Skocz do zawartości

ATF GOAT SPORTOWCY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, fluber napisał:

O popularności szachów świadczy nawet fakt ile już wyborów poszło z tego sportu

Równie dobrze moze to swiadczyć o nieznajomości rzeczy... Dla mnie to są dwa najgorsze wybory jak na razie

Olajuwan i Kobe przed Shaqiem i Birdem... O matko ale niektózy gracze są przeceniani w skali All time

1 minutę temu, ely3 napisał:

Równie dobrze moze to swiadczyć o nieznajomości rzeczy... Dla mnie to są dwa najgorsze wybory jak na razie

Olajuwan i Kobe przed Shaqiem i Birdem... O matko ale niektózy gracze są przeceniani w skali All time

Olajuwon mam wrażenie na forum stracił swoją renomę. 

Myślałem, że będzie bił się z Magic Johnsonem, a nie spoglądał za siebie.

15 minut temu, MarcusCamby napisał:

Akurat Johanna po latach to coraz częściej widać nad Maradoną czy Pele.

Nie żebym pamiętał, ale eksperci po latach inaczej zaczynają patrzeć na ten brak sukcesu z Holandią, co nie pozwoliło mu na taki splendor jak dwóm bogom z Ameryki Południowej.

Johan to jest top3 pod względem impactu na cała dyscyplinę :) jakby nie to ze jego robinem bym Nesskens, a poza tym grał z przysłowiowymi Krychowiakami, to by ten finał wygrał :) zreszta, to chyba jedyny gracz w historii (nie mówię już o dominacji Messi-Krystyna) który wygrywał nagrody piłkarza roku nie wygrywając tytułów z reprezentacja 

9 minut temu, ely3 napisał:

Dośc mało wiarygodne źrodło

Z tego co widzę, to podałem dane za ONZ. W ten sposób możesz podważyć każde źródło. Ja nie podaje zmyślonych informacji jak Ty o Maradonie, więc i tak w stosunku do tego co tu prezentujesz podanie linka że źródłem to była zbyt duża uprzejmość z mojej strony. Zapomniałem, że Ty ignorujesz wszystko co się nie zgadza z Twoim widzimisię. Szkoda czasu.

3 minuty temu, MarcusCamby napisał:

Olajuwon mam wrażenie na forum stracił swoją renomę. 

Myślałem, że będzie bił się z Magic Johnsonem, a nie spoglądał za siebie.

Na tym forum Olajuwan miał zawsze mega dziwnie wysoką pozycję .. Ba były chwile kiedy go wymieniano w TOP3 jako GOATa.. Duncan o zgrozo był niżej. Ale te czasy odeszły w niebyt i jeśli liczyłeś na dawny sentyment to chyba średnio

Z drugiej strony @LAF poszedł w ryzyko z Curry ale o ile go jeszcze jakos nie usadowiałem w TOP10 ALL time to poważnie się zastanawiam czy on nie powinien być na podium . Biorąc pod uwage jakim on  jest kosmitą i jak zmienił grę to nie wiem czy nie powinien być 3-4.. Ale to na razie luźna myśl

2 minuty temu, fluber napisał:

Z tego co widzę, to podałem dane za ONZ. W ten sposób możesz podważyć każde źródło. Ja nie podaje zmyślonych informacji jak Ty o Maradonie, więc i tak w stosunku do tego co tu prezentujesz podanie linka że źródłem to była zbyt duża uprzejmość z mojej strony. Zapomniałem, że Ty ignorujesz wszystko co się nie zgadza z Twoim widzimisię. Szkoda czasu.

Papier przyjmie wszystko. jeśli chcesz wierzyc ,że szachy uprawia 10% populacji ludzkiej to wyjasnij ten fenomen ,że FIDE ma trochę ponad 300 tys zarejestrowanych graczy na całym świecie. Od juniorów poniżej 12 do emerytów. A taki Indyjski Związek Badmintona ma 850 tys zarejestrowane.

Jeśli sport jest popularny to i dużo gra zawodowo. Jak nie jest popularny to mało jest graczy zawodowych. Tu mamy jakąś aberracje. 600 mln gra regularnie. W telewizji nikt tego nie puszcza bo nie ma chętnych do oglądanie

FIDE samo podaje ,że ma 350 tys ale tylko 175 tys jest aktywnych . Reszta jest zarejestrowana ale nie gra w szachy. 175 tys aktwynych wersus 600 mln. PRzecież to się kupy nie trzyma. Wierzysz Fluber w pobożne życzenia.

1 minutę temu, ely3 napisał:

Na tym forum Olajuwan miał zawsze mega dziwnie wysoką pozycję .. Ba były chwile kiedy go wymieniano w TOP3 jako GOATa.. Duncan o zgrozo był niżej. Ale te czasy odeszły w niebyt i jeśli liczyłeś na dawny sentyment to chyba średnio

Nie. To nie był pragmatyzm, a loveryzm. Wpisz w wyszukiwarkę Hakeem czy Olajuwon i zaznacz jako posty MarcusCamby z przed lat. Sporo pisałem o Olajuwon i w sumie kto go miał w ATF to zawsze dostawał dodatkowe punkty u mnie.

Ale tak czy siak, mam zamiar przekonać, że jest wyżej niż Shaq czy tym bardziej Bird i będę to robił z czystym sumieniem :)

1 minutę temu, P_M napisał:

@julekstep to dlatego pytałeś o esport, bo znasz goscia tylko z gry tony hawk pro skater 3?  xDDDDDD

biorę IKONY

i liczę na konsekwencję niektórych głosujących!

1 minutę temu, Qcin_69 napisał:

czekałem na wybór To y Hawka xd

super pick, nikt się już nie musi obawiać ze skończy jako 18 w tej konurencji

a nie!

szybko rozwiali me wątpliwości! xD