RappaR Opublikowano 3 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 39 minut temu, lorak napisał(a): po co chwalić się bogactwem? Podnieść swój status. Bogaty może więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 22 minuty temu, RappaR napisał(a): Podnieść swój status. Bogaty może więcej. Bogaty może więcej, bo ma pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 25 minut temu, RappaR napisał(a): Podnieść swój status. Bogaty może więcej. może kupić więcej (to nie to samo co móc więcej w absolutnym sensie - lecz to temat na inną dyskusję ;]), ale do tego nie potrzeba przecież chwalenia się bogactwem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu 13 minut temu, lorak napisał(a): może kupić więcej (to nie to samo co móc więcej w absolutnym sensie - lecz to temat na inną dyskusję ;]), ale do tego nie potrzeba przecież chwalenia się bogactwem. Chwalenie się bogactwem najprościej rzecz ujmując odwołuje się do tej potrzeby z piramidy Maslowa: Potrzeby uznania (szacunku): Obejmują potrzebę szacunku do samego siebie i uznania ze strony innych, np. poprzez osiągnięcia i pozycję społeczną. Przedmioty luksusowe, tę potrzebę poprzez manifestację swojego statusu dla otoczenia spełniają. Do tego dochodzą aspekty prestiżu jak chociażby w takich piramidach prestiżu jak w przypadku zegarków, gdzie dystynktywny model marki A. Lange & Sohne właściciela takiegoż czasomierza wyraźnie pozycjonuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 46 minut temu, fluber napisał(a): Bogaty może więcej, bo ma pieniądze. 43 minuty temu, lorak napisał(a): może kupić więcej (to nie to samo co móc więcej w absolutnym sensie - lecz to temat na inną dyskusję ;]), ale do tego nie potrzeba przecież chwalenia się bogactwem. https://www.psychologytoday.com/us/blog/head-games/201207/are-women-shallow?utm_source=chatgpt.com Udając bogatego można więcej. Wejdź ubrany w drogi garnitur i w szmaty z lumpeksu do salonu luksusowych aut i daj znać w którym wypadku zaproponują Ci darmowy poczęstunek. W obu przypadkach jesteś tak samo bogaty. Serio nie chce mi się tłumaczyć podstawowych zasad funkcjonowania w stadzie. Mam wam jeszcze tłumaczyć dlaczego kobiety starają się wyglądać młodziej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 5 minut temu, RappaR napisał(a): https://www.psychologytoday.com/us/blog/head-games/201207/are-women-shallow?utm_source=chatgpt.com Udając bogatego można więcej. Wejdź ubrany w drogi garnitur i w szmaty z lumpeksu do salonu luksusowych aut i daj znać w którym wypadku zaproponują Ci darmowy poczęstunek. W obu przypadkach jesteś tak samo bogaty. Serio nie chce mi się tłumaczyć podstawowych zasad funkcjonowania w stadzie. Mam wam jeszcze tłumaczyć dlaczego kobiety starają się wyglądać młodziej? Ja rozumiem, że kupując Rolexa za 30 tysięcy mam szanse na darmowy poczęstunek za 15 złotych albo wyrwanie gold diggerki, ale nie za bardzo widzę tu zysk. Nie będę w obu wskazanych przez Ciebie przypadkach tak samo bogaty bo garnitur kosztował więcej niż poczęstunek i będę kupe kasy w plecy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 5 minut temu, fluber napisał(a): Ja rozumiem, że kupując Rolexa za 30 tysięcy mam szanse na darmowy poczęstunek za 15 złotych albo wyrwanie gold diggerki, ale nie za bardzo widzę tu zysk. Nie będę w obu wskazanych przez Ciebie przypadkach tak samo bogaty bo garnitur kosztował więcej niż poczęstunek i będę kupe kasy w plecy. Dla Ciebie wyrwanie gold diggerki nie jest zyskiem, dla kogoś jest. Oki, rozumiem, że nie masz żadnego garnituru. W sumie przykre. Szczerze, nie chce mi się tłumaczyć Ci, że udawanie bogatego może komuś przynieść korzyści, przypomniało mi się dlaczego odpuszczam z Tobą dyskusje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 48 minut temu, P_M napisał(a): dystynktywny model marki A. Lange & Sohne właściciela takiegoż czasomierza wyraźnie pozycjonuje. Jeszcze trzeba się obracać w środowisku, które tą markę zna. To nawet nie jest Szwajcarski zegarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 1 minutę temu, RappaR