Skocz do zawartości

ATF GOAT SPORTOWCY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, DRK napisał:

Chyba trochę niedoceniasz enerdowskich sprinterek.

Jest to całkiem możliwe ,że nie doceniam ich urody ale z taką podpowiedź to zwróć się do tego co wybierał Dereszowską w poprzednim ATF. Jest szansa ,że mu podejdzie

@MarcusCamby

Jak ci wyszło ,ze Brady jest ikoną na poziomie Jordana i Alego? Ci dwaj są ikonami światowego sportu i nie ma znaczenie czy plebiscyt robi L' Equipe czy La GAzetta czy SI to zawsze będą wysoko

Ale Brady to jest ikona amerykańskeigo sportu i w Europie nie jest tak wysoko ceniony, Więc tylko jeśli uznasz USA za pępek świata i jedyną wyrocznię w temacie sportu to ci wyjdzie, że Brady to GOAT. Jeśli jednak popatrzysz z punktu widzenia Europy to już niekoniecznie. W USA 1/3 tych co się znajdują na wszelkich TOP50 czy TOP100 AT to są bajsboliści i futboliści. W Europie to będzie dobrze jak znajdzie się jeden Ruth a futbolista to niekoniecznie.

Wiadomka, że skoro to forum o NBA to masz nadreprezentacje fanów NFL, NHL czy MLB ale baseball czy futbol ogólnie nie są jakoś wysoko cenione w Europie

11 minut temu, RappaR napisał:

Tyle razy ile Kareem i Pele razem wzięci mają złotych medali olimpijskich 

Mam nadzieję, że pomogłem 

Pele jednak kilka tytułów mistrzostw świata uzbierał. 

A i tak będzie poza top3

A najbardziej rozpoznawalnym footballistą na świecie jest ten Kopernik od klękania. 

Edytowane przez jack

Teraz, jack napisał:

Pele jednak kilka tytułów mistrzostw świata uzbierał. 

A i tak będzie poza top3

I nagle rola olimpiad zanika

Babe Ruth to ikona jak Jordan, 100 lat później dalej dominuje listy alltime

Brady wkrótce będzie zapomniany, jeszcze niedawno goatami tam byli mianowani bracia Manning, działa efekt świeżości 

3 minuty temu, P_M napisał:

W USA, Jordan jest znany wszędzie Ruth, nie. Nawet w zapyziałej norze w środku afrykańskiego kontynentu znajdziesz gościa z air jordanami ma stopach :)

Dobrze że Jordan jest w innej kategorii:) ale Babe Ruth to pierwsza ikona w historii sportu, osoba, która zmieniła każdą dyscyplinę poprzez swoją medialność

Wcześniej niepojęte było dla nikogo, że sportowcy mogą tyle zarabiać z reklam, to były rzędy większe kwoty 

Teraz, RappaR napisał:

Dobrze że Jordan jest w innej kategorii:) ale Babe Ruth to pierwsza ikona w historii sportu, osoba, która zmieniła każdą dyscyplinę poprzez swoją medialność

Wcześniej niepojęte było dla nikogo, że sportowcy mogą tyle zarabiać z reklam, to były rzędy większe kwoty 

Zmieniła dyscyplinę, ale w Stanach...  w Europie mieli wyjebane na baseball i Babe'a. Nie wiem z czym próbujesz dyskutować. 

1 godzinę temu, fluber napisał:

Ja nie rozumiem fenomenu Szarapowej, ten sam problem co z Zawadzką, metr dziewięćdziesiąt wzrostu to dla mnie trochę za dużo.

Niespecjalnie wysoki

1 godzinę temu, fluber napisał:

To nie tylko wzrost,laska ma większe stopy niż nadal czy Novak. Tak czy siak,nie mój typ:)

Fetyszysta :)

Teraz, P_M napisał:

Jakie to ma znaczenie? Bo dla mnie zerowe w kontekście globalnej marki Rutha.... Again w Europie był nonamem

Wtedy nie, wiadomo nie było transmisji, ale gazety pisały o nim i o amerykańskim fenomenie. USA w latach 20 było już najważniejszym państwem na świecie, a w modzie było wiedzieć co się dzieje. 

Teraz, Reikai napisał:

Dobry pick Julek, jak myślę o kimś kogo nie chciałbym spotkać w bramie, to jest to Jon Jones.

no jestem ciekaw czy inni z mma nie podbiorą mu głosów -> tak jak pisałem mam 5ciu 'pewnych' kandydatów z MMA, ale wydaje mi się że do Jonesa jako 'GOATa' jest najmniej 'ale' (i wszystkie raczej dotyczą tego co robi poza oktagonem) + to chyba największy 'prodigy'  (bym napisał 'natural', no ale wiadomo xD ) w historii sportów walki, przejebanie dobry w każdej płaszczyźnie

z drugiej strony z tej piątki jest najmniej likeable ;) 

3 minuty temu, P_M napisał:

Bust

chyba biust

i pomyliłeś z pickiem flubera