Skocz do zawartości

ATF GOAT SPORTOWCY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, Qcin_69 napisał:

już nie przesadzaj :) miał super momenty, niemniej tak, póki co najsłabszy wybór piłkarski a od Zizu jest jeszcze co najmniej 2-3 lepszych imo.

Zizu miał super highlighty (2 bramki w finale 98’- mimo całościowo bardzo słabego turnieju), gol z Leverkusen w Finale 02’ i bardzo dobre Mistrzostwa Europy 00’ , no i tyle, w klubowej nigdy nie był 1 opcja żadnej drużyny, co jest szokujące zważywszy na renomę jaka ma

I to mówi człowiek, który twierdził, że futbol zaczął się na 98 lub maksymalnie 96?

Zabawne, że nie wspomniałeś 2006 roku, kiedy grał Maradonę, co biorąc pod uwagę czasy przebija prawdopodobnie dokonania Argentyńczyka.

Zidane dla mnie numer 5. Nie wziąłem go, bo właśnie bałem że może zostać niesłusznie niedoceniony i/lub spadnie jednak niżej.

2 minuty temu, MarcusCamby napisał:

I to mówi człowiek, który twierdził, że futbol zaczął się na 98 lub maksymalnie 96?

Zabawne, że nie wspomniałeś 2006 roku, kiedy grał Maradonę, co biorąc pod uwagę czasy przebija prawdopodobnie dokonania Argentyńczyka.

Zidane dla mnie numer 5. Nie wziąłem go, bo właśnie bałem że może zostać niesłusznie niedoceniony i/lub spadnie jednak niżej.

no Ty zawsze lubiłeś tego typu zawodników, z drugiego szeregu, wiec akurat mnie to nie dziwi.

Gral Maradone? mając u boku Henryego, Vieire i Riberyego? 

OK, spoko

1 minutę temu, MarcusCamby napisał:

Zidane > Larry Bird

w kopanej na pewno

1 minutę temu, LAF napisał:

06

No ale ile? Ribery debiutował w reprze 27 maja 2006, a Zidane zakończył reprezentacyjną karierę 9 lipca. Ribery był wtedy po sezonie w Marsylii, w którym odpadł z 1/8 finału pucharu Uefa i wykręcił 6 goli i 6 asyst w lidze francuskiej. I on tu jest podany jako jeden z 3 piłkarzy, którzy wspierali legacy Zidana???

3 minuty temu, MarcusCamby napisał:

I co z tego kogo miał obok?

Gość jednym meczem przyćmił całą kadrę Brazylii.

no widzisz i to jest to dlaczego się tu nie będziemy zgadzać, Ty budujesz pozycje w ATF Zidana na podstawie pojedynczych meczów, a ja oceniam cała karierę.

Wskaz kiedy kłamie :

1)Zidane grał słabo na MŚ 98’- poza meczem finałowym nie był w top3 graczy Francji na tym turnieju 

2)Zidane jako lider w piłce klubowej wygrał 1x ligę mistrzów (mając u boku co najmniej 1 gracza który powinien pójść przed nim) 

3)Zidane jako lider reprezentacji nie wyszedł z grupy w Mundialu 02’

4)Zidane na Mundialu 06’ grał słabo w grupie, a cały jego „maradona” bazuje na 2 meczach i jednej główce 

Zidane super grajek, na pewno w ATF miejsce gwarantowane, ale umieszczanie go na 5 miejscu to jest januszostwo czystej postaci.

Coz Camby teoche się znamy, na wiem ze Ty lubisz ogólnie pod prąd trochę i jesteś pewnie jedyna osoba na świecie która by mogła napisać, ze Marcus Reus był bardziej utalentowany niż Lionel Messi, ja to szanuje ogólnie, ale dawać Zidana w ATF w top10 no nie da się tego obronić w żaden sposób imo

2 minuty temu, Qcin_69 napisał:

no widzisz i to jest to dlaczego się tu nie będziemy zgadzać, Ty budujesz pozycje w ATF Zidana na podstawie pojedynczych meczów, a ja oceniam cała karierę.

