Skocz do zawartości

ATF GOAT SPORTOWCY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie Schumacher to niekoniecznie jest GOAT F1 ale jeśli większość z głosujących nie śledzi bliżej F1 przez lata to jednak pewnie tak zostanie oceniony i ma wtedy duże szanse wygrać kategorię motosportu  A skoro zostało już o nim napisane, że pokazywał zawsze klasę to raczej poleci na nazwisku i suchych sukcesach. A przecież by znaleźć jakieś kontrowersje z nim związane nie trzeba robić jakiegoś głębokiego riserczu.

1 minutę temu, Qcin_69 napisał:

bardzo ładna 1 runda, poza Gretzkym i Pele poszli wszyscy których miałem na shortliscie 

Też uważam, że poszli praktycznie wszyscy czołowi sportowcy do brania w 1 rundzie.

Wiedziałem, że do mojego wyboru nie zostanie raczej nikt ze ścisłego topu, ale wybór Hamiltona oceniam bardzo dobrze bo jednak mam go wyżej niż Schumachera.

1 minutę temu, The Game 85 napisał:

Też uważam, że poszli praktycznie wszyscy czołowi sportowcy do brania w 1 rundzie.

Wiedziałem, że do mojego wyboru nie zostanie raczej nikt ze ścisłego topu, ale wybór Hamiltona oceniam bardzo dobrze bo jednak mam go wyżej niż Schumachera.

Hamilton i Schumacher to bardzo ciekawy case, porównywalne osiągnięcia mimo wszystko, Hamilton może nawet ciut lepszy, ale Schumacher to ikona, wiec będzie tutaj walka jak MJ z Lebronem imo, bo choć nie powinno się skreślać innych sportow motorowych (Tomasz Gollob wiecznie żywy) to F1 w sportach motorowych jak boks w sportach walki. 

Teraz, Reikai napisał:

Yup, Hamilton jest strasznie overated jak popatrzy się na jego karierę rok po roku. Co nie zmienia faktu, że on i MSC to top2 tej zabawy w motosporcie.

Obaj mieli masę szczęścia w swoich karierach, dominujące konstrukcje, najlepsze teamy, brak rywalizacji wewnętrznej, nastawienie teamu na promowanie kierowcy nr 1. A gdy przyszły bardziej wyrównane sezony, to nie robili takiej różnicy jak paru kierowców, którzy pomimo mniejszej ilości tytułów potrafili robić różnicę nie mając najlepszego samochodu w stawce.

35 minut temu, vero1897 napisał:

Jak dla mnie Schumacher to niekoniecznie jest GOAT F1 ale jeśli większość z głosujących nie śledzi bliżej F1 przez lata to jednak pewnie tak zostanie oceniony i ma wtedy duże szanse wygrać kategorię motosportu  A skoro zostało już o nim napisane, że pokazywał zawsze klasę to raczej poleci na nazwisku i suchych sukcesach. A przecież by znaleźć jakieś kontrowersje z nim związane nie trzeba robić jakiegoś głębokiego riserczu.

Ale o Hamiltonie ja sporo znajdę 

Teraz, fluber napisał:

W 1 rundzie 3 miejsce jest poniżej oczekiwań 

W tenisie top 3 jest dosc klarowne a to niekoniecznie znajduje odzwierciedlenie w innych dyscyplinach, stad rozumiem że draftujący wybrali pewne top3 w danej kategorii.

Tutaj jak widać Gretzky nie jest pewny top3 (co dla mnie jest osobiscie LoL)

Teraz, P_M napisał:

Obaj mieli masę szczęścia w swoich karierach, dominujące konstrukcje, najlepsze teamy, brak rywalizacji wewnętrznej, nastawienie teamu na promowanie kierowcy nr 1. A gdy przyszły bardziej wyrównane sezony, to nie robili takiej różnicy jak paru kierowców, którzy pomimo mniejszej ilości tytułów potrafili robić różnicę nie mając najlepszego samochodu w stawce.

Hamilton przegrał matchup z Buttonem, Rosbergiem a teraz pachnie mi tu b2b wpi****lem od Russella, 2 lata temu w lepszym aucie jak pojawila sie rywalizacja przegral z Verstappenem. Wygrywał wtedy gdy miał po swojej stronie swojego psa Bottasa i zespół o minutę szybszy na mecie od reszty, który nawet malował mu auto na czarno w walce z rasizmem, lol.

Ale mimo wszystko tytuły są i zazwyczaj dowoził, gdy musiał.