Skocz do zawartości

ATF GOAT SPORTOWCY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, ely3 napisał:

Ale może rzucisz te rankingi bokserskie które go mają jako nr 1? BO się na nie powołujesz ale jakoś cisza

cały czas chodziło mi o wagę ciezka, poza tym jak możesz nie wiedzieć, bo nie grasz, nie spoilerujemy, a w takich rankingach będą naturalne spoilery.

Ale dla Twojego zdrowia psychicznego i mojego braku spamu w oznacseniach, od początku chodziło mi o wagę ciężką, wiec się chyba możemy zgodzić ze Ali #1?

2 minuty temu, Qcin_69 napisał:

cały czas chodziło mi o wagę ciezka, poza tym jak możesz nie wiedzieć, bo nie grasz, nie spoilerujemy, a w takich rankingach będą naturalne spoilery.

Ale dla Twojego zdrowia psychicznego i mojego braku spamu w oznacseniach, od początku chodziło mi o wagę ciężką, wiec się chyba możemy zgodzić ze Ali #1?

czyli boks lepszy od innych dyscyplin bo lepsza kasa

ale waga ciężka w boksie lepsza od innych wag mimo że największe money-fights były w niższych kategoriach?

lubię konsekwencję ❤️ 

9 minut temu, ely3 napisał:

Za to indywidualne to jak na razie mała beka. Szachy snooker może zaraz wielokrotny mistrz świata w darcie bo ktoś zarywał wieczory na Eurosporcie

Panie Balcerowicz, ale po co te uszczypliwości?

Nie rozumiem odbierania pewnym konkurencjom prestiżowym fame ze względu na ich elitarność i wąskie grono współzawodniczące, gdyż samo uprawianie tych dyscyplin jest wyjątkowo trudne.

Weźmy dla przykładu tenis stołowy i ziemny. Gdzie jest większa konkurencja i ilość zawodników? Tenis stołowy zrzesza więcej graczy, jest sportem granym na całym świecie, dostępnym dla każdego, pewnie w szkole chociaż raz grał każdy, a jednak nie ma prestiżu tenisa ziemnego. Wydaje się, że łatwiej było zostać Djokovicem niż mistrzem tenisa stołowego, bo ilość potencjalnych zawodników do wygrania była mniejsza, a jednak nie tylko ilość rywali decyduje o wartości sportu.

10 minut temu, P_M napisał:

what!?

Kontrowersyjna teza i ryzykownie mi ją rzucać, skoro jesteś specem od boksu, ale jednak najlepsi przynajmniej dążą do przechodzenia do wyższych kategorii wagowych. Waga ciężka nie bez powodu nazywa jest wagą królewską, czyż nie? 

Ale oczywiście jestem otwarty na zmianę zdania, jeśli mój sposób myślenia jest błędny :)

3 minuty temu, MarcusCamby napisał:

Kontrowersyjna teza i ryzykownie mi ją rzucać, skoro jesteś specem od boksu, ale jednak najlepsi przynajmniej dążą do przechodzenia do wyższych kategorii wagowych. Waga ciężka nie bez powodu nazywa jest wagą królewską, czyż nie? 

Ale oczywiście jestem otwarty na zmianę zdania, jeśli mój sposób myślenia jest błędny :)

Dlatego wlasnie Floyd szedl w gore kategoria po kategorii rozpierdalaja wszystkich i zostajac mistrzem w PIECIU kategoriach, nie przegrywajac zadnej walki, zarabiajac najwiecej w historii i niszczac wszystkich kozakow w danych kategoriach.

Teraz, Qcin_69 napisał:

od początku chodziło mi o wagę ciężką

Czyli Ty decydujesz o tym ,ze w boksie się liczy waga cięzka . Ale specjaliści od boksu bardziej cenią technikę w niższych wagach

2 minuty temu, MarcusCamby napisał:

Nie rozumiem odbierania pewnym konkurencjom prestiżowym fame ze względu na ich elitarność i wąskie grono współzawodniczące, gdyż samo uprawianie tych dyscyplin jest wyjątkowo trudne

A jaki jest Twój punkt? Czyli jak ktoś wybierze hegemona pływania synchronicznego to tez to będziesz wysoko wyceniał. A to są dyscypliny , które nie są na Olimpiadach. Szachy czy snooker to są słabe wybory. Coś jak Korzeniowski w ATF Polak

Teraz, Reikai napisał:

Dlatego wlasnie Floyd szedl w gore kategoria po kategorii rozpierdalaja wszystkich

A nie szedł dlatego ,że ogólnie trudno jest utrzymać wagę i łatwiej im przechodzic do wyższej niż utrzymywać hardocorową dietę

1 minutę temu, ely3 napisał:

A nie szedł dlatego ,że ogólnie trudno jest utrzymać wagę i łatwiej im przechodzic do wyższej niż utrzymywać hardocorową dietę

I to i to, ale jesli w jednej kategorii wygrywasz wszystko i nie masz konkurencji, a w tej wyzej jest ktos ciekawy za lepsze pieniadze to idziesz wyzej.

Teraz, ely3 napisał:

A jaki jest Twój punkt? Czyli jak ktoś wybierze hegemona pływania synchronicznego to tez to będziesz wysoko wyceniał. A to są dyscypliny , które nie są na Olimpiadach. Szachy czy snooker to są słabe wybory. Coś jak Korzeniowski w ATF Polak

Uczciwie zdaje się na prestiż sportu w skali globalnej. Myślę, że to uczciwe podejście do tematu.

14 minut temu, ely3 napisał:

Czyli Ty decydujesz o tym ,ze w boksie się liczy waga cięzka . Ale specjaliści od boksu bardziej cenią technikę w niższych wagach

no to chyba dość normalne, ze im jesteś mniejszy tym łatwiej wykonywać bardziej skomplikowane ruchy ciała, i to chyba bez względu na dyscyplinę? 

A mimo to Ali był trochę freakiem, bo przy takiej masie ruszał się jak sarenka, gdzie zwykle ludzie jego postury to kłody.

Tak czy siak, możesz go mieć pod względem techniki na drugim miejscu i tez spoko dla mnie, bo dalej był najlepszy w najważniejszej kategorii bokserskiej :)

10 minut temu, MarcusCamby napisał:

prestiż sportu w skali globalnej.

Prestiż? A masz ranking prestiżu? Bo jeśli chodzi o popularnośc to ani szachy ani snooker nie są wysoko.. Mogę się mylić ale pewnie badminton cieszy się większą popularnoscią i oglądalnością na świecie

Teraz, ely3 napisał:

Prestiż? A masz ranking prestiżu? Bo jeśli chodzi o popularnośc to ani szachy ani snooker nie są wysoko.. Mogę się mylić ale pewnie badminton cieszy się większą popularnoscią i oglądalnością na świecie

jakoś o badmintonie Netflix serialu nie nagrywał, a zdaje się ze to był argument na temat wyższości Blanki Lipinskiej nad Stanisławem Lemem w kategorii Film w ATF Polak?

Teraz, Qcin_69 napisał:

jakoś o badmintonie Netflix serialu nie nagrywał, a zdaje się ze to był argument na temat wyższości Blanki Lipinskiej nad Stanisławem Lemem w kategorii Film w ATF Polak?

Poczytaj może całość tamtej dyskusji... Ale już tak poważnie to nagrał o jakimś szachiście? To był ktoś znany?

Szachiści w tym ATF to będą busty..

6 minut temu, Qcin_69 napisał:

bo dalej był najlepszy w najważniejszej kategorii bokserskie

Ale to nadal wg fanów czy eksertów . Czy po prostu wg Ciebie.

4 minuty temu, ely3 napisał:

Oglądalność Snookera jest całkiem wysoka. Eurosport swego czasu podawał, że to drugi najchętniej oglądany sport po piłce nożnej. 

„Snookeromania” w Polsce jest możliwa? - weszlo.com

World Championship final was watched by the biggest TV audience for a snooker match in over eight years (sportinglife.com)

Danych o oglądalności badmintona w ogóle nie widzę.

1 godzinę temu, julekstep napisał:

nie no

nie wierzę że Maradona ma sufit wyżej niż top-3 (a podłogę pewnie w okolicach top-4/5

ee, raczej bardzo bezpieczny pick na drugą rundę w tym ATF, którym można ugrać coś więcej przy dobrych wiatrach. 

Generalnie na razie chyba nieźle mi poszło z pickami. Przy tylko 8 legit konkurencjach i 18 uczestnikach trochę utrudnione zadanie w teorii było dla tych picków 10+. Wziąłem Nadala, bo raczej jest pewniakiem do top2 razem z Djoko, a jest w stanie też powalczyć o 1 i urwać trochę głosów. Zatem całkiem korzystnie udało się wybrnąć. Btw, z całym szacunkiem i sympatią do Federera to jednak obiektywnie jest 3 za tą dwójką, chyba że ktoś jest wielkim fanem stylu gry, techniki Szwajcara i bardziej będzie się kierował właśnie sympatią, ale takich osób pewnie będzie mniej niż tych co dadzą wyżej Djoko i Nadala. 

Maradona już wyżej napisałem o wartości picku. Btw, nikt mu nie zabierze, że dosyć przeciętne zespoły potrafił prowadzić na piłkarskie wyżyny, a na boisku był po prostu wirtuozem i wielką osobowością. 

No i jest Diego, jest zabawa :)