Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

ktorego można użyć również w kontekście obligacji indeksowanych.

Oraz nie odniosłeś się do stałego oprocentowania w pierwszym roku. Niezależnego od inflacji.

No nie odniosłem się w ogóle :D

7 minut temu, P_M napisał(a):

e obligacje płacą 1,5% + inflacja, i 7.2% (5.8% po podatku Belki w pierwszym roku), co jest wynikiem lepszym niż większości nieruchomości z podanych miast z twojego linka, bo GUS zaniża inflację, której to przywołane przez Ciebie nieruchomości w większości wypadków nie przebiły, co dokumentuje podany przez Ciebie link?

2 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Ponadto jest jeszcze dochód pasywny.

Dziękuję , za dyskusję, za arogancję rowniez. Eot.

Ponadto jest jeszcze ryzyko nieuczciwego najemcy i koszty utrzymania mieszkania w odpowiedniej kondycji (amortyzacja), którego nie ujmujesz, o ewentualnych szkodach i zniszczeniach już nie wspominam, a cały czas pisałeś o najbezpieczniejszej inwestycji.
Dziękuję za dyskusję i poproszę o czytanie ze zrozumieniem z twojej strony następnym razem.

3 minuty temu, fluber napisał(a):

10-latki przyniosą coś koło 70-75 procent jak patrzę na tabele odsetkowe od 2013 roku. Ci co kupili w grudniu w ostatnich latach to mieli bodaj 19,2 procent rdr w 2022.

A no, świetny deal. Ja ogólnie nie lubię obligów, bo wolę bardziej high risk high reward inwestycje.

Teraz, P_M napisał(a):

No nie odniosłem się w ogóle :D

Ponadto jest jeszcze ryzyko nieuczciwego najemcy i koszty utrzymania mieszkania w odpowiedniej kondycji (amortyzacja), którego nie ujmujesz, o ewentualnych szkodach i zniszczeniach już nie wspominam, a cały czas pisałeś o najbezpieczniejszej inwestycji.
Dziękuję za dyskusję i poproszę o czytanie ze zrozumieniem z twojej strony następnym razem.

No to mam szczęście do tej pory w takim razie.

Teraz, fluber napisał(a):

W drabince finansowej czy tego jak bardzo ich cenię?

A jak myślisz?

Jak bardzo ich cenisz :)

Teraz, Pablo81 napisał(a):

No to mam szczęście do tej pory w takim razie.

Ogólnie z danych historycznych wynika że tak, ja nie znalazłem okresu w którym obligacje Edo nie pokonałyby inflacji, ale można znaleźć mnóstwo okresie gdy inwestycje w nieruchomości jej nie pokonywały.

Oczywiście z 2 strony na nieruchomościach są okresy gdzie zarobisz dużo powyżej inflacji a na Edo nie. Natomiast jeżeli mówimy o najbezpieczniejszym sposobie na zabezpieczenie kapitału przed inflacja to obligacje indeksowane inflacja > nieruchomości 

3 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

A jak myślisz?

Jak bardzo ich cenisz :)

Tak ogólnie to tych certyfikowanych cenię. Tymi samozwańczymi gardzę 

9 minut temu, lorak napisał(a):

tak, bo jeszcze jesteśmy w fazie przejściowej. ale docelowo wydaje się, że łatwiej o kontrolę nad ludźmi, którzy sami z siebie są szczęśliwi, niż takimi, którzy tylko myślą jak to się zbuntować.

Przy obecnych technikach bunt jest już niemożliwy. Są w stanie z łatwością wykryć każde zarzewie, żadna konspiracja nie jest możliwa przy jednoczesnym łatwym pokazaniu skutków buntu.

A zapominasz o tym, że chęć dominacji i poczucia wyższości jest jednym z motorów naszego postępowania.

Twórca Matrixa mieli rację. Lata 90-te to był nasz szczyt jeśli chodzi o gatunek. 

https://www.plotek.pl/plotek/7,154063,30242598,ciemna-strona-gonciarza-mial-wykorzystywac-osoby-uzaleznione.html?fbclid=IwAR1q3fPTZS80IokRdRnhqJOpc41jfr7Sxu0_M4b8UvZHZn7J6ClX07x9ahw

Czyżby kolejny upadek pustego internetowego ,,bożka'' - cudownie bo już to zapatrzenie wielu osób w te wątpliwe youtubowe persony mnie po prostu brzydzi :) 

him-him-powerpuff-girls.gif

Edytowane przez Sewer

4 minuty temu, Sewer napisał(a):

https://www.plotek.pl/plotek/7,154063,30242598,ciemna-strona-gonciarza-mial-wykorzystywac-osoby-uzaleznione.html?fbclid=IwAR1q3fPTZS80IokRdRnhqJOpc41jfr7Sxu0_M4b8UvZHZn7J6ClX07x9ahw

Czyżby kolejny upadek pustego internetowego ,,bożka'' - cudownie bo już to zapatrzenie wieku osób w te wątpliwe youtubowe persony mnie po prostu brzydzi :) 

Stuart, Gargamel, teraz Gonciarz, mamy polskie me too.

W dniu 28.09.2023 o 22:44, Sewer napisał(a):

Czyżby kolejny upadek pustego internetowego ,,bożka'' - cudownie bo już to zapatrzenie wielu osób w te wątpliwe youtubowe persony mnie po prostu brzydzi :) 

Wardęga właśnie wykończył połowę sceny YT w Polsce 

W dniu 28.09.2023 o 22:44, Sewer napisał(a):

A mnie męczy całkowity brak brania odpowiedzialności za swoje czyny. 

Jak rozumiem jak pijany kierowca spowoduje wypadek, to winna będzie barmanka, która polewała mu piwo?