Skocz do zawartości

ATF GOAT SPORTOWCY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, fluber napisał:

No właśnie te zarobki w MMA to też jakiś lol, myślałem że oni więcej zarabiają. Z tego co widzę to blachowicz bez bonusów za walkę o pas z reyesem dostał 350 tysięcy dolarów. Michał Cieślak dostał w zeszłym roku kontrakt ( odrzucił go) na 1,2 miliona euro za 4 walki.

A kto z was w ogóle wie kto to Michał Cieślak?

no to jest aktualnie problem z MMA

jest jeden monopolista, ktory zarabia w ciul (oni tam jakies rekordowe przychody maja) a swoim fajterom placi smieszne pieniadze (no chyba ze ktos ma gadane i plan na siebie jak Conor)

dlatego wlasnie pochwalilem ruch Ngannou - tam wiecej ludzi powinno isc w jego slady, bo aktualne place to jest zart

Edytowane przez julekstep

21 minut temu, julekstep napisał:

no to jest aktualnie problem z MMA

jest jeden monopolista, ktory zarabia w ciul (oni tam jakies rekordowe przychody maja) a swoim fajterom placi smieszne pieniadze (no chyba ze ktos ma gadane i plan na siebie jak Conor)

dlatego wlasnie pochwalilem ruch Ngannou - tam wiecej ludzi powinno isc w jego slady, bo aktualne place to jest zart

Nie ogarniam tego. Przecież jak tylko fame odniósł sukces to od razu pojawiło się high league, z tego samego powodu w boksie jest kilka federacji. A UFC nie ma sensownej konkurencji od lat

2 minuty temu, fluber napisał:

Nie ogarniam tego. Przecież jak tylko fame odniósł sukces to od razu pojawiło się high league, z tego samego powodu w boksie jest kilka federacji. A UFC nie ma sensownej konkurencji od lat

Bokserskie federacje nie organizują gal, od tego są promotorzy i telewizje. Federacje bokserskie jedynie biorą prowizję jeżeli walka jest "opatrzona" ich pasem, także to nie do końca fair porównanie. 

2 minuty temu, P_M napisał:

Bokserskie federacje nie organizują gal, od tego są promotorzy i telewizje. Federacje bokserskie jedynie biorą prowizję jeżeli walka jest "opatrzona" ich pasem, także to nie do końca fair porównanie. 

Niemniej jakim cudem blachowicz za debiut w UFC miał podstawę 32 tysiące dolarów a Sergiusz górski w fame dostał 750 tysięcy złotych za walkę to nie mam pojęcia 

1 minutę temu, fluber napisał:

Niemniej jakim cudem blachowicz za debiut w UFC miał podstawę 32 tysiące dolarów a Sergiusz górski w fame dostał 750 tysięcy złotych za walkę to nie mam pojęcia 

https://pl.wikipedia.org/wiki/Wyzysk

Do 2012 Strikeforce miał walki typu Werdum rozwalający "niezniszczalnego" (jak się wtedy wydawało) Fedora czy walki mistrzowskie Cormiera, po czym po prostu UFC ich wchłonęło. Zapewne jest w stanie zrobić coś podobnego z innymi potencjalnymi konkurentami.

5 minut temu, fluber napisał:

Podobno UFC ma jakiś ukryty system wynagrodzeń, ale nie wiem na ile to prawda. Kiedyś jak się interesowałem to na portalu mmarocks takie ploty latały. Niemniej tak dla większości fighterów ufc kasa jest c***owa. 

52 minuty temu, fluber napisał:

No właśnie te zarobki w MMA to też jakiś lol, myślałem że oni więcej zarabiają. Z tego co widzę to blachowicz bez bonusów za walkę o pas z reyesem dostał 350 tysięcy dolarów. Michał Cieślak dostał w zeszłym roku kontrakt ( odrzucił go) na 1,2 miliona euro za 4 walki.

A kto z was w ogóle wie kto to Michał Cieślak?

Dam Ci lepsze porównanie. 
Za walkę z Canelo Floyrd Mayweather zarobił ponad 50 mln dolarów.

Za walkę z Conorem Khabib zarobił 2 mln dolarów.

Ta druga walka wygenerowała znacznie większą oglądalność i sprzedała więcej PPV

15 minut temu, fluber napisał:

well Jake Paul pewnie tez zarabia na walkach lepiej niz kozaki bokserskie (poza tym scislym topem ofc)

my sledzac  NBA mamy pewnie troche krzywa percepcje (gwarantowane miliony dla typow co jeszcze minuty nie spedzili na profesjonalnym parkiecie itp) co nie zmienia faktu ze UFC jesli chodzi o place to patola nawet jak na standardy sportow walki (patrz case Mameda ktroy nigdy nie poszedl tam walczyc bo mial duuuuzo lepsza kase w KSW :) )

2 minuty temu, RappaR napisał:

Dam Ci lepsze porównanie. 
Za walkę z Canelo Floyrd Mayweather zarobił ponad 50 mln dolarów.

Za walkę z Conorem Khabib zarobił 2 mln dolarów.

Ta druga walka wygenerowała znacznie większą oglądalność i sprzedała więcej PPV

2.4 mln I 180 mln vs 2.2 mln I 150 mln

E tam znacznie wieksza