wiadomo lepiej wstrzymać konie, bo to listopad, ale Ci mówiłem LBS, że ten Russ nie takie zły No i to główna zmiana w Denver, choć boje się że jak Murray wróci zaraz to będzie gorzej pod tym względem. Braun i Westbrook dużo dodają atletyzmu Denver, a z Gordonem byłoby to jeszcze lepsze, nawet z ograniczonym spacingiem. https://x.com/NBABlackburn/status/1854762186268164363?t=_Ir9wzx_uki90-N_z5vNWg&s=19 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 10 Listopada Udostępnij Opublikowano 10 Listopada (edytowane) z Heat Watson wyglądał już znacznie lepiej, bardzo pewnie wyglądał w ataku, w obronie jeszcze to nie jest to co może dawać jednak btw. właśnie zobaczyłem niezły stat mecze na 65%+ Bricka: z Lebronem - 1 z Jokiciem - 1 Edytowane 10 Listopada przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 11 Listopada Udostępnij Opublikowano 11 Listopada (edytowane) https://www.nba.com/stats/players/advanced?CF=MIN*GE*30&dir=A&sort=OFF_RATING ten skończony, przepłacony Murray na jednym obrazku widać, jak Jok łamie ten sport na pół Edytowane 11 Listopada przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 11 Listopada Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada (edytowane) Godzinę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): https://www.nba.com/stats/players/advanced?CF=MIN*GE*30&dir=A&sort=OFF_RATING ten skończony, przepłacony Murray na jednym obrazku widać, jak Jok łamie ten sport na pół Bo Murray jest przepłacony, z tym że takie realia tej ligi i Nuggets musieli go przepłacać, za to dzięki realiom tej ligi taki Jokic zarabia mniej niż daje wartość, więc jakoś tam w tym duecie się ogólnie bilansuje. Przepłacony w znaczeniu, że dostał umowe jakby był pierwszą opcja, a nią nie jest Edytowane 11 Listopada przez Lucas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 11 Listopada Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 7 minut temu, Lucas napisał(a): Przepłacony w znaczeniu, że dostał umowe jakby był pierwszą opcja, a nią nie jest to nie są pensje dla pierwszych opcji tylko pensje dla graczy z określonego pułapu, +/- top30 ligi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 11 Listopada Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 13 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): to nie są pensje dla pierwszych opcji tylko pensje dla graczy z określonego pułapu, +/- top30 ligi Będzie top15 zarabiającym graczem NBA w następnym sezonie jeśli dobrze pamiętam + chyba nikt nigdy nie dostał 50 baniek rocznie nie robiąc choćby jednego występu w ASG/All-NBA. I żeby nie było to uwielbiam Murraya za te wszystkie lata, bez niego nie byłoby tytułu, ale no ma "farta", że dostał umowe większa niż na nią sportowo zasługuje, bo za często opuszcza mecze / ma problemy z kondycją jak na 50 mln rocznie i też za słabo prowadzi ofensywne Nuggets bez Jokicia jak na taką kasę, bo to że razem wyglądają super to już inna sprawa, choć kto wyglądałby źle wokół serbskiego Boga koszykówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 12 Listopada Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 10 godzin temu, Lucas napisał(a): Będzie top15 zarabiającym graczem NBA w następnym sezonie jeśli dobrze pamiętam + chyba nikt nigdy nie dostał 50 baniek rocznie nie robiąc choćby jednego występu w ASG/All-NBA. mało kto też niemal w pojedynkę wyciagnął serię z 1-3 i generalnie do ostatnich PO grał w nich z grubsza zajebiście, nigdy nie opuszczając żadnego meczu, nie licząc okresu leczenia ACLa Murray długimi momentami w PO nie ustępował impactem Jokowi w mistrzowskim sezonie byli tak samo wartościowi, nie licząc Finałów, a patrząc z boku to w tym okresie Jamal zarabiał tyle co Porter w lidze gdzie OG Anunoby dostaje 40 baniek za sezon, nie ma dla mnie zdziwienia, że ktoś taki jak Murray dostał wypłatę życia nawet teraz na niewielkiej próbce, zaciągniętym ręcznym i generalnie gdy nie wygląda jeszcze najlepiej, potrafi generować najlepszy ORTG w lidze i NetRtg wyższy od Joka, często grając bez niego, to pozwala mieć nadzieje, że może jeszcze nie wszystko stracone, o ile zdarzy się cud i te leniwce z FO zrobią jakąś wymianę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 12 Listopada Udostępnij Opublikowano 12 Listopada Nie wiem czy Murray to nie jest najtrudniejszy gracz do oceny w lidze. Na tyle ważny jest ten problem oceny że na potężny impact. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 12 Listopada Udostępnij Opublikowano 12 Listopada Jakim cudem Denver mają w środku sezonu 5 dni przerwy między meczami? Coś przełożyli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 12 Listopada Udostępnij Opublikowano 12 Listopada W dniu 7.11.2024 o 14:40, LeweBiodroSmoka napisał(a): myślę, że podałeś za mała ilość gości z alltimerami i hofami u boku, poszperaj jeszcze Ja to już widzę dyskusję za 15-20 lat takich gości jak my, co to robią listy All-Time w 2040-45 i patrzą na Jokica jak na jakiegoś Robinsona zaczyna sie: "na jak nie miał wsparcia...?" "zobacz ile All-Starów czy HoF: Jameer Nelson, Roy Hibbert, Paul Millsap, Isaiah Thomas, DMC, DAJ, Russell Westbrook, do tego (almost All-Star) Danilo "szklanka" Gallinari, Jamal Murray i masa (almost) All-... jak Pope, MPJ czy Gordon!!!" ----------------------------------------------------------------------- kurtyna.... ;D 7 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): w lidze gdzie OG Anunoby dostaje 40 baniek za sezon OG jest zajebisty, ciągnie Knicksów: Może nie jak Braun, przy którym nawet Joker wymięka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 12 Listopada Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2 godziny temu, matek napisał(a): Jakim cudem Denver mają w środku sezonu 5 dni przerwy między meczami? Coś przełożyli? Ja poprosiłem Silvera o kilka poranków bez wcześniejszego budzika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 12 Listopada Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 4 godziny temu, dannygd napisał(a): OG jest zajebisty, ciągnie Knicksów warty każdego dolara póki co, nie pod tym kontekstem pisałem, bardziej chodziło mi o to, że OG nie jest aż tak dobrze zweryfikowany jak Murray i ma też mimo wszystko w lidze niższy status, zresztą jestem zdania, że każda drużyna dałaby mu te 35 za sezon +/-, szkoda tylko, że Knicks nie potrafili nic ugarać z OG tylko wszystko co zaoszczędzili na Brunsonie wpakowali teraz w niego i Townsa, a można było mieć miejsce na jeszcze jednego wartościowego zmiennika napisz coś o Wolves @dannygd ciekawe rzeczy tam się dzieją po początkowym słabym starcie, powoli zaczynają klikać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 12 Listopada Udostępnij Opublikowano 12 Listopada Ale też Wilki teraz miały prosty kalendarz. Połowa gier była łatwa ogólnie plus ( 4 z 5 ostatnich) POR SAS CHAR CHIC a przecież wcześniej TOR stąd notowania i średnie rosną. Więc bym wstrzymał się z oceną wymiany gdzie już wspomniałeś o tym kontekście że Minny dobrze zrobili Nadal zauważalna jest twoja niechęć do kąta. Jak nie w kontekście porażki knicks to zwycięstwa minny Randle nawet fajnie w statach wygląda ale Donte na razie kasztani skuteczność. 36/32% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 13 Listopada Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 21 godzin temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): napisz coś o Wolves @dannygd ciekawe rzeczy tam się dzieją po początkowym słabym starcie, powoli zaczynają klikać Kurde czasu brak, całe 2 mecze widzialem i to jeden trochę przewijałem, więc nie będę się na takiej próbce wymądrzał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 13 Listopada Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 7 minut temu, dannygd napisał(a): Kurde czasu brak, całe 2 mecze widzialem i to jeden trochę przewijałem, więc nie będę się na takiej próbce wymądrzał. no, nawet nie namawiam, Iggy zapeszył i teraz, to już nawet terminarzem można się średnio tłumaczyć ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 14 Listopada Udostępnij Opublikowano 14 Listopada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano Piątek o 20:44 Udostępnij Opublikowano Piątek o 20:44 W dniu 11.11.2024 o 23:01, Lucas napisał(a): Będzie top15 zarabiającym graczem NBA w następnym sezonie jeśli dobrze pamiętam + chyba nikt nigdy nie dostał 50 baniek rocznie nie robiąc choćby jednego występu w ASG/All-NBA. Ja tam uważam, że źle podchodzimy do obecnego kontraktu Murraya. Problemem to było 1 extension, kiedy Murray grał przeciętnie w RS, ale za to nieźle w pierwszych swoich PO. Potem sie poprawił w RS niewiele, ale w PO to jest 50% lepszy zawodnik on tam robi 24/5/6/1 na TS57% w ost 30 latach było takich 20 zawodniko-sezonów z taka średnią lub wyższą, z czego 2 z nich to Murray Co więcej Denver juz miało super ekipy, w latach 70 tych jak grali w finale z Knicks, to mieli 3 HoF i 1 AS w ekipie (i trudno powiedzieć, że to byli past prime gracze) a mimo to przegrali z Juliusem, który obiektywnie miał gorszy support. Więc jak z tak grającym Murrayem ekipa ze small marketu zdobywa mistrza, to nie ma c***a we wsi, żeby nie dali mu takiego kontraktu, bo inaczej nikt poważny nigdy by już tu nie chciał zagrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi