Skocz do zawartości

ATF GOAT SPORTOWCY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, Sylvinho. napisał:

Ja wiem o co Ci chodzi i co chcesz udowodnić. Jednak nie jestem pewny czy przekonasz do tego ludzi bo o ile tężyznę fizyczną ciężko podważać, że jest większa u mężczyzn to w sporcie „mentalnym” może być to różnie postrzegane.

Ale wystarczy spojrzeć na aktualny ranking. 

9 minut temu, Qcin_69 napisał:

?!?!?!?! 

Slucham? :D 

4 minuty temu, fluber napisał:

Ale wystarczy spojrzeć na aktualny ranking. 

w szachach szanse masz 50/50 mężczyzna vs kobieta, nie ma tutaj znaczenia dominacja fizyczna, nie ma losowości,  a psychicznie/mentalnie jeśli już to prędzej kobiety maja handicap a nie mężczyźni.

Serio, czasami warto poczytać trochę nim zacznie się przytaczać takie szowinisty punkt widzenia jakby faceci mentalnie przewyższali kobiety xd 

Teraz, Qcin_69 napisał:

w szachach szanse masz 50/50 mężczyzna vs kobieta, nie ma tutaj znaczenia dominacja fizyczna, nie ma losowości,  a psychicznie/mentalnie jeśli już to prędzej kobiety maja handicap a nie mężczyźni.

Serio, czasami warto poczytać trochę nim zacznie się przytaczać takie szowinisty punkt widzenia jakby faceci mentalnie przewyższali kobiety xd 

To czemu kobiety w szachach tak odstają? 

Fluber Cię masakruje. Nie masz logicznych argumentów, by po swoich postach o tenisie, teraz nie premiować w podobny sposób szachistek. 

Teraz, Qcin_69 napisał:

Przecież kategorie fide są oparte o różnice w potencjale kobiet i mężczyzn. 

100 najlepszych szachistów świata to mężczyzni. Jeżeli twierdzisz że to przypadek a nie kwestia predyspozycji i szanse są 50/50 to serio nie wiem jak mam to skomentować. 

Ja wiem że tu na forum szachy mają swój własny topic ale robienie z tego sportu mainstreamu (gdzie jest moje 600 milionow @fluber) i przekonywanie że ten sport to coś więcej, to jakis mindfuck dla mnie. Wszystkie szachowe wybory to dolna połówka w "innych sportach indywidualnych".

Teraz, MarcusCamby napisał:

To czemu kobiety w szachach tak odstają? 

Fluber Cię masakruje. Nie masz logicznych argumentów, by po swoich postach o tenisie, teraz nie premiować w podobny sposób szachistek. 

może dlatego ze mężczyzn gra 10x więcej?

/

Zupełna bzdura porównanie do tenisa- w tenisie chyba nie ulega wątpliwości ze najlepsze kobiety pewnie nie laplybg się do pierwszej 500? krzyczy i wynika to z siły fizycznej, w szachach nie masz tej przewagi :)

W tenisie chodziło o to, ze pod względem prestiżowym i technicznym nie ma wielkiej różnicy miedzy mężczyznami a kobietami, jest natomiast dysproporcja fizyczna i to ogromna, a w przypadku szachów fizyczność nie odgrywa znaczenia- oczywiście zaraz można dopierdolic ze trzeba mieć dobra kondycję i koncentracje by rozegrać cały turniej, ok, tyle ze nie są to granice nie do osiągnięcia dla kobiet.

Kobiety w szachach są niżej w rankingu bo:

Gra ich 10x mniej niż facetów, a nawet jak graja to zwykle w pewnym momencie przestają ro robić ze względów kulturowych.

Wyjdzcie Panowie z jaskiń z takim myśleniem.

21 minut temu, ignazz napisał:

Julas to w ogóle widzę ze lubi autorytarnie się bawić w gry. Albo komisz i organizator albo wcale. 

jak chcesz żeby coś było zrobione dobrze to zrób to sam!

12 minut temu, agresywnychomik napisał:

Do tego najlepiej jak podlicza głosy xD

masz jakieś obiekcje?

Mundial sam się nie wygra” - Zdzisław Kręcina reklamuje LV BET (wideo)

24 minuty temu, Reikai napisał:

@julekstep Gebrselassie mam wpisanego w innych sportach druzynoych zamiast lekkoatletyka, popraw plis

widocznie biegał w sztafecie!

20 minut temu, julekstep napisał:

to nie temat o Nuggets!

btw @fluber czemu ucichłeś na temat CESARZA jak wleciały filmiki z tym jak faktycznie grał (pokazujące przy okazji ogólny poziom piłki w tamtych latach)? :)

Bo poszedłem spać?:)

53 minuty temu, Qcin_69 napisał:

może dlatego ze mężczyzn gra 10x więcej?

/

Zupełna bzdura porównanie do tenisa- w tenisie chyba nie ulega wątpliwości ze najlepsze kobiety pewnie nie laplybg się do pierwszej 500? krzyczy i wynika to z siły fizycznej, w szachach nie masz tej przewagi :)

W tenisie chodziło o to, ze pod względem prestiżowym i technicznym nie ma wielkiej różnicy miedzy mężczyznami a kobietami, jest natomiast dysproporcja fizyczna i to ogromna, a w przypadku szachów fizyczność nie odgrywa znaczenia- oczywiście zaraz można dopierdolic ze trzeba mieć dobra kondycję i koncentracje by rozegrać cały turniej, ok, tyle ze nie są to granice nie do osiągnięcia dla kobiet.

Kobiety w szachach są niżej w rankingu bo:

Gra ich 10x mniej niż facetów, a nawet jak graja to zwykle w pewnym momencie przestają ro robić ze względów kulturowych.

Wyjdzcie Panowie z jaskiń z takim myśleniem.

Mam nadzieję że 26 lat dominacji mimo takich ograniczeń w kobiecym sporcie zostanie docenione!

5 minut temu, julekstep napisał:

wygodnie...

ale jakbym zobaczyl ze moj pick z pilki noznej nie umie trafic w pilke noga (a wyroznia sie bo inni nie potrafia jeszcze bardziej) to tez bym padl :)

Mnie ta dyskusja rozbawiła. Zostałem zaorany że Beckenbauer oprócz bycia goat obrońca był jeszcze zajebisty w ataku:)

12 godzin temu, BMF napisał:

Sorry @P_M, ale albo Twój wybor Woodsa w pierwszej rundzie to bust, albo moj wybór Nicklausa w szóstej to super steal, bo poświeciłem kolejne 20 minut i prawie wszędzie piszą, że to jest 1a i 1b (zaleznie od preferencji) GOAT-dyskusji, tak że nie ma tu innej opcji. 

Nawet w rankingu gdzie Woods był 1:

Oczywiście nie mam żadnej wiedzy o golfie i mam to w dupie tak szczerze mówiąc, bo to musi być nudne w opór, po prostu miło wziąć z 90. pickiem typa sportowo na poziomie tego z 12, a tak jakoś kojarzyłem właśnie z ESPNów, że tam są neverending dyskusje w tym temacie. 

Kasparow was pogodzi :)

9 minut temu, fluber napisał:

Mnie ta dyskusja rozbawiła. Zostałem zaorany że Beckenbauer oprócz bycia goat obrońca był jeszcze zajebisty w ataku:)

bardziej to wygladalo jak 'google-based pick' ktory nie wytrzymal zderzenia z rzeczywistoscia :)

i raczej nikt z twoich oponentow nie pisal o nim per 'goat' obrony raczej wskazujac na to ze libero ma mniej stricte defensywnych obowiazkow

Edytowane przez julekstep