Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, fluber napisał(a):

To które pojechałem na filmiku. Na oko babsztyl koło 70-tki

Na oko kobieta, Ty mizoginie, mająca około 70 w 2026 daje nam osobę urodzoną około 1956. Czyli zaczęła pracować około 1975 - schyłek zlotego okresu Gierka, potem miała wspaniały okres prześladowań solidarnościowych, okres dzikiego kapitalizmu wolnego rynku za ustawy Wilczka z pieluchami na kasachw Biedronce, bezrobocie 25% rynek pracodawcy w 00, zleceniówki po 5 urynkownione stawki umów cywilnoprawnych za Tuska w 10 by w końcu w 2016 przejść na emeryturę.

Nie dziwię się gówniakom, że tego im zazdroszczą

1 minutę temu, RappaR napisał(a):

Na oko kobieta, Ty mizoginie, mająca około 70 w 2026 daje nam osobę urodzoną około 1956. Czyli zaczęła pracować około 1975 - schyłek zlotego okresu Gierka, potem miała wspaniały okres prześladowań solidarnościowych, okres dzikiego kapitalizmu wolnego rynku za ustawy Wilczka z pieluchami na kasachw Biedronce, bezrobocie 25% rynek pracodawcy w 00, zleceniówki po 5 urynkownione stawki umów cywilnoprawnych za Tuska w 10 by w końcu w 2016 przejść na emeryturę.

I właśnie chodzi o to, że miała łatwiej bo dostała mieszkanie i przez pierwsze 15-20 lat zbijała bąki w pracy (potem oczywiście był szok, że jej praca jest niepotrzebna - bo faktycznie nie była).

Pokolenie jej dzieci to rodzone pod koniec lat 70 miało o wiele gorzej bo wchodziło na rynek pracy w czasie największego bezrobocia a jak już tą pracę dostało to na rynku pracodawcy. Na mieszkanie trzeba było wziąć kredyt a nie dostać od zakładu pracy. 

5 minut temu, RappaR napisał(a):

Co sie od 2017 tego tortu nazarla to jej!

Zazdro!

5 minut temu, RappaR napisał(a):

I dorobiła się w tych okolicznościach porządnej chałupy w Krakowie. Mam nadzieję, że powoli dociera co próbuję przekazać.

Teraz, fluber napisał(a):

I dorobiła się w tych okolicznościach porządnej chałupy w Krakowie. Mam nadzieję, że powoli dociera co próbuję przekazać.

W 56 urodziło się 779 tysięcy osób.

Ja nawet nie wiedziałem, że Kraków ma tyle mieszkańców, a co dopiero porządnych chałup, że dla każdego starczyło.

Ale ja od razu wiedziałem co chcesz przekazać. Że wypowiadasz się na temat, na który nie masz najmniejszego pojęcia bazując na żartach z kabaretów. 

W 56 urodziło się 779 tysięcy osób.

Ja nawet nie wiedziałem, że Kraków ma tyle mieszkańców, a co dopiero porządnych chałup, że dla każdego starczyło.

Ale ja od razu wiedziałem co chcesz przekazać. Że wypowiadasz się na temat, na który nie masz najmniejszego pojęcia bazując na żartach z kabaretów. 

Sam w otoczeniu swoich rodziców masz na pęczki takich kobiet. Już z grzeczności nie będę pytał, ile lat przepracowała Twoja mama, po ile godzin w tygodniu i ile pensji kosztował ją zakup mieszkania.

6 minut temu, julekstep napisał(a):

Jak mogla! I to bez zadnego prompta!

Do kanalu ja! To babsko paskudne!

Nie ma najmniejszego uzasadnienia, żeby osoba która pracuje miała dochód rozporządzalny na głowę identyczny jak emerytka. 

Dawanie komuś pieniędzy, bo jest stary to żaden argument.

2 minuty temu, fluber napisał(a):

Już z grzeczności nie będę pytał, ile lat przepracowała Twoja mama, po ile godzin w tygodniu i ile pensji kosztował ją zakup mieszkania.

Jest nauczycielką, wciąż aktywną zawodową. Tylko w PRL nic nie pracowała, więc tutaj się trochę Twoja narracja nie spina.

Ale mam lepszy pomysł. Twoja mama jest nauczycielką w wieku podobnym do tej pani z filmiku.

Napisz do niej SMS o treści - "mamo, napisz mi proszę o ile lżej i łatwiej Ci się pracowało Ci się jako nauczycielce za PRL, niż muszą harować obecnie" i proszę, przeklej jej odpowiedź. 

Jest nauczycielką, wciąż aktywną zawodową. Tylko w PRL nic nie pracowała, więc tutaj się trochę Twoja narracja nie spina.

Ale mam lepszy pomysł. Twoja mama jest nauczycielką w wieku podobnym do tej pani z filmiku.

Napisz do niej SMS o treści - "mamo, napisz mi proszę o ile lżej i łatwiej Ci się pracowało Ci się jako nauczycielce za PRL, niż muszą harować obecnie" i proszę, przeklej jej odpowiedź. 

Moja mama ciągle powtarza (bo już nie pracuje od kilkunastu lat), że dziękuje codziennie Bogu, że mogła pracować w czasach, kiedy połowa dzieci nie była nienormalna, rodzice mieli szacunek do nauczycieli i nie trzeba było wypełniać miliona planów indywidualnych i dzienników elektronicznych, więc w tym przypadku to akurat mogę ją zacytować bez koniecznej dodatkowej korespondencji.

1 minutę temu, fluber napisał(a):

Moja mama ciągle powtarza (bo już nie pracuje od kilkunastu lat), że dziękuje codziennie Bogu, że mogła pracować w czasach, kiedy połowa dzieci nie była nienormalna, rodzice mieli szacunek do nauczycieli i nie trzeba było wypełniać miliona planów indywidualnych i dzienników elektronicznych, więc w tym przypadku to akurat mogę ją zacytować bez koniecznej dodatkowej korespondencji.

Oki, rozumiem. Czyli w sumie faktycznie Twoja mama leżała i nic nie robiła w pracy za PRL. 

Podejrzewam, że statystyki wykształcenia w tamtych latach w Twojej gminie były sporo gorsze niż w Warszawie?

Przyczyna rodzi skutek 😇

Ps. Ilu mieszkań w Krakowie się dorobiła Twoja mama?

6 minut temu, fluber napisał(a):

Ja nie rozumiem tego podejścia sam masz 2 etaty które ogarniasz w 25 h, granty etc, wykorzystujesz szansę jakie masz to samo zrobiła ta kobieta, wykorzystała szansę jakie jej dał system, sytuacja etc. Co tu napiętnować?

Edytowane przez agresywnychomik

3 minuty temu, RappaR napisał(a):

Oki, rozumiem. Czyli w sumie faktycznie Twoja mama leżała i nic nie robiła w pracy za PRL. 

Podejrzewam, że statystyki wykształcenia w tamtych latach w Twojej gminie były sporo gorsze niż w Warszawie?

Przyczyna rodzi skutek 😇

Dokładnie, w mojej gminie nikt wtedy nie ukończył studiów przez moją mamę., a teraz będę się bardzo denerwował na to jak przykro piszesz o mojej mamie.

A skoro mamy to już za sobą, to wróćmy do tematu.

Sposób liczenia aktualnych emerytur jest niesprawiedliwy i absurdalny. Moja emerytura byłaby 2x wyższa gdyby, jak będę przechodził na emeryturę, gdyby  liczyć ją według zasad na których przechodziły na emeryturę (w 2010 średnia wieku przejścia na emeryturę to jest 58 lat, Jennifer Lopez ma 57 lat) babsztyle z filmiku. A mamy w bonusie 14 emerytury płacone z pensji pracujących (czemu nie 14 pensje płacone kosztem emerytur?). Nikt też nie rozdawał mieszkań za ułamek wartości.

6 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Co tu napiętnować?

Słyszałeś jej wypowiedź?

4 minuty temu, julekstep napisał(a):

Nieumiejetne promptowanie tworzy mezalianse!

Życie tworzy mezalianse. Gdyby nie istniały, nie byłoby słowa "mezalians"

39 minut temu, julekstep napisał(a):

Matka nauczycielka ojciec analfabeta

🤣

Dzieciak kapuś - donosiciel, pierdolony szpicel z parafialnego kółka różańcowego, co każdemu wpierdala się w prywatne życie, zagląda pod kołdrę i donosi proboszczowi ,bo wie o sąsiadach więcej od księdza . Obrzydliwe