Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, julekstep napisał(a):

dla Ciebie dobry był Kebab King, więc teges :P 

Popsuł się ostatnio , już tak nie podchodzi jak ostatnio. 

4 godziny temu, ignazz napisał(a):

Ale jakie to ma być? 

No nie wiem , mi smakował , ale może dlatego , że pierwszy raz jadłem tam. Może niektóre budy dają słabe  

Zobaczę tego w Berlinie co podesłałeś linka

10 minut temu, RappaR napisał(a):

Wkurwia mnie jak Amerykanie wygrali wszystko geograficznie

osłabiajo mnie leniwi goście co myślo że se na spokoju na ojcowiźnie całe życie przepracujo & ew coś dorzuco (albo straco)

każdy mógł do tej ameryki jechać, ziemia za friko do wzięcia była & fchooj surowców, ale nie każdemu się chciało

8 minut temu, rw30 napisał(a):

osłabiajo mnie leniwi goście co myślo że se na spokoju na ojcowiźnie całe życie przepracujo & ew coś dorzuco (albo straco)

każdy mógł do tej ameryki jechać, ziemia za friko do wzięcia była & fchooj surowców, ale nie każdemu się chciało

No nie każdy mógł, to po pierwsze. 

wg mnie to gdzieś po dwudzieste albo trzydzieste, bo bardzo wielu mogło a nie pojechało 

...ale to jakiś off topic, nie wart rozwodzenia się nad nim

anyway, piękna geografia i jeszcze ten mexyk poniżej, super im się to sprawdza w realiach XX & XXI wiecznej ekonomii

Edytowane przez rw30

Godzinę temu, rw30 napisał(a):

wg mnie to gdzieś po dwudzieste albo trzydzieste, bo bardzo wielu mogło a nie pojechało 

...ale to jakiś off topic, nie wart rozwodzenia się nad nim

anyway, piękna geografia i jeszcze ten mexyk poniżej, super im się to sprawdza w realiach XX & XXI wiecznej ekonomii

Wiadomo. UB dawało każdemu paszport, ale nikomu się po niego zgłosić nie chciało. 

47 minut temu, RappaR napisał(a):

Wiadomo. UB dawało każdemu paszport, ale nikomu się po niego zgłosić nie chciało. 

nawet nie chodziło mi o samych tylko Polaków, chociaż też

anyways, jeśli mój dziadek który miał po prostu brata w Kanadzie mógł paszport dostać i polecieć go odwiedzić to chyba nie było tak źle

w ogóle sporo ludzi z tamtych czasów (niedawno słyszałem jakiś podcast z WMannem) opowiada, że jak się w sumie złożyło wniosek to się ten paszport jakoś dostawało

nie chcę wszczynać dyskusji ani mnie to nie interesuje za bardzo, ale może to było tak (w PL za komuny) że większość ludzi i tak nigdy nie złożyła wniosku bo nie miała za co i gdzie i po co lecieć za granicę?

Godzinę temu, rw30 napisał(a):

nawet nie chodziło mi o samych tylko Polaków, chociaż też

anyways, jeśli mój dziadek który miał po prostu brata w Kanadzie mógł paszport dostać i polecieć go odwiedzić to chyba nie było tak źle

w ogóle sporo ludzi z tamtych czasów (niedawno słyszałem jakiś podcast z WMannem) opowiada, że jak się w sumie złożyło wniosek to się ten paszport jakoś dostawało

nie chcę wszczynać dyskusji ani mnie to nie interesuje za bardzo, ale może to było tak (w PL za komuny) że większość ludzi i tak nigdy nie złożyła wniosku bo nie miała za co i gdzie i po co lecieć za granicę?

Ja nie mam żadnego dziadka w Kanadzie czy w USA.

Ja prawie miałem pradziadka w USA ale pobił Żyda w karczmie (w Limanowej) podczas świętowania wyjazdu i jak go zamknęli do pierdla to mu bilet na statek przepadł. Chyba z Gdyni miał wypływać.

Co do paszportów za UB nie, nie każdy dostawał, kto dał w łapę ten miał, wojewódzki naczelnik wydziału paszportowego MO to chyba była top3 fuszka tamtych czasów.

Edytowane przez agresywnychomik

W dniu 8.11.2024 o 15:30, rw30 napisał(a):
23 godziny temu, agresywnychomik napisał(a):

Co do paszportów za UB nie, nie każdy dostawał, kto dał w łapę ten miał, wojewódzki naczelnik wydziału paszportowego MO to chyba była top3 fuszka tamtych czasów.

W sumie to paszport nie był za komuny tak dużym utrudnieniem w wyjeździe do USA, trudniej było dostać wizę, bo tam nas nie za bardzo chcieli. To że nie każdy dostawał wiadomo, ale z drugiej strony jakby każdy dostawał, to nikt by nie dawał. Były też różne paszporty- na demoludy, demoludy i Jugosławię, wszystkie kraje świata , ale nawet z  tym na wszystkie kraje trzeba było aplikować o wizę do większości krajów zachodnich a tam nie dawali wizy każdemu chętnemu, a już w konsulatach USA było wyjątkowo trudno. Nie było też tak ,że ludzie za komuny nie mieli za co jechać za granicę ,bo takie wyjazdy (niemal do każdego kraju)się opłaciły finansowo

Mówcie co chcecie, ale pod względem orania tego naszego upośledzonego establishmentu, Stanowiski nie ma sobie równych, jeśli rzeczywiście wystartuje w wyborach na prezydenta mogą z tego wyniknąć tylko dobre rzeczy, może za kilka lat doczekamy się momentu, że nie będziemy musieli się wstydzić za naszych polityków zarówno w kraju jak i za granicą