Skocz do zawartości

ATF GOAT SPORTOWCY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, Qcin_69 napisał:

stary, komu jak komu ale chyba mi poprawności politycznej nie zarzucisz xd

Tyle, ze ja nie patrzę na to co jest dzisiaj, a na to jaka jest geneza takiej sytuacji :) 

A mnie nie uczcie co mam mówić o tenisie :)

Błędem było wrzucenie tenisistów i tenisistek w jeden ranking, bo ten spór był nieunikniony. Jak wspominałem ten konflikt trwa w środowisku tenisowym dekady, więc i tu musiał się pojawić. 

Każdy i tak zostanie przy swoim zdaniu. 

Teraz, MarcusCamby napisał:

Błędem było wrzucenie tenisistów i tenisistek w jeden ranking, bo ten spór był nieunikniony. Jak wspominałem ten konflikt trwa w środowisku tenisowym dekady, więc i tu musiał się pojawić. 

Czy tak samo podejdzie do bokserów. Czyli najpierw cieżka. I potem w dół bo przecież nie da się powiedzieć ,że Floyd dominował skoro nie pokonał nigdy mistrz w cięzkiej? Co z tego ,że Floyd zarabia więcej od tych z cięzkiej ale skoro ich nie pokonał nigdy to co ta za dominacja. Bo taka jest argumentacja przeciw tenististkom

Teraz, ely3 napisał:

Czy tak samo podejdzie do bokserów. Czyli najpierw cieżka. I potem w dół bo przecież nie da się powiedzieć ,że Floyd dominował skoro nie pokonał nigdy mistrz w cięzkiej? Co z tego ,że Floyd zarabia więcej od tych z cięzkiej ale skoro ich nie pokonał nigdy to co ta za dominacja. Bo taka jest argumentacja przeciw tenististkom

Przeczytałeś w ogóle co napisałem? 

Bo jeśli tak to masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Wyjaśniłem tam nawet kwestie finansów, które oczywiście są główną kwestią podziału :)

Ely na prawdę ze względu na Twój wiek dziwnie mi to pisać, ale jeśli chodzi o tenis to muszę: Nie ucz ojca dzieci robić :)

1 godzinę temu, Pablo81 napisał:

Załóżmy, że hipotetyczny gość ma dwie córki. Obie lubia biegac. Po wygranych na swoich dystansach przychodzą do tego gościa, żeby się pochwalić. On im odpowiada: "No super, ale chłopcy biegają szybciej, więc mi to lata. Jesteście jak Lady przy Bugatti". Na to one się pytają: "To co mamy zrobic? Jesteśmy dziewczynami - nie przeskoczymy tego. Dlatego rywalizujemy z innymi dziewczynami". Na to gościu odpowiada: "No rywalizować sobie możecie, ale nie bardzo mnie to interesuje. A w sumie pół populacji Ziemii nie powinno uprawiać sportu, bo osiąga znacząco słabsze wyniki od drugiej połówki".

mysle ze dosc odpowiedzialna postawa w tym wypadku byloby uswiadomienie corkom zeby nie traktowaly sportu jako jedynej zyciowej opcji na przyszlosc bo poza wyjatkami to z tego nie za bardzo idzie sie utrzymac :)

51 minut temu, Qcin_69 napisał:

imo dramat argumentacje tutaj, mega szowinistyczne podejście, nawet szczypty wyjścia poza schemat.

W tenisie kobiety traktuje na rowni z mężczyznami, nie jest to tak duża różnica jak w przypadku innych sportów pod względem jakości.

Ja jestem zawsze pro kobiety w tych sprawach,

ale już widać, ze stulejarze będą głosować i nie ma co wybierać kobiet z innych dyscyplin bo się chłopcy naoglądali Stanowskiego i czując zagrożenie płci pięknej w każdej dziedzinie życia bronią swojego terytorium.

Szkoda, myślałem ze to trochę bardziej otwarte towarzystwo, a nie procesy myślowe jak u starszych panów na ławeczce z Brokiem z puszki.

tldr

qcin (aka 'sport kobiet na rowni ze sportem mezczyzn, ale w boksie tylko waga ciezka', czasem znany tez jako 'pilka nozna zaczela sie w 98 wczesniej byl gruz, ale Cruyff i Diego to top3 gracze ever') w tenisie planuje wybrac panne a w innych kategoriach nie i robi pod to cyganski PR.

31 minut temu, Qcin_69 napisał:

stary, komu jak komu ale chyba mi poprawności politycznej nie zarzucisz xd

ofc

u Ciebie jak zwykle chodzi o wyrachowanie w internetowych gierkach :)

21 minut temu, ely3 napisał:

pytaj qcina xD

57 minut temu, Qcin_69 napisał:

imo dramat argumentacje tutaj, mega szowinistyczne podejście, nawet szczypty wyjścia poza schemat.

W tenisie kobiety traktuje na rowni z mężczyznami, nie jest to tak duża różnica jak w przypadku innych sportów pod względem jakości.

Ja jestem zawsze pro kobiety w tych sprawach,

ale już widać, ze stulejarze będą głosować i nie ma co wybierać kobiet z innych dyscyplin bo się chłopcy naoglądali Stanowskiego i czując zagrożenie płci pięknej w każdej dziedzinie życia bronią swojego terytorium.

Szkoda, myślałem ze to trochę bardziej otwarte towarzystwo, a nie procesy myślowe jak u starszych panów na ławeczce z Brokiem z puszki.

Czego Ty wymagasz od tej społeczności jeśli wybrała za najładniejsza Polkę kobietę znaną z czarnobiałych filmów w mundurze Armii Czerwonej w berecie i Ppsh w ręku? 

6 minut temu, julekstep napisał:

mysle ze dosc odpowiedzialna postawa w tym wypadku byloby uswiadomienie corkom zeby nie traktowaly sportu jako jedynej zyciowej opcji na przyszlosc bo poza wyjatkami to z tego nie za bardzo idzie sie utrzymac :)

tldr

qcin (aka 'sport kobiet na rowni ze sportem mezczyzn, ale w boksie tylko waga ciezka', czasem znany tez jako 'pilka nozna zaczela sie w 98 wczesniej byl gruz, ale Cruyff i Diego to top3 gracze ever') w tenisie planuje wybrac panne a w innych kategoriach nie i robi pod to cyganski PR.

Ale kto tu pisze o zarabianiu na sporcie? :)

Rozczarowany tatus zabiera satysfakcje ze sportu z powodu braku wacka :)

I jak sie odniesiesz do mojego pytania do MC?

Troche przypal, ze porownujesz sport kobiecy do meskiego, podczas, gdy ci drudzy maja wiecej srodka dopingujacego w organizmie, nie?

6 minut temu, julekstep napisał:

tldr

bzdura, w tenisie wybieram faceta :) 

Nic nie poradzę ze jesteś ograniczony poznawczo i zyjesz w świecie w którym kierujesz się tylko stereotypami.

Innym „ogierom” może to imponować, mnie śmieszy od kiedy skończyłem 21 lat.

To jak moda na dredy, wiec spoko, kiedyś dorośniesz bo choć chłopek roztropek z Ciebie, to wystarczająco inteligentny by dostrzec jak wąskie horyzonty miałeś w 2023

2 minuty temu, MarcusCamby napisał:

Przeczytałeś w ogóle co napisałem? 

Tak i pytam ci się czy skoro Floyd nie ma szans pokonać Tysona to czy będzie go miał niżej z automatu czy jednak będziesz mieć inne podejście niż w tenisie gdzie uwaząsz ,ze skoro kobieta nie ma szans pokonać mężczyzna to z automatu jest od niego gorsza?

A nie odpowiedziałeś. Nie mówię ci co masz pisać o tenisie . Skąd to oburzenie?

@LAF

Crosby jest lepszy niż Ovi . Na pewno najlepszy hokeista tego pokolenia. Czy najlepszy ostatnich 30 lat ..hmmm . Nie sądze. Ale to wciąż nie jest TOP 3 hokeja

McCaw niewątpliwie lepszy od Lomu. Z rugby jest jednak tak ,ze późno pojawiły się Puchary Świata. Trochę jak z lekkoatletyką... Więc Lomu jako pierwsza gwiazda stał sie niewiarygodnie medialny i dużo ludzi na tym sentymencie go stawia jako nr 1. Dla mnie McCaw jest lepszy pod wieloma względami . Wygrał 2 razy puchar Świata. 3 razy był rugbystą roku.

Choć ogólnie dla mnie TOP 3 jest bardzo zbliżone do siebie ale Lomu tam nie mam. Mam jednego skrzydłowego wyżej.. Lomu choć był wybitny to w tamtych czasac ALL Blacks było zdominowane przez Australię czy nawet RPA..

Nie wiem tylko na ile tu reszta sie orientuje w rugby i na ile będą w stanie dobrze to ocenić. Lomu to ikona ale to za innymi stoją wyniki

11 minut temu, julekstep napisał:

pytaj qcina xD

Pytam się Ciebie

Teraz, Koelner napisał:

Czego Ty wymagasz od tej społeczności jeśli wybrała za najładniejsza Polkę kobietę znaną z czarnobiałych filmów w mundurze Armii Czerwonej w berecie i Ppsh w ręku? 

Pola Raksa to ikona, „za jej poli raksy twarz, każdy by się pociąć dał”- nie o każdej tak się śpiewa, a dla mnie zawsze Ikony > rankingi 

Teraz, julekstep napisał:

ja sie dzis dowiedzialem ze boks w zaleznosci od kat. wagowej to rozne dyscypliny

Pablo by mi nie sklamal

to qcin pisal ze tylko ciezka sie liczy :)

No  ale on pisał ,że dlatego ,ze jest królewska a nie że dlatego ,że Ali by zabił Floyda. To ty zas twierdziłeś ,że skoro Graf nie wygrała z facetem to nie można nazwać ,ze dominowała. Wiec pytam się ciebie czy tak samo uważasz na temat Floyda ,że jest cieniasem i nie jest dominatorem bo nigdy nie pokonał mistrza wagi cięzkiej?

23 minuty temu, ely3 napisał:

No  ale on pisał ,że dlatego ,ze jest królewska a nie że dlatego ,że Ali by zabił Floyda. To ty zas twierdziłeś ,że skoro Graf nie wygrała z facetem to nie można nazwać ,ze dominowała. Wiec pytam się ciebie czy tak samo uważasz na temat Floyda ,że jest cieniasem i nie jest dominatorem bo nigdy nie pokonał mistrza wagi cięzkiej?

Podejrzewam, że Floyd generuje oglądalność, bo waga ciężka jest w kryzysie. Usunięte, bo spoilery 

Jak męski tenis wpadnie w dołek to możesz być pewny, że kobiety zamiast pociągnąć to będą robić za dodatkową kootwice 

Edytowane przez MarcusCamby