Skocz do zawartości

ATF GOAT SPORTOWCY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, jack napisał:

GOAT kierowca ma 9 tytułów i to z rzędu 😁

Z rajdami jest ten problem, że kierowca F1 pójdzie do rajdów i będzie konkurencyjny. Nawet Kubica rok-dwa po wypadku jedna ręka zrobił mistrzostwo świata WRC2. 

Kierowca rajdowy idący do F1 będzie odstawal sekundę, półtorej od partnera z zespołu.

1 minutę temu, jack napisał:

Jak Kubica w skodzie? 

Kubica był bardzo dobry w rajdach, rok czy dwa po wypadku gdzie do dziś nie może ruszać za bardzo łokciem wygrał WRC2. W WRC zabrakło zespołu I sprzętu, ale jeżeli pol inwalida kierowca F1 z miejsca wygrywa tam mistrzostwo, a Loeb nie dal rady zrobić licencji zeby móc jeździć w F1 po jego teście w 2008, to znaczy że there are levels to this shit.

Ale Loeb to dobry wybór oczywiście i tak.

Teraz, jack napisał:

Nie zaskoczysz mnie tym, bo pamiętam ten temat. Poczytaj jeszcze czemu nie jeździł ostatecznie w F1, bo kurtyazyjna wypowiedź szefa zespołu po teście to na prawdę kiepski argument, zwlaszcza ze nie dostał licencji OD FIA mimo że chciał xd.

8 minut temu, Braveheart22 napisał:

Valentino bardzo fajny pick. Mimo, że w MotoGP nie mieliśmy nigdy Polaka to przez x lat nie było chyba weekendu, żeby w wiadomościach sportowych nie było wzmianki o tej dyscyplinie, właśnie przede wszystkim, dzięki kolejnym sukcesom Włocha. Mega popularna postać. 

no ja w turbosach zawsze wolałem wylosować motur niż samochód

więc jakąś tam wartość sentymentalną taki pick ma xD

17 minut temu, Reikai napisał:

Nie zaskoczysz mnie tym, bo pamiętam ten temat. Poczytaj jeszcze czemu nie jeździł ostatecznie w F1, bo kurtyazyjna wypowiedź szefa zespołu po teście to na prawdę kiepski argument, zwlaszcza ze nie dostał licencji OD FIA mimo że chciał xd.

No i poszukałem. Miał wystartować w wyścigu ale odmówili mu licencji ze względu na zbyt mała ilość przejechanych km z prędkością wyścigową w bolidzie F1. 

7 minut temu, jack napisał:

No i poszukałem. Miał wystartować w wyścigu ale odmówili mu licencji ze względu na zbyt mała ilość przejechanych km z prędkością wyścigową w bolidzie F1. 

Które można nadrobić w 2 dni prywatnymi testami. Zwłaszcza wtedy, gdy nie było takiej nagonki ma oszczędność.

Jakby było zainteresowanie, to by dopięto tego.

8 minut temu, jack napisał:

Za zbyt wolne przejazdy tak pro forma

Pogodz się, w sportach motorowych GOAT to niestety Niemiec 

Ale rajdowcom trzeba przyznać, że mają wyłączony układ nerwowy. O ile w F1 są nieludzkie przeciążenia i wysiłek, niesamowity poziom koncentracji i skupienia na detalach bo tu każde 0.2s ma ogromne znaczenie, tak trzeba być kimś wyjątkowym by jeździć tez w rajdach.

Loeb to niezły pick, sam nad nim myślałem, ale jednak wielu mistrzów F1 dałbym przed nim. Z kolei Valentino i MotoGP to też ciekawa historia, swego czasu Kubica zlał Rossiego na jednym showdownie i tu znowu wracamy do wyższości topowych kierowców F1 nad resztą konkurencji. Co prawda Kubica talent-wise był na półce Hamiltona, a możliwe, że w peaku nawet wyżej, ale still Valentino odstawał w samochodzie.