Pablo81 Opublikowano 28 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2023 7 minut temu, fluber napisał(a): Oczywiście że rentierzy finansowo to wyższa klasa spoleczna. Ale cenie ich tak samo jak właścicieli firm sprzedających garnki staruszkom. A coache od zarządzania czasem, gdzie są w tej drabince? To takie trochę sprzedawanie garnków , nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 28 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2023 1 minutę temu, Pablo81 napisał(a): ktorego można użyć również w kontekście obligacji indeksowanych. Oraz nie odniosłeś się do stałego oprocentowania w pierwszym roku. Niezależnego od inflacji. No nie odniosłem się w ogóle 7 minut temu, P_M napisał(a): e obligacje płacą 1,5% + inflacja, i 7.2% (5.8% po podatku Belki w pierwszym roku), co jest wynikiem lepszym niż większości nieruchomości z podanych miast z twojego linka, bo GUS zaniża inflację, której to przywołane przez Ciebie nieruchomości w większości wypadków nie przebiły, co dokumentuje podany przez Ciebie link? 2 minuty temu, Pablo81 napisał(a): Ponadto jest jeszcze dochód pasywny. Dziękuję , za dyskusję, za arogancję rowniez. Eot. Ponadto jest jeszcze ryzyko nieuczciwego najemcy i koszty utrzymania mieszkania w odpowiedniej kondycji (amortyzacja), którego nie ujmujesz, o ewentualnych szkodach i zniszczeniach już nie wspominam, a cały czas pisałeś o najbezpieczniejszej inwestycji. Dziękuję za dyskusję i poproszę o czytanie ze zrozumieniem z twojej strony następnym razem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 28 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2023 1 minutę temu, Pablo81 napisał(a): A coache od zarządzania czasem, gdzie są w tej drabince? To takie trochę sprzedawanie garnków , nie? W drabince finansowej czy tego jak bardzo ich cenię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 28 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2023 3 minuty temu, fluber napisał(a): 10-latki przyniosą coś koło 70-75 procent jak patrzę na tabele odsetkowe od 2013 roku. Ci co kupili w grudniu w ostatnich latach to mieli bodaj 19,2 procent rdr w 2022. A no, świetny deal. Ja ogólnie nie lubię obligów, bo wolę bardziej high risk high reward inwestycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 28 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2023 Teraz, P_M napisał(a): No nie odniosłem się w ogóle Ponadto jest jeszcze ryzyko nieuczciwego najemcy i koszty utrzymania mieszkania w odpowiedniej kondycji (amortyzacja), którego nie ujmujesz, o ewentualnych szkodach i zniszczeniach już nie wspominam, a cały czas pisałeś o najbezpieczniejszej inwestycji. Dziękuję za dyskusję i poproszę o czytanie ze zrozumieniem z twojej strony następnym razem. No to mam szczęście do tej pory w takim razie. Teraz, fluber napisał(a): W drabince finansowej czy tego jak bardzo ich cenię? A jak myślisz? Jak bardzo ich cenisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 28 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2023 Teraz, Pablo81 napisał(a): No to mam szczęście do tej pory w takim razie. Ogólnie z danych historycznych wynika że tak, ja nie znalazłem okresu w którym obligacje Edo nie pokonałyby inflacji, ale można znaleźć mnóstwo okresie gdy inwestycje w nieruchomości jej nie pokonywały. Oczywiście z 2 strony na nieruchomościach są okresy gdzie zarobisz dużo powyżej inflacji a na Edo nie. Natomiast jeżeli mówimy o najbezpieczniejszym sposobie na zabezpieczenie kapitału przed inflacja to obligacje indeksowane inflacja > nieruchomości 3 minuty temu, Pablo81 napisał(a): A jak myślisz? Jak bardzo ich cenisz Tak ogólnie to tych certyfikowanych cenię. Tymi samozwańczymi gardzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 28 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2023 9 minut temu, lorak napisał(a): tak, bo jeszcze jesteśmy w fazie przejściowej. ale docelowo wydaje się, że łatwiej o kontrolę nad ludźmi, którzy sami z siebie są szczęśliwi, niż takimi, którzy tylko myślą jak to się zbuntować. Przy obecnych technikach bunt jest już niemożliwy. Są w stanie z łatwością wykryć każde zarzewie, żadna konspiracja nie jest możliwa przy jednoczesnym łatwym pokazaniu skutków buntu. A zapominasz o tym, że chęć dominacji i poczucia wyższości jest jednym z motorów naszego postępowania. Twórca Matrixa mieli rację. Lata 90-te to był nasz szczyt jeśli chodzi o gatunek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 28 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2023 Teraz, RappaR napisał(a): Twórca Matrixa mieli rację. Lata 90-te to był nasz szczyt jeśli chodzi o gatunek Mam nadzieję, że przy głosowaniu w tej kategorii będziesz o tym pamiętał :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 