karpik Opublikowano 11 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2023 (edytowane) W tajnej siedzibie beGM doszło do preloterii draftu, ponieważ w realu były drużyny z identycznym bilansem, a co za tym idzie z taką samą liczbą piłeczek w loterii. Także preloteria dotyczyła naszych Suns i Knicks oraz Pacers i Clippers. Zasady były takie: A losowanie takie: Przypominam, że preloteria i jej wyniki mają zastosowanie tylko wtedy, gdy któraś z drużyn w real (Pacers, Wizards, Bulls, Thunder) będzie miała szczęście w loterii 16 maja i wskoczy do TOP4. Kolejność draftu: 1. Hawks - Victor Wembanyama 2. Hornets - Scoot Henderson 3. Kings -> Celtics - Brandon Miller 4. Blazers -> Wizards - Amen Thompson 5. Wizards -> Blazers - Jarace Walker 6. Wolves - Cam Whitmore 7. Suns - Ausar Thompson 8. Knicks - Taylor Hendricks 9. Spurs -> Lakers - Cason Wallace 10. Nets - Anthony Black 11. Clippers - Bilal Coulibaly 12. Pacers - Gradey Dick 13. Pelicans - Jett Howard 14. Bucks -> Spurs - Dereck Lively II 15. Grizzlies -> Blazers - Kobe Bufkin 16. Bulls -> Cavs - Jalen Hood-Schifino 17. Jazz - Jordan Hawkins 18. Warriors - Brandin Podziemski 19. Rockets - Keyonte George 20. Cavs -> Thunder - Brice Sensabaugh 21. Celtics -> Knicks - Nick Smith Jr 22. Pistons -> Hawks - Leonard Miller 23. Magic -> Kings - Ben Sheppard 24. Heat -> Nets - Dariq Whitehead 25. Thunder -> Grizzlies - Colby Jones 26. Raptors -> Hornets - Kris Murray 27. Mavs - Sidy Cissoko 28. Sixers - Olivier-Maxence Prosper 29. Lakers -> Warriors - Maxwell Lewis 30. Nuggets -> Raptors - Noah Clowney 31. Wizards -> Hawks - Rayan Rupert 32. Blazers - GG Jackson 33. Hawks -> Magic - Jaime Jaquez 34. Hornets - James Nnaji 35. Kings -> Clippers - Trayce Jackson-Davis 36. Wolves -> Sixers - Andre Jackson Jr 37. Suns -> Sixers - Julian Phillips 38. Knicks -> Celtics - Kobe Brown 39. Spurs -> Cavs - Jordan Walsh 40. Nets -> Hornets - Marcus Sasser 41. Clippers -> Wolves - Amari Bailey 42. Pacers -> Mavs - Tristan Vukčević 43. Pelicans -> Lakers - Julian Strawther 44. Bucks -> Pistons - Jalen Wilson 45. Grizzlies -> Hawks - Seth Lundy 46. Bulls -> Cavs - Terquavion Smith 47. Jazz -> Cavs - Keyonte Johnson 48. Warriors -> Celtics - Mouhamed Gueye 49. Rockets -> Pistons - Omari Moore 50. Bulls -> Lakers - Jalen Slawson 51. Celtics -> Lakers - Ricky Council IV 52. Pistons -> Wizards - Adama Sanogo 53. Magic -> Grizzlies - Jordan Miller 54. Heat - Jaylen Clark 55. Thunder -> Nets - Chris Livingston 56. Raptors -> Heat - Emoni Bates 57. Mavs -> Knicks - Tuomani Camara 58. Sixers - Efe Abogidi 59. Lakers -> Pistons - Jalen Pickett 60. Nuggets -> Pistons - Colin Castleton Terminarz draftu: Picki 1-6: 13 czerwca Picki 7-12: : 14 czerwca Picki 13-18: 15 czerwca Picki 19-24: 16 czerwca Picki 25-30: 17 czerwca Picki 31-36: 18 czerwca Picki 37-42: 19 czerwca Picki 43-48: 20 czerwca Picki 49-54: 21 czerwca Picki 55-60: 22 czerwca Edytowane 22 Czerwca 2023 przez karpik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba2419 Opublikowano 11 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2023 Pick Grizzlies leci chyba do PTB, tylko top5 było w protekcji mojej Tym samym pick w '24 zostaje uwolniony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 13 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 Bez urazy, ale myślałem, że już skończyliście z tą durną preloterią. Bez jaj. Suns bez szans na Wembanyame. Knicks z 8 pozycji największe procentowo szanse na #1 ze wszystkich ekip. Absurd. Ode mnie weto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 13 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 44 minuty temu, Braveheart22 napisał: Bez urazy, ale myślałem, że już skończyliście z tą durną preloterią. Bez jaj. Suns bez szans na Wembanyame. Knicks z 8 pozycji największe procentowo szanse na #1 ze wszystkich ekip. Absurd. Ode mnie weto. +1 u mnie nic nie zmieniło to, ale generalnie preloteria to jest absurd. Po to są te ułamki procentowe w bilansach by od razu przypisać zespoły. Jakos z uśrednianiem statystyk z trymestru nie ma problemu, ale z przypisaniem zespołów względem wyników w RS już jest. Komiczne to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 (edytowane) Kolejność przed loterią (w nawiasie oczywiście odpowiednik z rl NBA) bez tych wałków karpika: 1. Wizards (rl Pistons) 2. Blazers (rl Rockets) 3. Hawks (rl Spurs) 4. Hornets (rl Hornets) 5. Kings -> Celtics (rl Blazers) 6. Wolves (rl Magic) 7. Suns (rl Pacers) 8. Knicks (rl Wizards) 9. Spurs -> Lakers (rl Jazz) 10. Nets (rl Mavs) 11. Clippers (rl Bulls) 12. Pacers (rl Thunder) 13. Pelicans (rl Raptors) 14. Bucks -> Spurs (rl Pelicans) Przede wszystkim, dwie najważniejsze informacje. Suns oraz Pacers zachowują szansę na wygranie loterii. Należy też pamiętać, że Knicks mają prawo do swapu picków z Clippers. Edytowane 15 Maja 2023 przez Braveheart22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 15 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 5 minut temu, Braveheart22 napisał: Kolejność przed loterią (w nawiasie oczywiście odpowiednik z rl NBA) bez tych wałków karpika Bez urazy, ale wypraszam sobie hasła o wałkach. Preloteria jest po to, żeby zachować 1 do 1 szanse wg rachunku prawdopodobieństwa względem real. A to, że niektórzy tego nie rozumieją, to raczej nie mój problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 (edytowane) Przecież już wyżej masz wyjaśnione jak to wygląda i nie widzę problemu, by z tego zrezygnować (jak widać, nie tylko ja). Zresztą już kiedyś była dyskusja na ten temat, gdzie Grizzlies będąc 3 przed loterią nie mieli szans na #1. I dalej popierasz ten absurd. Edytowane 15 Maja 2023 przez Braveheart22 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 15 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Teraz, Braveheart22 napisał: Przecież już wyżej masz wyjaśnione jak to wygląda i nie widzę problemu, by z tego zrezygnować (jak widać, nie tylko ja). Zresztą już kiedyś była dyskusja na ten temat, gdzie Grizzlies będąc 4 przed loterią nie mieli szans na #1. I dalej popierasz ten absurd. Dobrze, że w zeszłym roku nie było identycznych bilansów w loterii, bo można było odpocząć od tradycji tłumaczenia dlaczego niesprawiedliwym byłoby odbieranie drużynie z gorszym bilansem u nas potencjalnej szansy, która jej się należy, i jednocześnie dodawanie tych szans ekipie, która skończyła wyżej i jej szczęściem jest to, że w realu ich odpowiednicy skończyli z tym samym bilansem. Jeśli szanse w loterii mają być odwzorowane tak jak w realu, a takie jest nasze założenie, to chętnie poczytam jaki masz pomysł, bo na razie to zabierasz je jednej drużynie, a dajesz drugiej bez żadnego powodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
człowiek...morza Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 dlaczego jestem za suns skoro wygralem losowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 6 minut temu, karpik napisał: Jeśli szanse w loterii mają być odwzorowane tak jak w realu, a takie jest nasze założenie, to chętnie poczytam jaki masz pomysł, bo na razie to zabierasz je jednej drużynie, a dajesz drugiej bez żadnego powodu. Myślę, że każdy się zgodzi na kilka kulek mniej, ale summa summarum zachowanie szans na wygranie loterii. Na pewno zdecydowanie bardziej sprawiedliwa opcja niż preloteria, która całkowicie pozbawia szans dany zespół (w tym przypadku Suns czy Pacers). Poza tym, Qcin też dobrze napisał: W dniu 13.05.2023 o 23:08, Qcin_69 napisał: Po to są te ułamki procentowe w bilansach by od razu przypisać zespoły. Jakos z uśrednianiem statystyk z trymestru nie ma problemu, ale z przypisaniem zespołów względem wyników w RS już jest. Btw, Ty nie masz czasem Ziona właśnie dzięki preloterii? Bo to, by wiele wyjaśniało, czemu tak jej bronisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 18 minut temu, Braveheart22 napisał: Btw, Ty nie masz czasem Ziona właśnie dzięki preloterii? Bo to, by wiele wyjaśniało, czemu tak jej bronisz Tak było! A czemu Pelicans i Bucks mając taki sam bilans nie biorą udziału w loterii, tylko Bucks dostali lepszy pick? W RL nie ma losowania, więc ten wymysł tak jak wtedy tak i dziś jest dla mnie dziwny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 16 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2023 8 godzin temu, Braveheart22 napisał: Myślę, że każdy się zgodzi na kilka kulek mniej, ale summa summarum zachowanie szans na wygranie loterii. Na pewno zdecydowanie bardziej sprawiedliwa opcja niż preloteria, która całkowicie pozbawia szans dany zespół (w tym przypadku Suns czy Pacers). Piszesz o nadziei, a nie szansach. Ja jednak biorę matematykę over opinia użytkownika Braveheart22. 8 godzin temu, Braveheart22 napisał: Poza tym, Qcin też dobrze napisał: Qcin tego też pewnie nie rozumie, bo właśnie korzystamy z tych ułamków i przydzielamy tak zespoły. Sęk w tym, że w realu zespoły z tym samym bilansem mają równą liczbę piłeczek, a u nas przez te ułamki ich nie ma. Efektem tego było, że nasi Suns mieliby zamiast 7.5% szans tylko 6.75%. Ty mylisz sprawiedliwość z nadzieją, bo gdyby nie było preloterii, a w realu Wemby trafił do Wizards (czyli nasi Knicks), to GM Suns miałby pełne prawo mieć pretensje, bo użytkownik Braveheart22 postanowił zabrać mu należące mu się kuleczki w imię nadziei. Jest oczywiście opcja zastąpienia preloterii postloterią, wtedy każdy ma nadzieję, ale stracilibyśmy na transparentności, wtedy by dopiero leciały gromy. 8 godzin temu, Braveheart22 napisał: Btw, Ty nie masz czasem Ziona właśnie dzięki preloterii? Bo to, by wiele wyjaśniało, czemu tak jej bronisz Ta, a rok wcześniej przegrałem szansę na Doncicia. Już drugi raz z rzędu zarzucasz mi nieuczciwość, to jest moje ostatnie ostrzeżenie. Bez urazy, ale do tej pory niewiele zrobiłeś, żeby ta zabawa miała ręce i nogi, a teraz wpadasz na jakieś 36h przed losowaniem i próbujesz zmieniać po swojemu zasady gry. Tak się nie robi, więc albo wrócisz z jakimiś dowodami na wałki albo se daruj i przestań spamować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcin_69 Opublikowano 16 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2023 36 minut temu, karpik napisał: Qcin tego też pewnie nie rozumie, bo właśnie korzystamy z tych ułamków i przydzielamy tak zespoły. Sęk w tym, że w realu zespoły z tym samym bilansem mają równą liczbę piłeczek, a u nas przez te ułamki ich nie ma. Efektem tego było, że nasi Suns mieliby zamiast 7.5% szans tylko 6.75%. meh, zupełnie nietrafione. Rozumiem o co chodzi tyle ze generalnie preloteria zdecydowanie bardziej wypacza wyniki niż ta różnica na poziomie 1% większych/mniejszych szans. Preloteria po raz kolejny wyklucza kilka zespołów z możliwości dostania picku #1 i to jest absurd i wtf znacznie większy niż to ze Suns mieliby 6,75% zamiast 7,5% bo teraz zdaje sie maja 0% i czy teraz nie maja prawa czuć sie pokrzywdzonymi? Za to inny zespół który miał ~6% ma ~20% i to jest zupełny odlot i zdecydowanie rozumiem Brave, jak widać Camby także ma podobne zdanie i podejrzewam ze jakby zrobić ankietę to generalnie mało kto byłby za preloteria, o ile ktokolwiek poza Tobą by był jej zwolennikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 16 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2023 @karpik a czym wyjaśniasz kolejność moją i Bucks? Czym jest podyktowana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 16 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2023 4 minuty temu, MarcusCamby napisał: @karpik a czym wyjaśniasz kolejność moją i Bucks? Czym jest podyktowana? Tym, że mi się machło Już zmieniam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 16 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2023 1 minutę temu, karpik napisał: Tym, że mi się machło Już zmieniam. A nie powinno być losowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 16 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2023 8 minut temu, MarcusCamby napisał: A nie powinno być losowania? Nie, Raptors i Pelicans nie mają identycznych bilansów przecież. