Skocz do zawartości

ATF GOAT SPORTOWCY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, P_M napisał:

Usain zdobędzie najwięcej punktów, jeżeli będziemy punktować jak w poprzednim atfie, mark my words. Chopin tej zabawy. 

przecież w poprzednim atfie nie punktowaliśmy tak jak chyba myślisz że punktowaliśmy :) (ot BMF na koniec wrzucił jako ciekawostkę)

1 minutę temu, RappaR napisał:

Jakby wziąć pod uwagę lata nieolimpijskie, to podejrzewam że suma godzin oglądanej lekkoatletyki przez forumowicz będzie za szachami, hokejem, żużlem i w sumie każdym możliwym sportem jaki jestem w stanie wymyślić bez Wiki 

a i tak przez pryzmat tego że Igrzyska to topowa sportowa impreza na świecie to pewnie nawet nazwiska ludków z miejsc 15+ będą im wszystkim znane (w przeciwieństwie do kilku innych kategorii)

9 godzin temu, DRK napisał:

Szkoda dla Polski że nie ma druzynowego młota albo mixta na olimpiadzie. XDdd

nie tylko to, ale jeszcze podzial na rzut mlotem po 5 obrotach, 10, stojac na starcie tylem, przodem, bokiem lewym, prawem etc.

Nigdy nie czailem czemu akurat plywanie jest tak promowane, oni maja chyja nawet dystansow wiecej niz duzo bardziej naturalne dla ludzkosci bieganie. Czemu np nie ma rozbicia na style jak bieganie wyprostowanym ala Bolt, skulonym alantarsza szkola etc. moze jeszcze bieg tylem i stylem zmiennym po polowe przodem i tylem. Dajmy 50 metrow. Ciekawe ile mialby Bolt.

Btw w tych ATF przydaloby sie glosowac na najwazniejsze kategorie, i wtedy by to liczylo jako dodatkowy mnoznik dla wybranych.

Edytowane przez mac

41 minut temu, P_M napisał:

Tak czy owak Bolt zgarnie od wszystkich jedynki w tej kategorii:) 

Myślę, że tu będzie dużo wtop u osób, które znają się dobrze na jakichś sportach. Bo postrzeganie osób które kompletnie nie śledzą sportu jest często zupełnie inne niż kogoś kto śledzi jakąś dyscyplinę 

3 godziny temu, fluber napisał:

Hokej to sport światowy, w NFL nie ma żadnego qb który nie jest Amerykaninem, więc jak mam poważnie traktować Bradyego w skali świata skoro jego konkurencję uprawia tylko jedna nacja?

3 godziny temu, fluber napisał:

Brady nie ma podjazdu, futbol amerykański uprawiają tylko Amerykanie, a cała potencjalna konkurencja jeśli chodzi o talent gra w rugby. 

Futbol amerykański jest dla sportów zespołowych tutaj tym czym żużel dla sportów motorowych. Dobrze sprzedawana lokalna ciekawostka i tyle.

Super Bowl ogląda powyżej 110 mln ludzi w USA i powyżej 50 mln poza USA. W przypadku finałów Pucharu Stanleya oglądalność globalna nie dobija do 5 mln, a czasami bywa bliska 2 mln. Teraz poszukaj liczb dla żużla. Trzeba niezłych fikołków intelektualnych żeby bez gloryfikacji wymienionej przez Camby'ego piłki wodnej próbować zaprzeczyć tej tezie:

3 godziny temu, MarcusCamby napisał:

NFL > NHL 

10 minut temu, fluber napisał:

Myślę, że tu będzie dużo wtop u osób, które znają się dobrze na jakichś sportach. Bo postrzeganie osób które kompletnie nie śledzą sportu jest często zupełnie inne niż kogoś kto śledzi jakąś dyscyplinę 

Oj tak, ale podobnie było w poprzednim ATFie,.

@mac weź wywal ten spoiler...

