Skocz do zawartości

ATF GOAT SPORTOWCY

Reikai

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, julekstep napisał:

już raz napisałem -> nic od Ciebie nie oczekuję xD

po prostu dziwne jest że osoba z 1985 nie zna młodzieżowej ikony popkultury która miała peak ok. 2000 roku (to że nie znasz kogoś z tej listy kto był 'głośny' w latach 30tych już jest mniej dziwne np)

Ale ja się pytam co to za ikona skoro jej na liście 150 nie ma? Sam podałeś listę ikon a tej Twojej ikony tam nie ma.

1 minutę temu, Kily napisał:

@The Game 85 po prostu na przełomie wieków sporą popularność miała seria gier komputerowych z nazwiskiem Tony'ego Hawka w tytule, stąd Julka dziwi, że mając w tamtym czasie kilkanaście lat nie zetknąłeś się z tym nazwiskiem.

W czasach liceum i studiów to akurat bardzo  mało czasu spędzałem na grach komputerowych.

23 minuty temu, The Game 85 napisał:

Ale ja się pytam co to za ikona skoro jej na liście 150 nie ma? Sam podałeś listę ikon a tej Twojej ikony tam nie ma.

przecież podałem pierwszą z brzegu listę z google'a jako kontrargument do tezy że 'sport i popkultura się wykluczają' xD

geeeeez

23 minuty temu, The Game 85 napisał:

W czasach liceum i studiów to akurat bardzo  mało czasu spędzałem na grach komputerowych.

ja nawet nigdy nie miałem tej gry, ale co z tego? popkultura ma to do siebie że się wie o rzeczach z którymi się nie ma bezpośredniej styczności

1 godzinę temu, Kily napisał:

@The Game 85 po prostu na przełomie wieków sporą popularność miała seria gier komputerowych z nazwiskiem Tony'ego Hawka w tytule, stąd Julka dziwi, że mając w tamtym czasie kilkanaście lat nie zetknąłeś się z tym nazwiskiem. Generalnie dzięki tej serii gier Tony Hawk mocno kojarzy się wielu osobom z deskorolką.

hawk to sie kojarzy z deskorolka bo to legenda i ikona skateboardingu i dlatego tez powstala ta seria gier, w sensie byla sygnowana jego imieniem

2 godziny temu, Qcin_69 napisał:

Julek pogódź się z tym ze zaliczyłeś wtopę z tym Hawkiem i tyle. Serwer juz Co odpisał co jest nie tak z Hawkiem i czemu to słaby pick. Najpiękniejsze nest to ze on uprawia jakas mało popularna odmianę skateboardingu, czy generalnie w ATF wybrałeś gracza futsalu w kategorii pilska nożna ;) 

Żyćko! 

ze na rampie triki napierdalał i to ma byc ta malo popularna odmiana 🥴

2 godziny temu, BMF napisał:

Nom, sport to rozrywka, więc ten argument Kolegi Gry jest błędny, ale z tym Tony Hawkiem to zasadne jest pytanie czy nie dajesz mu czasem credits za czystą komercję (duży sukces) względem sportowego value (niszowa dyscyplina, gdzie nie jest nawet konsensualnym GOATem). 

Bo inaczej Beckham > Maldini albo Bryant > Duncan. :) 

fakt w ch. niszowa nie to co skoki narciarskie gdzie dziesiatki dzieciaków sobie po parkach napierdala albo żużel i co tam jeszcze ... konsensualny goat, uroki sportowego forum, byscie trawnik pograbili zamiast pierdolic takie bzdety😋

3 godziny temu, MarcusCamby napisał:

Przecież @Sewer nic takiego nie napisał, więc po co mu wkładasz w usta słowa, których nie powiedział?

4 godziny temu, Sewer napisał:

Na pewno Tony Hawk nie jest skaterem z największym skillem, nie uprawiał nawet tradycyjnej jazdy tylko jazdę na vercie która jest niszą i nawet tam nie jest najlepszy w historii.

nie napisał? 

6 godzin temu, julekstep napisał:

przecież podałem pierwszą z brzegu listę z google'a jako kontrargument do tezy że 'sport i popkultura się wykluczają' xD

geeeeez

ja nawet nigdy nie miałem tej gry, ale co z tego? popkultura ma to do siebie że się wie o rzeczach z którymi się nie ma bezpośredniej styczności

Podałeś pierwszą z brzegu listę i napisałeś, że Hawk to ikona, a na tej liście na 150 nazwisk nawet go nie ma. No podałeś idealny argument, na rozpoznawalność Hawka w niszowym sporcie. 

18 minut temu, The Game 85 napisał:

Podałeś pierwszą z brzegu listę i napisałeś, że Hawk to ikona, a na tej liście na 150 nazwisk nawet go nie ma. No podałeś idealny argument, na rozpoznawalność Hawka w niszowym sporcie. 

jprdl xD

poza Toba chyba kazdy go tu zna/kojarzy - niech to bedzie tym argumentem

Edytowane przez julekstep

5 minut temu, The Game 85 napisał:

U brak argumentów i nerwy puszczają. Brawo Ty.

xD

x = y

bla bla bla

bla bla bla

ale przeciez A >< B

nieprawda, lap tabelke pokazujaca ze A = B

hahaaha i z tego ma niby wynikac ze x = y?

jprdl

hahaha nerwuski puszczaja

tak, masz racje troszke puazczaja xD

1 minutę temu, Kily napisał:

Oj będzie ciekawie z tą Polgar, zwłaszcza biorąc pod uwagę deklaracje niektórych i liczbę reprezentantów szachów w drafcie. A do tego jeszcze porobione przez @flubera screeny 🙃

Nie rozważałem brania polgar przed draftem, ale deklaracje jakie tutaj się pojawiły nie dały mi wyboru ( generalnie wg mojej wiedzy są dwie laski, które historycznie w swoich popularnych dyscyplinach wygrywały z facetami na tym najwyższym poziomie i to jest właśnie jedna z nich). Skala dominacji w swojej dyscyplinie i płci jest w jej przypadku nie do porównania. 

26 lat na 1 miejscu w rankingu i to z kosmiczną przewagą.

W peaku 8 miejsce na świecie i wygranych kilka topowych turniejów, wygrane mecze z całą ówczesna męska czołówka. To tak jakby graf wygrała męski Wimbledon i zagrała w ATP  masters w którymś z sezonów.

I szachy to nie jest sport w którym kobiety rywalizują na równi z facetami jeśli chodzi o poziom. Fide ocenia poziom kobiet znacznie niżej niż mężczyzn, nadaje osobne tytuły za mniejsze elo. polgar to jedyna kobieta w historii która rywalizowała z topowymi facetami. Aktualnie ( polgar już skończyła karierę) w rankingu szachowym nie ma żadnej kobiety w top 100.

I nie traktuje szachów jako sport niszowy bo popularność jest ogromna, carlsena i casparow zostali wybrani, więc argument o tym że to bierki pod wodą też odpada.

3 minuty temu, jack napisał:

@Sylvinho. zwinąłeś mi Anę, miałem ją od samego początku i naiwnie liczyłem, że nikt się do niej nie dokopie. 

Ja też miałem ją na liście od początku obok innej piłkarki, która pewnie niebawem pójdzie. Niemniej jednak Ana to klasa sama w sobie, więc postawiłem na nią :)

Teraz, P_M napisał:

Bottom 3 xD

Pewnie tak to się skonczy, ale chętnie posłucham logicznego uzasadnienia od osób, które pisaly wcześniej o traktowaniu na równi popularnych sportów w kategoriach kobiet i mężczyzn.

Ba, w szachach jest ten sam problem co @MarcusCamby pisał o tenisie. W imprezach fide są te same nagrody chociaż topka kobiet jest na poziomie 200-500 faceta.