Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, fluber napisał(a):

Albo niech każdy płaci za siebie, w większości knajp to wciąż jest wykonalne 

Still łatwiej, żeby jeden zapłacił, po prostu "oddanie/zrzutka" niech wróci do płacącego w formie gotówki i tyle. Trzymajmy się gotówki póki możemy, ;) jedna z ostatnich ostoi wolności.

Godzinę temu, fluber napisał(a):

Raport o jedzeniu na mieście Polaków co prawda sprzed 7 lat, ale pokazuje rzeczywistość (dodaj 50% inflacji)

W tygodniu 68% respondentów płaci za posiłek miedzy 11 a 40 zł, podczas gdy w weekendy 65% badanych wydaje między 21 a 70 zł. 

Sprawdziłem z ciekawości kebaba obok. Dowóz który mnie kosztował 4 lata temu 26 zł, obecnie kosztuje 57 zł.

48 minut temu, fluber napisał(a):

O kim pisał memento możesz sprawdzić w jego poście. Ja nie neguję, że elita finansowa tego forum wydaje 200 złotych na łebka kiedy wychodzi zjeść na mieście.

Ja pisałem o okolicach 100 i tak wychodzi. I wychodzę do normalnych miejsc, żadna elita. Ostatnio dałem w Velorii za kolację dla dwóch 215 zł. Można sobie wygooglować jak wygląda Veloria, na pewno nie jest to Belweder 

11 minut temu, RappaR napisał(a):

Ja pisałem o okolicach 100 i tak wychodzi. I wychodzę do normalnych miejsc, żadna elita. Ostatnio dałem w Velorii za kolację dla dwóch 215 zł. Można sobie wygooglować jak wygląda Veloria, na pewno nie jest to Belweder 

cerata na stolikach, w lato pod parasolem piekna ekspozycja na 12-pietrowy blok z czasow krola Swieczka, Zabrze.

17 minut temu, RappaR napisał(a):

Sprawdziłem z ciekawości kebaba obok. Dowóz który mnie kosztował 4 lata temu 26 zł, obecnie kosztuje 57 zł.

Pewnie polowe na napoje 

3 minuty temu, RappaR napisał(a):

Jeden drink i 2 cole. Do tego po ciastku, 2 pizze i napiwek i wyszło. 

Dokopałem się do raportu rynek gastronomiczny w Polsce 2025. Spośród jedzących na mieście 20 procent osób wydaje >100, 26 procent <50.

Tyle w temacie z mojej strony 

6 minut temu, fluber napisał(a):

Dokopałem się do raportu rynek gastronomiczny w Polsce 2025. Spośród jedzących na mieście 20 procent osób wydaje >100, 26 procent <50.

Tyle w temacie z mojej strony 

Podejrzewam, że do tego się wliczają żabki, bo hot dog i cola to już z 15 zł.

2 godziny temu, fluber napisał(a):

Ja przecież nie neguje ile wy wydajecie. Ja was uświadamiam, że tyle nie wydaje każdy kto nie jest studentem u Chińczyka.

pełna zgoda

ja - już nie student - nie wydaję tyle NIE U CHIŃCZYKA (chociaż nie powiem czasem dla odmiany chinolka też lubię, tylko zawsze przesadzam z tą ostrą pastą i potem nie zdążam na porannego calla! :( )

No ceny rosną jak pojebane a jeszcze większy zonk jest gdy się widzi płatki z psim patrolem za 12 i tylko dlatego, że jest na pudełku narysowana ta bajka. Nie wiem kto to kupuje.

Dobrze, że są promocje, ale to i tak mało co ratuje sytuacje. A co do wyjścia na miasto to niestety, ale 100 to minimum jak na dwie osoby.

A no i oczywiście @RappaR musiał się pochwalić wyjściem w miasto xD

* 100 na dwie osoby, jak czytam o 200 na dwie to faktycznie sporo.