Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, memento1984 napisał(a):

Dziwne w tym materiale jest tylko to, ze kompletnie jemu sie wydaje ze wszystko to odpowiedzialnosc inwestora, nie majac pojecia, co bylo przedmiotem rozmow CEO/CTO z inwestorem, co bylo obiecane jesli chodzi o milestones. Poza to co bylo dyskutowane/ustalone to reszta odpowiedzialnosc inwestora i o to sie sadza. Jej firma jest na rynku od 11lat (!) zyjac tylko z kasy inwestorow i publicznych.

Ale przyznasz, że pożyczka pod zastaw firmy, przejście zarządu, który blokuje zewnętrzne finansowanie to jawna jazda na przejęcie i szybkie opi****lenie technologii dalej 

4 godziny temu, jack napisał(a):

Ale przyznasz, że pożyczka pod zastaw firmy, przejście zarządu, który blokuje zewnętrzne finansowanie to jawna jazda na przejęcie i szybkie opi****lenie technologii dalej 

Firma byla w dupie i to byly jedyne pieniadze ktore  byly dostepne. Fakty sa takie ze nikt tego nie chcial tknac przyslowiowym kilometrowym kijem. Inwestor dopiero skapnal sie bedac kilkadziesiat mln “balls in” i wyglada, ze przestal sponsorowac studnie bez dna.

spor w sadzie wyglada ze idzie o to, co pani prezes obiecywala (tego nie wiemy dokladnie) vs niewywiazanie sie z obiecanych zobowiazan inwestora.

Edytowane przez memento1984

Godzinę temu, julekstep napisał(a):

Bezos Speedball Jeff Bezos GIF - Bezos Speedball Jeff Bezos Smile -  Discover & Share GIFs

Yup,  bezos skalukacy sprzedaz ksiazek online to to samo co firma inwestujaca €30mln w linie produkcyjna  zeby wyprodukowac 1000m2 elastycznych paneli ;)

to sa najlepsze biznesy, gdzie na swiecie zna sie na jakims temacie moze 30osob i jestes jedna z 5 ktora kreci z tego “inwestycje” :)

6 godzin temu, memento1984 napisał(a):

Inwestor dopiero skapnal sie bedac kilkadziesiat mln “balls in” i wyglada, ze przestal sponsorowac studnie bez dna.

Imwestor a raczej pożyczkodawca był już dawno na pokładzie jako współwłaściciel  Columbusa.

Po co ratować firmę by ją rozwijać jeśli można ją przejąć, szybko sprzedać i po następne?

6 godzin temu, jack napisał(a):

Imwestor a raczej pożyczkodawca był już dawno na pokładzie jako współwłaściciel  Columbusa.

Po co ratować firmę by ją rozwijać jeśli można ją przejąć, szybko sprzedać i po następne?

Takie pi****lenie, ~20% spolki  za 60mln zl i brak persoektyw. Przy pierwszej okazji inwestycja odpisana jako strata.

wielka pani prezes “Dawid ja mam oferte za 80mln zl”, od pana ivana z duzym kutasem.

firma ma ~81mln akcji (czyli <1zl/akcje).

za moment, “ja nawet nie wiem czy ona jest teraz warta 80mln po pol roku”.

no deal w c***, columbus kupil 20% firmy za 60mln+(~4zl/akcja). Nie wiem kto tu chce to przejac, ale pan dawid wyglada jak frajer.

ta firma nadal wymagala setek milionow inwestycji na nastepne lata. na oko wyglada, ze pani prezes naobiecywala (nierealne milestones) co to nie mozna osiagnac z kilkudziesiecioma mln w 3/4lata. 

*ten projekt powinien upasc 3lata temu, zamiast “survival mode” i band-aid za kilkdziesiat mln zl zastrzyku gotowki.

40 minut temu, memento1984 napisał(a):

Takie pi****lenie, ~20% spolki  za 60mln zl i brak persoektyw. Przy pierwszej okazji inwestycja odpisana jako strata.

wielka pani prezes “Dawid ja mam oferte za 80mln zl”, od pana ivana z duzym kutasem.

firma ma ~81mln akcji (czyli <1zl/akcje).

za moment, “ja nawet nie wiem czy ona jest teraz warta 80mln po pol roku”.

no deal w c***, columbus kupil 20% firmy za 60mln+(~4zl/akcja). Nie wiem kto tu chce to przejac, ale pan dawid wyglada jak frajer.

ta firma nadal wymagala setek milionow inwestycji na nastepne lata. na oko wyglada, ze pani prezes naobiecywala (nierealne milestones) co to nie mozna osiagnac z kilkudziesiecioma mln w 3/4lata. 

*ten projekt powinien upasc 3lata temu, zamiast “survival mode” i band-aid za kilkdziesiat mln zl zastrzyku gotowki.

Niebieski laser ciągnie się jeszcze dłużej 😛

Jakoś 2 lata temu zrobili przełom z produkcją kryształów i PAN niby gwarantowało komercjalizację ale też chyba nic się nie rusza w tym temacie.

Przejebany kraj.

2 godziny temu, agresywnychomik napisał(a):

Niebieski laser ciągnie się jeszcze dłużej 😛

Jakoś 2 lata temu zrobili przełom z produkcją kryształów i PAN niby gwarantowało komercjalizację ale też chyba nic się nie rusza w tym temacie.

Przejebany kraj.

Tutaj jest niezla beka, bo to wyglada (prawie) na chec przejecia przez pania prezes kontroli nad spolka za “grosze” zagranicznymi srodkami - ona juz tam byla mniejszosciowym (to naturalne na tym etapie) no to ma teraz inwestora z ktorym sypia i ten obsypie ukrainskimi dolarami zeby ona mogla miec pelna kontrole i nadal swoje ~20%.

za moment kurs na pelnej kurwie w publiczne pieniadze, niech polski podatnik dalej sponsoruje “przelomowy” projekt z ivanem jako wiekszosciowym.

he he he