Skocz do zawartości

ATF GOAT SPORTOWCY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, RappaR napisał:

Nie tylko Hamiltona, każdego. I nie tylko za zachowanie jego, ale za zachowanie innych. Na przykład jak inni cenią i jak jest popularny i szanowany. 

To jak porównasz otoczkę wokół Hamiltona  do otoczki wokół Rutha? Skoro są nawet problemy ze znalezieniem jego meczy do obejrzenia a co dopiero do tego jakim był człowiekiem.

Teraz, The Game 85 napisał:

To jak porównasz otoczkę wokół Hamiltona  do otoczki wokół Rutha? Skoro są nawet problemy ze znalezieniem jego meczy do obejrzenia a co dopiero do tego jakim był człowiekiem.

Rappar się tym nie martwi, bo nie musi oceniać Rutha :D

Teraz, fluber napisał:

W szachy gra regularnie ponad 600 milionów ludzi. Tutaj tenis, piłka nożna czy koszykówka nie mają podjazdu. Oglądalność nie jest tak duża, ale popularność szachów jest większa, to sport globalny, ogromnie popularny w Indiach, Chinach, Rosji i USA. 

Aha i ilu ogłada transmisje? Plus poprosze o źródło ,że w szachy gra regularnie 6000 mln .. W Ping Ponga gra moze więcej i jakoś nie widze by ktoś tu wybierał Grubbe

29 minut temu, julekstep napisał:

Zidane bardzo solidny pick

fenomenalny, kompletny skillset

z repra wygrane wszystko co bylo do wygrania

kariera klubowa pewnie wypada najgorzej, ale i tak krzywdy nie ma - szczegolnie ze nie przedluzal na sile i odszedl kiedy byl jeszcze s topce

Messi i CR7 wysrubowali oczekiwania i w porownaniu do nich kariera klubowa kazddgo grajka wypada bladziutko ale Zidane jest git - okolice top7 powinien zrobic

W wielu zestawieniach co oczywiste jest za boska czwórka bo tej nie ma szans przegonić ale na pozycje 5 jest w przeważającej ilosci zestawień. Na pewno nad Johanem. 

Nie każdy go lubił ale graczem był wybitnym i spełnionym chyba bardziej niż boski Diego. 

I nie miał tej zapaści które cec***ą graczy których zaraz będziecie wybierać zaplutych narkomanów ;) Lub pijaków jakby sięgnąć do starszych roczników 

moim zdaniem najlepszy poza legendami top 4. 

Edytowane przez ignazz

1 minutę temu, ely3 napisał:

Aha i ilu ogłada transmisje? Plus poprosze o źródło ,że w szachy gra regularnie 6000 mln .. W Ping Ponga gra moze więcej i jakoś nie widze by ktoś tu wybierał Grubbe

https://www.un.org/en/observances/world-chess-day

About 70% of the adult population (US, UK, Germany, Russia, India) has played chess at some point in their lives, 605 million adults play chess regularly.

Poproszę źródło że w ping ponga regularnie gra więcej.

Teraz, ignazz napisał:

W wielu zestawieniach co oczywiste jest za boska czwórka bo tej nie ma szans przegonić ale na pozycje 5 jest w przeważającej ilosci zestawień. Na pewno nad Johanem. 

Akurat Johanna po latach to coraz częściej widać nad Maradoną czy Pele.

Nie żebym pamiętał, ale eksperci po latach inaczej zaczynają patrzeć na ten brak sukcesu z Holandią, co nie pozwoliło mu na taki splendor jak dwóm bogom z Ameryki Południowej.

2 minuty temu, fluber napisał:

W szachy gra regularnie ponad 600 milionów ludzi. Tutaj tenis, piłka nożna czy koszykówka nie mają podjazdu. Oglądalność nie jest tak duża, ale popularność szachów jest większa, to sport globalny, ogromnie popularny w Indiach, Chinach, Rosji i USA. 

tak, tylko to teoche tak jak z chodzeniem, 7 miliardów ludzi chodzi czy tez biega.

IMO mimo całego szacunku- o czym wiesz- szachy w takim ATF to jest jednak WTF- tak samo jak krytykowałbym esport - bo raz ze nie da się tego w żaden sposób porównać do pozostałych sportow (nawet jebany golf ma bliżej do boksu niż szachy), a dwa ze dla mnie to nie jest klasyczny sport - i nim jakiś Julek wyciągnie mi za wąskie horyzonty to przypominam, ze wywołany przez Ciebie do tablicy od razu zaznaczałem ze szachy w tym zestawieniu są równie sensowne co brydż sportowy.

Ogolnie na ostatnim miejscu pewnie szachisci u mnie nie skończą ze względu na rozpoznwalnosc, ale szału tu nie będzie 

1 minutę temu, MarcusCamby napisał:

Akurat Johanna po latach to coraz częściej widać nad Maradoną czy Pele.

Nie żebym pamiętał, ale eksperci po latach inaczej zaczynają patrzeć na ten brak sukcesu z Holandią, co nie pozwoliło mu na taki splendor jak dwóm bogom z Ameryki Południowej.

Najpierw wybrałem gracza a potem wertowałem przed edycja głosowania. Nigdzie JC wyżej nie widziałem. A uwielbiam jego geniusz bo na pewno z nich miał najwiecej w głowie. Doceniam. 

8 minut temu, fluber napisał:

To do Korzeniowskiego nikt nie ma podjazdu skoro chodzi około 8 miliardów ludzi 😁

Teraz, jack napisał:

To do Korzeniowskiego nikt nie ma podjazdu skoro chodzi około 8 miliardów ludzi 😁

Chodzenie a chód sportowy to dwie różne rzeczy. Bieganie czy pływanie tu bardziej pasują jako przykłady ( i to są faktycznie trudne do wybicia konkurencję).

3 minuty temu, Qcin_69 napisał:

IMO mimo całego szacunku- o czym wiesz- szachy w takim ATF to jest jednak WTF- tak samo jak krytykowałbym esport - bo raz ze nie da się tego w żaden sposób porównać do pozostałych sportow (nawet jebany golf ma bliżej do boksu niż szachy), a dwa ze dla mnie to nie jest klasyczny sport - i nim jakiś Julek wyciągnie mi za wąskie horyzonty to przypominam, ze wywołany przez Ciebie do tablicy od razu zaznaczałem ze szachy w tym zestawieniu są równie sensowne co brydż sportowy.

Ogolnie na ostatnim miejscu pewnie szachisci u mnie nie skończą ze względu na rozpoznwalnosc, ale szału tu nie będzie 

O popularności szachów świadczy nawet fakt ile już wyborów poszło z tego sportu.

2 minuty temu, ignazz napisał:

Najpierw wybrałem gracza a potem wertowałem przed edycja głosowania. Nigdzie JC wyżej nie widziałem. A uwielbiam jego geniusz bo na pewno z nich miał najwiecej w głowie. Doceniam. 

To podać mogę dopiero po zamknięciu głosowania, bo już niektórzy o takie nazwiska krzyczą spoiler, że dobrze, że chociaż Gilles Simon mógł być wymieniony z imienia i nazwiska :)

Ogólnie muszę powiedzieć, że dobre wybory Ignazz. Ten Valentino Rossi to ten moment największy pytajnik. Senna był dużo bardziej bezpieczny. Ja sam mam gracza, któremu kibicowałem całą karierę tutaj i jestem ciekaw jak zostanie oceniony, bo jako driver to na pewno topka.

A Zidane mi podjebałeś nie ukrywam, myślałem że się osunie gdzieś niżej. 

1 minutę temu, fluber napisał:

Chodzenie a chód sportowy to dwie różne rzeczy. Bieganie czy pływanie tu bardziej pasują jako przykłady ( i to są faktycznie trudne do wybicia konkurencję).

Identycznie sprawa się ma z szachami. Gra zwykłych ludzi a szachistów to zupełnie inna gra 

Teraz, fluber napisał:

O popularności szachów świadczy nawet fakt ile już wyborów poszło z tego sportu.

Sylwek poleciał po rozpoznawalności w tej kategorii, Rappar to wiadomo, poza nazwiskami z 1 tury pewnie zna może z 10% bez wikipedii, wiec wybrał innego szachistę ze względu na to, ze w tej dyscyplinie jest to jedyny który historycznie jest bardziej znany niż wybrany przez Sylwka. 

Mnie łączyłbym tego w żaden sposób z popularnością szachów, myśle ze jakby był jakiś golfista bardziej znany od Woodsa (a w społeczeństwie Kasparow jest bardziej znany niż Magnus) to Rappar wybrałby tego golfistę po czym by pisał jaki to zajebisty steal dopierdolil

2 minuty temu, fluber napisał:

About 70% of the adult population (US, UK, Germany, Russia, India) has played chess at some point in their lives, 605 million adults play chess regularly.

Poproszę źródło że w ping ponga regularnie gra więcej.

Dośc mało wiarygodne źrodło jest FIDe ma zarejestrowane raptem  360 tys szachistów na wszelkich możliwych szczeblach. Zwłaszcza co to za źródło które mie podaje skąd ma te dane.

Więc jednak nie . Poprosze o źródło albo takie które oparło się na jakimś badaniu

To raczej wygląda na pobożne życzenia jak swego czssu Tout de France twierdził ,ze w 2021 obejrzało go 3,5 mld ludzi przez cały okres trwania imprezy..