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Braveheart22 Opublikowano 16 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2023 @karpik ja nie sugeruję, że sama preloteria została zorganizowana/wykonana nieuczciwie, ale że jej idea to absurd i wychodzą potem właśnie takie wałki jak to, że Suns nie mają żadnych szans na Wembanyame. A Ty zawzięcie bronisz tego systemu. Jeszcze te teksy, że "matematyka over opinia...", śmieszne. Nie robimy sami loterii to przydzielajmy 1 do 1 teamy 1-14 jak w rl i tyle. Tak jak Qcin wyżej pisze, ta niewielka różnica % zdecydowanie mniej wypacza wyniki niż preloteria. 15 godzin temu, karpik napisał: Już drugi raz z rzędu zarzucasz mi nieuczciwość Systemowi, który mocno popierasz. Na Twój fart pracowały wtedy aż trzy teamy, 7, 8 oraz 9, gdzie powinieneś być po prostu przypisany do 9. Absurd. 16 godzin temu, karpik napisał: Bez urazy, ale do tej pory niewiele zrobiłeś, żeby ta zabawa miała ręce i nogi, a teraz wpadasz na jakieś 36h przed losowaniem i próbujesz zmieniać po swojemu zasady gry. Po pierwsze, w sobotę wieczorem już poruszyłem ten temat, ale tylko Qcin się wtedy tym mocniej zainteresował. A jednak wypadałoby to przedyskutować, tym bardziej, że wiele nowych osób jest w beGM. Po drugie, z całym szacunkiem, ale zabrzmiałeś w tym zdaniu jak "beton" z polskich związków sportowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik Opublikowano 16 Maja 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, Braveheart22 napisał: @karpik ja nie sugeruję, że sama preloteria została zorganizowana/wykonana nieuczciwie, ale że jej idea to absurd i wychodzą potem właśnie takie wałki jak to, że Suns nie mają żadnych szans na Wembanyame. Suns mieli 7.5% Suns na Wenbanyamę. 1 godzinę temu, Braveheart22 napisał: A Ty zawzięcie bronisz tego systemu. Jeszcze te teksy, że "matematyka over opinia...", śmieszne. No bo tak jest. I zgadzam się, że jest to śmieszne, bo sam z siebie kręcisz tu bekę 1 godzinę temu, Braveheart22 napisał: Nie robimy sami loterii to przydzielajmy 1 do 1 teamy 1-14 jak w rl i tyle. Tak jak Qcin wyżej pisze, ta niewielka różnica % zdecydowanie mniej wypacza wyniki niż preloteria To nie jest tak niewiele. Zabranie Suns tych kulek to zmniejszenie ich szans o 10%. Przy niższych seedach to jeszcze więcej. Przykładowo dla naszych Bucks i Pels, gdyby tam był remis w real, to zabierasz Pels 25% szans, a dajesz Bucks aż 50% szans więcej. I to Ty tutaj mówisz o absurdzie Preloteria nic nie wypacza, bo mylisz pojęcia "nadzieja" oraz "szansa". Przecież wystarczy ogłosić jej wyniki po fakcie i wszystko o czym mówisz się zmienia, jak będzie taka potrzeba, to ja nie widzę problemu, żeby tak było. 1 godzinę temu, Braveheart22 napisał: Po pierwsze, w sobotę wieczorem już poruszyłem ten temat, ale tylko Qcin się wtedy tym mocniej zainteresował. A jednak wypadałoby to przedyskutować, tym bardziej, że wiele nowych osób jest w beGM. Po drugie, z całym szacunkiem, ale zabrzmiałeś w tym zdaniu jak "beton" z polskich związków sportowych Po pierwsze wszelkie zmiany wprowadzamy przed sezonem, także spóźniłeś się niespełna rok. Po drugie śmieszy mnie podwójnie, bo to tenże beton jest znany z tego, że nie ogarnia prostych rzeczy, a to nie ja tutaj mam taki problem. Jak miałbym tu szukać jakichś analogii, to najbliżej Ci do George'a Gervina uważającego, że rzut za 3 to najgorszy rzut w koszykówce Edytowane 16 Maja 2023 przez karpik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ashigaru Opublikowano 17 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 Więc w przełożeniu na beGM: 1. Hawks 2. Hornets 3. Celtics 4. Blazers 5. Wizards 6. Wolves 7. Suns 8. Knicks 9. Lakers 10. Nets 11. Clippers 12.Pacers 13. Pelicans 14. Spurs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi