Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

Coś przeoczyłem. Poza tym ze zadałem wyżej pytanie wprost na które nie odpowiedziałeś zaczynajac kolejny front. 

5 minut temu, fluber napisał(a):

Tam miało być z ust;)

Zbitka senior i słowo USG myli tropy. 

Kolega zza oceanu sugerowałby spożycie jezeli tam co drugie słowo jest inne od zamierzonego. Ja wiem ze to kwestia autokorekty może być.  Bardziej postepowa postawa. 

Senior z ust czy ust USG? Bo na coś trzeba się zdecydować. 

Wracajac do dyskusji o burgerach …..

Dobry czy niedobry ten drwal. Ankieta?

Edytowane przez ignazz

40 minut temu, ignazz napisał(a):

Coś przeoczyłem. Poza tym ze zadałem wyżej pytanie wprost na które nie odpowiedziałeś zaczynajac kolejny front. 

Zbitka senior i słowo USG myli tropy. 

Kolega zza oceanu sugerowałby spożycie jezeli tam co drugie słowo jest inne od zamierzonego. Ja wiem ze to kwestia autokorekty może być.  Bardziej postepowa postawa. 

Senior z ust czy ust USG? Bo na coś trzeba się zdecydować. 

Wracajac do dyskusji o burgerach …..

Dobry czy niedobry ten drwal. Ankieta?

Przecież to była oczywista autokorekta, to zdanie nie ma żadnego sensu w innym przypadku. 

9 minut temu, RappaR napisał(a):

Przecież to była oczywista autokorekta, to zdanie nie ma żadnego sensu w innym przypadku. 

No wiec napisałem ze jako lekarz skoro to nam przekazujesz w tej dyskusji skupiasz się nie na istocie problemu( leczenie choroby )  tylko starasz się dociekać kto ma jakie poglądy polityczne i segregujesz tych bardziej energicznych jako elektorat PO. Zupełnie niepotrzebny element przy głównym założeniu leczenia.  Abstrahując od tego ze w chorobie, stresie czy bólu senior różnie może się zachowywać. Robić z tego argument na popieranie swojego światopoglądu politycznego jest niemądre. A taki argument użyłeś. Senior w szpitalu. 

W bólu chorobie stresie. 

Masz styczność ze schorowanym starszym pacjentem? Nie wyciągałbym z tego tytułu jakiejś głębszych politycznych wniosków o naszym społeczeństwie. 

Choć z drugiej strony co brzmi złowieszczo zbliżamy się niestety jako społeczeństwo do coraz wyższej średniej wieku a poprzez zgubna politykę rzadu w sprawie alko i ze zdrowiem może być tylko gorzej. Wtedy rzeczywiście wnioski przy łóżku szpitalnym będą tożsame z przeglądem poglądów społeczeństwa. Coś w tym może być za 10-20 lat b

Niestety muszę dodać. 

Edytowane przez ignazz

36 minut temu, ignazz napisał(a):

No wiec napisałem ze jako lekarz skoro to nam przekazujesz w tej dyskusji skupiasz się nie na istocie problemu( leczenie choroby )  tylko starasz się dociekać kto ma jakie poglądy polityczne i segregujesz tych bardziej energicznych jako elektorat PO. Zupełnie niepotrzebny element przy głównym założeniu leczenia.  Abstrahując od tego ze w chorobie, stresie czy bólu senior różnie może się zachowywać. Robić z tego argument na popieranie swojego światopoglądu politycznego jest niemądre. A taki argument użyłeś. Senior w szpitalu. 

W bólu chorobie stresie. 

Masz styczność ze schorowanym starszym pacjentem? Nie wyciągałbym z tego tytułu jakiejś głębszych politycznych wniosków o naszym społeczeństwie. 

Choć z drugiej strony co brzmi złowieszczo zbliżamy się niestety jako społeczeństwo do coraz wyższej średniej wieku a poprzez zgubna politykę rzadu w sprawie alko i ze zdrowiem może być tylko gorzej. Wtedy rzeczywiście wnioski przy łóżku szpitalnym będą tożsame z przeglądem poglądów społeczeństwa. Coś w tym może być za 10-20 lat b

Niestety muszę dodać. 

A czy ja pisałem cokolwiek o szpitalu? Wypisujesz na mój temat brednie nie wiem skąd wzięte. 

17 godzin temu, ignazz napisał(a):

Mylisz fora a raczej całą platformę bo nie sądzę że jest tu ktoś kto podnieca się produktem dla „gimbazy”. W twoim wieku nie wypada. Jedyną zaletą o ile to prawda to że trzecia edycja tego badziewia kosztuje tyle samo co lata poprzednie. 

Skapcialy burger? Co tu komentować jak to z mrożonki i gotowców. 

Tyle nowych miejsc masz w Toruniu a Ty nadal do Plazy na maczku? Spróbowałeś zapiekanki koło zajezdni, kebaba w szamanku, ciasteczka Sztamborskiej lub burgera koło Komety?

Oj Ignazz , Ignazz ; D

Po pierwsze bliżej mam do tego co jest na Starówce bo parę kroków mnie dzieli od niego. 

Po drugie Burger Drwala to viralowy Burger a nie Burger dla koneserów. Chcesz Burgera dla koneserów ? To wpadaj na Wysoką do Crazy Beef 

Po trzecie dzięki za polecenie tych knajp. Ostatnio trochę tam goszczę to możliwe , że nadarzy się okazja aby odwiedzić którąś z tych co poleciłeś. 

A po czwarte mój post rozpoczął tutaj kilkustronicową dyskusję co jest rzadkością na tym forum patrząc po aktywność w dziale wiodącym NBA gdzie w temacie o Dallas połowę wpisów stanowią wpisy fanów Phoenix 

wszystko się zaczyna i kończy na tym, że dokładając kilka złotówek zjesz normalny, dobry obiad w uznanej knajpie i nie musisz się zastanawiać czy Twojego Drwala robiła Kaśka, która zawsze myje ręce czy skacowany Saszka co lubi się po dupie drapać

Edytowane przez LeweBiodroSmoka

39 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał(a):

wszystko się zaczyna i kończy na tym, że dokładając kilka złotówek zjesz normalny, dobry obiad w uznanej knajpie i nie musisz się zastanawiać czy Twojego Drwala robiła Kaśka, która zawsze myje ręce czy skacowany Saszka co lubi się po dupie drapać

w sensie myślisz że w uznanych knajpach nie ma odpowiedników Saszki? 🙃

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

w sensie myślisz że w uznanych knajpach nie ma odpowiedników Saszki? 🙃

na pewno są, ale szansę są mniejsze, zwłaszcza w tych bardziej uznanych, słyszałem kiedyś co się odpierniczało w takiej Pizza Hut, nie będę tego cytować, ale skutecznie wyleczyłem się z sieciówek, no chyba, że akurat nie ma wyjścia

16 godzin temu, julekstep napisał(a):

on w smaku jest ok, tylko jest mega suchy -> generalnie rozumiem że można to lubić, ale nie rozumiem aż takiego szału na to (nawet pomijając kwestię ceny)

generalnie 2x mcdouble > burger drwala :P 

Suchość to kwestia poskąpienia sosu. Też mi się zdarzył suchar ale to raczej wypadek przy pracy. Od drwala zawsze coś lepszego można znaleźć w Burger Kingu. I to przez cały rok. Tyle, że McDonalda znajdziesz wszędzie. 

A gadanie, że komuś burgery w macu nie smakują to bullshit. Takie produkty jak McRoyal, Cola, Snickers smakują każdemu

Godzinę temu, jack napisał(a):

Od drwala zawsze coś lepszego można znaleźć w Burger Kingu.

Z sieciówek to MaxBurger chyba najlepsze robi, ale od Maca to chyba wszystko jest lepsze... nawet ten z Żabki 😜

Godzinę temu, jack napisał(a):

A gadanie, że komuś burgery w macu nie smakują to bullshit. Takie produkty jak McRoyal, Cola, Snickers smakują każdemu

Dwa ostatnie produkty to z grubsza sam cukier, więc nasz mózg się od tego uzależnia, więc to generalnie jak ze słodyczami - jeden woli Pepsi, drugi Haribo, trzeci Twixa czy Magnum, ale McRoyal? Tfu...

29 minut temu, ignazz napisał(a):

Na kaca Royal i fanta niejednemu uratował życie

Nie Royal i Fanta, ale... cukier/węglowodany.

W ogóle to możecie sobie zapamiętać, że jak macie total kaca, ale takiego naprawdę z tych topowych, to:

- ratunek nr. 1 - apteka i glukoza (działa od razu nawet bez kroplówki, ale i tak trzeba pójść coś zjeść później),

- ratunek nr 2 - dojrzałe banany, najlepiej od razu 2 sztuki (działa ciut wolniej od glukozy, ale za to długo trzyma)

do obu dużo wody zmineralizowanej z magnezem.

Oba warianty zdrowsze, lepsze i tańsze od Maca ;D

18 minut temu, dannygd napisał(a):

Z sieciówek to MaxBurger chyba najlepsze robi, ale od Maca to chyba wszystko jest lepsze... nawet ten z Żabki 😜

w żabce tylko hot dogi bekon ser z sosami duńskim (ew. arabski łagodny jak nie ma) i amerykańskim (ew. jalapeno jak nie ma) -> ale dobrze żeby w takiej gdzie jest ruch i spada ryzyko starych produktów

reszta ich tej oferty fast foodowej jest albo bardzo średnia (pizza) albo dramatyczna (zapiekanka, kebab, burgery)

Mięso w max burgerze smakuje mi jak mielonka 

Ostatnio na Jana Pawła trafiłem na kebaba gdzie mięso jest opalane węglem drzewnym plus sami robią lawasz, mięso wołowo-baranie też sami przygotowują 

Poezja

O nawet znalazłem filmik 

https://www.instagram.com/reel/DAEJO_CMsD5/?igsh=MWdrbHFkbHQyZGxqOA==

Edytowane przez josephnba

23 minuty temu, josephnba napisał(a):

Ostatnio na Jana Pawła trafiłem na kebaba gdzie mięso jest opalane węglem drzewnym plus sami robią lawasz, mięso wołowo-baranie też sami przygotowują 

Poezja

O nawet znalazłem filmik 

no to jest kebabowe centrum wszechświata przecież

praktycznie buda w budę 4 zajebiste kebsy (a jeszcze w okolicy kilka niezłych)

ja z nich najbardziej lubię Sapko, ale to głównie przez sentyment

33 minuty temu, josephnba napisał(a):

Poezja

O nawet znalazłem filmik 

Były grane tematy o nich na poprzednich stronach. Staram się przez nie przejeżdżać jak jestem w Warszawie 

Tam świetnie marynują mięso jak bierzesz adane ze szpady zamiast z buli 

4 miejsca i nie wiem które lepsze pod jednym dachem. 

Żabka obok zabija im obroty w napojach niestety.