Skocz do zawarto艣ci

mikrofalowka

Bucks 22/23  

20 u偶ytkownik贸w zag艂osowa艂o

1. 1. Co osi膮gn膮 Bucks w tym sezonie?

• Mistrzostwo NBA
    • Fina艂 NBA
    • Fina艂 Konferencji
    • 2 runda PO
    • 1 runda PO
    • Play-In
      0
    • b臋d膮 walczy膰 o wysoki pick (mimo 偶e go nie posiadaj膮) - g艂osowanie na t膮 opcj臋 zako艅czy si臋 zakazajem wjazdu do stanu Wisconsin i banem w restauracjach StarBUCKS
      0

Ankieta zosta艂a zamkni臋ta

• Aby zag艂osowa膰 w tej ankiecie, prosimy si臋 zalogowa膰 lub zarejestrowa膰.
  • Ankieta zosta艂a zamkni臋ta 30.10.2022 o 23:00

Rekomendowane odpowiedzi

Zagl膮da艂em co jaki艣 czas na forum i nikt si臋 nie kwapi艂 za艂o偶y膰 tematu. Czas wi臋c wzi膮膰 sprawy w swoje r臋ce.

https://imageio.forbes.com/specials-images/imageserve/63324bd21c372c6a7244b11e/Bucks-Media-Day-Basketball/960x0.jpg?format=jpg&width=960

Jeszcze jaki艣 czas temu za czas贸w Jasona Kidda m贸wili艣my o Bucks jako o m艂odej gniewnej dru偶ynie, kt贸ra sw贸j peak osi膮gnie za jaki艣 czas. Obecnie Bucks to dru偶yna do艣wiadczona, kt贸ra ju偶 w tym sk艂adzie personalnym lepsza nie b臋dzie. Milwaukee ma wygrywa膰 i taki jest w艂a艣nie plan organizacji - powt贸rka sezonu 2020/2021.

Rotacja na sezon 22/23:

PG Holiday / Carter / Hill
SG Allen / Matthews
SF Middleton / Connaughton
PF Giannis / Ingles / Portis
C Lopez / Portis

Pierwsze co mi si臋 rzuca w oczy to wiek zawodnik贸w. Najm艂odszym graczem w rotacji jest 27-letni Grayson Allen (i Portis i Antek). Nasza druga pi膮tka (zak艂adaj膮c 偶e George Hill b臋dzie przed Javonem Carterem w rotacji) b臋dzie mie膰 艣redni膮 wieku na poziomie 32,4! A jak spe艂ni膮 si臋 pewne plotki, 偶e Portis b臋dzie przymierzany do grania w s5 kosztem Lopeza to ta 艣rednia wieku skoczy do poziomu 34 lat! Szczerze m贸wi膮c mam spore obawy co do tego sk艂adu. Liczy艂em na cz臋艣ciowe odm艂odzenie naszych graczy z rotacji a tymczasem podpisali艣my w tym offseasonie Inglesa, Matthewsa i Ibak臋. Wed艂ug mnie 艂awka wygl膮da bardzo przeci臋tnie, 偶eby nie powiedzie膰 wprost - S艁ABO.

Na szcz臋艣cie nasza s5 wci膮偶 wygl膮da bardzo mocno. Giannis to Giannis. Khris je艣li uniknie kontuzji to b臋dzie ca艂y czas istotnym elementem tej uk艂adanki. Krzysiek ma swoje nalecia艂o艣ci, jednak poprzednie playoffy pokaza艂y, 偶e mo偶e Jrue jest kozakiem w defie ale w ofensywie nie potrafi by膰 2-opcj膮 i Middleton b臋dzie niezb臋dny w pomocy Antkowi w punktowaniu w kluczowych momentach sezonu. Co do Graysona Allena to jako艣 nie mog臋 si臋 przekona膰, ale jest na pewno lepsz膮 opcj膮 ni偶 Matthews. Wi臋cej regularno艣ci by mu si臋 przyda艂o bo dobre mecze przeplata fatalnymi. Mo偶e to by膰 ostatni sezon naszej Big4, kt贸ra da艂a mistrzostwo Bucks bo Brookowi po tym sezonie ko艅czy si臋 kontrakt i wed艂ug mnie Bucks b臋d膮 zmierza膰 do tego by na jego miejsce szykowa膰 Portisa i gdy Bobby nie zawiedzie, to nie b臋dzie ju偶 potrzeby trzyma膰 35-letniego Lopeza w sk艂adzie.

Kluczowe czynniki?

Ameryki nie odkryj臋 jak napisz臋 偶e kluczowym czynnikiem jest tu zdrowie. Zapewne czekaj膮 nas zn贸w okrojone minuty i par臋/parena艣cie spotka艅 odpoczynku w regular season dla Antka i jego kolan by chroni膰 i przygotowywa膰 go na playoffy gdzie b臋dzie niezb臋dny do osi膮gni臋cia dobrych wynik贸w. Tak jak pisa艂em wy偶ej, zdrowie Middletona r贸wnie偶 jest bardzo wa偶ne. Wiemy ju偶, 偶e opu艣ci on par臋 spotka艅 z pocz膮tku sezonu i oby to by艂y pierwsza i ostatnia taka przerwa w tym sezonie. Zdrowy Krzysiu to szcz臋艣liwa mikrofalowka.

Oczekiwania?

Miejsca 1-4 w regular season to pewniak. Najbardziej obstawia艂bym pozycj臋 3, bo po tym Eurobaskecie liczba opuszczonych minut przez Giannisa ulegnie zwi臋kszeniu, wi臋c pewnie potracimy par臋 wygranych. Co do playoff贸w to przez moje w膮tpliwo艣ci do 艂awki mam spore obawy czy uda si臋 powt贸rzy膰 sezon 2020/2021. Mo偶e w trakcie sezonu dojdzie do nas jaki艣 X-Factor a la PJ Tucker, kt贸ry troch臋 poprawi sk艂ad, ale to b臋dzie musia艂oby by膰 jeszcze powa偶niejsze nazwisko a nie wiem czy uda si臋 co艣 takiego uzyska膰. Fina艂 Konferencji to moja predykcja na ten moment.

Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

Wiadomo, jestem fanem Pistons, ale kibicowa艂em Giannisowi jeszcze za czas贸w, gdy by艂 waflem, wi臋c do Bucks mam jaki艣 sentyment i 偶yczeniowo postawi艂bym na ich awans do fina艂贸w, a tam ju偶 r贸偶nie mo偶e by膰. 艁atwo o awans聽nie b臋dzie, bo konkurencja na Wschodzie jest mocniejsza ni偶 roku temu, ale Bucks s膮 wci膮偶 kurewsko mocni co udowodnili prowadz膮c z Celtics 3:2, gdzie grali bez drugiej opcji. I tutaj jest klucz, czyli Khris Middleton. Je艣li b臋dzie zdrowy, b臋d膮 ECF i tam walka na no偶e w game 7. To jest mocno niedoceniany grajek, wci膮偶 traktowany jak drugoligowy All-Star, dlatego聽艂adnie聽tutaj przypominam, 偶e w fina艂ach wykr臋ca艂 24/6/5/2 na 54%TS聽(dla por贸wnania Booker: 28/3/4/1, 54%TS). Legitna聽druga聽opcja.聽

Odno艣nik do komentarza

Milwaukee do Chicago to rzut beretem wi臋c zawsze ciep艂o my艣l臋 o Bucks, tym bardziej 偶e Jezus tam z Cassellem robili mega robot臋 jako艣 czas temu聽聽

Nie zna 偶ycia ten, co nie widzia艂 jak Tractor Traylor odrywa si臋 od parkietu聽

Edytowane przez josephnba
Odno艣nik do komentarza

Jak ten czas szybko leci w nba. Jeszcze niedawno Bucks byli dru偶yn膮 przysz艂o艣ci. Dzisiaj to ju偶 ekipa wyjadaczy i w zasadzie w膮tpliwe jest ze pozostan膮 zdrowi aby pogra膰 o co艣 wi臋cej w tym sezonie. Inna sprawa, 偶e z tej m艂odzie偶y po szorowaniu dna ligi osta艂 im si臋 ino Giannis i Middleton - ca艂a reszta okaza艂a si臋 totalnym szrotem.

Tytu艂, dwa MVP Greka i kilka naprawd臋 mocarnych RS wpad艂o. Niby du偶o, ale z Giannisem na pok艂adzie mo偶na by艂o liczy膰 na wi臋cej. Ciekawe jak si臋 dalej potoczy jego kariera. W Bucks ju偶 za du偶o okazji nie b臋dzie na tytu艂y聽

Odno艣nik do komentarza

1 godzin臋 temu, Zimny napisa艂:

Niby du偶o, ale z Giannisem na pok艂adzie mo偶na by艂o liczy膰 na wi臋cej.

Czy ja wiem...? Giannis ju偶 teraz osi膮gn膮艂 wi臋cej ni偶 taki Barkley, czy Ewing. Warto te偶 pami臋ta膰, 偶e w pierwszej po艂owie lat 80-tych Bucks byli jedn膮 z najlepszych ekip w NBA i rokrocznie byli typowani do mistrza na r贸wni z BOS, PHI, LAL, a dzi艣 s膮 wymieniani jedynie w rankingach "najlepszych dru偶yn bez tytu艂u". Giannis ma na zawsze zapewnione miejsce w all-time-greats i zostanie ikon膮 Milwaukee (wi臋ksz膮 ni偶 Lew Alcindor i Oscar Robertson), a o takim Terry Cummingsie, czy Sidney'u Moncrefie ma艂o kto w og贸le pami臋ta. Czyli jak na gracza Milwaukee Bucks on i Middleton osi膮gn臋li ju偶 naprawd臋 wiele.

Odno艣nik do komentarza

19 minut temu, T+?%hZ<A<5ZZB~5L napisa艂:

Czy ja wiem...? Giannis ju偶 teraz osi膮gn膮艂 wi臋cej ni偶 taki Barkley, czy Ewing. Warto te偶 pami臋ta膰, 偶e w pierwszej po艂owie lat 80-tych Bucks byli jedn膮 z najlepszych ekip w NBA i rokrocznie byli typowani do mistrza na r贸wni z BOS, PHI, LAL, a dzi艣 s膮 wymieniani jedynie w rankingach "najlepszych dru偶yn bez tytu艂u". Giannis ma na zawsze zapewnione miejsce w all-time-greats i zostanie ikon膮 Milwaukee (wi臋ksz膮 ni偶 Lew Alcindor i Oscar Robertson), a o takim Terry Cummingsie, czy Sidney'u Moncrefie ma艂o kto w og贸le pami臋ta. Czyli jak na gracza Milwaukee Bucks on i Middleton osi膮gn臋li ju偶 naprawd臋 wiele.

Jak na gracza Milwaukee mo偶e i tak, ale bior膮c pod uwag臋 talent Giannisa (aspiracje do top 10 AT) i championship windows, szczeg贸lnie po odej艣ciu Lebrona na zach贸d, to tak troch臋 biednie. Na pewno ze 2 fina艂y wi臋cej mo偶na by艂o wykr臋ci膰.聽

Odno艣nik do komentarza

3 godziny temu, Zimny napisa艂:

Na pewno ze 2 fina艂y wi臋cej mo偶na by艂o wykr臋ci膰.聽

A do tych 2 fina艂贸w wi臋cej nie brakowa艂o tak wiele bo przyznam, 偶e聽bol膮 mnie playoffs 2019 i 2022.聽Gdyby nie ten Kawhi i ta kontuzja Khrisa to w tamtych sezonach mo偶na by艂o walczy膰 o mistrza. Zak艂adaj膮c, 偶e w 2019 Warriors te偶 by si臋 po艂amali, to by艂 to pewny tytu艂. W zesz艂ych playoffach czu艂em, 偶e ten zesp贸艂 mo偶e by膰 silniejszy ni偶 w roku poprzednim i ze zdrowym Middletonem mo偶e ten tytu艂 nie by艂by pewny, ale mo偶na by艂oby postawi膰 si臋 Golden State mocniej ni偶 to zrobi艂o Celtics.

Ale spokojnie!聽On ma 27 lat a ty oczekujesz, 偶e b臋dzie mia艂 ju偶 na swoim koncie 3 fina艂y. To nie jest LeBron czy Durant kt贸ry spierdzieli艂 na 艂atwizn臋 by dopisa膰 sobie wi臋ksz膮 liczb臋 tytu艂贸w. Pan o skomplikowanym nicku powy偶ej ma racj臋. Jak na gracza Milwaukee Bucks Giannis ju偶 w tym momencie osi膮gn膮艂 olbrzymi sukces. Powt贸rzenie tego wyczynu (mistrza z 2021) b臋dzie wart znacznie wi臋cej ni偶 wszystkie tytu艂y LBJ i KD聽w Heat i Warriors.

Odno艣nik do komentarza

3 godziny temu, mikrofalowka napisa艂:

Ale spokojnie!聽On ma 27 lat a ty oczekujesz, 偶e b臋dzie mia艂 ju偶 na swoim koncie 3 fina艂y. To nie jest LeBron czy Durant kt贸ry spierdzieli艂 na 艂atwizn臋 by dopisa膰 sobie wi臋ksz膮 liczb臋 tytu艂贸w. Pan o skomplikowanym nicku powy偶ej ma racj臋. Jak na gracza Milwaukee Bucks Giannis ju偶 w tym momencie osi膮gn膮艂 olbrzymi sukces. Powt贸rzenie tego wyczynu (mistrza z 2021) b臋dzie wart znacznie wi臋cej ni偶 wszystkie tytu艂y LBJ i KD聽w Heat i Warriors.

Oczekuje nie oczekuje. Chodzi mi o to 偶e Bucks mieli naprawd臋 silne ekipy, to nie by艂o tak, 偶e Giannis nie mia艂 z kim gra膰 i ci膮gn膮艂 wszystkich za uszy. Jak sam napisa艂e艣 szans kilka by艂o. Teraz okienko dla Milwaukee powoli si臋 ko艅czy - szkoda. Tylko tyle.

Grek my艣l臋, 偶e jeszcze kilka fina艂贸w zaliczy, chodzi mi tylko perspektyw臋 tego teamu

Odno艣nik do komentarza

• 2 tygodnie p贸藕niej...

Bucks prawie przegrali wygrany mecz przez koszmarn膮 gr臋 w 4q, szczeg贸lnie gdy Giannis odpoczywa艂 i Sixers zrobili聽Harden zrobi艂 11-0, bo to by艂o w艂a艣ciwie Bucks vs Harden. Giannis niby cichy mecz, ale wykr臋ci艂 21/13/8, dorzuci艂 3 bloki聽i by艂 a偶 +13 w tym dwupunktowym zwyci臋stwie, w kt贸rym Holiday robi 2/15 z gry. Aha, Embiid wygl膮da艂 jak poor's man Vucevi膰.

Odno艣nik do komentarza

Embiid fatalny mecz ani w obronie dobrze ani w ataku gdyby nie harden to by tam nie by艂o dzisiaj komu tego meczu ci膮gn膮膰. Sixers og贸lnie oni tak beznadziejnie broni膮 偶e to ci臋偶ko si臋 ogl膮da 聽 za to zastanawia mnie jedna rzecz czy kto艣 m贸wi temu Holidayowi 偶eby przesta艂 rzuca膰 bo on jest niesamowitym szkodnikiem w ataku dla Bucks gdy rzuca.

Edytowane przez Maruda99
Odno艣nik do komentarza

Holiday przestanie tak cz臋sto rzuca膰 gdy wr贸ci Middleton. Nie ma Krzy艣ka to z Jrue robi si臋 na si艂臋 2 opcj臋 w ataku a on na to si臋 nie nadaje.Dlatego w tych PO w kt贸rych zabrak艂o Middletona mieli艣my tak przesrane. Khris wr贸ci, Holidayowi spadn膮 obowi膮zki punktowania i wi臋cej energii b臋dzie m贸g艂 po艣wi臋ci膰 na obron臋. Inna par膮 kaloszy jest to, 偶e Portis, Lopez i Allen to te偶 nie s膮 gagatki na 2 opcj臋 ofensywn膮. Jak zwykle wszystko w najbli偶szym czasie zn贸w w ataku opiera膰 si臋 b臋dzie tylko i wy艂膮cznie na Giannisie. Krzysiu wracaj do zdrowia!!!

PS. Simmonsa nie ma wi臋c w Phily czas zacz膮膰 sezon na buczenie na kogo艣 innego - tym razem na Embiida. Dzi艣 odcinek numer 1 z tej serii i czekam na wi臋cej tego typu atrakcji :)

PS2: Embiid faktycznie chce odebra膰 statuetk臋 MVP Jokerowi. Sezon rozpocz膮艂 tak, 偶e Sochanowi a偶 w艂osy na r贸偶owo si臋 przefarbowa艂y.

Odno艣nik do komentarza

fajny sk艂ad majo Bucks, no i d艂ugo ju偶 grajo razem. Tam ka偶dy wie co i jak ma gra膰, nie tak jak w Philly, gdzie wida膰, 偶e to 艣wie偶y zespo艂, du偶o nowych roles贸w i jeszcze sporo muszo poprawi膰 a mo偶e i pozmienia膰.

Jak b臋do zdrowi to b臋do wysoko, nie ma chooja

Edytowane przez rw30
Odno艣nik do komentarza

11 godzin temu, Kubbas napisa艂:

teraz jeszcze plotki o Crowderze ktory fituje zajebiscie

Od d艂u偶szego czasu by艂a r贸wnie偶 masa plotek na temat Jordana Clarksona. Obaj fajnie pasuj膮 do sk艂adu aczkolwiek mam obawy co do ceny jak膮 trzeba b臋dzie za nich zap艂aci膰. Przyk艂adowo Grayson Allen za Crowdera na papierze wygl膮da dobrze, ale to zabieranie kolejnej (jakiej艣 tam opcji) ofensywnej. OK w defie si臋 poprawimy, ale wtedy jeszcze wi臋cej w ataku b臋dzie zale偶ne od Giannisa i Middletona, a wed艂ug mnie dobrze by by艂o jako艣 ich odci膮偶y膰. Na ten moment uwa偶am 偶e Clarkson powinien by膰 wy偶ej w hierarchii cel贸w transferowych.

Odno艣nik do komentarza

Milwaukee tak jak my艣la艂em b臋dzie kurewsko mocne. Nie widz臋 dru偶yny poza Bostonem, kt贸ra mo偶e im si臋 postawi膰 w PO na wschodzie. 3:0 i do tego wygrane z 76ers at road i z Nets, a od pocz膮tku sezonu graj膮 bez Middletona. Giannis to ju偶 wchodzi na kolejny level (o ile jest jeszcze jaki艣 wy偶ej) i fina艂y Bucks GSW to by by艂o chyba najlepsze widowisko jakie mo偶e nas czeka膰.

Nawet nie wiem czy ten Boston im si臋 jest w stanie postawic, bo co prawda wzmocnili si臋 Brogdonem, ale ju偶 w zesz艂ym sezonie ledwo przepchn臋li serie, gdzie brakowa艂o Bucks closera i drugiego najlepszego gracza przez calutka serie.

Odno艣nik do komentarza

Zabawnie si臋 to ogl膮da艂o. Przez 1 po艂ow臋 typowy regular season game, a偶 Giannis uderzy艂 w st贸艂, krzykn膮艂聽"Tak by膰 nie mo偶e!" i zrobi艂 1v9 w 3 i 4Q. 34 punkty vs 33 reszty zespo艂u i vs 44 ca艂ego Brooklynu.

Nie powiem, ale ten pocz膮tek wygl膮da zbyt dobrze jak na problemy kadrowe. Pytanie jak d艂ugo mo偶na jecha膰 w ataku na Giannisie.聽Tak jak pisa艂em w po艣cie wy偶ej, tu wypada艂oby wzmocni膰 si臋 jakim艣 scorerem, bo pr臋dzej czy p贸藕niej zaczniemy przegrywa膰 spotkania przez t膮 nieudolno艣膰 ofensywn膮. Holiday 31%FG przy 16 FGA, Lopez 36%FG przy 11 FGA, Grayson Allen 24%FG przy 10 FGA. Dobrze, 偶e chocia偶 tego Portisa (56%FG przy 11 FGA) mamy z 艂awki, kt贸ry jest bezsprzecznie 2 najlepszym ofensywnym graczem Bucks w tym sezonie. Mam nadziej臋, 偶e Middleton聽(na wsp贸艂k臋 z Connaughtonem) po powrocie do zdrowia ogarn膮 ten聽atak Bucks. Clarkson za rozs膮dn膮 cen臋 b臋dzie 艣wietnym wzmocnieniem, ale co艣 mi si臋 wydaje, 偶e do stycznia raczej nie ma co si臋 spodziewa膰 ruch贸w transferowych w ekipie.

PS. Bilans 3-0 jest troch臋 zak艂amany w ko艅cu grali艣my na dru偶yny kt贸rych 艂膮czny bilans wynosi 3-11. Z takimi ogurasami to powinno si臋 wygrywa膰 i tak :P

Edytowane przez mikrofalowka
Odno艣nik do komentarza

• 2 tygodnie p贸藕niej...

Mia艂em podsumowa膰 Bucks po pierwszych 10 spotkaniach, ale z racji tego, 偶e zbli偶a si臋 najwi臋kszy turniej pi艂karski na 艣wiecie, to chcia艂em waln膮膰 taki 艣wietny smaczek i zamiast nazywa膰 to "podsumowaniem po pierwszych 10 spotkaniach w sezonie" to nazw臋 ten wpis "pierwsz膮 jedenastk膮 Bucks". No ku藕wa wy偶yny mojej kreatywno艣ci! (a mo偶e po prostu by艂em zbyt leniwy by pisa膰 po 10 meczach - tego nie wie nikt).

PIERWSZA 11 BUCKS

Jeszcze 5 lat temu to by艂o nie do pomy艣lenia, bym znalaz艂 kogo艣 na ulicy z jakim艣 gad偶etem z logiem Bucks, a od wygrania sezonu 2021 to zaczyna si臋 mi to zdarza膰 coraz cz臋艣ciej. I gdybym przed tym sezonem, mia艂 okazj臋 pogada膰 z takim cz艂owiekiem z jak膮艣 czapeczk膮 Bucks przywdzianej na czaszce i podczas tej rozmowy 贸w cz艂owiek powiedzia艂by 偶e Bucks bez Middletona i Connaughtona, z Giannisem opuszczaj膮cym 2 gry i graj膮cym wci膮偶 w ograniczonych ilo艣ciach minut zrobiliby bilans 10-1 na pocz膮tku sezonu, to uzna艂bym go za kolejnego go艣cia kt贸ry jest fanem Bulls, kt贸ry niewiele wie o moim ukochanym zespole, a czapeczk臋 Bucks za艂o偶y艂 tylko dlatego, 偶e wszystkie gad偶ety Bulls zosta艂y ju偶 wyprzedane. A jednak!