napisał(a): Dla Ciebie wyrwanie gold diggerki nie jest zyskiem, dla kogoś jest. Oki, rozumiem, że nie masz żadnego garnituru. W sumie przykre. Szczerze, nie chce mi się tłumaczyć Ci, że udawanie bogatego może komuś przynieść korzyści, przypomniało mi się dlaczego odpuszczam z Tobą dyskusje. Wyrwanie gold diggerki obiektywnie nie jest żadnym zyskiem. Jaki jest zysk w wyrwaniu kobiety która cię nie chce? Przecież to jest to samo co płacenie na of-a tylko na większą skalę. Nie wiem skąd wniosek, że nie mam garnituru. To nie moja wina, że podajesz kretyńskie przykłady typu - wydaj kilkadziesiąt tysięcy - kup Rolexa i drogi garnitur - dostań darmowy poczęstunek - profit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 3 minuty temu, jack napisał(a): Jeszcze trzeba się obracać w środowisku, które tą markę zna. To nawet nie jest Szwajcarski zegarek To wstaw sobie Vacheron Constatin czy innego Patek Phillipe, bądź Breguet zamiast Lange Co do obracania się w środowisku, to jedno jest obracać się w tym środowisku, a drugie posiadać odpowiednie przymioty, żeby zostać w nim zauważonym. 6 minut temu, fluber napisał(a): To nie moja wina, że podajesz kretyńskie przykłady typu - wydaj kilkadziesiąt tysięcy - kup Rolexa i drogi garnitur - dostań darmowy poczęstunek - profit Rappar trochę źle frazuje swoje myśli. Nie chodzi o to, żebyś wydawał xdziesiat tysiecy i dostał darmowy poczęstunek, tylko o proste "Jak Cię widzą, tak Cię piszą" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 2 minuty temu, P_M napisał(a): Rappar trochę źle frazuje swoje myśli. Nie chodzi o to, żebyś wydawał xdziesiat tysiecy i dostał darmowy poczęstunek, tylko o proste "Jak Cię widzą, tak Cię piszą" Ale ja się z tym zgadzam, tylko gdzie zysk z tego? Ja zdecydowanie wolę uchodzić za biedniejszego niż jestem w rzeczywistości, daje to znacznie więcej profitu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 8 minut temu, fluber napisał(a): Wyrwanie gold diggerki obiektywnie nie jest żadnym zyskiem. Jaki jest zysk w wyrwaniu kobiety która cię nie chce? Przecież to jest to samo co płacenie na of-a tylko na większą skalę. Podobnie jak pójście do spowiedzi obiektywnie nie jest żadnym zyskiem. 9 minut temu, fluber napisał(a): Nie wiem skąd wniosek, że nie mam garnituru. Napisałeś, że musisz go kupić, a nie wyjąć z szafy. 9 minut temu, fluber napisał(a): To nie moja wina, że podajesz kretyńskie przykłady typu - wydaj kilkadziesiąt tysięcy - kup Rolexa i drogi garnitur - dostań darmowy poczęstunek - profit Nie, napisałem, że wyglądając na bogatego będziesz inaczej traktowany i dałem przykład dla ilustracji tezy. Naprawdę to nie jest nic trudnego do zrozumienia, ale w sumie pewnie mnie trollujesz znowu, więc odpuszczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 1 minutę temu, RappaR napisał(a): Napisałeś, że musisz go kupić, a nie wyjąć z szafy. Bo pisałeś o drogim garniturze, a nie garniturze w ogóle. Nie posiadam drogiego garnituru. 2 minuty temu, RappaR napisał(a): Nie, napisałem, że wyglądając na bogatego będziesz inaczej traktowany i dałem przykład dla ilustracji tezy. Naprawdę to nie jest nic trudnego do zrozumienia, ale w sumie pewnie mnie trollujesz znowu, więc odpuszczę A ja Ci piszę, że traktowanie darmowym poczęstunkiem nie jest warte kupna drogiego garnituru w sytuacji, gdy mnie na niego nie stać. Ja doskonale rozumiem, że wyglądając na bogatego jesteś inaczej traktowany. Tylko, że ja dyskutuję z początkową tezą, o której chyba już zdążyłeś zapomnieć, że udając bogatego można więcej i nie zapominam jednocześnie, że udawanie bogatego kosztuje. 6 minut temu, RappaR napisał(a): Podobnie jak pójście do spowiedzi obiektywnie nie jest żadnym zyskiem. Ale nie muszę kupować drogiego garnituru i Rolexa, żeby do niej pójść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 1 minutę temu Udostępnij Opublikowano 1 minutę temu 2 godziny temu, RappaR napisał(a): Udając bogatego można więcej. czyli chwalenie się bogactwem ma na celu wykorzystywanie ludzi. no pięknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi