Skocz do zawartości

ATF GOAT SPORTOWCY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Pablo81 napisał:

Swietne podejscie.

Zeby wejsc na sam szczyt musialy byc najlepsze z polowy populacji. 

Jednym slowem kobiecy sport do likwidacji. 

Do likwidacji nie, ale czemu kobiety grają do dwóch wygranych gemów, a faceci do trzech? 

Uważasz to za sprawiedliwe? 

Każdy ma prawo do własnej oceny. Kobiecy tenis to gdzieś poziom ITFów. Jak Majchrzak wygrywał masowo challengery to nie znaczyło, że jest lepszy od tego co odpadał w trzeciej rundzie wielkiego szlema. 

Teraz, MarcusCamby napisał:

Do likwidacji nie, ale czemu kobiety grają do dwóch wygranych gemów, a faceci do trzech? 

Uważasz to za sprawiedliwe? 

Każdy ma prawo do własnej oceny. Kobiecy tenis to gdzieś poziom ITFów. Jak Majchrzak wygrywał masowo challengery to nie znaczyło, że jest lepszy od tego co odpadał w trzeciej rundzie wielkiego szlema. 

Bo maja inna fizjonomie i wszystkie jej pochodne. Dlatego sport dzieli sie na kobiecy i meski. 

imo dramat argumentacje tutaj, mega szowinistyczne podejście, nawet szczypty wyjścia poza schemat.

W tenisie kobiety traktuje na rowni z mężczyznami, nie jest to tak duża różnica jak w przypadku innych sportów pod względem jakości.

Ja jestem zawsze pro kobiety w tych sprawach,

ale już widać, ze stulejarze będą głosować i nie ma co wybierać kobiet z innych dyscyplin bo się chłopcy naoglądali Stanowskiego i czując zagrożenie płci pięknej w każdej dziedzinie życia bronią swojego terytorium.

Szkoda, myślałem ze to trochę bardziej otwarte towarzystwo, a nie procesy myślowe jak u starszych panów na ławeczce z Brokiem z puszki.

3 minuty temu, Qcin_69 napisał:

imo dramat argumentacje tutaj, mega szowinistyczne podejście, nawet szczypty wyjścia poza schemat.

W tenisie kobiety traktuje na rowni z mężczyznami, nie jest to tak duża różnica jak w przypadku innych sportów pod względem jakości.

ale już widać, ze stulejarze będą głosować i nie ma co wybierać kobiet z innych dyscyplin bo się chłopcy naoglądali Stanowskiego i czując zagrożenie płci pięknej w każdej dziedzinie życia bronią swojego terytorium.

Szkoda, myślałem ze to trochę bardziej otwarte towarzystwo, a nie procesy myślowe jak u starszych panów na ławeczce z Brokiem z puszki.

Ja się zgadzam, że kobiecy sport jest zazwyczaj meh, nikt mnie nie namowi do ogladania wnba np, ale porównywanie tenisa do np boksu czy zapasów to już dramat jakiś.

11 minut temu, Qcin_69 napisał:

Myślę, że trochę przydałoby się wyjąć kij z tyłka, bo akurat towarzystwo jest otwarte i kręci sobie bekę przy okazji świętego oburzenia co poniektórych xD.

Teraz, P_M napisał:

Myślę, że trochę przydałoby się wyjąć kij z tyłka, bo akurat towarzystwo jest otwarte i kręci sobie bekę przy okazji świętego oburzenia co poniektórych xD.

ale mi tam szowinistyczne żarty nie przeszkadzają, nawet czasem się uśmiechnę, ale już przesuwanie kobiet na koniec konkurencji ze względu na płeć jest dla mnie słabiutkie i u mnie na pewno tego nie będzie (w konkurencjach w których kobiety nie odbiegają aż tak bardzo od mężczyzn ofc)

1 minutę temu, Qcin_69 napisał:

ale mi tam szowinistyczne żarty nie przeszkadzają, nawet czasem się uśmiechnę, ale już przesuwanie kobiet na koniec konkurencji ze względu na płeć jest dla mnie słabiutkie i u mnie na pewno tego nie będzie (w konkurencjach w których kobiety nie odbiegają aż tak bardzo od mężczyzn ofc)

Brawo brawo brawo!!!!

17 minut temu, Pablo81 napisał:

Bo maja inna fizjonomie i wszystkie jej pochodne. Dlatego sport dzieli sie na kobiecy i meski. 

A wiesz, że kiedyś kobiety grały do trzech wygranych setów? 

I poczytaj jakie były powody zredukowania tego czasu. Dla zdecydowanej większości widzów to był z każdą chwilą coraz gorszy pojedynek. By utrzymać widzów przy kobiecym tenisie skrócono czas spotkań :)

Paradoks, bo wyobraźmy sobie męski tenis bez tych pięciosetowych pojedynków :)

Po za tym jakbyś się czuł, gdybyś dostawał taką samą pensje w pracy co kobieta wykonując te same zadania (powiedzmy...), ale ty musiałbyś na nią pracować 8 godzin, a ona cztery? 

A tak to wygląda w tenisie i dlatego konflikt tam jest ciągły, bo mamy taki dialog:

Simon: Uważam, że tenisiści powinni zarabiać, bo to głównie oni nakręcają oglądalność i sponsorów. Prezentujemy wyższy poziom i spędzamy na korcie dużo więcej czasu. 

Serena: Jak chcesz więcej zarabiać, to ograj Federera i przestań płakać! 

Simon: A czemu zamiast Federera nie wystarczy, że ogram Ciebie? 

26 minut temu, fluber napisał:

Setów. Poza tym do trzech gra się tylko na 4 turniejach.

I na podstawie tych czterech turniejów większość oddziela ziarno od plewu.

Więc jak niby Serena może stanąć do dyskusji z Federerem, skoro gra w wersji easy? 

6 minut temu, Qcin_69 napisał:

To nie jest zdanie tylko tego forum. 

Poczytaj, dokształć się. Bo większość tu jedzie polityczną poprawnością i oczywiście niewiedzą :)

1 minutę temu, MarcusCamby napisał:

A wiesz, że kiedyś kobiety grały do trzech wygranych setów? 

I poczytaj jakie były powody zredukowania tego czasu. Dla zdecydowanej większości widzów to był z każdą chwilą coraz gorszy pojedynek. By utrzymać widzów przy kobiecym tenisie skrócono czas spotkań :)

Paradoks, bo wyobraźmy sobie męski tenis bez tych pięciosetowych pojedynków :)

Po za tym jakbyś się czuł, gdybyś dostawał taką samą pensje w pracy co kobieta wykonując te same zadania (powiedzmy...), ale ty musiałbyś na nią pracować 8 godzin, a ona cztery? 

A tak to wygląda w tenisie i dlatego konflikt tam jest ciągły, bo mamy taki dialog:

Simon: Uważam, że tenisiści powinni zarabiać, bo to głównie oni nakręcają oglądalność i sponsorów. Prezentujemy wyższy poziom i spędzamy na korcie dużo więcej czasu. 

Serena: Jak chcesz więcej zarabiać, to ograj Federera i przestań płakać! 

Simon: A czemu zamiast Federera nie wystarczy, że ogram Ciebie? 

I na podstawie tych czterech turniejów większość oddziela ziarno od plewu.

Więc jak niby Serena może stanąć do dyskusji z Federerem, skoro gra w wersji easy? 

A to Serena zarabiala tyle samo co Federer?

A Simon pierdoli glupoty. FIZJONOMIA.

Teraz, MarcusCamby napisał:

To nie jest zdanie tylko tego forum. 

Poczytaj, dokształć się. Bo większość tu jedzie polityczną poprawnością i oczywiście niewiedzą :)

stary, komu jak komu ale chyba mi poprawności politycznej nie zarzucisz xd

Tyle, ze ja nie patrzę na to co jest dzisiaj, a na to jaka jest geneza takiej sytuacji :) 

10 minut temu, Sewer napisał:

Dobry pick ale jeśli rozpatrujemy pick całościowo w wielu aspektach to Lomu jest wyżej imo.

Lomu to pierwsza wielka gwiazda profesjonalnego rugby i dzięki temu trochę sentyment działa. Połączenie gabarytu z szybkością robi wrażenie, w dodatku jeszcze jego historia, gdzie gość funkcjonował na dializach. Bardzo medialna postać, ale imo byli lepsi gracze potem i więcej osiągnęli. Ja w ścisłym tierze1 go nie mam, nie jestem nawet w 100% pewien czy to był najlepszy skrzydłowy w historii, ale nie chcę teraz wchodzić w nazwiska z wiadomych względów. Możemy za jakiś czas wrócić do tematu. 

Niemniej pick i tak dobry. Ja ludzi z rugby docenię, ale Richie będzie u mnie wyżej. 

Edytowane przez Braveheart22