Wskaz kiedy kłamie :

1)Zidane grał słabo na MŚ 98’- poza meczem finałowym nie był w top3 graczy Francji na tym turnieju 

2)Zidane jako lider w piłce klubowej wygrał 1x ligę mistrzów (mając u boku co najmniej 1 gracza który powinien pójść przed nim) 

3)Zidane jako lider reprezentacji nie wyszedł z grupy w Mundialu 02’

4)Zidane na Mundialu 06’ grał słabo w grupie, a cały jego „maradona” bazuje na 2 meczach i jednej główce 

Zidane super grajek, na pewno w ATF miejsce gwarantowane, ale umieszczanie go na 5 miejscu to jest januszostwo czystej postaci.

Coz Camby teoche się znamy, na wiem ze Ty lubisz ogólnie pod prąd trochę i jesteś pewnie jedyna osoba na świecie która by mogła napisać, ze Marcus Reus był bardziej utalentowany niż Lionel Messi, ja to szanuje ogólnie, ale dawać Zidana w ATF w top10 no nie da się tego obronić w żaden sposób imo

Z takim budowaniem poziomu retoryki to ja mógłbym udowadniać, że Messi to nie jest TOP5 grajek all-time, bo w sumie co on pokazał na MŚ 2014? Bramki z Nigerią i Iranem? Nawet w tamtym turnieju, w grupie śmiechu, gdzie oprócz dwóch wspomnianych potęg była Bośnia i Hercegowina nie był lepszy od Mascherano na całym turnieju, co dużo mówi o całej reprezentacji Albicelecstes, zwłaszcza jeśli chodzi o ofensywę. Ogólnie tamta Argentyna wygrywała obroną, a Messi to był taki Charisteas od golden goal, a na koniec nawet nie to.

W 2010 Schweinsteiger zrobił sobie z Niego swoją własną kurewkę.

Także daruj, na tym poziomie bawić się nie zmierzam :)

1 minutę temu, MarcusCamby napisał:

Z takim budowaniem poziomu retoryki to ja mógłbym udowadniać, że Messi to nie jest TOP5 grajek all-time, bo w sumie co on pokazał na MŚ 2014? Bramki z Nigerią i Iranem? Nawet w tamtym turnieju, w grupie śmiechu, gdzie oprócz dwóch wspomnianych potęg była Bośnia i Hercegowina nie był lepszy od Mascherano na całym turnieju, co dużo mówi o całej reprezentacji Albicelecstes, zwłaszcza jeśli chodzi o ofensywę. Ogólnie tamta Argentyna wygrywała obroną, a Messi to był taki Charisteas od golden goal, a na koniec nawet nie to.

W 2010 Schweinsteiger zrobił sobie z Niego swoją własną kurewkę.

Także daruj, na tym poziomie bawić się nie zmierzam :)

Stary xd Messi zjadł futbol klubowy, zjadł, przeżuł i wysrał, Zidane w piłce klubowej był nikim przy Messim- jeśli na poziomie ATF oceniasz wyłącznie na poziomie piłki reprezentacyjnej to cóż, masz prawo.

Chłop nie umiał wygrać LM z Juventusem, który miał wtedy skład z innej planety :) 

Serio, to nie jest merytoryczna rozmowa, bo poza plakatem z Bravo Sports i kilkoma higlightam z czasów gdy internet dopiero raczkował nie masz żadnego argumentu w tej dyskusji.

Jedyne co daje awans w tym rankingu Zidanowi jest to ze jest Ikona! Stad w tym top10 u mnie wyladuje, ale pod względem impactu to na pewno by się nie załapał 

Zeby nie było, porównanie do SB @P_M troche slabe :D Jednak zawsze był ta 1-2 opcja (im dalsza tym większa szansa na to ze zakończył sezon z jakimś trofeum)

1 minutę temu, Qcin_69 napisał:

Stary xd Messi zjadł futbol klubowy, zjadł, przeżuł i wysrał, Zidane w piłce klubowej był nikim przy Messim- jeśli na poziomie ATF oceniasz wyłącznie na poziomie piłki reprezentacyjnej to cóż, masz prawo.

Po odejściu Iniesty i Xaviego to jakoś i bóg Messi przestał królować w piłce klubowej, a jego legenda coraz mocniej kruszała.

Żeby nie było, sam jestem fanem Realu i pewnie jednak dam Leosia z jedynką, ale Zidane to legenda naszych czasów i pod względem impactu w krótkim okresie przebijał go tylko jeden zawodnik.