Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, fluber napisał(a):

To już lekka desperacja żeby wrzucać zdjęcie sprzed nie wiadomo ilu lat jednego kebsa z jednego punktu i na tej podstawie wyśmiewać inflację. Jestem w szoku, że Cię to dotknęło.

podobna desperacja jak raport konsumencki z przed 7lat? no ale walczymy na forum wszystkimi dostepnymi srodkami, wiec tego

2 minuty temu, fluber napisał(a):

Ja Cię tylko informuje ile przeciętni ludzie wydają na obiad na mieście, bo widzę że się odkleiles.

ja tez

*2L zimnego sprite'a/fanty z lodowki za $3.29 do tej pizzy.

3 minuty temu, memento1984 napisał(a):

u mnie dzis $9.99 duza pizza dominos z 8 (skladnikami!!!!wale same miecho!). plackow bez limitu. ale "who cares"?

Byłem w USA, zapłaciłem za dużą pizzę z colą jakieś 40 dolarów 3 lata temu w podłej i taniej pizzerowni.

Amerykanin widząc ceny w dobrej restauracji w Lizbonie śmiał się, że jest praktycznie za darmo.

4 minuty temu, fluber napisał(a):

To już lekka desperacja żeby wrzucać zdjęcie sprzed nie wiadomo ilu lat jednego kebsa z jednego punktu i na tej podstawie wyśmiewać inflację. Jestem w szoku, że Cię to dotknęło.

Ja za Kebaba z dowozem zapłaciłem 57 zł w sobotę.

Nie płaciłem w 2018 za kebaba z dowozem 40 zł.

1 minutę temu, RappaR napisał(a):

Byłem w USA, zapłaciłem za dużą pizzę z colą jakieś 40 dolarów 3 lata temu w podłej i taniej pizzerowni.

Amerykanin widząc ceny w dobrej restauracji w Lizbonie śmiał się, że jest praktycznie za darmo.

widocznie deflacja, jak sieciowka jak dominos robi duza za $9.99 ;)

ach ta konkurencja.

3 minuty temu, fluber napisał(a):

Nie, Ty informujesz ile wydają ludzie z Twojej bańki 

no nie przebijesz 5000cal za $13.28+tax

4 minuty temu, RappaR napisał(a):

Ja za Kebaba z dowozem zapłaciłem 57 zł w sobotę.

Nie płaciłem w 2018 za kebaba z dowozem 40 zł.

Ja podaję ile wyniosła inflacja cen żywności wg GUS za ostatnie 7 lat. To czy stać Cię na lepszego kebaba niż 7 lat temu tego nie uwzględnia.

3 godziny temu, fluber napisał(a):

Raport o jedzeniu na mieście Polaków co prawda sprzed 7 lat, ale pokazuje rzeczywistość (dodaj 50% inflacji)

W tygodniu 68% respondentów płaci za posiłek miedzy 11 a 40 zł, podczas gdy w weekendy 65% badanych wydaje między 21 a 70 zł. 

Nie wiem co można zjeść za 18 zł. 2 kanapki z żabki to 23 zł.

7 minut temu, fluber napisał(a):

Ja sobie kupuje legitny obiad z deserem jak nie biorę cateringu, ale masa ludzi bierze tylko "drugie danie" to płacą 18 Ziko. 

Pokazałem Ci Ptysia.

Ale forum uczy.

Serio siedząc w Velorze nie czułem się doświadczając elitarnego poczucia ekskluzywności dostępnej dla wybrańców.

Następnym razem jak tam pójdę, będę pamiętał by pluć na biedaków wychodząc.

7 minut temu, julekstep napisał(a):

bywają jeszcze miejscówki ze zjadliwym kebsem w tej cenie, ale powoli stają się białymi krukami

https://www.facebook.com/sziszakebab/?locale=pl_PL

To była zawsze oaza taniego, syfnego Kebabu po 11 zł.

4 minuty temu, RappaR napisał(a):

Pokazałem Ci Ptysia.

Ale forum uczy.

Serio siedząc w Velorze nie czułem się doświadczając elitarnego poczucia ekskluzywności dostępnej dla wybrańców.

Następnym razem jak tam pójdę, będę pamiętał by pluć na biedaków wychodząc.

https://www.facebook.com/sziszakebab/?locale=pl_PL

To była zawsze oaza taniego, syfnego Kebabu po 11 zł.

no w Wawie całkiem zjadliwy kebab koło mojego starego mieszkania w kwietniu podniósł cenę podstawowej kanapki (no najedzenia) z 16 do 18 złotych i z tego co widzę na zdjęciach z września cały czas jest ta cena :) 

no ale Wawa jak widać kebabowo lideruje nie tylko jeśli chodzi o jakość i dostępność ale też cenę* (co śmieszy) 🙃

* ofc nie każdy lokal spełnia wszystkie 3 filary kebabowego panowania nad resztą Polski

Edytowane przez julekstep

Właśnie siedzę w barze mleczny w, którym był Ksiazulo. 

Drugie danie to 21.70 a porcja nawet nawet. Także nie wiem gdzie Wy jecie za te 50 na łebka. Podejrzewam, że gdzieś w centrum tyle by wyszło a bar znajduje się zaledwie 10 min drogi od niego także to co pisał @jack jak ktoś chce to znajdzie dobrą miejscówkę. 

No, ale można też wydać po 100 na łebka a później obwieścić to triumfalnym postem na forum 

24 minuty temu, LAF napisał(a):

Drugie danie to 21.70 a porcja nawet nawet. Także nie wiem gdzie Wy jecie za te 50 na łebka. Podejrzewam, że gdzieś w centrum tyle by wyszło a bar znajduje się zaledwie 10 min drogi od niego także to co pisał @jack jak ktoś chce to znajdzie dobrą miejscówkę. 

No, ale można też wydać po 100 na łebka a później obwieścić to triumfalnym postem na forum 

46 minut temu, LAF napisał(a):

wychodzisz ze znajomymi na duza imbe, taka raz/dwa do roku, jak fluber do baru mlecznego?

nie wiem jakich macie znajomych w wieku 30-paru lat czy 40-letnich.

fluber sam przyznal ze ~20% ludzi (wg jakiegos swiezego raportu konsumenckiego) wydaje na miescie >100PLN.

dyskusja wynikla troche z tego ze fluber zalozyl ze problem wydania 100-200pln na lebka przy 5 znajomych zwracajacych kase dwa/raz do roku to jakas aberacja w ciagu pieciu lat. zakladam ze fluberowy przelicznik umiescil takich ludzi w kategorii <1% czy jakis tam promil. z drugiej strony kilka osob z forum uwazalo ze dolny prog 100pln to w miare na luzie, szczegolnie jak napewno celebracja z jakims 3xpiwem, taxi.

te ~20% 100pln+ fluberowe z raportu konsumenckiego vs fluberowe ~1% w bance to cala kosc niezgody? rozmowa nigdy nie byla o "przecietnej" wartosci.

@fluber fair?

4 minuty temu, memento1984 napisał(a):

wychodzisz ze znajomymi na duza imbe, taka raz/dwa do roku, jak fluber do baru mlecznego?

nie wiem jakich macie znajomych w wieku 30-paru lat czy 40-letnich.

fluber sam przyznal ze ~20% ludzi (wg jakiegos swiezego raportu konsumenckiego) wydaje na miescie >100PLN.

dyskusja wynikla troche z tego ze fluber zalozyl ze problem wydania 100-200pln na lebka przy 5 znajomych zwracajacych kase dwa/raz do roku to jakas aberacja w ciagu pieciu lat. zakladam ze fluberowy przelicznik umiescil takich ludzi w kategorii <1% czy jakis tam promil. z drugiej strony kilka osob z forum uwazalo ze dolny prog 100pln to w miare na luzie, szczegolnie jak napewno celebracja z jakims 3xpiwem, taxi.

te ~20% 100pln+ fluberowe z raportu konsumenckiego vs fluberowe ~1% w bance to cala kosc niezgody? rozmowa nigdy nie byla o "przecietnej" wartosci.

@fluber fair?

Ja bym to rozwiązał inaczej.

Kto dostał Blikiem od znajomych w ostatnich 5 latach ponad 5700 złotych?