Skocz do zawartości

ATF GOAT SPORTOWCY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Reikai napisał:

Kobe tak jak Federer zrobil troche kariere na tym, ze akurat nie mial zbyt duzej konkurencji. Rakieta to jedno, ale mozna to odbic w druga strone - jak tylko Federerowi zaczela sie konkurencja, to sie skonczyla dominacja.

I dlatego w wieku 36-37 lat kiedy Nadal i Djoko byli w prime zrobił 3 dodatkowe Szlemy, których nie miał prawa wygrać.

1 minutę temu, P_M napisał:

I dlatego w wieku 36-37 lat kiedy Nadal i Djoko byli w prime zrobił 3 dodatkowe Szlemy, których nie miał prawa wygrać.

W latach peaku obu Panów to Federer nie był nawet tym trzecim. Bo był jeszcze pewien Szkot :)

Oczywiście Federer skończy w topie, ale 90% szlemów nabił na Davydenko, Haas i Nalbaldianach. 

Teraz, julekstep napisał:

haha ten jak się mści xDDD

Nie mszczę się. Nie mierz wszystkich swoją miarą :)

Tą dyskusje z @P_M toczyliśmy już w temacie tenisowym jakiś czas temu, także ja wiem, że jest to bezcelowe, ale przypominam swoje zdanie, a akurat na tenisie zjadłem zęby, obejrzałem pewnie z milion spotkań w tym część na żywo z trybun europejskich kortów :)

1 minutę temu, MarcusCamby napisał:

W latach peaku obu Panów to Federer nie był nawet tym trzecim. Bo był jeszcze pewien Szkot :)

Oczywiście Federer skończy w topie, ale 90% szlemów nabił na Davydenko, Haas i Nalbaldianach. 

2 mity.
1-szy to fakt, że będąc 6 lat starszym ma lepszy H2H :)
Drugi, to z żadnym z wymienionej trójki nie grał w finale wielkoszlemowym, :D :D

2 minuty temu, P_M napisał:

W 2018 Australian Open Nadal mial kontuzje i przez to odpadl w cwiercfinale, a Djoko przegral z kolesiem co robi chinskie zarcie na dworcu centralnym w Warszawie, jeden z wiekszych upsetow ostatnich lat ->

Federer to dalej top3 tej zabawy w tenisie, tak potrafil wygrywac z nimi, ale jednak ta dwojka troche odstaje, z tych czy innych powodow.

Godzinę temu, fluber napisał:

W sumie @Sylvinho. ma chyba najgorzej. Po moim wyborze wszystkie picki które poszły to bym wybrał gdyby była moja kolej  Wszystkie. I od tego momentu nie widzę już żadnego pewniaka do top 3.

Faktycznie, praktycznie wszystkie picki warte uwagi już poszły. Ogólnie liczyłem, że ktoś z Big 3 tenisowego mi się ostanie a tak to lipa. 

26 minut temu, julekstep napisał:

my tu gadu gadu a @Qcin_69 wymarnował cały internet w Ciechocinku i @Sylvinho. nie ma jak pickować :( 

Wybiorę w ciągu 30 minut.

19 minut temu, P_M napisał:

2 mity.
1-szy to fakt, że będąc 6 lat starszym ma lepszy H2H :)
Drugi, to z żadnym z wymienionej trójki nie grał w finale wielkoszlemowym, :D :D

Temat omawialiśmy już ze sobą, więc wybacz, że wymieniam jego "największych" rywali tamtych czasów, wszak nasza zabawa nie kończy się na wielkiej trójce :)

Edytowane przez MarcusCamby