Skocz do zawartości

ATF GOAT SPORTOWCY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, ely3 napisał:

@Qcin_69

Dobry ruch . I ciekawe jak go tu wycenią. Bo o ile spejcaliści zwłaszcza w USA we wszystkich rankingach mają kogoś innego jako najlepszego pieściarza w historii, to już fani uważają inaczej. Więc w sumie to będzie ciekawy przypadek.

Ali to ikona :) Ikona > opinia Pinderow 

6 minut temu, ely3 napisał:

@Qcin_69

Dobry ruch . I ciekawe jak go tu wycenią. Bo o ile spejcaliści zwłaszcza w USA we wszystkich rankingach mają kogoś innego jako najlepszego pieściarza w historii, to już fani uważają inaczej. Więc w sumie to będzie ciekawy przypadek.

W dniu 17.03.2023 o 06:15, ely3 napisał:

Boks to nie sport to zwykłe mordobicie a ,ze ludzie od czasów rzymskich lubią oglądać mordobicie to wymyślono ,ze to jest sport. Może toś za chwilę uzna ,ze ustwki kiboli to jest tak naprawdę boks drużynowy. Wszystkie sporty walki to tak naprawdę nowoczesne Koloseum i ze sportem nie ma wiele wspólnego. Ot zwykłe mordobicie pod trzepakiem

XDDDDD

9 godzin temu, ely3 napisał:

Ale najdziwniejsze jest czemu jak jest 18 osób to ludzie ze swoją pierwszym wyborem biorą drugi strzał z danej kategorii zamiast próbowac zgarnąć jakieś jedynki. Skazują się od razu na pewne straty punktowe na starcie

Bo nie ma clear jedynek tak naprawdę, a zwłaszcza z pozostałych dostępnych kategorii.

2 minuty temu, Reikai napisał:

Sztuki walki to będzie bardzo tricky kategoria i jestem ciekaw wyników

Bardzo, bo tutaj też mamy bardzo duży rozstrzał czasowy dostępny i chyba najbardziej pokutuje "kiedyś to było". Skill-wise w boksie nie dałbym Alego na 1. ale są też inne czynniki, które trzeba wziąć pod uwagę. 

6 minut temu, P_M napisał:

Bardzo, bo tutaj też mamy bardzo duży rozstrzał czasowy dostępny i chyba najbardziej pokutuje "kiedyś to było". Skill-wise w boksie nie dałbym Alego na 1. ale są też inne czynniki, które trzeba wziąć pod uwagę. 

w ogóle się z tym nie zgadzam co napisałeś :) 

tricky to są wybory w koszykówce czy piłce nożnej, czyli generalnie sportach które są teraz w swoim prime, a nie w boksie, który swój prime ma już lata za sobą- wiec tam nie jest „kiedyś to było” w Twoim rozumieniu.

No i to, ze jest wiele zmiennych to się tyczy przecież każdego sportu, nawet takiego Phelpsa, bo gdyby patrzeć czysto na wyniki to - zakladam, bez sprawdzania- ze wszystkie jego rekordy świata zostały pobite.

Dla mnie w kategorii sport kluczowe będzie combo - osiagniecia, impact, wpływ na dyscyplinę- a nie to czy uważam ze ktoś miał większy czy mniejszy skillset, bo umówmy sie, te forum ma tyle wspólnego z boksem co z rzeźba nowoczesna.

7 minut temu, julekstep napisał:

spoko

ale to atf sportowcow a nie ikon

idź oglądać rzeźby gdzie indziej

Teraz, Qcin_69 napisał:

Dla mnie w kategorii sport kluczowe będzie combo - osiagniecia, impact, wpływ na dyscyplinę- a nie to czy uważam ze ktoś miał większy czy mniejszy skillset, bo umówmy sie, te forum ma tyle wspólnego z boksem co z rzeźba nowoczesna.

Akurat masz pecha, bo swego czasu tyle samo czasu spędzałem na portalach bokserskich, co na tym forum :D 

10 godzin temu, ely3 napisał:

Ale dziwnie draftujecie.

Pele i Gretzky to słabe wybory. Phelps powinien iść z nr1 . Reszta jak na razie tak sobie bo można spokojnie udowodnić ,że ktoś inny jest nr 1 w danej dyscyplinie już wybranej

Poza 2 kategoriami, gdzie masz niepodważalnych liderów w przypadku reszty już tak łatwo nie jest. Masz co najmniej 2 zawodników z których każdego da się bronić jako nr 1. Stąd nie ma wielkiej różnicy czy weźmiesz drugiego zawodnika z jednej kategorii czy pierwszego w innej skoro ich wartość jest zbliżona. Tym bardziej jeśli akurat masz pomysł na jakiś przechwyt. 

3 minuty temu, P_M napisał:

Akurat masz pecha, bo swego czasu tyle samo czasu spędzałem na portalach bokserskich, co na tym forum :D 

i chyba nigdzie nie było Aliego poza podium, a większości rankingów jest numerem 1:) 

Ali to legenda, Jordan swojej dyscypliny (chociaż sam mam Lebrona ) to Jordan to Jordan i elo, tak samo z Alim, Ali to Ali, świetnych pięściarzy miałeś dziesiątki, największego miałeś jednego :)

4 minuty temu, Reikai napisał:

MSC safe bet, zastanawiałem się czy ktoś nie pojdzie tu z nowożytnością i nie zbuntuje w pierwszym picku ale jednak nie.

Głupotą by było. Schumacher 1#

Głupotą byłoby chamskiego, nienawidzące białych prymitywa dać wyżej, niż żywą legendę, która zawsze pokazywała klasę i była niepodważalną ikoną F1

Teraz, RappaR napisał:

Głupotą by było. Schumacher 1#

Głupotą byłoby chamskiego, nienawidzące białych prymitywa dać wyżej, niż żywą legendę, która zawsze pokazywała klasę i była niepodważalną ikoną F1

No i ten drugi ma w karierze sporo przegranych matchupow, co się MSC raczej nie zdarzało.

Według mnie top wyborów powinien iść 

Bolt Jordan Phelps Schumacher

Więc już widzę, że mam steala ;)

4 graczy kolejno z największymi szansami na 1# w swojej kategorii, taki Pele pewnie wyląduje poza podium, a jak Chytruz dalej będzie cisnął kampanię, to na samym końcu ;)