Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, karl napisał(a):

Rosół ftw.
Nie zrobisz tak dobrej ogórkowej bez dobrego wywaru (czyt rosołu), podobnie z pomidorowa i wieloma innymi zupami.

W temacie zup już wiele zostało powiedziane. Jesteśmy światowymi mocarzami.

Jeżeli chodzi o zupy kwaśne na naturalnych zakwasach to polska kuchnia nie ma sobie równych na świecie., Tutaj gramy w osobnej lidze zarówno pod względem różnorodności jak i wybitnego smaku., W innych kuchniach można znaleźć pojedyncze przykłady i to najczęściej zakwaszane sokiem z limonek ,albo cytryn

• 3 tygodnie później...
17 minut temu, fluber napisał(a):

Czy Twoim zdaniem to może być prawda? Znasz realia 

Zatrudniania kelnerów? Nie znam

W skrócie - nie wiem kto to pisał, do kogo to pisał. 

Stawka wydaje mi się mała, poniżej minimalnej. 

Co do szukania sobie młodego lekarza za męża przez pielęgniarkę, to na tym balu będzie przy przypadało jakoś na jednego lekarza cztery lekarki. A na cztery pielęgniarki ze mną na dyżurze dzisiaj, każda ma powyżej 40 lat. 

Co do wielkich romansów pielęgniarek z lekarzami, to jedyny jaki znam i słyszałem, to mój związek z moją ex, która poznałem w miejscu pracy. Już więcej widzę po fejsie, że jakieś znajome lekarki ze studiów wyszły za ratowników

1 minutę temu, lorak napisał(a):

^ więc nie ma się co dziwić, że im państwo staje się bogatsze i pogłębia się rozwarstwienie, to społeczeństwo mocniej skręca w lewo.

Z ciekawości na jakiej podstawie wyciągasz takie dane, bo raczej nie na podstawie korelacji? 

9 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Mieliśmy inflację, jaką mieliśmy. Gdzieś trzeba było ulokować kasę.

Pewnie, tylko, że generuje to problem, gdzie wiele zwykłych ludzi nie może sobie pozwolić na swój dach nad głową, bo inwestujący zgarniają podaż, windując ceny, tym samym windując potrzebny kredyt i finalnie Ci biedni, którzy nie mogą pozwolić sobie na kredyt spłacają raty kredytowe tych bogatych, którzy im wynajmują owe mieszkania. Oczywiście nie jest to nic złego, ale jest to smutne, jeżeli ma się w sobie odrobinę empatii wobec innych ludzi.

1 minutę temu, P_M napisał(a):

Pewnie, tylko, że generuje to problem, gdzie wiele zwykłych ludzi nie może sobie pozwolić na swój dach nad głową, bo inwestujący zgarniają podaż, windując ceny, tym samym windując potrzebny kredyt i finalnie Ci biedni, którzy nie mogą pozwolić sobie na kredyt spłacają raty kredytowe tych bogatych, którzy im wynajmują owe mieszkania. Oczywiście nie jest to nic złego, ale jest to smutne, jeżeli ma się w sobie odrobinę empatii wobec innych ludzi.

Oczywiście jest to smutne. Jednak dla ludzi, którzy mają oszczędności jest to w sumie najbezpieczniejsza opcja.