Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, jack napisał(a):

Kluczowe jest tu to, że zorganizowana grupa chroniła pedofilów. I to nie jest tak, że ktoś coś wiedział ale nie zgłosił. Oni wiedzieli i robili wszystko by przestępstwo ukryć nawet kosztem, że pedofil w nowym środowisku będzie mógł rozpocząć proceder od nowa. PR i interes własnej organizacji stał ponad ofiarami - dziećmi. 

Wszystkie osoby swiadomie uczestniczace w tym procederze powinny zodtac ukarane.

1 godzinę temu, agresywnychomik napisał(a):

To Ty chcesz stworzyć precedens i rozliczać KK w inny sposób.

Piszesz tu o firmach, instytucjach tak jakby KK miał być stratny.

Proszę - Boy Scouts of America wypłaciło/wypłaci około 2.5 miliardy dolarów w odszkodowaniach, może to wzrosnąć do 6 miliardów.

Serio nie wiem o jakim precedensie, niesprawiedliwości etc względem KK piszesz.

No i w koncu jakis argument - szkoda tylko ze to scouts of america bylo mocno finansowane przez lokalne koscioly protestwnckie w US i bylo ogolnie mocno zwiazane z tzw christisn values

Znajdz cos podobnego na przyslowiowa NAMBLE (grupa otwarcie postulujaca hasla pro pedofilskie w ktorej wsklad wchodzilo kilku skazanych 'offenderow') to bede w ogole content

Edytowane przez julekstep

40 minut temu, julekstep napisał(a):

Wszystkie osoby swiadomie uczestniczace w tym procederze powinny zodtac ukarane.

No i w koncu jakis argument - szkoda tylko ze to scouts of america bylo mocno finansowane przez lokalne koscioly protestwnckie w US i bylo ogolnie mocno zwiazane z tzw christisn values

Znajdz cos podobnego na przyslowiowa NAMBLE (grupa otwarcie postulujaca hasla pro pedofilskie w ktorej wsklad wchodzilo kilku skazanych 'offenderow') to bede w ogole content

To w argumentach 1:0 xD

Znowu kościół jest zamieszany, ci to mają pecha 🙃.

Słyszałeś o zorganizowanych grupach pedofilskich w Belgii i jak to się tam wyjaśniło? Epstein?

Scigajmy Papieża xD super Julek i sci-fi w akcji, ja jebie, możemy wrócić na ziemię i mówić o czymś co jest w zasięgu.

Godzinę temu, agresywnychomik napisał(a):

Scigajmy Papieża xD super Julek i sci-fi w akcji, ja jebie, możemy wrócić na ziemię i mówić o czymś co jest w zasięgu.

Uwazasz oczekiwanie ze osoby na wysokich stanowiskach beda odpowiadaly karnie za przestepstwa za sci-fi a nie cos do czego powinnismy dazyc?

Godzinę temu, agresywnychomik napisał(a):

To w argumentach 1:0 xD

Znowu kościół jest zamieszany, ci to mają pecha 🙃.

No w argumentach za tym ze organizacje koscielne / organizacje finansowane przez kosciol sa karane w tej kwestii (w przeciwienstwie do organizacji nie powiazanych lub stojacych w opozycji do kosciola) to juz pewnie jest z 15:0

tylko ze ja nie z tym dyskutuje :)

4 minuty temu, julekstep napisał(a):

Uwazasz oczekiwanie ze osoby na wysokich stanowiskach beda odpowiadaly karnie za przestepstwa za sci-fi a nie cos do czego powinnismy dazyc.

Uważam że propozycja ścigania Papieża to jest typowo julkowo śmiechowe pitolenie bez sensu, już lepszy byłby jakiś jednozdaniowiec xD.

Serio nie wiem dlaczego uważasz że atak na zorganizowane siatki pedofilskie jest zły (nie ważne że w Kosciele), nie rozumiem dlaczego i jaki masz cel w tym żeby takie siatki zostały nietknięte,  natomiast odpowiadali tylko poszczególni uczestnicy, którzy w przypadku KK nie posiadają środków aby zadość uczynić ofiarom.

