julekstep Opublikowano 23 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2024 10 minut temu, agresywnychomik napisał(a): https://jbb.pl/produkty/kebab-z-piersi-kurczaka/ @julekstep Próbowałeś? Ma to sens? nie xD (w sensie ze nie probowalem i pewnie nie ma to sensu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 23 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2024 2 minuty temu, julekstep napisał(a): nie xD (w sensie ze nie probowalem i pewnie nie ma to sensu) Myślałem że zapasy na święta już zrobione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 23 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2024 13 minut temu, julekstep napisał(a): nie xD (w sensie ze nie probowalem i pewnie nie ma to sensu) A simka będzie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 23 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2024 Ja poki co poza domem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 23 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2024 https://x.com/yasiek_akap/status/1860334944863584421 Nie wrzucę tego do polityki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 23 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2024 Żona zmieniła garczki, po latach teflonów, granitów, jakiś innych nonstickow, kupiła stalowe. Tzn metal - przewodnik - metal. Przyznam że się obawiałem, szczególnie smażenia ale po tygodniu użytkowania stwierdzam że zestaw jest zajebisty i polecam każdemu zestaw metalowych garnków xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 24 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2024 https://lotos-torun.pl Byłem tam dziś na kolacji. Kurczak z ryżem mega porcja. Pozdro @ignazz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 24 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2024 Ty masz farta. Najstarsza chińska w mieście taka która pamięta czasy mrożonej i 150 dań z karty co jest bardzo nieefektywne. Świetna przeciwwaga tych powtarzalnych w całej Polsce chińczyków był Little Hanoi ale lokalizacja daleko poza starówka nie dała szans i zamknęli Tam nic się nie zmieniło i unikam ale z drugiej strony maja te Dania swój urok i mogą smakować. Po prostu szukam większego poziomu świeżości i czegoś nowego. Z tych gotowców nawet niezłe a knajpa mimo nieinwestowania od lat w wystrój ma swój urok Wyższa renomę ma chiński Chińczyk na Lubickiej ale tam tez okres świetności to późne 90te To ze obie knajpy nadal są jest nawet ciekawe. To klient decyduje wiec się podobają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 25 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2024 No nie wiem. Sporo osób chwali sobie te knajpę , że są duże porcje i nie drogo. I tak było Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 25 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2024 (edytowane) 21 minut temu, LAF napisał(a): No nie wiem. Sporo osób chwali sobie te knajpę , że są duże porcje i nie drogo. I tak było U mnie w Pl jest knajpa blisko rynku, dobra lokalizacja, piękny lokal, ceny wysokie, dania pięknie podane, właścicielka opowiada o świeżych produktach z rynku, a od osoby, która tam pracowała wiem, że kucharza mają z urzędu pracy, kelnerzy to praktykanci, a produkty kupowane są w Biedrze i dania często odgrzewane. Ale restauracja ma opinię dobrej, elitarnej. Po prostu niektórzy jak dużo nie zapłacą, to nie smakuje. Wysoka cena nadaje im elitarność i oddziela od plebsu. Edytowane 25 Listopada 2024 przez Pablo81 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 25 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2024 Panowie ale ja z gustami nie dyskutuje. Opisuje historię knajpy i tyle. Przecież jeżeli ktoś lubi duże porcje chińczyka to znajdzie coś tam dla siebie. Byłem swego czasu sporo razy i zawsze coś wybrałem tylko że inni poszli do przodu a tamta knajpa się zatrzymała w miejscu i to liczone w dekadach. Nie oceniam czy dobrze czy źle. Na dziś wolę zjeść za tyle samo mniej a lepiej ale kto co woli. zdjęcie Dania z pierwszej strony ich menu mówi więcej niż tysiąc słów. Duża soczysta smaczna porcja. @Pablo81 oczywiście że „zaplecze” kuchni jest brutalne i „restauratorzy” potrafią kazać do wyciskanych soków dodawać nadpsute już owoce czy warzywa. Kadry dostają minimum pod stołem be umowy w większości przypadków więc o jakąkolwiek lojalność czy wdzięczność pracownika nie może i to słusznie być mowy. Wszystko działa w dwie strony. Jednakże znając swoje rodzinne miasto potrafię ocenić pewne aspekty jak np relacje obsługi z właścicielem ( tym pracującym w knajpie a nie tym co mercedesem podjeżdża po utarg) i mam właśnie przez to prawo wyboru. Żyjemy w uśmiechniętym kraju dziś więc wybieram miejsca gdzie ekipa jest uśmiechnięta i myślę że da się wyczuć w wielu miejscach atmosferę w pracy. I tam lubię chodzić. Tu nic nie ma do rzeczy „elitarność cenowa knajpy” bo jak pisałem Torun ogólnie jest tani w gastronomii. A o biznesach szemranych w Polsce niestety powinno być głośniej. Pod Bierdonka widziałem siego czasu samochód firmowy Restauracja Kleopatra Włocławek gdzie zawalona była po brzegi stojąc w pełnym słońcu gotowymi i z promocji 5,99 gotowcami które były limitowane w sprzedaży więc kierowca chodził na raty kupując 3 paki. Mógł? Mógł. Tylko to danie zobaczyłem w menu za 49,99 na ich stronie ( identyczny zestaw jak w pudełku) a po takich wojażach ( wykupywał zapewne więcej biedronek) w niechłodzonym samochodzie bez klapy bagażnika aby weszło więcej trzeba zrobić 60km. I tam też widziałem opinie że dobre bo porcje duże. Mamy przykłady i dobre i patologiczne. Trzeba umieć wybierać i każdy robi to według swojego widzimisię. Z tym nie dyskutuje. Co jest fenomenem to to że w dobie internetu i szybkości przesyłu info dalej istnieją te patologiczne knajpy hotele czy inne usługi gdzie klient jest golony do zera a przecież inaczej niż kiedyś można sporo zweryfikować w Internecie nie wychodząc z domu. To mnie zastanawia. Szczególnie w branży hotelarskiej. W Toruniu jest o tyle prościej że są miejsca gdzie zainstalowali się pasjonaci restauracyjni i oni dosyć fajnie pokrywają moje potrzeby bo z powodu konkurencji nie mogą sobie pozwolić na ceny premium ale taką dają jakość dań. Kilka urokliwych miejsc po prostu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 25 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2024 10 minut temu, ignazz napisał(a): Duża soczysta smaczna porcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 25 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2024 11 godzin temu, ignazz napisał(a): zdjęcie Dania z pierwszej strony ich menu mówi więcej niż tysiąc słów. Duża soczysta smaczna porcja. to zup-czak (50g) z ryzem (300g) i kapusta (150g)? : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 26 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2024 https://x.com/K_Stanowski/status/1861385090208575730 Może być ciekawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 27 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2024 pupilki władzy dojechani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 27 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2024 @LAF jadłeś dziś z kurkami chrzanem lub żurawiną? Weszła pełna oferta dziś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 27 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2024 14 minut temu, ignazz napisał(a): kurkami z serowym kotletem kurkowym w panierce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 27 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2024 5 godzin temu, Koelner napisał(a): pupilki władzy dojechani Rozliczają nie tych co powinni https://www.money.pl/gospodarka/wojciech-olejniczak-zatrzymany-przez-cba-jest-komentarz-pzu-7097226449324608a.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 28 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2024 Nie jadłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 28 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2024 Książulo twierdzi, że chrzanowy najlepszy. Ja mu wierzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi