Skocz do zawartości

ATF GOAT SPORTOWCY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, julekstep napisał:

Cruyff ciekawy pick

z jednej strony impact na dyscypline wieilki i gracz kozak

z drugiej strony sam piclujacy  go @Qcin_69 pisal niedawno ze prawdziwa pilka zaczela sie w 90's a wczesniej byla gowno-kopanina xDDDD

bo tak było, tyle ze JC wyprzedzał kopana o 30 lat :) 

Dla mnie Cruyff miał większy impact na futbol niż wybrani przed nim, Messi, Maradona i Cruyff to trzech najlepszych piłkarzy w historii, zabrakło mistrzostwa świata tylko, ale Gretzky to nawet finału Io nie zrobił ;) 

Ogolnie typowałem między dwójka, X a Cruyff i choć od początku zdawałem sobie ze ze X może zebrać lepszy feedback patrząc na to, ze forum nie zna takich graczy jak Karabatic, o tyle no nie mogłem wybrać wbrew sumieniu :)

2 minuty temu, Qcin_69 napisał:

Dla mnie Cruyff miał większy impact na futbol niż wybrani przed nim, Messi, Maradona i Cruyff to trzech najlepszych piłkarzy w historii, zabrakło mistrzostwa świata tylko, ale Gretzky to nawet finału Io nie zrobił ;) 

czyli wg. Twojej 'prawdy futbolu' futbol przed 98 to gówno

a jednocześnie 2 z 3 najlepszych graczy w historii to gracze sprzed 98

szanuję konsekwencję! xDDD

4 minuty temu, Reikai napisał:

XD

k**** tu co drugi to urodzony handlowiec, sprzedaliby piasek na pustyni.

ciesz się że january obraził się na forum

wtedy dopiero byłaby inba!

Edytowane przez julekstep

2 minuty temu, julekstep napisał:

czyli wg. Twojej 'prawdy futbolu' futbol przed 98 to gówno

a jednocześnie 2 z 3 najlepszych graczy w historii to gracze sprzed 98

szanuję konsekwencję! xDDD

no tak, talenty generacyjne to co innego- całościowo futbol był gowniany, o wiele niższy poziom niż dzisiejszy, ale pojedyncze nazwiska to top, lata 70’- JC, 80’-Diego 90’-X 00’- Y 10’-Messi najlepsi w swoich dekadach.

Jakbys poszukał dalej, to byś znalazł tez ze będę oceniał przez combo- osiągnięcia (3x piłkarz roku), impact (największy przed Maradona), wpływ na rozwój dyscypliny (najwiekszy w historii IMO) - oczywiście ze mogłem iść najprostsza linia oporu i wybierać graczy z bravo sports bardziej dostępnych poznawczo dla przysłowiowego Rappara, ale liczę ze ogól na forum bedzie bardziej otwarty 

Teraz, Qcin_69 napisał:

no tak, talenty generacyjne to co innego- całościowo futbol był gowniany, o wiele niższy poziom niż dzisiejszy, ale pojedyncze nazwiska to top, lata 70’- JC, 80’-Diego 90’-X 00’- Y 10’-Messi najlepsi w swoich dekadach.

Jakbys poszukał dalej, to byś znalazł tez ze będę oceniał przez combo- osiągnięcia (3x piłkarz roku), impact (największy przed Maradona), wpływ na rozwój dyscypliny (najwiekszy w historii IMO) - oczywiście ze mogłem iść najprostsza linia oporu i wybierać graczy z bravo sports bardziej dostępnych poznawczo dla przysłowiowego Rappara, ale liczę ze ogól na forum bedzie bardziej otwarty 

czyli wybrałeś gracza który był najlepszy na poziomie ekstraklasy

gratki value picku!

1 minutę temu, Qcin_69 napisał:

Birgit Prinz?

1 minutę temu, jack napisał:

Ciągnie się ten draft niemiłosiernie. Od mojego ostatniego wyboru minie zaraz 2 dni. 

