Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, the_secret napisał(a):

Nie jadłem burgera drwala w tym roku jeszcze, ale na pewno będzie zajebisty i lepszy niż jakaś zapiekanka koło zajezdni, ciasteczka szymborskiej, kebab w szamanku czy co tam jeszcze nasz wyrafinowany psiembiorca sobie wymyśli

tu nie trzeba niczego wyrafinowanego, pierwszy lepszy bar mleczny pewnie jest lepszy niz burger drwala.

2 godziny temu, ignazz napisał(a):

Mylisz fora a raczej całą platformę bo nie sądzę że jest tu ktoś kto podnieca się produktem dla „gimbazy”. W twoim wieku nie wypada. Jedyną zaletą o ile to prawda to że trzecia edycja tego badziewia kosztuje tyle samo co lata poprzednie. 

Skapcialy burger? Co tu komentować jak to z mrożonki i gotowców. 

Nie smakował Ci?

13 minut temu, RappaR napisał(a):

Burger drwala jest smaczny, bo jest mega pełen ulepszaczy smaku i to naprawdę mocno zjadliwa papka. 

W skrócie - hipster opinia

on w smaku jest ok, tylko jest mega suchy -> generalnie rozumiem że można to lubić, ale nie rozumiem aż takiego szału na to (nawet pomijając kwestię ceny)

generalnie 2x mcdouble > burger drwala :P 

3 godziny temu, the_secret napisał(a):

Nie jadłem burgera drwala w tym roku jeszcze, ale na pewno będzie zajebisty i lepszy niż jakaś zapiekanka koło zajezdni, ciasteczka szymborskiej, kebab w szamanku czy co tam jeszcze nasz wyrafinowany psiembiorca sobie wymyśli

I tu się mylisz ale abyś to sprawdził zapraszam do T.  Fajnie osadzać mając 50% danych. Proponuję jak tak lubisz napisać do NBA aby dla Ciebie wycinali obecność drużyny przeciwnej w LP. Będziesz mógł spokojnie ocenić grę tych co będziesz widział. 

Zawsze masz tak że lubisz się wypowiadać na tematy których nie znasz? 

Gorąco polecam Toruń aby porównać produkty i się wypowiedzieć wtedy. A na razie wpis nic nie wnosi. 

Nie neguje że może smakować Drwal bo na tle innych kapci z McD jest lepszy. Nie dużo lepszy ale lepszy. 

Nie róbmy jednak z tej marki fast Fooda czegoś wartościowego jednak. 

Ot coś co wbijesz dostając to w minutę 

Gdy nie ma czasu więcej można wrzucić na ząb. 

Ale za podobną cenę można zjeść lepiej. 

Czasem zdrowiej. Czasem smaczniej. Czasem bardziej świeże. A czasem nawet wszystko na raz. I miejsca które wymieniłem mogą takie być. 

Szukanie kulinarnych i nowych doznań ( tamte miejsca są nowe na mapie T) są ciekawsze niż odgrzewanie kotleta. Ale jak kto woli. Samo mięso w Polsce w McD jest bardzo wysokiej jakości. 

Na tyle dobre że brane jest także do Skandynawii i GER. 

Więc na tle innych mamy tu powód do dumy. 

2 godziny temu, fluber napisał(a):

Nie smakował Ci?

Z rzeczy w Macu niezły. Ale mając czas i chęci są dużo lepsze opcje. Niekoniecznie droższe. Mam akurat to szczęście że Toruń jest miłym miejscem do jedzenia za rozsądne pieniądze więc dużo wysiłku to nie kosztuje. Nie pogardzę jak nie ma czasu ale nie wyczekuje nerwowo na powrót Drwala będąc pierwszym w kolejce. 

Z rodzinnym miastem zawsze jest ryzyko mocno subiektywnej zawyżonej oceny ale serio myślę że to mocny punkt na mapie kulinarnej z wzorcowym stosunkiem jakość / ceny. 

Brak knajp w stylu warszawskich fanaberii za 800 PLN zestaw testowy jakoś przeżyje. 

Nawet te topowe knajpy moim zdaniem mają ceny dosyć atrakcyjne bo to wymusza tu sporą konkurencja. Dla klienta dobrze. 

16 minut temu, ignazz napisał(a):

Z rodzinnym miastem zawsze jest ryzyko mocno subiektywnej zawyżonej oceny ale serio myślę że to mocny punkt na mapie kulinarnej z wzorcowym stosunkiem jakość / ceny. 

Daniel Magical @Denis Bad Boy Załęcki i @ignazz

3 ambasadorów Torunia ❤️ 

34 minuty temu, Koelner napisał(a):

Toruń to wioska, wioska typowo żydowska 

Niemieckie miasto. Jeden rycerz płynąc Wisła wyszedł się wysrac i tak powstała wieś Warszawa na Mazowszu. A mógł tylko siku z łódki zrobić. Szkoda tego momentum. Co ciekawe kiedyś to było miasto uważane za mocno postępowe i tolerancyjne. Teraz latka moherów ( to wszystko jest pod Toruniem poza starym budynkiem rozgłośni ) zabija wiekowa tolerancyjna spuściznę. 

7 godzin temu, ignazz napisał(a):

Niemieckie miasto. Jeden rycerz płynąc Wisła wyszedł się wysrac i tak powstała wieś Warszawa na Mazowszu. A mógł tylko siku z łódki zrobić. Szkoda tego momentum. Co ciekawe kiedyś to było miasto uważane za mocno postępowe i tolerancyjne. Teraz latka moherów ( to wszystko jest pod Toruniem poza starym budynkiem rozgłośni ) zabija wiekowa tolerancyjna spuściznę. 

Nic tak nie pokazuje tolerancyjności jak jechanie po przedstawicielach innej religii ! 

Godzinę temu, RappaR napisał(a):

Nic tak nie pokazuje tolerancyjności jak jechanie po przedstawicielach innej religii ! 

No Toruń niestety cierpi i jest wyśmiewany i to niesłusznie przez resztę Polski z powodu tego wybitnie biznesowego jegomościa.  Staram się walczyć z ta niesłuszna latka. W swoim stylu czepiasz się. 

Religii bym w to nie mieszał.  Ale mam dość gdy jadę w innym mieście z taksówkarzem np i jedyne o co gość pyta to i jak tam Rydzyk? Toruń powinien generować dużo fajniejszych i co ważne trafniejszych skojarzeń czy zapytań 

Na przełomie historii rzeczywiście miasto było mocno wybijające się w tolerancji religijnej poprzez regulacje postępowych Rad Miejskich. 

I wiesz sam dobrze ze postępowość kk dosyć mocno zwalczał. 

Nie ja tworze łatkę moherowe miasto. Nie do mnie zażalenie o nietolerancję a to sugeruje twoj wpis 

A działania oj dyr dawno wykraczają  poza ramy religii. 

Tylko ze jezeli starsze osoby które czuja się niepotrzebne i opuszczone przez wnuczka robiącego np karierę znajdują się we wspólnocie rówieśników bo tam ktoś się nimi realnie interesuje to nie zwalczam tego a wręcz zauważam plusy. 

Zrobiono z tego co żałuje niestety instrument polityczny. Dywagacje o tolerancji lub jej braku RELIGIJNEJ to wyjątkowe pokazanie nieznajomości tematu. 

Nie mieszaj pojęć. 

Chyba ze miałeś na myśli fakt ze w moherowym tłumie wielokrotnie słychać było wyjątkowa jak na seniorów energiczna mowę nienawiści i utożsamianie tego z Toruniem rzeczywiście niszczy wizerunek tolerancji budowany przez stulecia. Ale mysle ze bardziej chciałeś przyjeeebac się do mnie pośrednio tym tekstem. Jezeli to pierwsze to oczywiście się zgadzam. Jezeli to drugie to średnio trafiłeś.  

Rozwiniesz intencje wpisu bo dwuznaczne. 

Edytowane przez ignazz

39 minut temu, ignazz napisał(a):

No Toruń niestety cierpi i jest wyśmiewany i to niesłusznie przez resztę Polski z powodu tego wybitnie biznesowego jegomościa.  Staram się walczyć z ta niesłuszna latka. W swoim stylu czepiasz się. 

Religii bym w to nie mieszał.  Ale mam dość gdy jadę w innym mieście z taksówkarzem np i jedyne o co gość pyta to i jak tam Rydzyk? Toruń powinien generować dużo fajniejszych i co ważne trafniejszych skojarzeń czy zapytań 

Na przełomie historii rzeczywiście miasto było mocno wybijające się w tolerancji religijnej poprzez regulacje postępowych Rad Miejskich. 

I wiesz sam dobrze ze postępowość kk dosyć mocno zwalczał. 

Nie ja tworze łatkę moherowe miasto. Nie do mnie zażalenie o nietolerancję a to sugeruje twoj wpis 

A działania oj dyr dawno wykraczają  poza ramy religii. 

Tylko ze jezeli starsze osoby które czuja się niepotrzebne i opuszczone przez wnuczka robiącego np karierę znajdują się we wspólnocie rówieśników bo tam ktoś się nimi realnie interesuje to nie zwalczam tego a wręcz zauważam plusy. 

Zrobiono z tego co żałuje niestety instrument polityczny. Dywagacje o tolerancji lub jej braku RELIGIJNEJ to wyjątkowe pokazanie nieznajomości tematu. 

Nie mieszaj pojęć. 

Chyba ze miałeś na myśli fakt ze w moherowym tłumie wielokrotnie słychać było wyjątkowa jak na seniorów energiczna mowę nienawiści i utożsamianie tego z Toruniem rzeczywiście niszczy wizerunek tolerancji budowany przez stulecia. Ale mysle ze bardziej chciałeś przyjeeebac się do mnie pośrednio tym tekstem. Jezeli to pierwsze to oczywiście się zgadzam. Jezeli to drugie to średnio trafiłeś.  

Rozwiniesz intencje wpisu bo dwuznaczne. 

Przyznam szczerze mowę nienawiści to słyszałem ze strony seniorów głównie z usg wyborców KO, niesamowita energia, niesamowita nienawiść, dziwi mnie że ludzie potrafią przebywać i utożsamiać się z takim towarzystwem 

2 minuty temu, RappaR napisał(a):

Przyznam szczerze mowę nienawiści to słyszałem ze strony seniorów głównie z usg wyborców KO, niesamowita energia, niesamowita nienawiść, dziwi mnie że ludzie potrafią przebywać i utożsamiać się z takim towarzystwem 

Dobry lekarz. Zamiast leczyć wypytujemy o preferencje polityczne.  Więcej takich. 

Rozumiem ze boli ze musisz przebywać z takim towarzystwem w związku z zawodem wykonywanym. Jakbyś mógł wybrać byś ani ich nie leczył ani kobiet. Zacne.