Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, fluber napisał(a):

To nie jest wcale dziwne. W pewnym wieku większość ludzi zaczyna transformować się w swoich rodziców i przestaje ogarniać trendy i współczesność.

niby tak, ale trendy rozrywkowe to mozna potraktowac z przymruzeniem oka a ten gosc to sie wpisuje w szeroki kanon "czy wiesz kim byli backstreet boysi w 90's".

wogole ze wiem, ze ktos taki istnieje to zawdzieczam byciu rodzicem -> polecam goraco, mozna zdziadziec bardziej godnie!

Godzinę temu, memento1984 napisał(a):

niby tak, ale trendy rozrywkowe to mozna potraktowac z przymruzeniem oka a ten gosc to sie wpisuje w szeroki kanon "czy wiesz kim byli backstreet boysi w 90's".

wogole ze wiem, ze ktos taki istnieje to zawdzieczam byciu rodzicem -> polecam goraco, mozna zdziadziec bardziej godnie!

Na szkoleniu robiono nam kiedyś test ABCD, który ułożyła grupa bodaj 13-latkow. Mieli tam umieścić wyłącznie pytania, na które odpowiedź znała całą klasa. Rodzice uzyskali 25 procent punktów. I też byłem w grubym szoku.

A to czy dziadziec czy nie to jest już temat w sumie na inną rozmowę, bo moim zdaniem dziadzienie to jest wybór a nie jakaś konieczność. 

16 minut temu, fluber napisał(a):

Na szkoleniu robiono nam kiedyś test ABCD, który ułożyła grupa bodaj 13-latkow. Mieli tam umieścić wyłącznie pytania, na które odpowiedź znała całą klasa. Rodzice uzyskali 25 procent punktów. I też byłem w grubym szoku.

A to czy dziadziec czy nie to jest już temat w sumie na inną rozmowę, bo moim zdaniem dziadzienie to jest wybór a nie jakaś konieczność. 

Dziadzienie to jest absolutnie wybór.

I jeśli brak zainteresowania mrbeastem jest dziadzieniem, to jest to z mojej strony wybór w pełni świadomy i dokonywany z ogromną satysfakcją

3 minuty temu, RappaR napisał(a):

Dziadzienie to jest absolutnie wybór.

I jeśli brak zainteresowania mrbeastem jest dziadzieniem, to jest to z mojej strony wybór w pełni świadomy i dokonywany z ogromną satysfakcją

Dobry wybór. Ta dzisiejsza młodzież to tylko głupoty ma w głowie. 

2 minuty temu, RappaR napisał(a):

Yup, przegrane pokolenie, na którym wykonano okrutny eksperyment.

Mamy niesamowite szczęście być jedynym pokoleniem w historii, które może obserwować jak kolejne pokolenie jest nieporównywalnie gorsze niż my

Teraz, fluber napisał(a):

Mamy niesamowite szczęście być jedynym pokoleniem w historii, które może obserwować jak kolejne pokolenie jest nieporównywalnie gorsze niż my

Nie jesteśmy jedynym takim pokoleniem..

Nie jest to szczęście w żaden sposób, szczególnie że sami odczuwamy tragiczne tego skutki. 

5 minut temu, RappaR napisał(a):

Nie jesteśmy jedynym takim pokoleniem..

Nie jest to szczęście w żaden sposób, szczególnie że sami odczuwamy tragiczne tego skutki. 

A kiedykolwiek w historii różnica między dwoma sąsiednimi pokoleniami była większa niż teraz?

Szczęście w kontekście tego, że jesteśmy świadkami czegoś historycznego 

10 minut temu, fluber napisał(a):

A kiedykolwiek w historii różnica między dwoma sąsiednimi pokoleniami była większa niż teraz?

Nie, mamy do czynienia z przełomowymi zmianami na bardzo krótkim odcinku czasu, coś bezprecendensowego.

Nigdy postęp mający taki wpływ na organizm ludzki nie zachodził równie szybko.

11 minut temu, fluber napisał(a):

Szczęście w kontekście tego, że jesteśmy świadkami czegoś historycznego 

Ciekawe czasy to chińskie przekleństwo nie bez powodu. 

13 minut temu, RappaR napisał(a):

Nie, mamy do czynienia z przełomowymi zmianami na bardzo krótkim odcinku czasu, coś bezprecendensowego.

Nigdy postęp mający taki wpływ na organizm ludzki nie zachodził równie szybko.

Już nie przesadzaj z tym globalnym ociepleniem

Teraz, the_secret napisał(a):

a co tam sie wydarzylo ?

UWAGA SPOILERY!!!!

Generalnie były dwie sytuacje, które mnie mocno zdziwiły - pierwsza gdy grupa wybrała osobę, która miała wybrać 3 osoby, które odpadną i gościu od ręki wybrał 3 afroameeykanki 

Druga już w samym finale, gdy zostały 3 osoby i pozostałe 47 z top 50 miało zagłosować kto ma odpaść i była jedną afroamerykanka, która wcześniej nie wzięła miliona dolarów za wyrzucenie dużej grupy uczestników z gry i jeden biały facet, który w jednej z rund po prostu perfidnie oszukał wszystkich innych graczy a i tak zagłosowali na nią, żeby wyleciała.

Ten projekt był mocno krytykowany.  Ale jest tam furtka ze słowem „może”.  To są wybitnie złe rozwiązania które u dobrych i doświadczonych planistów były podnoszone. I tu akurat nie ma podziału politycznego my wy oni. Jest jak jest. Mi te przepisy bardzo nie pasują z innego względu. Na początku rewolucji nikt nie będzie wiedział co robić. Jak interpretować przepisy. Będzie impas i korek legislacyjny. 

Będzie źle ale przeżyjemy. 

A do tej kwestii konkretnie to mamy niż. Szkół więcej nie ma sensu budować. Kupię campera. Zarejestruje szkołę. I będę jeździł po gminach pomóc w niedoli ;)  coś się znajdzie 

1 minutę temu, fluber napisał(a):

@ignazz a co z ludźmi, którzy teraz mają kilkanaście działek, ale w odległości poza limitem? Co byś sugerował?

Zadzwonić do mnie. Jakoś się dogadamy. Kamper podjedzie. 

A poważnie zapewne budować „mieszkania” na wynajem jako lokal usługowy. 

Lub iść na kurs pszczelarstwa 

Pisze serio 

7 minut temu, ignazz napisał(a):

Zadzwonić do mnie. Jakoś się dogadamy. Kamper podjedzie. 

A poważnie zapewne budować „mieszkania” na wynajem jako lokal usługowy. 

Lub iść na kurs pszczelarstwa 

Pisze serio 

No to zajebiście...