Skocz do zawartości

San Antonio Spurs 2023/24 Star Wars: New Hope

ignazz

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Robaq napisał(a):

A tutaj nagle  14,5 procenta na 1.no pick zrobi się  z 10.

Jest chociaż jakiś mocno wyróżniający się prospekt w tej klasie? Czy to jednak nie będzie dość płaska stawka, gdzie wybór w samym top 5-8 nie robi większej różnicy?

2 minuty temu, Roggi napisał(a):

Panowie, mam takie laickie pytanie. Czy jeżeli ten tegoroczny pick Toronto nam przepadnie to przechodzi na kolejny sezon jak w NHL czy przepada bezpowrotnie?

Dwa razy jeszcze 

Dlatego to nie jest zły scenariusz że przejdzie na lepsze drafty 25&26

1-6 proected 

5 godzin temu, BMF napisał(a):

Lepszy niż reklamowano jest Wembiidyama, trzeba go będzie taktycznie poshutdownować jak tak dalej pójdzie, bo 6 meczów zapasu do wypadnięcia z top5 loterii, i dużo, i mało.

Dziwne, że w ogóle dzisiaj zagrał, przecież miał opuszczać mecze back to back.

Jeremi pokazał, że jest w stanie przejmować mecz. Na razie bardzo mała próbka, ale wygląda obiecująco.

Edytowane przez Thomas

2 godziny temu, Roggi napisał(a):

Panowie, mam takie laickie pytanie. Czy jeżeli ten tegoroczny pick Toronto nam przepadnie to przechodzi na kolejny sezon jak w NHL czy przepada bezpowrotnie?

A quick summary of the situation around the pick:

Odds of Spurs getting that pick depending of Raptors record:
Worst record: 0%
2nd worst record: 0%
3rd: 7%
4th: 19%
5th: 36%
6th: 54%
7th: 68%
8th: 74%
9th: 80%

Worst current records in the NBA:
1st: Detroit 5-40
2nd: Washington 8-37
3rd: SA 10-36
4th: Charlotte 10-34
5th: Portland 13-32
6th: Toronto 16-29 
7th: Memphis 18-27
8th: Atlanta 18-27
9th: Brooklyn 18-27

Right now, Spurs have a 54% odds of getting Raptors pick. Making end of seasons projections seems hazardous with the trade deadline being in only 10 days.

Extra info do dzisiejszej sytuacji 

33 minuty temu, marceli73 napisał(a):

Champagnie W pierwszej kwarcie bloczek na Zionie i Jonasie. Ogólnie 3 w meczu tyle co Victor :). Trzeciego nie widziałem. Bądą z niego ludzie

Po stronie obrony doskonały występ , bardzo aktywny przez co dostał rekordowe minuty w sezonie. Niestety nie uzupełnił tego po drugiej stronie i 0/4 za 3. Do Bowena zabrakło tak 2 trójek i kluczowego zatrzymania.  Tylko ze jak się wypromuje to ucieknie do NYC. 

13 minut temu, ignazz napisał(a):

Po stronie obrony doskonały występ , bardzo aktywny przez co dostał rekordowe minuty w sezonie. Niestety nie uzupełnił tego po drugiej stronie i 0/4 za 3. Do Bowena zabrakło tak 2 trójek i kluczowego zatrzymania.  Tylko ze jak się wypromuje to ucieknie do NYC. 

Facet rozegrał w NBA chyba ze 60 spotkań wiec jeszcze będzie się rozwijał. Mamy go do 27 roku podpisanego. Dlatego dostaje chyba tyle minut bo za szybko nie ucieknie :). Może być lepszy od Bowena. Jako 7-8 zawodnik rotacji będzie bardzo dobry i zapewne po skończeniu kontraktu ucieknie do NYC jak mówisz tym bardziej ze jak w tym drafcie SA wybiorą SF to tegoroczny wybór trafi do 1szej 5ki. Chociaż  uważam ze to SA go wypromują i sprzedadzą jak Whita lub Murraya (i niedługo  Keldona) za future firsts.

Edytowane przez marceli73

Tak się zastanawiałem Czy Wemby ma w ogóle jakieś słabe punkty? Świetnie broni na niskich nogach. Bloki wiadomo. Świetna z pomocy obrona. Zamyka często dwóch przeciwników na raz. Jego obrona to właściwie to full package. W ataku wysoki potencjał na każdej pozycji. Musi poprawić procenty i decision making ale z każdym meczem jest lepiej. Nie wiadomo kiedy się zatrzyma. Musi trochę masy złapać bo jest trochę wypychany i kondycja jeszcze nie ta ale wszystko do zrobienia. Wygląda na zdrowego i niełamliwego. Świetnie podaje. Jest z tego trochę strat ale instynkt niesamowity i w podaniach może być jak Jokic lub nawet lepszy ze względu na zasięg ramion. Może właściwie na boisku wszystko robić od wyprowadzania z własnej połowy do kreowania i wykańczania każdej akcji. Trudno mi znaleźć element w którym nie będzie bardzo dobry. Strasznie się SAS poszczęściło z nim w loterii :). 

To może być pierwszy zawodnik który zrobi Quinduple double bo w przechwytach tez jest elitarny. Quadruple double to w jego wykonaniu kwestia czasu i będzie miał takich meczów wiele.

Dla mnie Wemby to takie skrzyżowania Jokicia, Duranta i Olajuwana.

Jego główna słabością na razie są koledzy z drużyny. Nie trzeba mu podawać do ręki tylko rzucić loba w jego okolice ale niestety jest to narazie za trudne dla innych 

CFF05471-D992-470-E-86-CE-B6-C65-C0-CCA3

Dev jeszcze na konferencji mówił ze to dobra decyzja i by się nie zastanawiam kolejny raz 

Ja bym go usadził 

7728-D762-5639-44-AD-A315-D62-B20772272.

45 minut temu, ignazz napisał(a):

Jego główna słabością na razie są koledzy z drużyny. Nie trzeba mu podawać do ręki tylko rzucić loba w jego okolice ale niestety jest to narazie za trudne dla innych 

CFF05471-D992-470-E-86-CE-B6-C65-C0-CCA3

Dev jeszcze na konferencji mówił ze to dobra decyzja i by się nie zastanawiam kolejny raz 

No 2.4 sekundy była jak Wemby się odwrócił zdążyłby z lobem chyba ale szybko trzeba było i można było to skończyć bez dwóch zdań. Na pewno te akcje na loba bezpośrednio z outu lub pośrednio muszą spursi opanować bo jest komu rzucić. Jakby Vessel podał to SA by wygrało i byłaby piękna akcja dnia.

3 godziny temu, marceli73 napisał(a):

Tak się zastanawiałem Czy Wemby ma w ogóle jakieś słabe punkty? Świetnie broni na niskich nogach. Bloki wiadomo. Świetna z pomocy obrona. Zamyka często dwóch przeciwników na raz. Jego obrona to właściwie to full package. W ataku wysoki potencjał na każdej pozycji. Musi poprawić procenty i decision making ale z każdym meczem jest lepiej. Nie wiadomo kiedy się zatrzyma. Musi trochę masy złapać bo jest trochę wypychany i kondycja jeszcze nie ta ale wszystko do zrobienia. Wygląda na zdrowego i niełamliwego. Świetnie podaje. Jest z tego trochę strat ale instynkt niesamowity i w podaniach może być jak Jokic lub nawet lepszy ze względu na zasięg ramion. Może właściwie na boisku wszystko robić od wyprowadzania z własnej połowy do kreowania i wykańczania każdej akcji. Trudno mi znaleźć element w którym nie będzie bardzo dobry. Strasznie się SAS poszczęściło z nim w loterii :). 

To może być pierwszy zawodnik który zrobi Quinduple double bo w przechwytach tez jest elitarny. Quadruple double to w jego wykonaniu kwestia czasu i będzie miał takich meczów wiele.

Dla mnie Wemby to takie skrzyżowania Jokicia, Duranta i Olajuwana.

Wszystkie mankamenty które opisałeś to jest standard u rookasów czy generalnie młodych graczy

Nic z tego nie jest red flagiem, może poza tym patyczkowatym ciałem bo o ile wydaje się niełamliwy jak to ująłeś to jednak lidzki organizm ma ograniczoną liczbę uderzeń jakież może bez konsekwencji przyjąć, więc cel to powolne i umiarkowane nabieranie masy mięśniowej