28 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2023 12 minut temu, Pablo81 napisał(a): A jak myślisz? Generalnie czy Twoje pytania do czegoś zmierzają? Zdajesz sobie sprawę że ja nie jestem coachem, a Ty nie jesteś rentierem, prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 28 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2023 6 minut temu, P_M napisał(a): Mam nadzieję, że przy głosowaniu w tej kategorii będziesz o tym pamiętał :))) Oczywiście, dlatego ląduje u mnie w pierwszej dziesiątce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 28 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2023 2 minuty temu, fluber napisał(a): Generalnie czy Twoje pytania do czegoś zmierzają? Zdajesz sobie sprawę że ja nie jestem coachem, a Ty nie jesteś rentierem, prawda? Nie jestem? Pracuje, więc mam też inne źródła U ciebie to kwestia semantyki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 28 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2023 5 minut temu, Pablo81 napisał(a): Nie jestem? Pracuje, więc mam też inne źródła U ciebie to kwestia semantyki. No nie jesteś. Ty pracujesz, Twoja żona pracuje a ja napisałem że gardzę tymi co żyją z kapitału i nie pracują - tak jak rentierzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 28 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2023 (edytowane) https://www.plotek.pl/plotek/7,154063,30242598,ciemna-strona-gonciarza-mial-wykorzystywac-osoby-uzaleznione.html?fbclid=IwAR1q3fPTZS80IokRdRnhqJOpc41jfr7Sxu0_M4b8UvZHZn7J6ClX07x9ahw Czyżby kolejny upadek pustego internetowego ,,bożka'' - cudownie bo już to zapatrzenie wielu osób w te wątpliwe youtubowe persony mnie po prostu brzydzi Edytowane 28 Września 2023 przez Sewer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 28 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2023 4 minuty temu, Sewer napisał(a): https://www.plotek.pl/plotek/7,154063,30242598,ciemna-strona-gonciarza-mial-wykorzystywac-osoby-uzaleznione.html?fbclid=IwAR1q3fPTZS80IokRdRnhqJOpc41jfr7Sxu0_M4b8UvZHZn7J6ClX07x9ahw Czyżby kolejny upadek pustego internetowego ,,bożka'' - cudownie bo już to zapatrzenie wieku osób w te wątpliwe youtubowe persony mnie po prostu brzydzi Stuart, Gargamel, teraz Gonciarz, mamy polskie me too. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 29 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2023 Montreal Canada costco 2.2 kilos chicken breast 35$ xD Komentarz pod memem na FB, ciekawi mnie na ile prawdziwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 3 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 W dniu 28.09.2023 o 22:44, Sewer napisał(a): https://www.plotek.pl/plotek/7,154063,30242598,ciemna-strona-gonciarza-mial-wykorzystywac-osoby-uzaleznione.html?fbclid=IwAR1q3fPTZS80IokRdRnhqJOpc41jfr7Sxu0_M4b8UvZHZn7J6ClX07x9ahw Czyżby kolejny upadek pustego internetowego ,,bożka'' - cudownie bo już to zapatrzenie wielu osób w te wątpliwe youtubowe persony mnie po prostu brzydzi Wardęga właśnie wykończył połowę sceny YT w Polsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 3 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 W dniu 28.09.2023 o 22:44, Sewer napisał(a): https://www.plotek.pl/plotek/7,154063,30242598,ciemna-strona-gonciarza-mial-wykorzystywac-osoby-uzaleznione.html?fbclid=IwAR1q3fPTZS80IokRdRnhqJOpc41jfr7Sxu0_M4b8UvZHZn7J6ClX07x9ahw Czyżby kolejny upadek pustego internetowego ,,bożka'' - cudownie bo już to zapatrzenie wielu osób w te wątpliwe youtubowe persony mnie po prostu brzydzi A mnie męczy całkowity brak brania odpowiedzialności za swoje czyny. Jak rozumiem jak pijany kierowca spowoduje wypadek, to winna będzie barmanka, która polewała mu piwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 3 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 2 minuty temu, RappaR napisał(a): A mnie męczy całkowity brak brania odpowiedzialności za swoje czyny. Jak rozumiem jak pijany kierowca spowoduje wypadek, to winna będzie barmanka, która polewała mu piwo? Mimo wszystko nie stawiamy barmanów na równi z dilerami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 3 Października 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 1 minutę temu, fluber napisał(a): Mimo wszystko nie stawiamy barmanów na równi z dilerami. A pijanych z ćpunami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcusCamby Opublikowano 3 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 W ogóle jakieś dziwne kwasy wychodzą, że znani youtuberzy mieli skłonności pedofilskie i wypisywali chore wiadomości do 12-14 latek. Dla mnie to totalnie anonimowe osoby, ale w świecie polskiego internetu, ponoć jakiś top. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi