Krzemo Opublikowano 19 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2025 (edytowane) 33 minuty temu, fluber napisał(a): nie tylko tam, Wrocław to cały jest obrodzony takimi absolwentami Partyjnym karierowiczom czy bieda samorządowcom to się nie dziwię, ale rektorzy? Przecież na dobrym programie nikt by ich nie odwalił (po znajomości). Trziszka wprost przyznał, że on chciał zrobić tanio papier, bo o zarządzaniu to on wszystko wie. 20 minut temu, fluber napisał(a): Jeszcze w temacie przyrodniczego: https://gazetawroclawska.pl/miazdzacy-raport-nik-dotyczacy-uniwersytetu-przyrodniczego-pracownicy-dostawali-astronomiczne-choc-bezprawne-premie-i-dodatki/ar/c1p2-27867383 Tak, znam te historie Edytowane 19 Grudnia 2025 przez Krzemo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 19 Grudnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2025 Godzinę temu, Krzemo napisał(a): We Wrocławiu władze Uniwersytetu Przyrodniczego czy AWF też robiły MBA na tej śmiesznej uczelni, chociaż takie programy były na UE czy Polibudzie. Ja wstydziłbym się takie gówno z collegium tumanum wpisać na swoje CV. Ludzie nauki nie mieli problemu. Mnie to dziwi, bo ja jeśli będę robił papier, to dla mnie tylko Kozmiński/SGH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 19 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2025 28 minut temu, Krzemo napisał(a): Partyjnym karierowiczom czy bieda samorządowcom to się nie dziwię, ale rektorzy? Przecież na dobrym programie nikt by ich nie odwalił (po znajomości). Żaden Rektor nie ma czasu na prawdziwy program MBA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 19 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2025 3 minuty temu, fluber napisał(a): Żaden Rektor nie ma czasu na prawdziwy program MBA Ich kompromitacja, nie mój problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 24 Grudnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2025 Tradycyjny artykuł co roku. Jak zaczynałem pracę to z takim podejściem. Po latach obserwacji mojej i znajomych, poza jakimiś dosłownie pojedynczymi przypadkami(które w zasadzie się zdarzają o dowolnej porze roku), nie zauważyłem takiego zjawiska. Liczba "babek świątecznych" w tym roku(a akurat mam przedłużony dyżur świąteczny, więc żadnej w szpitalu bym nie przeoczył) wyniosła zero. W poprzednim też w okolicach tej liczby. Jak ktoś trafi przed świętami, to raczej rodzina pyta czy jest szansa by wrócił na święta do domu, dzisiaj babcię z podejrzeniem udaru chcieli wziąć na kolację wigilijną i przyjechać z nią jutro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 29 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2025 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 29 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2025 53 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): Chyba nie jestem w temacie. O co chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 29 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2025 (edytowane) 22 minuty temu, fluber napisał(a): Chyba nie jestem w temacie. O co chodzi? to wdowa po Charliem Kirku Edytowane 29 Grudnia 2025 przez LeweBiodroSmoka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 29 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2025 23 minuty temu, fluber napisał(a): Chyba nie jestem w temacie. O co chodzi? Podobno zaszła w ciąże 1-2 tygodnie po śmierci męża Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 29 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2025 7 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): to wdowa po Charliem Kirku Na tym filmiku? No przecież nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 29 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2025 1 minutę temu, fluber napisał(a): Na tym filmiku? No przecież nie. z tego co mówi gok, to jest ona tylko filmik jest zmontowany pod te fajerwery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 29 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2025 1 minutę temu, LeweBiodroSmoka napisał(a): z tego co mówi gok, to jest ona tylko filmik jest zmontowany pod te fajerwery Widzę, że jako ludzkość jesteśmy zgubieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 29 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2025 