Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, fluber napisał(a):

Dla emerytów z mieszkaniem powyżej 70 metrów to był znakomity okres.

37 lat to połowa śrefniej długości życia w Polsce, ale nijak nie wynika z tego czy mam 40 lat, 45 czy może 50

Napisałem, bo mi się wydawało tak, że jesteś po 37 roku życia. Czyli po gorszej stronie. 

Przy okazji żaden emeryt z mojej rodziny nie ma 70m albo więcej mieszkania. 
Jacyś emeryci się dorobili mieszkań w Krakowie. Ale jacyś 20 latkowie i 40 latkowie także 

2 minuty temu, RappaR napisał(a):

Napisałem, bo mi się wydawało tak, że jesteś po 37 roku życia. Czyli po gorszej stronie. 

Aaa, ok.

4 minuty temu, RappaR napisał(a):

Przy okazji żaden emeryt z mojej rodziny nie ma 70m albo więcej mieszkania. 

Więc mają metraż poniżej średniej 

4 minuty temu, RappaR napisał(a):

Jacyś emeryci się dorobili mieszkań w Krakowie. Ale jacyś 20 latkowie i 40 latkowie także 

W Polsce 85-90 procent osób w wieku 60+ na mieszkanie na własność. I 1-2 procent w wieku 18-25. Co to jest k**** za porównanie? 

2 minuty temu, fluber napisał(a):

W Polsce 85-90 procent osób w wieku 60+ na mieszkanie na własność. I 1-2 procent w wieku 18-25. Co to jest k**** za porównanie? 

I te 85-90% osób w wieku 60+ dorobiło się ich mając 18-25? 

k****, porównujesz majątek całego życia z czyimś majątkiem w liceum?

2 minuty temu, LAF napisał(a):

Raczej blisko 30 , nie słyszałem aby jakiś 20-22 letni ktoś dorobił się mieszkania. 

Kumpel się dorobił. Jego kumpel z ławki zaś willi. A tacy bliżej 30 to już bez ekstremów.

4 minuty temu, fluber napisał(a):

Więc mają metraż poniżej średniej 

Chyba nie, bo z książeczki dostawało się wielką płytę, gdzie prawie nie było mieszkań powyżej 65m2. 

Te dane 70m2 to chyba liczysz z wiejskimi domami na najgłębszych wsiach, a nie w centrum miast.

7 minut temu, LAF napisał(a):

A na czym, że w tym wieku już na mieszkanie wart około 800 tys ? 

Kumpel kupował 12 lat temu, programista. 

4 minuty temu, fluber napisał(a):

Porównuje za ile średnich pensji kupili mieszkanie ludzie 60+ a za ile aktualni 30-latkowie.

Co jest bez sensu porównaniem, bo to ja porównywać pensje Duńczyka z Amerykaninem Netto, gdzie po netto oboje mają zagwarantowany inny koszyk usług. Powinieneś porównywać raczej poziom życia 

2 minuty temu, RappaR napisał(a):

Co jest bez sensu porównaniem, bo to ja porównywać pensje Duńczyka z Amerykaninem Netto, gdzie po netto oboje mają zagwarantowany inny koszyk usług. Powinieneś porównywać raczej poziom życia 

Poziom życia emeryta i osoby pracującej jest praktycznie taki sam. Emeryt ma średnio stówę miesięcznie dochodu rozporzadzalnego mniej na osobę. 

Tylko pracownik większość tego dochodu wydaje na raty kredytu na mieszkanie które ten emeryt dostał za 5 procent ceny 

4 minuty temu, LAF napisał(a):

Ciekawe jest to co piszesz. Jeżeli nabył mieszkanie w wieku 20-22 to ile tam lat kodował? 4? I po 4 latach mieszkanie? Proporcja była mniejsza niż teraz , ale still taki trochę self made jak @fluber

W 4 lata to on się dorobił zdolności kredytowej na to mieszkanie 

44 minuty temu, fluber napisał(a):

Dla emerytów z mieszkaniem powyżej 70 metrów to był znakomity okres.

37 lat to połowa śrefniej długości życia w Polsce, ale nijak nie wynika z tego czy mam 40 lat, 45 czy może 50

tej sesji daję maksymalnie 4 godziny

słaba jest i kiepsko przetwarza dane z wcześniejszych sesji

OPERATOR OGAR!

19 minut temu, LAF napisał(a):

Ciekawe jest to co piszesz. Jeżeli nabył mieszkanie w wieku 20-22 to ile tam lat kodował? 4? I po 4 latach mieszkanie? Proporcja była mniejsza niż teraz , ale still taki trochę self made jak @fluber

Zarabiał 25k jako 20 latek w 2012 to nie było trudno 

25 minut temu, fluber napisał(a):

Poziom życia emeryta i osoby pracującej jest praktycznie taki sam. Emeryt ma średnio stówę miesięcznie dochodu rozporzadzalnego mniej na osobę. 

Tylko pracownik większość tego dochodu wydaje na raty kredytu na mieszkanie które ten emeryt dostał za 5 procent ceny 

Poziom życia 30 latka teraz jest taki sam jak poziom życia tego emeryta jak miał 30 lat?

18 minut temu, jack napisał(a):

W 4 lata to on się dorobił zdolności kredytowej na to mieszkanie 

Nie no. Jak zarabiał w wieku 20 lat 25K to mógł sobie po dwóch latach kupić jakieś mieszkanie ( jak np przez ten czas pieczołowicie odkładał) 

Dziwne , że go NASA nie zwerbowało 

4 minuty temu, LAF napisał(a):

Nie no. Jak zarabiał w wieku 20 lat 25K to mógł sobie po dwóch latach kupić jakieś mieszkanie ( jak np przez ten czas pieczołowicie odkładał) 

Dziwne , że go NASA nie zwerbowało 

Między zarabianiem 6k dolarów miesięcznie jako 22 latek w 2012, a bycie zwerbowanym do NASA jest bardzo, ale to bardzo dużo etapów pośrednich 

1 godzinę temu, RappaR napisał(a):

A o to pytałem? 

Pytasz o rzeczy, które nie mają związku z oceną stanu faktycznego.

30-latek ma w tej chwili dochód rozporządzalny na poziomie 70-latka, ale nie ma gdzie mieszkać. Za 40 lat jego emerytura to będzie może 30 procent pensji i jego dochód rozporządzalny będzie nieporównywalnie niższy niż dochód rozporządzalny emerytów gdy mieli 30 lat. Overall pokolenie, które ma 70 lat wyjdzie bardzo na plus w porównaniu do aktualnego.

15 minut temu, fluber napisał(a):

Za 40 lat jego emerytura to będzie może 30 procent pensji i jego dochód rozporządzalny będzie nieporównywalnie niższy niż dochód rozporządzalny emerytów gdy mieli 30 lat.

4 godziny temu, fluber napisał(a):

Nie zakładam że byłbym wtedy jasnowidzem 

NIE MUSISZ ZAKŁADAĆ ŻE WTEDY BYŁBYŚ BO WSZYSCY WIEMY ŻE ZAWSZE JESTEŚ! 🤣🤣🤣

(dobra robota Pajeet, dobry content dajesz 💪)

Edytowane przez julekstep