memento1984 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 4 godziny temu, fluber napisał(a): To nie moja wina, że podajesz kretyńskie przykłady typu - wydaj kilkadziesiąt tysięcy - kup Rolexa i drogi garnitur - dostań darmowy poczęstunek - profit to jest glupi przyklad, ale nie az tak szalony, jesli uzyjesz go jako np "przecietnego Polaka" 25lat temu nawet nie bylo stac zeby technicznie nabyc taki zegarek, a dzisiaj "technicznie" moze go sobie kupic. glupi przyklad ale pokazuje w jakiej dupie bylismy i ze jest jakis glupio, powierzchownie zmierzalny progres. problem jest taki, ze tutaj chyba chodzi o pokazanie, ze "u nas jest juz tak samo dobrze jak na zachodzie". no taki glupiutki nierozsadny przecietny Janusz moze sobie zlewarowac pozyczke pewnie do 50-100tys PLN a glupiutki John $50-$100tys. to jakis margines, i ta kalkulacja jak u Ciebie fluber jest pewnie u 95% przecietnych Januszy a 5% taka jak u Rappara. *pamietajcie, ze druga najlepsza rzecz zaraz po byciu bogatym, to wygladac/poczuc sie jak bogaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 4 minuty temu, memento1984 napisał(a): *pamietajcie, ze druga najlepsza rzecz zaraz po byciu bogatym, to wygladac/poczuc sie jak bogaty Z jakiego powodu uważasz, że to druga najlepsza rzecz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 6 minut temu, fluber napisał(a): Z jakiego powodu uważasz, że to druga najlepsza rzecz? przypomnial mi sie taki cytat z jakiegos pseudo-psychologicznego dokumentu, gdzie przygladali sie blizej tym "5%". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Godzinę temu, RappaR napisał(a): Czasem ktoś może się nabrać na udawanie, że jesteś bogaty i kupić Twój kurs za 9999$ w promocji za jedyne 999$ i sprawić, że faktycznie zarobiłeś. Wtedy zysk jest większy od kosztów. ale moralnie na minusie. chyba że ktoś jest socjopatą, więc cyganerie ludzi nie robi mu różnicy i może spokojnie spać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Teraz, lorak napisał(a): ale moralnie na minusie. chyba że ktoś jest socjopatą, więc cyganerie ludzi nie robi mu różnicy i może spokojnie spać. Jak moralnie oceniasz polecanie innym terapii, kiedy samemu się jej potrzebuje i jej unika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 2 godziny temu, fluber napisał(a): Utrzymuję relacje społeczne, nie muszą na to wydawać 200 złotych co weekend w knajpie. Huge profit Nie no sorry, ale że Ty to mówisz to jestem zdziwiony. Tutaj co najwyżej tworzymy namiastkę/iluzję relacji społecznych, no chyba, że z jakąś częścią userów jesteś zaprzyjaźniony w realu, to wtedy w pewien sposób to zdanie jest usprawiedliwione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 1 godzinę temu Autor Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 5 minut temu, P_M napisał(a): Nie no sorry, ale że Ty to mówisz to jestem zdziwiony. Jesteś zdziwiony, że troll leśny mówi coś absolutnie debilnego, by sprowokować reakcję? Jestem kompletnie zdziwiony, że akurat Ty jesteś zdziwiony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi