Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, memento1984 napisał(a):

tu jestem w stanie uwierzyc, tylko to sie ludziom wydaje nierealne, ale tak wlasnie jest moze byc

napewno jest przejebane i sa wysokie wyniki - ale skad taki raport?

https://www.pap.pl/aktualnosci/news%2C1025564%2C67-procent-doktorantow-doswiadcza-leku-powyzej-normy.html

3 minuty temu, RappaR napisał(a):

To praca naukowca musi być bardzo łatwa, skoro tak do depresji doprowadza.

Depresja występuje wtedy kiedy jest za trudno.

To praca naukowca musi być bardzo łatwa, skoro tak do depresji doprowadza.

praca (szeregowego) naukowca w PL ma przez bardzo dlugi czas przecietne wynagrodzenie bez gwarancji ze sie kiedykolwiek poprawi i nieprzecietne wymagania z dupy, sprostanie ktorym nic nie gwarantuje  :)

8 minut temu, fluber napisał(a):

Depresja występuje wtedy kiedy jest za trudno.

No właśnie im jest za trudno żyć, kiedy wykonują bezstresową, niesatysfakcjonującą pracę.

Górnicy wykonują ciężką, satysfakcjonującą pracę, więc jest im łatwo. 

1 minutę temu, RappaR napisał(a):

No właśnie im jest za trudno żyć, kiedy wykonują bezstresową, niesatysfakcjonującą pracę.

Górnicy wykonują ciężką, satysfakcjonującą pracę, więc jest im łatwo. 

Górnicy w teorii flow też nie mają łatwo, bo mimo że wykonują łatwa pracę to po pierwsze nikomu niepotrzebna a po drugie nie wymagająca żadnych umiejętności - to też sprzyja depresji. Ale w mniejszym stopniu niż doktoranci czy naukowcy (objawy depresji ma 73 procent doktorantów przy 37 i 62 procentach górników z USA i Chin, zaawansowana depresję 25 procent doktorantów, a w przypadku pracowników naukowych ten drugi wskaźnik to 31 procent)

24 minuty temu, RappaR napisał(a):

Przekonałeś mnie. Trzeba przywrócić PRL. Wszyscy by mieli mieszkanie i wszyscy by mogli się opierdalać. Zgódź się, jak nie dla siebie i dla mnie, to dla swoich kolegów, by Twoi naukowcy zamiast depresji mogli sobie leżeć. 

To nie była moja teza. Moja teza dotyczyła tego, że kawałek tortu który dostają emeryci jest za duży w stosunku do ich effortu.

1 godzinę temu, fluber napisał(a):

A co poziomu stresu to 73% doktorantów w Polsce ma objawy depresji, a to jest dopiero szkolenie na stanowisko, o którym mówimy. Nie wiem, czy znam inne stanowisko pracy niż naukowiec, w którym więcej ludzi zmaga się z problemami psychicznymi.

Na pewno nie ma innego stanowiska tak narazonego na gowno-badania przez nawiedzonych kolegow z pracy ktorym sie akurat nudzi xD

Edytowane przez julekstep

10 godzin temu, fluber napisał(a):

Górnicy w teorii flow też nie mają łatwo, bo mimo że wykonują łatwa pracę to po pierwsze nikomu niepotrzebna a po drugie nie wymagająca żadnych umiejętności - to też sprzyja depresji. Ale w mniejszym stopniu niż doktoranci czy naukowcy

Zgadzamy się w czymś ❤️

10 godzin temu, fluber napisał(a):

To nie była moja teza. Moja teza dotyczyła tego, że kawałek tortu który dostają emeryci jest za duży w stosunku do ich effortu.

Twoja teza była taka, że byli uprzywilejowanym pokoleniem, gdy faktycznie byli koniami pociągowymi rozwoju Polski i na starość dostają ogromne emerytury w wysokości ceny Twojego cateringu, gdy zdrowie już zawodzi i w sumie sam popełniłeś post, dopisz resztę tylko nie przy 37, a 73 latach. 

16 minut temu, RappaR napisał(a):

Twoja teza była taka, że byli uprzywilejowanym pokoleniem, gdy faktycznie byli koniami pociągowymi rozwoju Polski i na starość dostają ogromne emerytury w wysokości ceny Twojego cateringu, gdy zdrowie już zawodzi i w sumie sam popełniłeś post, dopisz resztę tylko nie przy 37, a 73 latach. 

Moja teza jest taka, że są uprzywilejowanym pokoleniem. Dochód rozporządzalny po uwzględnieniu przyrostu wartości wykupionych za bezcen mieszkań jest wyższy za ostatnie 15 lat dla emerytów niż dla ludzi, którzy pracują.  Nigdy w historii nie było czegoś takiego.

3 minuty temu, fluber napisał(a):

Moja teza jest taka, że są uprzywilejowanym pokoleniem. Dochód rozporządzalny po uwzględnieniu przyrostu wartości wykupionych za bezcen mieszkań jest wyższy za ostatnie 15 lat dla emerytów niż dla ludzi, którzy pracują.  Nigdy w historii nie było czegoś takiego.

Kiedy dochód i warunki pracy są lepsze? Za ostatnie 15 lat czy 1985-2000?

I te mieszkania nie były za bezcen, po prostu były płacone w inny sposób. 

Kiedy dochód i warunki pracy są lepsze? Za ostatnie 15 lat czy 1985-2000?

Jeszcze raz powtórzę. Średni dochód rozporządzalny na osobę emeryta i osoby pracującej różni się o 100 złotych miesięcznie, a znakomita większość z tych emerytów mogła w ostatnich latach wykupić swoje mieszkanie za grosze i zyskać kilkaset tysięcy na wartości swojej nieruchomości. 

I teraz wróćmy do mojej tezy - pokolenie starszych od nich nie miało takiej kasy ani pracując ani na emeryturze, pokolenie które pracuje teraz jest na ich poziomie pracując!!!, a na emeryturze będą mieć 30% swojego dochodu.

Edytowane przez fluber

Teraz, fluber napisał(a):

I teraz wróćmy do mojej tezy - pokolenie starszych od nich nie miało takiej kasy ani pracując ani na emeryturze, pokolenie które pracuje teraz jest na ich poziomie pracując!!!, a na emeryturze będą mieć 30% swojego dochodu.

Wolałbyś mieć 40 lat i swoją pracę z zarobkami jako procent średniej teraz czy w 1990?

1 minutę temu, fluber napisał(a):

Rozmawiamy o mnie, bo nie masz argumentów na dane na temat średniej?

Nie, rozmawiamy o Twojej opinii w jakich czasach wolałbyś pracować i za jakie pieniądze. 

Jak chcesz mogę Ci rzucać danymi, sęk w tym, że nie muszę, bo sam cytowałeś na temat biedy w latach 90-tych, poproś chatgpt, by Ci je przypomniał. 

1 godzinę temu, LAF napisał(a):

@julekstep masz Zamiar posłuchać rad kolegi z forum i zmienić te stresująca robotę w korpo na coś lekkiego w górnictwie ?

czekam aż mnie wyjebią

potem rozważę dostępne opcje -> może skuszę się na coach-konsultacje u forumowego (fl)ubermenscha!  💪

12 minut temu, RappaR napisał(a):

Nie, rozmawiamy o Twojej opinii w jakich czasach wolałbyś pracować i za jakie pieniądze. 

Jak chcesz mogę Ci rzucać danymi, sęk w tym, że nie muszę, bo sam cytowałeś na temat biedy w latach 90-tych, poproś chatgpt, by Ci je przypomniał. 

Jeżeli zignoruję kwestię tego, że technologicznie świat zrobił postęp i lepiej jest żyć w 2026 niż w 1990, to wolę mieć 3 średnie krajowe w 1990 niż w 2026. 

16 minut temu, julekstep napisał(a):

potem rozważę dostępne opcje -> może skuszę się na coach-konsultacje u forumowego (fl)ubermenscha!  💪

Ja bym sie trzymał z daleka od tego typa. To jest pierdolona sekta. Wypierze Ci mózg , a później każe zapierdalać w kopalni, albo założy chomąto żebyś biegał na bieżni 

17 minut temu, fluber napisał(a):

Jeżeli zignoruję kwestię tego, że technologicznie świat zrobił postęp i lepiej jest żyć w 2026 niż w 1990, to wolę mieć 3 średnie krajowe w 1990 niż w 2026. 

Z 60 dolarow trochę byś zbierał na tą bieżnie