Ja żyje w ciągłym strachu że ktoś mi podpieprzy wybór i zazwyczaj tak jest, presja jest gigantyczna nie wiem czy uda mi się to wytrzymać bez pomocy modlitwy, flubera i narkotyków

2 godziny temu, fluber napisał:

200 metrów,

To nie było tak. Bo nie ma czegoś takiego ,ze jak biegniesz 200 metrów to ci liczą ,ze pobiłeś rekord na 100.. Tam są 4 rekordy z czego 3 pobite i jeden wyrównany. A te 2200 yardów to jest 220 yardów i oczywiście jest pisane ,ze on wtedy tez miałby rekord na 200 metrów gdyby biegł na 200 metrów. No raczej nie da się pobiec dwóch rekordów świata w ramach jednego biegu. To jest wbrew logice. Nie wiem co tu tworzysz @fluber. Oficjalnie ma zapisane 3 pobite rekordy i jeden wyrównany. 

2 godziny temu, RappaR napisał:

Ceniony jest za całokształt plus nie ma wybielania biografii, jak u Bolta nie ma nic wspominania o tym jak na Jamajce faktycznie nie badano go na substancje dopingujące. Przecież bez ciężkiej chemii nie miałby tych wyników 

Owens ma 2 lata kariery . To tak jakbyś uznał Waltona ,że jest lepszym GOATEM od np Karla Malone bo przez 2  lata był na kosmicznym poziomie. Jeśli masz do wyboru 2 lata świetnej kariery do kogoś kto dominował ponad 10 lat i ma kilka razy wiecej medali i rekordów świata to longevity plus sukcesy ponad nawet super fantastyczny 2 letni peak

Poza tym cały czas pompujesz amerykański punkt widzenia . I tam Babe jest często mega wysokos. I mega wysoko jest Owens ale już w Europie wygląda to inaczej 

Amerykanie w ogóle nie dostrzegają reszty świata i to np cud że w takim magazynie Track and Fields włodarczyk została 3 krotnie najlepszą atletką świata. 

W boksie w latach 70 tych był pewien amator o którym możesz poczytac w europejskich periodykach albo encyklopediach boksu. Tu się uważa ,że mógł pokonać Claya. W USA nikt go nie wspomni bo po co pisać o kimś kto nie postawił nogi na amerykańskiej ziemi. W USA wysoko się ceni europejskie zawodniczki z jednej dziwnej dyscypliny bo u nich to jest sport na równi z pływaniem. . W Europie ten sport jest bo jest i jestem pewien ,ze nikt nie wexmie kogoś z tej dyscypliny choć medali jest sporo. 

A już ranking AP to w ogóle wygląda jakby się spotkał dom spokojnej starości i wybrali idoli z dzieciństwa bo nie da się wytłumaczyć jak ktoś w 2000 roku mógł dać Wilta w TOP 10 największych sportowców świata. Mało poważny ranking

Teraz, Sewer napisał:

Ja żyje w ciągłym strachu że ktoś mi podpieprzy wybór i zazwyczaj tak jest, presja jest gigantyczna nie wiem czy uda mi się to wytrzymać bez pomocy modlitwy, flubera i narkotyków

I jeszcze namieszali z kolejnością przez co poleciał mi Sampras. 

2 minuty temu, P_M napisał:

W ogóle z tym Samprasem to jakiś babol był, bo byłem pewny, że poszedł tam inny pick i został podmieniony. 

Tam jest coś dziwnego z @MarcusCamby bo on miał dwa wybory. pod rząd ale zrobił edyvcję i sobie skasował tenisitę 

Ale o dziwo w tenisie nadal nie poszły dwa nazwisko które przy dobrej argumentacji moga być nawet w TOP3 na pewno wyżej od Samprasa czy tego skasowanego przez Cambyego

@MarcusCamby

Przywrócisz sobie nazwisko które sobie skasowałeś czy w ogóle rezygnujesz z wyboru w tenisie?