Pod nieobecno艣膰 Krzy艣ka M. atak Milwaukee wygl膮da przeci臋tnie (obecnie 17 zesp贸艂 w lidze w Ortg). Po pierwszych 5 grach wygl膮da艂o to nawet jeszcze gorzej. Pisa艂em ju偶 w wcze艣niejszych postach o tym 偶e poza Giannisem nie by艂o tam konkretnych liczb reszty graczy. O ile w punktach taki Holiday co艣 tam z deka dowozi艂, to je艣li chodzi o skuteczno艣膰 to zostawi臋 to bez komentarza. Po pierwszych 5 spotkaniach by艂o 7 graczy kt贸rzy robili 3 lub wi臋cej 3FGA na mecz. Najlepszy z tej si贸demki pod wzgl臋dem 3PT% by艂... Antetokounmpo z 35,3%. Teraz si臋 to ju偶 unormowa艂o i Giannis jest ju偶 ostatnim graczem Bucks w 3PT% (bo w nast臋pnych 4 grach zrobi艂 2/13, a reszta graczy si臋 ogarn臋艂a), co nie zmienia faktu, 偶e to na nim opiera si臋 zdecydowana wi臋kszo艣膰 ofensywy Bucks. Typowy mecz Milwaukee wygl膮da w tym sezonie tak, 偶e w 1 po艂owie Antek testuje oponenta i sprawdza swoich teammat贸w i w 2 po艂owie gdy nie widzi du偶ych post臋p贸w to odpala si臋 w nim dominator i zaczyna robi膰 1v9. Na poparcie tej opinii prosta statystyka: W 1 po艂owie Giannis zdobywa 13.3 pkt co daje 15 wynik w lidze pod tym wzgl臋dem. W 2 po艂owie natomiast jest to najlepiej punktuj膮cy gracz w NBA z wynikiem 18,4pkt (1,5pkt wi臋cej ni偶 drugi Curry). I 偶eby nie by艂o, 偶e gra wi臋cej ni偶 inni, to w pierwszej 20 najlepiej punktuj膮cych graczy w 2 po艂owie tylko Trae Young (11 msc) i Ja Morant (20 msc) maj膮 mniej MPG od niego. Giannis zagra艂 w tym sezonie tylko jedn膮 s艂ab膮 2 po艂ow臋 ( i po cz臋艣ci ca艂y mecz) - przeciwko Atlancie i te spotkanie Bucks spektakularnie przewalili i to nawet z Holidayem i Lopezem kt贸rzy nie odstawali w tej ofensywie tak strasznie.

呕eby jednak nie by艂o w ostatnich spotkaniach Giannis ma ten support w ataku na poziomie o klas臋 wy偶szym ni偶 w pierwszych grach. Zdissowa艂em Holidaya, 偶e to nie jest 2 opcja dla Bucks, ale ch艂op si臋 ogarn膮艂 po s艂abym starcie. Z 38/32/81 (w pierwszych 5 grach) wskoczy艂 na 51/39/92 (w kolejnych 5 grach). Ale kij tam z Wakacjami. Panie Brook. Ja rozumiem contract year, ale ten post臋p jest wr臋cz za du偶y. Brook wygl膮da jakby odm艂odzi艂 si臋 o 5-6 lat. W wczorajszym meczu z OKC gdzie grali艣my bez Big3, to wzi膮艂 on na siebie ca艂膮 dru偶yn臋 i wyci膮gn膮艂 nam wygran膮 (chocia偶 w 1OT przestrzeli艂 osobistego na 0.2s przed ko艅cem - jedyny minus za tamten mecz). W og贸le w tym meczu z OKC zagra艂 najwi臋ksz膮 ilo艣膰 minut w meczu od sezonu... 2010/2011! Lopez to jeden z czynnik贸w dlaczego Bucks wygl膮da tak dobrze w defensywie (przypominam nr1 w DRtg w lidze i to z przewag膮 3,3 nad drugim Pheonix Suns). Razem z Giannisem zamkn臋li pomalowane i te偶 w艂a艣nie dzi臋ki temu nasi rywale rzucaj膮 najni偶sze FG% z ca艂ej ligi. No a jak Brook czasami nie dowozi w ofensywnie to zawsze z 艂awki wejdzie Portis, kt贸ry sprawdza si臋 jako legitny energizer. Daje punkty (czo艂贸wka ligowa w punktach z 艂awki), daje zbi贸rki (pod wzgl臋dem per36 - 6 gracz ligi w REB), rozci膮ga obron臋 i stara si臋 ci膮gn膮膰 t膮 fataln膮 艂awk臋 pod nieobecno艣膰 Connaughtona.

Opr贸cz tego mo偶na jeszcze wspomnie膰, 偶e dw贸jka Jevon Carter i George Hill jako tako daj膮 sobie rad臋. Jevon Carter nawet pobawi艂 si臋 w 1 opcj臋 w ostatnim meczu z OKC i mimo 偶e mia艂 par臋 mindfuckowych zagra艅 to zostawi艂 po sobie dobre wra偶enie. Do tego rookie Biczamp (na razie nie zas艂u偶y艂 na to by si臋 uczy膰 dok艂adnie pisa膰 jego nazwisko) co艣 tam si臋 pokazuje. Daleki jestem od zachwyt贸w, ale ten czas w kt贸rym ma drzwi do rotacji uchylone nieco szerzej przez nieobecno艣膰 Inglesa, Middletona i Connaughtona wykorzystuje ca艂kiem przyzwoicie.

Co do reszty nie ma co chyba pisa膰. M贸g艂bym co艣 jeszcze napisa膰 o Graysonie Allenie, ale nie umiem si臋 do niego przekona膰. Regularny jak miesi膮czki u feministek. Raz tak raz siak zagra. Troch臋 w nim Snella siedzi czyli taki sobie 3 i taki sobie D. Taki to 3&D grajek. W styczniu/lutym chyba b臋dzie mo偶na go oddawa膰 za kogo艣 kto ma pom贸c Bucks w walce o tytu艂. Pytanie tylko kto? Po zesz艂orocznym incydencie z Caruso to Bulls mo偶na sobie ju偶 odpu艣ci膰.

Edytowane przez mikrofalowka
Odno艣nik do komentarza

• 1 miesi膮c temu...

Wiadomo ,偶e Bucks maja jednego fana niemniej to w sumie dziwne jak ma艂o si臋 tu pisz臋. Bucks maj膮 drugi bilans cho膰 tak naprawd臋 BIG 3 zagra艂o ze sob膮 64 minuty. Middleton dopiero drugi mecz wygl膮da jak koszykarz.

Ok troch臋 potrzebowali szcz臋艣ci膮 ju偶 kt贸ry艣 raz bo jednak to co wyrabia Mavs to krymina艂. Najpierw po 6 faulu Giannisa Hardaway nie trafia trzech rzut贸w osobistych. W ko艅c贸wce najpierw Finnley -Smithh pudluje oba by potem ca艂e Mavs zagra艂o niczym dzieci w przedszkolu. Zero komunikacji i Lopez na czysto wbieg艂 pod kosz i dosta艂 podanie z ....autu... To ju偶 drugi taki przypadek po meczu w Oklahomie gdzie rywale wyci膮gaj膮 pomocn膮 d艂o艅.

Bucks ju偶 nie broni膮 tak jak na pocz膮tku sezonu. Nadal chyba maj膮 nr 1 obron臋 ale ostatnio s膮 do艣c daleko od niej...

Tak na marginesie to kiedy Grayson by艂 wybierany przez聽 Jazz to by艂o sporo krytyki. A kolo jest starterem w jednej z najleszpych ekip. Daje dobr膮 obron臋 tr贸jk臋. Du偶o kreuje. 艢wietny zadaniowiec i chyba najlepszy za 3 strzelec w Bucks. og贸lnie atak Milwaukee jest do艣膰 staro艣wiecki bo nie maj膮 za bardzo kim straszyc zza 艂uku ale je艣li Middleton zacznie gra膰 tak jak dzi艣 to mo偶e to b臋dzie wygl膮da膰 lepiej.

Odno艣nik do komentarza

• 3 tygodnie p贸藕niej...

Giannis, zdoby艂 dzi艣 45 punkt贸w, ale potrzebowa艂 do tego 39 rzut贸w. Trafi艂 17 rzut贸w, w tym 14 spod kosza, wykorzystuj膮c swoje warunki i wbijaj膮c si臋 na "pa艂臋"w pomalowane.聽 Do czego zmierzam? Ano do tego, 偶e jak by mu zabra膰 z 10 cm, by艂by bardzo przeci臋tnym grajkiem. Dla por贸wnania, Nikola Joki膰, o wzro艣cie dw贸ch metr贸w nadal jest super graczem.

To, taka moja, czwartkowo-popo艂贸dniowa rozkmina.

Edytowane przez Thomas
Odno艣nik do komentarza

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.