7 minut temu, fluber napisał:

Tak się właśnie zastanawiałem kto zacznie z tym tenisem. Można tam dużo wygrać i dużo stracić 

Chyba najgorsza kategoria pod względem fanbase'u i trafienia w gusta głosujących.

3 minuty temu, P_M napisał:

Oj tak, ale podobnie było w poprzednim ATFie,.

@mac weź wywal ten spoiler...

ok, sorry.

Djokovic super pick, chociaz Ciebie pewnie denerwuje.

Mam nadzieje, ze ludzie nie beda tu promowac kobiet nad big3 (to chyba nie spoiler?)

6 minut temu, mac napisał:

Djokovic super pick, chociaz Ciebie pewnie denerwuje.

denerwuje nie, ale mam preferencje co do stylu gry. W przypadku tenisa wchodzimy w trudny do oceny gry, kto jest najlepszy, bo bardzo dużo robi tu mental, a ten Novak istotnie ma najlepszy, dzięki niemu wielokrotnie wygrywał przegrane mecze, mimo że technicznie/rzemiosłem/stylem gry, dla mnie zawsze odstawał.

6 minut temu, mac napisał:

Mam nadzieje, ze ludzie nie beda tu promowac kobiet nad big3 (to chyba nie spoiler?)

To zależy jak oceniać. Niektóre dominatorki żeńskiego tenisa, mogą być bardziej doceniane za poziom swojej dominacji, aniżeli picki na poziomie top-15 w historii tenisa męskiego, mimo że wiadomo że każdy z Panów z pierwszej kilkusetki rankingu wygrywa z Paniami..

Edytowane przez P_M

Godzinę temu, Kily napisał:

Super Bowl ogląda powyżej 110 mln ludzi w USA i powyżej 50 mln poza USA. W przypadku finałów Pucharu Stanleya oglądalność globalna nie dobija do 5 mln

Radziłbym bardziej przeanalizować temat. 

1. Format jednego finału ma większy potencjał do generowania oglądalności niż pojedynczy mecz finałowej serii. 

2. Ciekawe ile rzeczywiście regularnych fanów futbolu ogląda to wydarzenie. Sam kilkukrotnie zerkałem na SB, bo interesuję się ogólnie sportem i chciałem mieć jakąkolwiek wiedzę o tym. Fanem dyscypliny absolutnie nie jestem, innych meczów niż SB nie widziałem (chyba, że urywki Janikowskiego pokazywali w sporcie). A jeszcze jedna kwestia. Podejrzewam, że bardzo dużo ludzi na to zerka dla samej otoczki, tzn. podejście typu - fajny koncert w przerwie meczu, więc trzeba zobaczyć ;)

3. Wątpię, że są jakieś wiarygodne dane odnośnie oglądalności NHL w Rosji, a to bardzo duży rynek. 

4. W takie globalne dane nie jest wliczana Kanada w przypadku NHL, a w NFL już tak. Kolejny dość spory rynek. 

5. Kraje, w których hokej na lodzie to sport narodowy czy bardzo popularny mają swoje poważne ligi, które generują spore zainteresowanie lokalnie i tam NHL jest najwyżej na drugim miejscu. Ile rzeczywiście poważnych lig futbolu jest poza NFL? 

6. W sumie poszukałem sobie w sieci szybko i znalazłem dane, że przykładowo MŚ Elity 2019 przyciągnęły przed tv łącznie ponad 1,6mld widzów. Warto dodać, że w terminie mistrzostw grane są za oceanem playoffy w NHL. Finały IO 2010 czy 2014 oglądał mniej więcej, co drugi Kanadyjczyk (pokazanie skali jak to wygląda na tamtym rynku). 

5 minut temu, fluber napisał:

Bolt ma na pewno największy fame, to jego największy atut. Ale medalowo też ścisła topka. To może wystarczyć 

proponowałbym nie spoilerowac nawet w takiej formie, bo jest to znaczące naprowadzanie na konkretne nazwiska.

Mozemy się umówić, ze rozmawiamy o nazwiskach wybranych, bez porównań do niewybranych?