9 minut temu, fluber napisał(a): Na tym filmiku? No przecież nie. A na tym? https://x.com/i/status/2005035028191883683 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 29 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2025 Teraz, fluber napisał(a): Widzę, że jako ludzkość jesteśmy zgubieni. zdecydowanie, naiwnie już wziąłem za pewnik liczbę lajków, a to po prostu tylu ludzi się nabrało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 29 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2025 nic nadzwyczajnego, taki ogień z dupy robi na zawołanie @julekstep jak zje kebsa z sosem al-kaida Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szabla Opublikowano 30 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2025 Sos Al kaida rządzi. Kebab bez żyletek, to nie kebab. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 31 Grudnia 2025 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2025 Dzisiaj po rozmowie z jednym rozwiedzionym przedsiębiorcą mam dla was taką ciekawostkę prawną. Mamy małżeństwo. Rozdzielność majątkowa. Mąż pracuje lub ma JDG i utrzymuje z pracy oboje. Kobieta zjada jedzenie i ogrzewa się przy ogniu finansowanym z pracy męża. Po rozwodzie mąż nie ma prawa żądać od żony zwrotu nakładów na jedzenie ani opał. Inna sytuacja. To samo małżeństwo z rozdzielnością majątkową. Żona nie pracuje. Mąż zakłada spółkę, jest mniejszościowym udziałowcem. Ze spółki nie bierze wynagrodzenia tylko co miesiąc pożycza pieniądze. Zamiast pracować to pożycza. Pożyczki tej nie spłaca, przez jakiś czas zobowiązania rosną. Gdy dochodzi do rozwodu równolegle spółka wnosi pozwy przeciwko mężowi jak i żonie o zwrot. Żona argumentuje że mają rozdzielność, a pozatym nie zgadzała się na kredyt, nawet o nim nie wiedziała. Spółka argumentuje, że pożyczka ta była przeznaczona na bieżące utrzymanie rodziny art. 30 KRiO - opał i jedzenie. Sąd zrobił zabezpieczenie na czas procesu na majątku żony, sprawa trwa, możliwe, ze była żona będzie musiała oddać spółce męża pieniądze na utrzymanie z kilku lat, gdyż mąż jak się okazuje majątku nie ma, udziały w spółce sprzedał. Wniosek z tego prosty. Czasami lepiej pożyczać zamiast pracować. Fake czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 31 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2025 10 godzin temu, RappaR napisał(a): Dzisiaj po rozmowie z jednym rozwiedzionym przedsiębiorcą mam dla was taką ciekawostkę prawną. Mamy małżeństwo. Rozdzielność majątkowa. Mąż pracuje lub ma JDG i utrzymuje z pracy oboje. Kobieta zjada jedzenie i ogrzewa się przy ogniu finansowanym z pracy męża. Po rozwodzie mąż nie ma prawa żądać od żony zwrotu nakładów na jedzenie ani opał. Inna sytuacja. To samo małżeństwo z rozdzielnością majątkową. Żona nie pracuje. Mąż zakłada spółkę, jest mniejszościowym udziałowcem. Ze spółki nie bierze wynagrodzenia tylko co miesiąc pożycza pieniądze. Zamiast pracować to pożycza. Pożyczki tej nie spłaca, przez jakiś czas zobowiązania rosną. Gdy dochodzi do rozwodu równolegle spółka wnosi pozwy przeciwko mężowi jak i żonie o zwrot. Żona argumentuje że mają rozdzielność, a pozatym nie zgadzała się na kredyt, nawet o nim nie wiedziała. Spółka argumentuje, że pożyczka ta była przeznaczona na bieżące utrzymanie rodziny art. 30 KRiO - opał i jedzenie. Sąd zrobił zabezpieczenie na czas procesu na majątku żony, sprawa trwa, możliwe, ze była żona będzie musiała oddać spółce męża pieniądze na utrzymanie z kilku lat, gdyż mąż jak się okazuje majątku nie ma, udziały w spółce sprzedał. Wniosek z tego prosty. Czasami lepiej pożyczać zamiast pracować. Fake czy nie? Może to jednak racja, jesteśmy jako gatunek straceni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 31 Grudnia 2025 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2025 8 godzin temu, jack napisał(a): Może to jednak racja, jesteśmy jako gatunek straceni. Taki zwiazek to skarb… jako kopalnia glupoty dla ludzi czytajacycj glupoty w internecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 Stycznia Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia Ile forumowicze płaczą? Ci co się znęcają nad swoimi kobietami niech nie piszą, i tak wiadomo, że zero Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi