Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 25.12.2024 o 11:29, RappaR napisał(a):

Ciekawe co to za szczęśliwiec ten "prywatny"

Jeśli warunkiem sprzedaży za złotówkę była inwestycja w budynek i ten warunek nie został spełniony to czy umowa jest ważna? 

Może powinni wystąpić o zwrot? 

49 minut temu, fluber napisał(a):

Ale za to trwa dłużej niż powinno 

https://x.com/MKierwinski/status/1872622305316405420

Ostatnio jak oglądam przebudowy dróg w tym kraju to się zastanawiam jak to się finansowo spina - przy takim czasie realizacji koszty sprzętu ludzi i koszty pośrednie są ogromne. Rzeczy które się powinno robić w tydzień trwają miesiąc, te co powinny zająć miesiąc trwają kwartał. Masakra ogólnie 

25 minut temu, blackmagic napisał(a):

Ostatnio jak oglądam przebudowy dróg w tym kraju to się zastanawiam jak to się finansowo spina - przy takim czasie realizacji koszty sprzętu ludzi i koszty pośrednie są ogromne. Rzeczy które się powinno robić w tydzień trwają miesiąc, te co powinny zająć miesiąc trwają kwartał. Masakra ogólnie 

Spokojna Twoja rozczochrana tym którym ma się spinać spina się świetnie, zapewne na kilka pokoleń do przodu.

16 godzin temu, blackmagic napisał(a):

Nie wiem gdzie tak jest ale tu ostatnie 2-3 lata drogowcy dają radę 

Przebudowa S7 na odcinku do Płońska postępuje zajebiście szybko jak na standardy, do których się przyzwyczaiłem 

1 godzinę temu, josephnba napisał(a):

Nie wiem gdzie tak jest ale tu ostatnie 2-3 lata drogowcy dają radę 

Przebudowa S7 na odcinku do Płońska postępuje zajebiście szybko jak na standardy, do których się przyzwyczaiłem 

Bardziej chodziło mi o mniejsze drogi niż eski i autostrady gdzie jednak startuje wiele firm i przynajmniej jakaś konkurencja występuje. Natomiast na mniejszych inwestycjach mam wrażenie że są 2-3 firmy i potem robią coś w tempie ślimaka szukają powodów by wyciągnąć dodatkowe zlecenie itp

W dniu 28.12.2024 o 15:29, blackmagic napisał(a):

Bardziej chodziło mi o mniejsze drogi niż eski i autostrady gdzie jednak startuje wiele firm i przynajmniej jakaś konkurencja występuje. Natomiast na mniejszych inwestycjach mam wrażenie że są 2-3 firmy i potem robią coś w tempie ślimaka szukają powodów by wyciągnąć dodatkowe zlecenie itp

A to już wina zarządzania i samych przetargów 

W Warszawie przetargi za rafcia to jest kpina i mówią to nawet ludzie, którzy na PO głosują. 

Moja Białołęka jest tego dobrym przykładem. Tu masę ulic się odkłada na później 

Ul. Lewandów łączy nas z Markami. Ulica kluczowa dla transportu i wizerunkowo. 

Marki swoją część (Kościuszki) zdobili że 4 lata temu. Są ścieżki, chodnik, oświetlenie z tego tysiąclecia. Lewandów przelożyli już chyba piąty raz 

Marki się kończą i do Warszawy wjeżdżasz tak 

https://maps.app.goo.gl/zBbmTvs32odo3ZHx8?g_st=ac