Skocz do zawartości

ATF GOAT SPORTOWCY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, Sewer napisał:

Sporty motorowe: Gajusz Apulejusz Diokles (rydwany) 

Przepraszam @Qcin_69 ale rozbawiło mnie to do łez w tym momencie jak wypełniałem arkusz, mistrzostwo świata 😂 Ile tam było koni mechanicznych, dwa?

Żałuj że przegapiłeś dyskusje odnośnie tego wyboru ;)

W tej najladniejszej to juz gdzies 30 h2h robie xD

Edytowane przez agresywnychomik

Mistrz świata w wadze ciężkiej w MMA i jego historia:

Urodził się i wychował w wiosce Batié, w Kamerunie[5]. W dzieciństwie żył w ubóstwie i nie miał formalnego wykształcenia w okresie dorastania[6]. Jego rodzice rozwiedli się, gdy miał sześć lat, a on sam został wysłany do ciotki, by z nią zamieszkać. W wieku 10 lat zaczął pracować w kamieniołomie, w Batié z powodu braku pieniędzy

W wieku 22 lat rozpoczął treningi bokserskie, mimo początkowej niechęci rodziny[9]. Po roku treningów, przerwał treningi z powodu choroby. Wykonywał różne dorywcze prace, aby związać koniec z końcem, aż w wieku 26 lat zdecydował się wyjechać do Paryża we Francji, aby zająć się boksem

Jednak po dotarciu do Europy, został uwięziony na dwa miesiące w Hiszpanii za nielegalne przekroczenie granicy[10]. Po tym jak dotarł do Paryża, nie miał pieniędzy, i miejsca do życia. Po bezdomnym życiu na ulicach Paryża

Lopez dał Ngannou trochę sprzętu do MMA i pozwolił mu trenować i spać na siłowni za darmo, rozpoczynając w ten sposób jego karierę w MMA.

Piękna romantyczna historia, ale świadczy o poziomie dyscypliny. Żaden bezdomny zaczynający przygodę ze sportem w wieku 26 lat nie będzie lepszy niż Messi, Nadal, Carl Lewis, czy Judit Polgar. W MMA może w 7 lat zostac mistrzem świata.

10 minut temu, fluber napisał:

Piękna romantyczna historia, ale świadczy o poziomie dyscypliny. Żaden bezdomny zaczynający przygodę ze sportem w wieku 26 lat nie będzie lepszy niż Messi, Nadal, Carl Lewis, czy Judit Polgar. W MMA może w 7 lat zostac mistrzem świata.

Żaden mistrz świata w MMA nie dostanie wpierdolu od seksmasterki 

7 minut temu, RappaR napisał:

Żaden mistrz świata w MMA nie dostanie wpierdolu od seksmasterki 

Też sądzę, że od kobiet, które są przeciętne w boksie, mistrzowie świata w MMA są odrobinę lepsi, ale skoro wyciągasz już taką linię obrony...

Przy okazji seksmasterka to wicemistrzyni polski w zapasach, walczyła na wielu polskich i zagranicznych turniejach przez kilka lat, więc taki Jake Paul, którego przywolywalem wcześniej, nigdy nawet nie był blisko jej doświadczenia w sportach walki

13 minut temu, fluber napisał:

Też sądzę, że od kobiet, które są przeciętne w boksie, mistrzowie świata w MMA są odrobinę lepsi, ale skoro wyciągasz już taką linię obrony...

No, a mistrzowie boksu są jednak sporo gorsi co udowodniono empirycznie

13 minut temu, fluber napisał:

Przy okazji seksmasterka to wicemistrzyni polski w zapasach, walczyła na wielu polskich i zagranicznych turniejach przez kilka lat, więc taki Jake Paul, którego przywolywalem wcześniej, nigdy nawet nie był blisko jej doświadczenia w sportach walki

Jake Paul jest tak z 5 półek wyżej jest od mistrza Polski w boksie.

To jakby stwierdzić, ze Aleksander Dziewa jest lepszy od Embiida, bo on ma tytuł mistrzowski, a Joel nie

Swoją drogą teraz przegladając picki dziwi mnie, że nie poszedł mój rezerwowy pick w indywidualnych.

Jakby mi Kasparova zabrali chciałem wziąć Marka Spitza - 7 krotny mistrz olimpijski z pływania w trakcie JEDNEJ OLIMPIADY, bijąc wtedy SIEDEM REKORDÓW ŚWIATA. Fenomen jak Phelps przed Phelpsem. A tutaj poszła zamiast niego Katie Ledecki, Miernox i Steve Austin. No k****. Serio? 

48 minut temu, RappaR napisał:

Jakby mi Kasparova zabrali chciałem wziąć Marka Spitza - 7 krotny mistrz olimpijski z pływania w trakcie JEDNEJ OLIMPIADY, bijąc wtedy SIEDEM REKORDÓW ŚWIATA. Fenomen jak Phelps przed Phelpsem. A tutaj poszła zamiast niego Katie Ledecki, Miernox i Steve Austin. No k****. Serio? 

A Larisa Latynina - 18 medali olimpijskich i 14 mś? 

Mnie zastanawia fenomen Karelina biorąc pod uwagę, że walczył on w stylu klasycznym. Nie wiem czy mamy tu jakiegoś speca od zapasów więc może potwierdzi lub zaprzeczy ale styl klasyczny to dla mnie skamielina schodząca w cień stylu wolnego. Tym bardziej, że wolny ma zastosowanie w MMA a klasyczny jak boks ma zbyt duże ograniczenia. Dla mnie Karelin był zawsze na półce bułgarskich ciężarowców, którym koks wychodził uszami. Był genetycznie wielki, fantastycznie wyszkolony i fanatycznie trenował ale przede wszystkim był nadludzko silny czym wyniszczał przeciwników. Tylko, że ta siła nie pochodziła z natury. 

Godzinę temu, RappaR napisał:

Problem z pływaniem jest taki, że kiedy spitz zdobywał medale to poziom był dość słaby. Rekordy spitza są na poziomie mniej więcej aktualnych rekordów kobiet.

Godzinę temu, jack napisał:

A Larisa Latynina - 18 medali olimpijskich i 14 mś? 

Mnie zastanawia fenomen Karelina biorąc pod uwagę, że walczył on w stylu klasycznym. Nie wiem czy mamy tu jakiegoś speca od zapasów więc może potwierdzi lub zaprzeczy ale styl klasyczny to dla mnie skamielina schodząca w cień stylu wolnego. Tym bardziej, że wolny ma zastosowanie w MMA a klasyczny jak boks ma zbyt duże ograniczenia. Dla mnie Karelin był zawsze na półce bułgarskich ciężarowców, którym koks wychodził uszami. Był genetycznie wielki, fantastycznie wyszkolony i fanatycznie trenował ale przede wszystkim był nadludzko silny czym wyniszczał przeciwników. Tylko, że ta siła nie pochodziła z natury. 

To dopiero historia tego ATF Karelin walczyl w stylu klasycznym który prawdopodobnie ma korzenie w antycznych igrzyskach, AK mogłbym postawić sie greckim połbogom, herosom i napewno nie byłby bez szans xD

Edytowane przez agresywnychomik

2 minuty temu, agresywnychomik napisał:

To dopiero historia tego ATF Karelin walczyl w stylu klasycznym który prawdopodobnie ma korzenie w antycznych igrzyskach, AK mogłbym postawić sie greckim połbogom i herosom i napewno nie byłby bez szans xD

Na radzieckim szprycowaniu spokojnie poskładałby grackich półbogów 

3 godziny temu, fluber napisał:

Możesz jeszcze dodać, że mistrz bezpośrednio sprzed Ngannou pracuje sobie normalnie jako strażak i nie przerywa tej pracy w trakcie przygotowań do walk, a obecny mistrz chlał przed walkami i w niczym mu to nie przeszkadzało. W piłce taką drogą nie wyprzedzisz Messiego (aczkolwiek jeszcze w czasach bezpośrednio przed Messim balangi największych piłkarskich gwiazd były na porządku dziennym).

Natomiast co do Carla Lewisa to jakoś nie jestem przekonany czy to prawda. Sprinty i ich pochodne to w ogromnej większości kwestia genów. Problem raczej w tym, że tego rodzaju talent sprinterski jest trudny do przeoczenia do 26 roku życia.

Edytowane przez Kily

9 minut temu, Kily napisał:

Możesz jeszcze dodać, że mistrz bezpośrednio sprzed Ngannou pracuje sobie normalnie jako strażak i nie przerywa tej pracy w trakcie przygotowań do walk,

Akurat praca jako strażak na pół etatu(czy nawet cały) za bardzo w niczym nie koliduje w życiu :) 

10 minut temu, Kily napisał:

obecny mistrz chlał przed walkami i w niczym mu to nie przeszkadzało. W piłce taką drogą nie wyprzedzisz Messiego (aczkolwiek jeszcze w czasach bezpośrednio przed Messim balangi największych piłkarskich gwiazd były na porządku dziennym).

image.jpeg.27992e4c8704bb8677cd5f97b8b5e2ba.jpeg

Tutaj chyba było więcej alko niż na serbskim weselu i więcej dragów niż na disco w Kolumbii 

3 godziny temu, fluber napisał:

Mistrz świata w wadze ciężkiej w MMA i jego historia:

Urodził się i wychował w wiosce Batié, w Kamerunie[5]. W dzieciństwie żył w ubóstwie i nie miał formalnego wykształcenia w okresie dorastania[6]. Jego rodzice rozwiedli się, gdy miał sześć lat, a on sam został wysłany do ciotki, by z nią zamieszkać. W wieku 10 lat zaczął pracować w kamieniołomie, w Batié z powodu braku pieniędzy

W wieku 22 lat rozpoczął treningi bokserskie, mimo początkowej niechęci rodziny[9]. Po roku treningów, przerwał treningi z powodu choroby. Wykonywał różne dorywcze prace, aby związać koniec z końcem, aż w wieku 26 lat zdecydował się wyjechać do Paryża we Francji, aby zająć się boksem

Jednak po dotarciu do Europy, został uwięziony na dwa miesiące w Hiszpanii za nielegalne przekroczenie granicy[10]. Po tym jak dotarł do Paryża, nie miał pieniędzy, i miejsca do życia. Po bezdomnym życiu na ulicach Paryża

Lopez dał Ngannou trochę sprzętu do MMA i pozwolił mu trenować i spać na siłowni za darmo, rozpoczynając w ten sposób jego karierę w MMA.

tak z ciekawosci

jak wysoko dales Olajuwona?

2 godziny temu, jack napisał:

Tym bardziej, że wolny ma zastosowanie w MMA a klasyczny jak boks ma zbyt duże ograniczenia.

to jest nieprawda akurat

masz nawet jakis podcast Sonnena w ktorym mowi (samemu bedac klasycznym) ze mimo iz w US ci ze stylu wolnego sa zazwyczaj lepszymi atletami jak zaczynaja to ci z klasycznego (patz Jon Jones :) ) maja latwiej przechodzac do MMA (kwestia postawy glownie)

4 minuty temu, fluber napisał:

Masz na myśli tego gościa co zaczął treningi dopiero w wieku 15 a nie 26 lat?

mam na mysli porownanie sportow gdzie w jednym (koszykowka) 30 lat to juz duzo a w drugim (MMA, waga ciezka) to zazwyczaj okres wchodzenia w prime

4 minuty temu, fluber napisał:

Masz na myśli tego gościa co zaczął treningi dopiero w wieku 15 a nie 26 lat?

i trafił do finału NBA jako lider drużyny po 8 lat, a nie siedmu. Faktycznie 

OGROMNA RÓŻNICA

13 minut temu, Kily napisał:

Messi mógłby sobie spokojnie tak pracować i nie odbiłoby się to w żaden sposób na jego karierze? ;)

Bardziej to, że wyjazdy piłkarskie na mecze bardziej przeszkadzają w treningach, niż sama praca. Gdyby w MMA było 60 walk w roku, wtedy faktycznie by się nie dało. 

21 godzin temu, julekstep napisał:

bo mu się skończył kontrakt i nie dogadał się co do kasy itp (akurat bardzo dobrze zrobił bo UFC goli swoich zawodników okrutnie i tam powinna pójść większa fala buntu)

No właśnie te zarobki w MMA to też jakiś lol, myślałem że oni więcej zarabiają. Z tego co widzę to blachowicz bez bonusów za walkę o pas z reyesem dostał 350 tysięcy dolarów. Michał Cieślak dostał w zeszłym roku kontrakt ( odrzucił go) na 1,2 miliona euro za 4 walki.

A kto z was w ogóle wie kto to Michał Cieślak?