RappaR Opublikowano 13 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 6 minut temu, fluber napisał(a): TOP 10 inwestycji w sztuczną inteligencję na świecie: 1. Inwestycja Google w Polsce - 5 mln USD 2. Projekt Stargate - 500 mld USD 3. InvestAI Initiative - 200 mld EUR 4. Bank of China - przynajmniej 138 mld USD 5. Inwestycje w AI - 109 mld EUR 6. Inwestycje w infrastrukturę AI Microsoft i Meta - 37,4 mld USD 7. Inwestycja Microsoft w OpenAI - 10 mld USD 8. Inwestycje GM Financial i Microsoft w Cruise - 7 mld USD 9. Inwestycje Amazon i Google w Anthropic - 6 mld USD 10. Inwestycja w Databricks - 2 mld EUR https://x.com/volnoscioviec/status/1890040307237998598 ? To jakaś satyra czy o co chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 13 Lutego Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 15 minut temu, fluber napisał(a): TOP 10 inwestycji w sztuczną inteligencję na świecie: 1. Inwestycja Google w Polsce - 5 mln USD 2. Projekt Stargate - 500 mld USD 3. InvestAI Initiative - 200 mld EUR 4. Bank of China - przynajmniej 138 mld USD 5. Inwestycje w AI - 109 mld EUR 6. Inwestycje w infrastrukturę AI Microsoft i Meta - 37,4 mld USD 7. Inwestycja Microsoft w OpenAI - 10 mld USD 8. Inwestycje GM Financial i Microsoft w Cruise - 7 mld USD 9. Inwestycje Amazon i Google w Anthropic - 6 mld USD 10. Inwestycja w Databricks - 2 mld EUR https://x.com/volnoscioviec/status/1890040307237998598 I do tego uwalili jeszcze duży lokalny projekt AI Cepem niedługo będziemy obsługiwać komputery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 13 Lutego Udostępnij Opublikowano 13 Lutego Godzinę temu, RappaR napisał(a): ? To jakaś satyra czy o co chodzi? No raczej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 13 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 1 minutę temu, fluber napisał(a): No raczej:) Trochę mnie zmyliło, że ogólnie było wrzucone sporo losowych wartości, więc myślałem, że chodzi o coś innego niż tylko wyśmianie Polski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 13 Lutego Udostępnij Opublikowano 13 Lutego @RappaR https://www.rynekzdrowia.pl/Finanse-i-zarzadzanie/W-Polsce-trwa-najwieksza-epidemia-grypy-w-Europie-Sa-rekomendacje-z-Ministerstwa-Zdrowia,268235,1.html Jak to wygląda w szpitalach? Bo mam wrażenie że u mnie w mieście nekrologów to wisi tyle ile w trakcie covida, ale ogólnie trochę cicho o tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 13 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 17 minut temu, fluber napisał(a): @RappaR https://www.rynekzdrowia.pl/Finanse-i-zarzadzanie/W-Polsce-trwa-najwieksza-epidemia-grypy-w-Europie-Sa-rekomendacje-z-Ministerstwa-Zdrowia,268235,1.html Jak to wygląda w szpitalach? Bo mam wrażenie że u mnie w mieście nekrologów to wisi tyle ile w trakcie covida, ale ogólnie trochę cicho o tym W porównaniu do COVIDu dużo spokojniej, nie ma absolutnie porównania, ale grypy jest faktycznie mnóstwo. Inna kwestia, że przed covidem nie robiło się rutynowo testów antygenów, obecnie się nie bawimy, każda infekcja GDO to od razu wymaz. Ogółem styczeń i luty to zawsze najgorszy okres, zawsze nie ma miejsc, SORy pełne, karetki jeżdżą i czekają. Brakuje miejsc na oddziałach wewnętrznych, a nikt ich nie chce otwierać, bo się nie opłacają. Ot taka wersja freeware jak się kończy prywatna służba zdrowia. Czy gorzej niż typowej zimy? Nawet nie wie, bo w miarę lekka. Po prostu ten okres Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 13 Lutego Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 3 godziny temu, RappaR napisał(a): Trochę mnie zmyliło, że ogólnie było wrzucone sporo losowych wartości, więc myślałem, że chodzi o coś innego niż tylko wyśmianie Polski. Miejsca od 2 do 10 są według kwot. Jedynie top 1 jest ze względu na impakt https://x.com/PremierRP/status/1889987228258242957 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 13 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 23 minuty temu, fluber napisał(a): Miejsca od 2 do 10 są według kwot. Jedynie top 1 jest ze względu na impakt https://x.com/PremierRP/status/1889987228258242957 Nie bardzo. Nie ma żadnego projektu z Japonii, Korei, Wielkiej Brytanii, Databrick jest 10 z 2 mld dolarów. Ogółem zebrał po prostu pewnie losowe 9 danych pierwsze z brzegu i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 15 Lutego Udostępnij Opublikowano 15 Lutego Właśnie dostałem podatek od nieruchomości z 318 w 2020 do 593 złotych teraz xD w takim tempie to w podatku zapłacę więcej niż za całą nieruchomość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 15 Lutego Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 59 minut temu, P_M napisał(a): Właśnie dostałem podatek od nieruchomości z 318 w 2020 do 593 złotych teraz xD w takim tempie to w podatku zapłacę więcej niż za całą nieruchomość Dziwne. Ja mam obniżkę o 500 zł z uwagi na to, że zmniejszyli podatek od miejsc parkingowych w hali garażowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 15 Lutego Udostępnij Opublikowano 15 Lutego Godzinę temu, P_M napisał(a): Właśnie dostałem podatek od nieruchomości z 318 w 2020 do 593 złotych teraz xD w takim tempie to w podatku zapłacę więcej niż za całą nieruchomość Podatek od nieruchomości ustala UM. Kto u Ciebie rządzi? Btw ciesz się, że nie musisz płacić za nieruchomość z przeznaczeniem pod działalność gospodarczą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Lutego Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 1 godzinę temu, P_M napisał(a): Właśnie dostałem podatek od nieruchomości z 318 w 2020 do 593 złotych teraz xD w takim tempie to w podatku zapłacę więcej niż za całą nieruchomość Poczekaj aż program pierwsze klucze pozwoli spieniężyć nieruchomości przed wprowadzeniem katastralnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Lutego Udostępnij Opublikowano 15 Lutego Nie wiem, czy ktoś oglądał beast games, ale po raz pierwszy jestem skłonny powiedzieć @memento1984 po obejrzeniu tego programu, że rasizm w USA to nie jest w ogóle wymyślona rzecz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 15 Lutego Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 36 minut temu, fluber napisał(a): Nie wiem, czy ktoś oglądał beast games, ale po raz pierwszy jestem skłonny powiedzieć @memento1984 po obejrzeniu tego programu, że rasizm w USA to nie jest w ogóle wymyślona rzecz. nawet nie wiem co to jest. rasizm nie jest wymyslony, tylko wyolbrzymiany. nadal na jakiejs wsiorkarni/peryferiach pewnie znajda sie ludzie ktorzy sa jeszcze tak wychowani i mieliby problem z czarnym i ze mna, imigrantem (kradnacym im robote!). czesc folkloru. gatunek ginacy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Lutego Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 1 minutę temu, memento1984 napisał(a): nawet nie wiem co to jest. rasizm nie jest wymyslony, tylko wyolbrzymiany. nadal na jakiejs wsiorkarni/peryferiach pewnie znajda sie ludzie ktorzy sa jeszcze tak wychowani i mieliby problem z czarnym i ze mna, imigrantem (kradnacym im robote!). czesc folkloru. gatunek ginacy. Program Mr Beasta, który zrobił dla prime video. Tylko nie mów, że nie wiesz kto to Mr Beast... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 15 Lutego Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 1 minutę temu, fluber napisał(a): Program Mr Beasta, który zrobił dla prime video. Tylko nie mów, że nie wiesz kto to Mr Beast... wiem tylko ze to jutuber ale zupelnie nie mam pojecia jaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Lutego Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2 minuty temu, memento1984 napisał(a): wiem tylko ze to jutuber ale zupelnie nie mam pojecia jaki Największy jutuber na świecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 15 Lutego Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 1 minutę temu, fluber napisał(a): Największy jutuber na świecie. aha, ja widocznie przejebalem fortune (czas) w jakims innym odmecie internetu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 15 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 6 minut temu, fluber napisał(a): Największy jutuber na świecie. Tyle o nim wiem właśnie. Nawet nie wiem jaki content tworzy. Fascynujące jak pewne rzeczy potrafią przejść obok, że nie jest się ich świadomym. Moja dziewczyna na przykład nigdy nie słyszała o Muhammedzie Alim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 15 Lutego Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 1 minutę temu, RappaR napisał(a): Tyle o nim wiem właśnie. Nawet nie wiem jaki content tworzy. Fascynujące jak pewne rzeczy potrafią przejść obok, że nie jest się ich świadomym. Moja dziewczyna na przykład nigdy nie słyszała o Muhammedzie Alim To nie jest wcale dziwne. W pewnym wieku większość ludzi zaczyna transformować się w swoich rodziców i przestaje ogarniać trendy i współczesność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi