Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

@RappaR zobacz sobie na forum fly4free wątek o karcie PKO infinite, fajna karta którą chcesz mieć, bardzo dziwne rzeczy tam wychodzą & nie ma regyły

pewnie na tych dużurach wyciągasz z 30-50K / mies, więc nie wiem co za piękny umysł nie chce Ci dać (wpisz cokolwiek, incl. CC), ale korpoBanki to naprawde stan umysłu, może się okazać że w innym oddziale 10km dalej zrobio Ci kawe, dadzo co tam chcesz i jeszcze pięknie ukłonio na wyjściu

poczytaj ten wątek co rekomenduję i może coś się dowiesz

5 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Doniesiesz faktury, dostaniesz, dadzą ci również jakąś fajną konsultantkę, która będzie próbowała wcisnąć różne inne narzędzia finansowe ;)

Chcieli z 3 ostatnich lat księgowość z poświadczeniem, że z biura rachunkowego i że ostateczna wersja.

Aż wydałem te 69 zł? na BIK przestraszony, czy nie mam miliona długów na PESEL, ale BIK absolutnie czyściutki. 

43 minuty temu, P_M napisał(a):

Jaki jest problem zrobić to bez karty kredytowej?

* sporo wypożyczalni w ogóle nie wypożycza samochodu bez k kredytowej

* jak nie masz kredytowej, to jeśli akurat wypożyczalnia zezwala na wypożyczenie, to musisz u niej bezpośrednio wykupić ubezpieczenie znoszące wkład własny, które w większości przypadków jest droższe niż samo wypożyczenie samochodu (innymi słowy: płacisz 2x lub więcej bazowej ceny wypożyczenia - to w przybliżeniu, czasem więcej czasem mniej)

*dodatkowo niektóre karty mają też samo ubezpieczenie tegoż wkładu własnego : ) 

a już poza wypożyczaniem samochodów dobre karty kredytowe dają naprawdę kilka fajnych bonusów (ubezpieczenie podróżne, również od rezygnacji z wyjazdu, również  sportowe, dostęp do saloników na lotniskach), niektóre dają świetne kursy przewalutowania (np ja prawie przestałem korzystać z kart typu revolut od kiedy mam fajną kredytówkę), więc, o ile oczywiście komuś się te rzeczy przydają / wykorzysta je, to naprawdę warto

Edytowane przez rw30

2 godziny temu, RappaR napisał(a):

Odrzucili mi w banku i w revolucie wnioski o kartę kredytową. Nawet na śmieszne kwoty sporo mniejsze od miesięcznych dochodów. Mimo że mam na koncie sporo więcej, niż wnioskowany limit.

Uzasadnienie niska stabilność dochodów, kiedy mi oni tylko wzrosły 

Ale na c*** Ci kredyt jak masz tyle siana? Nie możesz po prostu trzymać części kasy na revolut i generować tam sobie jednorazowe karty kredytowe kiedy tylko potrzebujesz?

21 minut temu, rw30 napisał(a):

* sporo wypożyczalni w ogóle nie wypożycza samochodu bez k kredytowej

* jak nie masz kredytowej, to jeśli akurat wypożyczalnia zezwala na wypożyczenie, to musisz u niej bezpośrednio wykupić ubezpieczenie znoszące wkład własny, które w większości przypadków jest droższe niż samo wypożyczenie samochodu (innymi słowy: płacisz 2x lub więcej bazowej ceny wypożyczenia - to w przybliżeniu, czasem więcej czasem mniej)

a już poza wypożyczaniem samochodów dobre karty kredytowe dają naprawdę kilka fajnych bonusów (ubezpieczenie podróżne, również od rezygnacji z wyjazdu, również  sportowe, dostęp do saloników na lotniskach), niektóre dają świetne kursy przewalutowania (np ja prawie przestałem korzystać z kart typu revolut od kiedy mam fajną kredytówkę), więc, o ile oczywiście komuś się te rzeczy przydają / wykorzysta je, to naprawdę warto

Concierge może się przydać - jakbyś trafił do jakiegoś Kapsztadu np (a wiadomo Rappar lubi podróżować) a tam akurat odbywałoby sie afrykańskie Glastonbury I nie było miejsca do spania to Concierge może załatwić nocleg. 

te 1razowe nie działają w wypożyczalniach + nie dają tych benefitów o których pisałem wcześniej

więc, trzymając się Twojej nomenklatury, może, ale po chooi 

6 minut temu, fluber napisał(a):

Ale na c*** Ci kredyt jak masz tyle siana? Nie możesz po prostu trzymać części kasy na revolut i generować tam sobie jednorazowe karty kredytowe kiedy tylko potrzebujesz?

2 minuty temu, rw30 napisał(a):

te 1razowe nie działają w wypożyczalniach + nie dają tych benefitów o których pisałem wcześniej

więc, trzymając się Twojej nomenklatury, może, ale po chooi 

Nie wiedziałem, do tej pory mi jednorazówki nigdy nie odrzucali, ale faktycznie aut na nią nie wypożyczyłem. Still, można chyba skorzystać ze stałej karty kredytowej Revolut zabezpieczanej kasa na koncie Revolut? Różnica tylko taka, że nie jest jednorazowa.

1 minutę temu, fluber napisał(a):

Nie wiedziałem, do tej pory mi jednorazówki nigdy nie odrzucali, ale faktycznie aut na nią nie wypożyczyłem. Still, można chyba skorzystać ze stałej karty kredytowej Revolut zabezpieczanej kasa na koncie Revolut? Różnica tylko taka, że nie jest jednorazowa.

nie wiem, nie miałem nigdy Revoluta i nie znam się na ich portfolio usług

ale najprawdopodobniej nie, a kredytówki 'zabezpieczane kasą na koncie' to chyba jakaś wydmuszka. 

21 minut temu, fluber napisał(a):

Revolut nie generuje kart kredytowych? 

12 minut temu, fluber napisał(a):

Revolut też mi odrzucił kartę kredytową z miejsca, nawet bez pytania o kwotę. 

22 minuty temu, fluber napisał(a):

Te wirtualne karty w revolucie są chyba debetowe, a nie kredytowe.

21 minut temu, fluber napisał(a):

Jak bierzesz auto to wypożyczalnia ewentualnymi szkodami, mandatami etc może obciążyć kartę której dane posiada, jednorazowa karta nie daje takiej możliwości bo po tej jednej transakcji puff i znika więc nie ma sensu dla takiego Hertza.

Edytowane przez agresywnychomik