Skocz do zawartości

ATF GOAT SPORTOWCY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, fluber napisał:

Szachy w Indiach to jest praktycznie sport narodowy.

Patecki teraz na YT ma serię z podróży dookoła świata to wpadł do jakiejś wioski i tam ludzie siedzą pod sklepem i zamiast walić z gwinta jak u nas to grają w szaszki 

Jakby mieli Xboxa albo PS to z pewnością dzieci pykałby w szaszki zamiast w Tony Hawka xD

BMF o tym pisał

raczej smutne jest, że (poza jakimś krykietem) nie mają niczego innego żeby się tym jarać

2 minuty temu, agresywnychomik napisał:

Jakby mieli Xboxa albo PS to z pewnością dzieci pykałby w szaszki zamiast w Tony Hawka xD

BMF o tym pisał

raczej smutne jest, że (poza jakimś krykietem) nie mają niczego innego żeby się tym jarać

Możliwe, ale nie mają i są jednym z powodów tego, że 600 milionów ludzi na świecie gra w szachy

5 minut temu, fluber napisał:

Możliwe, ale nie mają i są jednym z powodów tego, że 600 milionów ludzi na świecie gra w szachy

- podpieranie światowej popularności szachów liczbami z Indii

- Beckenbauer dostawał złote piłki za to że był obrońcą.

Gimnastyka artystyczna konkurencja - Fikołek flubera.

2 minuty temu, agresywnychomik napisał:

- podpieranie światowej popularności szachów liczbami z Indii

- Beckenbauer dostawał złote piłki za to że był obrońcą.

Gimnastyka artystyczna konkurencja - Fikołek flubera.

Z Indii, Chin i Rosji. Ja szczerze nie rozumiem jarania się pickiem ze snookera a negowanie szachów, które są globalne i bardzo popularne. Mam liczby, statystyki, nie wiem dlaczego je ignorujesz. Tzn wiem, ale to strasznie dziecinne z Twojej strony.

Beckenbauer dostawał złote piłki za to że był najlepszy w sezonach w których je dostawal 

Teraz, fluber napisał:

Tzn wiem, ale to strasznie dziecinne z Twojej strony.

Wyjaśnij prosze dlaczego? Jezeli uważasz że to są osobiste rzeczy sam jesteś dziecinny że w to wierzysz.

Tak jak pisałem mieszkalem/mieszkam w krajach zachodnich za które przytaczałeś statystyki (UK, Niemcy) i nie znam absolutnie nikogo kto reguralnie gra w szachy ale faktycznie nie obracam się w środowisku emigrantów z Indii.

4 minuty temu, P_M napisał:

żużel na koniach, kręcą się tylko w lewo, ech jakby nie to byłbyś wyżej, a tak bottom 3 :D 

no tu jest amatorka, to jak porównywać walki Najmana do Aliego.

Wyscigi na rydwanach przyciągały 250 tysięcy widzów, wszystkich z cywilizowanego świata, a nie k**** z Indii xd

Gdzieś czytałem ze dorobek Gajusza zdobyty na wyścigach to w przeliczeniu na dzisiejsze 15 miliardów dolarów, typ był dominatorem, ponad 2tysiące lat nikt sie do niego nie zbliżył i to wszystko bez pomocy komputerów i mechaników, a z supportem stajennych jedynie 

Edytowane przez Qcin_69

1 minutę temu, agresywnychomik napisał:

Wyjaśnij prosze dlaczego? Jezeli uważasz że to są osobiste rzeczy sam jesteś dziecinny że w to wierzysz.

Tak jak pisałem mieszkalem/mieszkam w krajach zachodnich za które przytaczałeś statystyki (UK, Niemcy) i nie znam absolutnie nikogo kto reguralnie gra w szachy ale faktycznie nie obracam się w środowisku emigrantów z Indii.

Uderz w stół...

No ja znam z 10 osób tylko tu na forum które sobie grają.

Ja gram w szachy regularnie, więc już mnie możesz liczyc. Btw. ostatnio miałem turniej w pracy, to grało ponad 300 osób i wiele z nich znałem a nie wiedziałem że grają w szachy. Ale może po prostu środowisko Twoich znajomych nie gra w szachy, nie wiem. Ale to nie jest powód żeby ignorować statystyki.

A w szachach nawet nagrody są całkiem zacne, za mistrzostwo świata dostajesz 1,2 miliona euro. Jedna z wyższych nagród za mistrzostwo świata jeśli chodzi o sport.

1 minutę temu, fluber napisał:

Uderz w stół...

No ja znam z 10 osób tylko tu na forum które sobie grają.

Ja gram w szachy regularnie, więc już mnie możesz liczyc. Btw. ostatnio miałem turniej w pracy, to grało ponad 300 osób i wiele z nich znałem a nie wiedziałem że grają w szachy. Ale może po prostu środowisko Twoich znajomych nie gra w szachy, nie wiem. Ale to nie jest powód żeby ignorować statystyki.

A w szachach nawet nagrody są całkiem zacne, za mistrzostwo świata dostajesz 1,2 miliona euro. Jedna z wyższych nagród za mistrzostwo świata jeśli chodzi o sport.

Turniej z pracy? Tzn środowisko pedagogiczno-naukowe? Prawdopodobnie wiecej osób gra w szachy w tej próbce.

Nie wierze w 600 000 000 aktywnych szachistów na świecie. Liczby boostowane przez Indie i Chiny zawsze traktuje z przymrużeniem oka i biore na to poprawke.

3 minuty temu, agresywnychomik napisał:

Turniej z pracy? Tzn środowisko pedagogiczno-naukowe? Prawdopodobnie wiecej osób gra w szachy w tej próbce.

Nie wierze w 600 000 000 aktywnych szachistów na świecie. Liczby boostowane przez Indie i Chiny zawsze traktuje z przymrużeniem oka i biore na to poprawke.

Podałem przynajmniej 3 źródła tej informacji. Nie wiem co mogę zrobić żebyś uwierzył. Sam chess.com ostatnio padł bo serwery nie wytrzymały ponad 10 milionów graczy w jeden dzień. A to tylko jeden portal i jeden dzień.

https://esports.gg/news/chess/chess-com-crashes-as-it-hits-the-highest-ever-daily-active-users/

5 minut temu, Qcin_69 napisał:

mysle ze tu bardziej odwzorowuje jak trudny to był sport i jaka była rywalizacja na torach. 

Szanuje wysiłek, ale gościu nie uprawiał dyscypliny w której go wybrałeś. Trudno jest bardziej zjebac wybór. To tak jakbyś wybrał Lecha Wałęsę w lekkoatletyce bo przeskoczył kiedyś przez płot 

Teraz, fluber napisał:

Podałem przynajmniej 3 źródła tej informacji. Nie wiem co mogę zrobić żebyś uwierzył. Sam chess.com ostatnio padł bo serwery nie wytrzymały ponad 10 milionów graczy w jeden dzień. A to tylko jeden portal i jeden dzień.

https://esports.gg/news/chess/chess-com-crashes-as-it-hits-the-highest-ever-daily-active-users/

Cokolwiek nie napiszesz szachy sa dla mnie bottom choices w tej zabawie nie przekonasz mnie tutaj.

Historia tego ATFu to chłopak, który wychował się w domu, gdzie nawet nie było prądu i został bezdyskusyjnym GOAT swojej dyscypliny, królując przez trzy dekady i grając w finale mistrzostw świata w wieku 57 lat. Longevity, Panowie. 

Nie każdy doceni dart, ale sport jest na drodze snookera. Nawet za promocje sportu odpowiada ten sam człowiek. 

Jesli ktoś będzie miał Sullivana w topce, to Taylor powinien być niewiele niżej. 

Kirilenko myślę, że spory steal. Szkoda że nie wrzuciłem fotki :)