mayor Opublikowano 5 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2023 12 minut temu, karl napisał(a): Rosół ftw. Nie zrobisz tak dobrej ogórkowej bez dobrego wywaru (czyt rosołu), podobnie z pomidorowa i wieloma innymi zupami. W temacie zup już wiele zostało powiedziane. Jesteśmy światowymi mocarzami. Jeżeli chodzi o zupy kwaśne na naturalnych zakwasach to polska kuchnia nie ma sobie równych na świecie., Tutaj gramy w osobnej lidze zarówno pod względem różnorodności jak i wybitnego smaku., W innych kuchniach można znaleźć pojedyncze przykłady i to najczęściej zakwaszane sokiem z limonek ,albo cytryn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 23 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2023 @josephnba https://www.pepper.pl/promocje/wielofunkcyjny-robot-kuchenny-z-wi-fi-monsieur-cuisine-connect-1100-w-lidl-721687 to ten twój? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 23 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2023 24 minuty temu, P_M napisał(a): @josephnba https://www.pepper.pl/promocje/wielofunkcyjny-robot-kuchenny-z-wi-fi-monsieur-cuisine-connect-1100-w-lidl-721687 to ten twój? Chyba ma ten za 2229 ale ten za tą cenę to raczej niewielkie ryzyko posiadania "drogiego złomu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 23 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2023 40 minut temu, P_M napisał(a): @josephnba https://www.pepper.pl/promocje/wielofunkcyjny-robot-kuchenny-z-wi-fi-monsieur-cuisine-connect-1100-w-lidl-721687 to ten twój? Prawie Ja mam trochę nowszy model z rączką na przodzie Ale reszta się zgadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 24 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2023 @RappaR to fake? https://x.com/LidiaDmnsk/status/1705671899584299396?s=20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 24 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2023 2 godziny temu, fluber napisał(a): @RappaR to fake? https://x.com/LidiaDmnsk/status/1705671899584299396?s=20 A skąd mam o tym wiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 24 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2023 2 minuty temu, RappaR napisał(a): A skąd mam o tym wiedzieć Czy Twoim zdaniem to może być prawda? Znasz realia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 24 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2023 17 minut temu, fluber napisał(a): Czy Twoim zdaniem to może być prawda? Znasz realia Zatrudniania kelnerów? Nie znam W skrócie - nie wiem kto to pisał, do kogo to pisał. Stawka wydaje mi się mała, poniżej minimalnej. Co do szukania sobie młodego lekarza za męża przez pielęgniarkę, to na tym balu będzie przy przypadało jakoś na jednego lekarza cztery lekarki. A na cztery pielęgniarki ze mną na dyżurze dzisiaj, każda ma powyżej 40 lat. Co do wielkich romansów pielęgniarek z lekarzami, to jedyny jaki znam i słyszałem, to mój związek z moją ex, która poznałem w miejscu pracy. Już więcej widzę po fejsie, że jakieś znajome lekarki ze studiów wyszły za ratowników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 24 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2023 Zalewajka babci. Po co danie głowne skoro brałem 3 dokładki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 26 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 https://www.facebook.com/watch?v=846600260003833 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 28 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2023 Ale w sumie ten człowiek to fenomen. Ibisz tak naprawdę wygląda na gościa koło 50. Ale on teraz dalej wygląda na człowieka z 8 w Peselu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 28 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2023 W ubiegłym roku 30 procent(!!!) mieszkań kupiono w celach mieszkaniowych. 70 procent to zakupy inwestycyjne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 28 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2023 ^ więc nie ma się co dziwić, że im państwo staje się bogatsze i pogłębia się rozwarstwienie, to społeczeństwo mocniej skręca w lewo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 28 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2023 1 minutę temu, lorak napisał(a): ^ więc nie ma się co dziwić, że im państwo staje się bogatsze i pogłębia się rozwarstwienie, to społeczeństwo mocniej skręca w lewo. Z ciekawości na jakiej podstawie wyciągasz takie dane, bo raczej nie na podstawie korelacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 28 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2023 1 godzinę temu, fluber napisał(a): W ubiegłym roku 30 procent(!!!) mieszkań kupiono w celach mieszkaniowych. 70 procent to zakupy inwestycyjne potwierdzam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 28 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2023 4 godziny temu, fluber napisał(a): W ubiegłym roku 30 procent(!!!) mieszkań kupiono w celach mieszkaniowych. 70 procent to zakupy inwestycyjne To akurat smutne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 28 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2023 2 minuty temu, P_M napisał(a): To akurat smutne Mieliśmy inflację, jaką mieliśmy. Gdzieś trzeba było ulokować kasę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 28 Września 2023 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2023 11 minut temu, Pablo81 napisał(a): Mieliśmy inflację, jaką mieliśmy. Gdzieś trzeba było ulokować kasę. Ach te Niemcy, znowu psują Europę swoją inflacją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 28 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2023 9 minut temu, Pablo81 napisał(a): Mieliśmy inflację, jaką mieliśmy. Gdzieś trzeba było ulokować kasę. Pewnie, tylko, że generuje to problem, gdzie wiele zwykłych ludzi nie może sobie pozwolić na swój dach nad głową, bo inwestujący zgarniają podaż, windując ceny, tym samym windując potrzebny kredyt i finalnie Ci biedni, którzy nie mogą pozwolić sobie na kredyt spłacają raty kredytowe tych bogatych, którzy im wynajmują owe mieszkania. Oczywiście nie jest to nic złego, ale jest to smutne, jeżeli ma się w sobie odrobinę empatii wobec innych ludzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 28 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2023 1 minutę temu, P_M napisał(a): Pewnie, tylko, że generuje to problem, gdzie wiele zwykłych ludzi nie może sobie pozwolić na swój dach nad głową, bo inwestujący zgarniają podaż, windując ceny, tym samym windując potrzebny kredyt i finalnie Ci biedni, którzy nie mogą pozwolić sobie na kredyt spłacają raty kredytowe tych bogatych, którzy im wynajmują owe mieszkania. Oczywiście nie jest to nic złego, ale jest to smutne, jeżeli ma się w sobie odrobinę empatii wobec innych ludzi. Oczywiście jest to smutne. Jednak dla ludzi, którzy mają oszczędności jest to w sumie najbezpieczniejsza opcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi