Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

Tak wyglądał wstępny projekt

4J1vhnk.jpeg

1GR2Z64.jpeg

G9UxSa1.jpeg

OnNxDQg.jpeg

zoMhvmm.jpeg

fmizo3T.jpeg

UK98r7n.jpeg

jdxVbwR.jpeg

Na żywo wyszło sporo lepiej, za te 18k miałem projekt i nadzór, że ja jedyne co robiłem w tym remoncie, to zgłaszałem poprawki co bym chciał inaczej(i wszystko było zmienione dokładnie tak jak chciałem, co jest dla mnie ogromnym plusem, bo jak rozmawiałem z inną projektantką, to miałem po prostu zaakceptować jej wizję).

Serio dalej twierdzę, że to dobra cena, a przynajmniej rynkowa i jakbym nawet szukał rok, to bym nie znalazł kogoś, kto by to samo zrobił za połowę ceny.

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

lol ten co się znów dał podpuścić xD

@RappaR jak Pablo z Koelnerem zaczną pisać że masz małego siusiaka to wrzucisz foty żeby udowodnić że nie? xD

tylko ja pisałem szczerze śmieszku. obecnie jeśli chcesz dobry projekt wraz z całą obsługą ( harmonogram, zamówienia, dostawca itp itd ) czyli „daje klucze Panience i odbieram „na gotowe”  „ to 20 k nie jest jakimś WOW

29 minut temu, RappaR napisał(a):

4J1vhnk.jpeg

1GR2Z64.jpeg

G9UxSa1.jpeg

OnNxDQg.jpeg

zoMhvmm.jpeg

fmizo3T.jpeg

UK98r7n.jpeg

jdxVbwR.jpeg

Na żywo wyszło sporo lepiej, za te 18k miałem projekt i nadzór, że ja jedyne co robiłem w tym remoncie, to zgłaszałem poprawki co bym chciał inaczej(i wszystko było zmienione dokładnie tak jak chciałem, co jest dla mnie ogromnym plusem, bo jak rozmawiałem z inną projektantką, to miałem po prostu zaakceptować jej wizję).

Serio dalej twierdzę, że to dobra cena, a przynajmniej rynkowa i jakbym nawet szukał rok, to bym nie znalazł kogoś, kto by to samo zrobił za połowę ceny.

Estetycznie, ale strasznie ciemne to mieszkanie. Takie chciałeś?

13 minut temu, Koelner napisał(a):

tylko ja pisałem szczerze śmieszku. obecnie jeśli chcesz dobry projekt wraz z całą obsługą ( harmonogram, zamówienia, dostawca itp itd ) czyli „daje klucze Panience i odbieram „na gotowe”  „ to 20 k nie jest jakimś WOW

Mi się wydaje w opór drogo. Ale ja inwestuję w małym mieście. Może u Ciebie trzeba tyle płacić. Poza tym średnio lubię wydawać kasę na rzeczy, których jak sam nie sprawdzę, to nie będą zrobione tak jak chcę, czyli po prostu porządnie. Podstawową zasadą - na bazie mojego doświadczenia - samemu sprawdzaj, co jest robione i jak, bo potem srogo się zdziwisz (wątpię, żeby babeczka po aranżacji wnętrz zgłębiła tajniki wykonczeniowki).

Edytowane przez Pablo81

18 minut temu, Koelner napisał(a):

Tylko że to było w lutym 22, prawie 4 lata temu 

8 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Mi się wydaje w opór drogo. Ale ja inwestuję w małym mieście. Może u Ciebie trzeba tyle płacić. Poza tym średnio lubię wydawać kasę na rzeczy, których jak sam nie sprawdzę, to nie będą zrobione tak jak chcę, czyli po prostu porządnie. Podstawową zasadą - na bazie mojego doświadczenia - samemu sprawdzaj, co jest robione i jak, bo potem srogo się zdziwisz (wątpię, żeby babeczka po aranżacji wnętrz zgłębiła tajniki wykonczeniowki).

przecież możesz sprawdzać. tego typu usługa powstawała z powodu braku majstrów, zje***ych terminów dostaw a wszystko tego dopilnowania jest po stronie projektantki. jest usługa typów którzy załatwiają Ci tablicę do fury to czemu nie taka? Mieszkania chodzą już za 20k m2 to taka usługa to mały procent w całym projekcie 

Edytowane przez Koelner

W dniu 9.02.2022 o 15:24, RappaR napisał(a):

Była u mnie projektantka, był u mnie szef ekipy remontowej, pogadaliśmy, ustaliliśmy, no nie ma c***a - te 140k będzie musiało pójść

W dniu 1.07.2022 o 13:39, RappaR napisał(a):

Remont na wykończeniu, podejdzie pod 300k, nie liczyłem dokładnie jeszcze

Poza tym my tu ciągle zapominamy co było głównym powodem żartów 

Teraz, Koelner napisał(a):

przecież możesz sprawdzać. tego typu usługa powstawała z powodu braku majstrów, zje***ych terminów dostaw a wszystko tego dopilnowania jest po stronie projektantki. jest usługa typów którzy załatwiają Ci tablicę do fury to czemu nie taka? Mieszkania chodzą już za 20m2 to taka usługa to mały procent w całym projekcie 

Ale jak ona ma to sprawdzić jak się na tym nie zna? Ja nie mam tyle zaufania do ludzi i wolę sam doglądać całego procesu (przy pomocy kogoś, kto się na tym zna), bo potem po czasie mogą wyjść dziwne rzeczy, których na pierwszy rzut oka nie widać. 

Teraz, fluber napisał(a):

Poza tym my tu ciągle zapominamy co było głównym powodem żartów 

Dobra, bo w sumie jak mi znajomi liczyli, to mówili, że problemem jest to, że mówię precyzyjnie.

Do kosztów remontów doliczam 20k za wynajem na czas remontu i kaucja za zniszczone przez kota meble.

10k za gamingowy komputerów.

I 10k za TV 86cali z konsolą.

Podobno tych kosztów nie powinno się podawać przy koszcie remontu(ja liczyłem, bo przecież remontowałem mieszkanie w którym był pc i go odnowiłem)

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

Ale jak ona ma to sprawdzić jak się na tym nie zna? Ja nie mam tyle zaufania do ludzi i wolę sam doglądać całego procesu (przy pomocy kogoś, kto się na tym zna), bo potem po czasie mogą wyjść dziwne rzeczy, których na pierwszy rzut oka nie widać. 

płacisz jej za to że się zna i to jest jej kolejny dzień w pracy 

W dniu 1.07.2022 o 13:39, RappaR napisał(a):

Remont na wykończeniu, podejdzie pod 300k

wynajem na czas remontu 10k

Faktycznie bywasz nieprecyzyjny

3 minuty temu, RappaR napisał(a):

Dobra, bo w sumie jak mi znajomi liczyli, to mówili, że problemem jest to, że mówię precyzyjnie.

Do kosztów remontów doliczam 20k za wynajem na czas remontu i kaucja za zniszczone przez kota meble.

Godzinę temu, RappaR napisał(a):

4J1vhnk.jpeg

1GR2Z64.jpeg

G9UxSa1.jpeg

OnNxDQg.jpeg

zoMhvmm.jpeg

fmizo3T.jpeg

UK98r7n.jpeg

jdxVbwR.jpeg

Fajne biuro