18 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Serio nie wiem dlaczego uważasz że atak na zorganizowane siatki pedofilskie jest zły (nie ważne że w Kosciele), nie rozumiem dlaczego i jaki masz cel w tym żeby takie siatki zostały nietknięte,  natomiast odpowiadali tylko poszczególni uczestnicy, którzy w przypadku KK nie posiadają środków aby zadość uczynić ofiarom.

Pieniadze KK nie pochodza z czynow pedofilskich poszczegolnych ksiezy (w przeciwienstwie do kasy mafijnej pochodzacej stricte z przestepstw za ktore mafia jest scigana a ktora w przypadku rozbicia gangu zostaje skonfiskowana) wiec pisanie tutaj w tonie 'gangsterskim' to jakis grubszy mindfuck.

Jaki mam cel? Dobro spoleczne. Kosciol to nie jest cos wspanialego, ale to co przyjdzie w zamian bedzie jeszcze gorsze (na zachodzie juz jest). Im dluzej kosciol przetrwa tym lepiej overall.

Oplatek >>>>> Xanax

No i opowiedz cos ty siatkach z Belgii bo ja na tel to ciezko sie szuka, doszukalem sie tyle ze van den Berg z tej pedo partii w Holandii za zwiazek z 11 latkiem dostal grzywne i kare w zawieszeniu (po czym dalej umawial sie z nieletnimi) :)

14 minut temu, julekstep napisał(a):

Pieniadze KK nie pochodza z czynow pedofilskich poszczegolnych ksiezy (w przeciwienstwie do kasy mafijnej pochodzacej stricte z przestepstw za ktore mafia jest scigana a ktora w przypadku rozbicia gangu zostaje skonfiskowana) wiec pisanie tutaj w tonie 'gangsterskim' to jakis grubszy mindfuck.

Jaki mam cel? Dobro spoleczne. Kosciol to nie jest cos wspanialego, ale to co przyjdzie w zamian bedzie jeszcze gorsze (na zachodzie juz jest). Im dluzej kosciol przetrwa tym lepiej overall.

Oplatek >>>>> Xanax

No i opowiedz cos ty siatkach z Belgii bo ja na tel to ciezko sie szuka, doszukalem sie tyle ze van den Berg z tej pedo partii w Holandii za zwiazek z 11 latkiem dostal grzywne i kare w zawieszeniu (po czym dalej umawial sie z nieletnimi) :)

Ja też na telefonie ;) i to jeszcze w terenie.

Tak czy inaczej niech będzie remis bez wskazania i okopiemy się po swoich stronach.

Edytowane przez agresywnychomik
W Belgii teorie spiskowe, poczytaj.

5 godzin temu, jack napisał(a):

Kluczowe jest tu to, że zorganizowana grupa chroniła pedofilów. I to nie jest tak, że ktoś coś wiedział ale nie zgłosił. Oni wiedzieli i robili wszystko by przestępstwo ukryć nawet kosztem, że pedofil w nowym środowisku będzie mógł rozpocząć proceder od nowa. PR i interes własnej organizacji stał ponad ofiarami - dziećmi. 

Zależy od sytuacji.

Generalnie chyba się zgodzimy, że KK powinien płacić odszkodowanie gdy diecezja zignorowała zgłoszenie, a potem doszło do czynu pedofilskiego albo gdy wiedząc że doszło do czynu pedofilskiego przeniosła księdza do innej parafii i i doszło do powtórki.

Natomiast KK nie może odpowiadać za każdy czyn pedofilski każdego księdza.

W dniu 24.06.2025 o 09:22, agresywnychomik napisał(a):

Chce żeby został potraktowany tak jak wszędzie gdzie ten problem wypływał, wszędzie gdzie KK ten problem tuszował przez dekady.

Ty chciałbyś innego, bliżej nie określonego przez Ciebie traktowania dlaczego u nas KK na być traktowany inaczej niż wszedzie i jakie rozwiązanie proponujesz?

Nie wszedzie jest to samo prawo, wiec to tylko “chciejstwo”

12 godzin temu, fluber napisał(a):

Yyy, a co jest nie w porządku z tą z lewej? Nie widzę tu jakiejś obiektywnej różnicy.

Ta z lewej pewnie rozwiazala bolaczki swiata w 60sek lepiej niz ta z prawej.