Skocz do zawartości

ATF GOAT SPORTOWCY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Sylvinho. napisał:

Ja też miałem ją na liście od początku obok innej piłkarki, która pewnie niebawem pójdzie. Niemniej jednak Ana to klasa sama w sobie, więc postawiłem na nią :)

Została mi ta druga, choć akurat wśród piłkarek jest w kim wybierać. Nawet na naszym podwórku. 

1 minutę temu, fluber napisał:

Pewnie tak to się skonczy, ale chętnie posłucham logicznego uzasadnienia od osób, które pisaly wcześniej o traktowaniu na równi popularnych sportów w kategoriach kobiet i mężczyzn.

Ja na szczęscie tego nie pisałem :D 

16 minut temu, jack napisał:

@Sylvinho. zwinąłeś mi Anę, miałem ją od samego początku i naiwnie liczyłem, że nikt się do niej nie dokopie. 

też na początku miałem ją na liście, ale jak przejrzałem trochę więcej zdjęć to jednak meh pick xD 

3 minuty temu, fluber napisał:

Ale to Ty powinieneś najlepiej wiedzieć jakim polgar była fenomenem bo szachy śledzisz:)

w peaku nr 8 na świecie, peak elo 2735, a tu masz Carlsena i Kasparova, no nawet obecny Nakamura jest mocniejszy, gdzie mam ją niby umieścić? :D
Szachy to akurat taka dyscyplina, że nie ma żadnego powodu bym Judit dyskryminował i nie liczył jej razem z facetami normalnie :) 

Edytowane przez P_M

3 minuty temu, P_M napisał:

też na początku miałem ją na liście, ale jak przejrzałem trochę więcej zdjęć to jednak meh pick xD 

w peaku nr 8 na świecie, peak elo 2735, a tu masz Carlsena i Kasparova, no nawet obecny Nakamura jest mocniejszy, gdzie mam ją niby umieścić? :D
Szachy to akurat taka dyscyplina, że nie ma żadnego powodu bym Judit dyskryminował i nie liczył jej razem z facetami normalnie :) 

Żadnej kobiety nie ma w top 100 rankingu a fide ma nawet wyliczona średnia różnice w poziomie i daje osobne tytuły. Różnica jest jak w każdym sporcie, dobrze o tym wiesz i smieszkujesz:)

5 minut temu, P_M napisał:

Pickuj swoją :P 

1 minutę temu, Braveheart22 napisał:

Lol, szachy to możesz porównać sobie np. z warcabami czy brydżem w takich aspektach, a nie ze sportem opartym na sile fizycznej i motoryce. 

Szachy są oparte dokładnie na tym samym, dlatego kobiety nie mają żadnych szans z mężczyznami. 

25 minut temu, fluber napisał:

Pewnie tak to się skonczy, ale chętnie posłucham logicznego uzasadnienia od osób, które pisaly wcześniej o traktowaniu na równi popularnych sportów w kategoriach kobiet i mężczyzn.

Ba, w szachach jest ten sam problem co @MarcusCamby pisał o tenisie. W imprezach fide są te same nagrody chociaż topka kobiet jest na poziomie 200-500 faceta.

ja będę traktował na rowni, oczywiście i jak w przypadku mężczyzn tak w przypadku kobiet szachy jako sport będą nisko (ale wyżej niż deskorolka)

Judit 7 lat po zakończeniu kariery w zeszłym roku wpadła na turniej szachowy jako gość, zorganizowano szybka partie pokazowa z carlsenem. Tak to się skończyło 

A tak wyglądała partia z Kasparowem po tym jak dzień wcześniej powiedział że kobiety powinny robić na drutach a nie udawać że umieją grać w szachy 

Edytowane przez fluber

8 minut temu, fluber napisał:

Judit 7 lat po zakończeniu kariery w zeszłym roku wpadła na turniej szachowy jako gość, zorganizowano szybka partie pokazowa z carlsenem. Tak to się skończyło 

A tak wyglądała partia z Kasparowem po tym jak dzień wcześniej powiedział że kobiety powinny robić na drutach a nie udawać że umieją grać w szachy 

Tutaj Polgar jednak nie miała szans :) 

@Sylvinho. Przecież nie twierdzę że judit jest lepsza niż Magnus czy Harry. Tak samo jak steffi graf nie jest lepsza niż Hubert hurkacz. Niemniej była na tyle dobra, że w pojedynczych meczach była w stanie wygrywać z dwoma najlepszymi szachistami w historii. 

Ale skoro tutaj wiele osób bierze pod uwagę płeć, a nie ma wątpliwości że kobiety nie są na poziomie fizycznym, motorycznym czy mentalnym takim jak jak faceci, a laska była przez 26 lat najlepsza szachistka świata to w porównaniu do Bjoergen czy graf jej sukcesy i dominacja są 5 razy większe.

8 minut temu, fluber napisał:

@Sylvinho. Przecież nie twierdzę że judit jest lepsza niż Magnus czy Harry. Tak samo jak steffi graf nie jest lepsza niż Hubert hurkacz. Niemniej była na tyle dobra, że w pojedynczych meczach była w stanie wygrywać z dwoma najlepszymi szachistami w historii. 

Ale skoro tutaj wiele osób bierze pod uwagę płeć, a nie ma wątpliwości że kobiety nie są na poziomie fizycznym, motorycznym czy mentalnym takim jak jak faceci, a laska była przez 26 lat najlepsza szachistka świata to w porównaniu do Bjoergen czy graf jej sukcesy i dominacja są 5 razy większe.

Ja wiem o co Ci chodzi i co chcesz udowodnić. Jednak nie jestem pewny czy przekonasz do tego ludzi bo o ile tężyznę fizyczną ciężko podważać, że jest większa u mężczyzn to w sporcie „mentalnym” może być to różnie postrzegane.

15 minut temu, fluber napisał:

?!?!?!?! 

Slucham? :D 

29 minut temu, julekstep napisał:

ja mowie ze na zywo

tak samo jak szachy dajesz nisko bo Cie fluber rozjezdza xD

absolutnie xd Dla mnie szachy w ATF to jest po prostu nieporozumienie, tak samo jak deskorolka :) 

Ale to tylko moja opinia