Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, fluber napisał(a):

TOP 10 inwestycji w sztuczną inteligencję na świecie:

1. 🇵🇱 Inwestycja Google w Polsce - 5 mln USD

2. 🇺🇸 Projekt Stargate - 500 mld USD

3. 🇪🇺 InvestAI Initiative - 200 mld EUR

4. 🇨🇳 Bank of China - przynajmniej 138 mld USD

5. 🇫🇷 Inwestycje w AI - 109 mld EUR

6. 🇺🇸 Inwestycje w infrastrukturę AI Microsoft i Meta - 37,4 mld USD

7. 🇺🇸 Inwestycja Microsoft w OpenAI - 10 mld USD

8. 🇺🇸 Inwestycje GM Financial i Microsoft w Cruise - 7 mld USD

9. 🇺🇸 Inwestycje Amazon i Google w Anthropic - 6 mld USD

10. 🇺🇸 Inwestycja w Databricks - 2 mld EUR

https://x.com/volnoscioviec/status/1890040307237998598

? To jakaś satyra czy o co chodzi?

15 minut temu, fluber napisał(a):

TOP 10 inwestycji w sztuczną inteligencję na świecie:

1. 🇵🇱 Inwestycja Google w Polsce - 5 mln USD

2. 🇺🇸 Projekt Stargate - 500 mld USD

3. 🇪🇺 InvestAI Initiative - 200 mld EUR

4. 🇨🇳 Bank of China - przynajmniej 138 mld USD

5. 🇫🇷 Inwestycje w AI - 109 mld EUR

6. 🇺🇸 Inwestycje w infrastrukturę AI Microsoft i Meta - 37,4 mld USD

7. 🇺🇸 Inwestycja Microsoft w OpenAI - 10 mld USD

8. 🇺🇸 Inwestycje GM Financial i Microsoft w Cruise - 7 mld USD

9. 🇺🇸 Inwestycje Amazon i Google w Anthropic - 6 mld USD

10. 🇺🇸 Inwestycja w Databricks - 2 mld EUR

https://x.com/volnoscioviec/status/1890040307237998598

I do tego uwalili jeszcze duży lokalny projekt AI 

Cepem niedługo będziemy obsługiwać komputery 

17 minut temu, fluber napisał(a):

@RappaR https://www.rynekzdrowia.pl/Finanse-i-zarzadzanie/W-Polsce-trwa-najwieksza-epidemia-grypy-w-Europie-Sa-rekomendacje-z-Ministerstwa-Zdrowia,268235,1.html

Jak to wygląda w szpitalach? Bo mam wrażenie że u mnie w mieście nekrologów to wisi tyle ile w trakcie covida, ale ogólnie trochę cicho o tym

W porównaniu do COVIDu dużo spokojniej, nie ma absolutnie porównania, ale grypy jest faktycznie mnóstwo. Inna kwestia, że przed covidem nie robiło się rutynowo testów antygenów, obecnie się nie bawimy, każda infekcja GDO to od razu wymaz.

Ogółem styczeń i luty to zawsze najgorszy okres, zawsze nie ma miejsc, SORy pełne, karetki jeżdżą i czekają. Brakuje miejsc na oddziałach wewnętrznych, a nikt ich nie chce otwierać, bo się nie opłacają. Ot taka wersja freeware jak się kończy prywatna służba zdrowia. 

Czy gorzej niż typowej zimy? Nawet nie wie, bo w miarę lekka. Po prostu ten okres

23 minuty temu, fluber napisał(a):

Miejsca od 2 do 10 są według kwot. Jedynie top 1 jest ze względu na impakt 

https://x.com/PremierRP/status/1889987228258242957

Nie bardzo. Nie ma żadnego projektu z Japonii, Korei, Wielkiej Brytanii, Databrick jest 10 z 2 mld dolarów. Ogółem zebrał po prostu pewnie losowe 9 danych pierwsze z brzegu i tyle.

59 minut temu, P_M napisał(a):

Właśnie dostałem podatek od nieruchomości z 318 w 2020 do 593 złotych teraz xD w takim tempie to w podatku zapłacę więcej niż za całą nieruchomość :D 

Dziwne. Ja mam obniżkę o 500 zł z uwagi na to, że zmniejszyli podatek od miejsc parkingowych w hali garażowej. 

Godzinę temu, P_M napisał(a):

Właśnie dostałem podatek od nieruchomości z 318 w 2020 do 593 złotych teraz xD w takim tempie to w podatku zapłacę więcej niż za całą nieruchomość :D 

Podatek od nieruchomości ustala UM. Kto u Ciebie rządzi?

Btw ciesz się, że nie musisz płacić za nieruchomość z przeznaczeniem pod działalność gospodarczą :)

1 godzinę temu, P_M napisał(a):

Poczekaj aż program pierwsze klucze pozwoli spieniężyć nieruchomości przed wprowadzeniem katastralnego 

36 minut temu, fluber napisał(a):

Nie wiem, czy ktoś oglądał beast games, ale po raz pierwszy jestem skłonny powiedzieć @memento1984 po obejrzeniu tego programu, że rasizm w USA to nie jest w ogóle wymyślona rzecz.

nawet nie wiem co to jest. rasizm nie jest wymyslony, tylko wyolbrzymiany. nadal na jakiejs wsiorkarni/peryferiach pewnie znajda sie ludzie ktorzy sa jeszcze tak wychowani i mieliby problem z czarnym i ze mna, imigrantem (kradnacym im robote!).

czesc folkloru. gatunek ginacy.

1 minutę temu, memento1984 napisał(a):

nawet nie wiem co to jest. rasizm nie jest wymyslony, tylko wyolbrzymiany. nadal na jakiejs wsiorkarni/peryferiach pewnie znajda sie ludzie ktorzy sa jeszcze tak wychowani i mieliby problem z czarnym i ze mna, imigrantem (kradnacym im robote!).

czesc folkloru. gatunek ginacy.

Program Mr Beasta, który zrobił dla prime video. Tylko nie mów, że nie wiesz kto to Mr Beast...

6 minut temu, fluber napisał(a):

Największy jutuber na świecie.

Tyle o nim wiem właśnie. Nawet nie wiem jaki content tworzy. Fascynujące jak pewne rzeczy potrafią przejść obok, że nie jest się ich świadomym. Moja dziewczyna na przykład nigdy nie słyszała o Muhammedzie Alim

1 minutę temu, RappaR napisał(a):

Tyle o nim wiem właśnie. Nawet nie wiem jaki content tworzy. Fascynujące jak pewne rzeczy potrafią przejść obok, że nie jest się ich świadomym. Moja dziewczyna na przykład nigdy nie słyszała o Muhammedzie Alim

To nie jest wcale dziwne. W pewnym wieku większość ludzi zaczyna transformować się w swoich rodziców i przestaje ogarniać trendy i współczesność.