Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, blackmagic napisał(a):

Wolny rynek w sensie że ktoś ocenia twoją pracę i od tego zależy twoje wynagrodzenie.

Ty tak poważnie?

Teraz, blackmagic napisał(a):

Wolny rynek w sensie że musisz kupić z oszczędności swoje mieszkanie lub płacić za wynajem

Ach, te złote czasy, kiedy nie trzeba było mieć miejsca do mieszkania. Raj bibiljny.

@fluber Twoja specjalność

1 minutę temu, blackmagic napisał(a):

Ci ludzie przeżyli życie w innym świecie niż jest teraz więc nie powinni innym mówić jak w tym świecie żyć. 

Nom. W sporo trudniejszym. 

1 minutę temu, fluber napisał(a):

Tylko trochę głupio, że wygrywają go z bardziej efektywnymi, lepiej wykształconymi i pracowitymi ludźmi.

W znaczeniu? Uważasz, że im byłeś bardziej leniwy, mniej efektywny i gorzej wykształcony, tym w PRL miałeś lepiej?

Żadne inne pokolenie ani przed ani po nie dostało i nie dostanie tak dużej porcji tortu w stosunku do pokoleń bezpośrednio przed nimi i po nich.

Przepisywanie tiktoków amerykańskich boomerów do polskiego PRL średnio się ma. 

Teraz, RappaR napisał(a):

Ty tak poważnie?

Ach, te złote czasy, kiedy nie trzeba było mieć miejsca do mieszkania. Raj bibiljny.

@fluber Twoja specjalność

Nom. W sporo trudniejszym. 

Teraz to nie wiem czy Ty poważnie piszesz. Ja wiem że jestes młodszy i może nie pamiętasz jak wyglądała “praca” w urzędach i fabrykach w tamtych latach. Czy się stoi czy się leży etc. 
co do mieszkań - nie wiem czemu państwo ma dać za darmo własność mieszkania zamiast wynajmować po preferencyjnych cenach ale może mnie oświecisz. 
dla większość?? Lata 60-70-80 nie by trudniejsze do życia niż lata 90-2000 

4 minuty temu, RappaR napisał(a):

W znaczeniu? Uważasz, że im byłeś bardziej leniwy, mniej efektywny i gorzej wykształcony, tym w PRL miałeś lepiej?

Przepisywanie tiktoków amerykańskich boomerów do polskiego PRL średnio się ma. 

W znaczeniu, że w PRL ludzie udawali, że pracują. A teraz emeryci tego okresu mają dochód rozporządzalny na osobę o 100 złotych miesięcznie niższy niż przeciętna osoba w rodzinie pracującej, kiedy wymagania wobec pracowników i jakość pracy jest nieporównywalnie wyższa. 

11 minut temu, fluber napisał(a):

Żadne inne pokolenie ani przed ani po nie dostało i nie dostanie tak dużej porcji tortu w stosunku do pokoleń bezpośrednio przed nimi i po nich.

xD

Szkoda ze ten tort taki c***owy

6 minut temu, blackmagic napisał(a):

Lata 60-70-80 nie by trudniejsze do życia niż lata 90-2000 

No fakt - ludzie urodzeni w okolicach 1970 roku (szczegolnie ci spoza duzych osrodkow miejskich) mieli dosc c***owo

Tylko ze to chyba nie oni sa tutaj strona sporu

Edytowane przez julekstep

4 minuty temu, blackmagic napisał(a):

Ja wiem że jestes młodszy i może nie pamiętasz jak wyglądała “praca” w urzędach i fabrykach w tamtych latach.

Ach, czytałem o Tobie w podręczniku do historii

Kacper, urodzony w 1986, 20 lat z rzędu order przodownika Pracy w kopalni węgla.

5 minut temu, blackmagic napisał(a):

Czy się stoi czy się leży etc. 

Teraz informatycy biorą po 8 prac zdalnych i grają w tym czasie na kompie, więc w sumie jest jeszcze łatwiej, bo nie trzeba nawet wychodzić z domu.

6 minut temu, blackmagic napisał(a):

dla większość?? Lata 60-70-80 nie by trudniejsze do życia niż lata 90-2000 

Przekonałeś mnie. Trzeba przywrócić PRL - najlepszy ustrój świata, gdzie nic nie trzeba robić i niczego nie brakuje.

4 minuty temu, fluber napisał(a):

W znaczeniu, że w PRL ludzie udawali, że pracują. 

Wszyscy wtedy udawali. SB też udawali, że pałują, a Popiełuszko po prostu miał skurcz w trakcie pływania, bo jako ksiądz to dopiero w ogóle nie pracował.

5 minut temu, fluber napisał(a):

kiedy wymagania wobec pracowników i jakość pracy jest nieporównywalnie wyższa. 

Chciałbym zobaczyć Ciebie na przodku w kopalni w 1960 jak spełniasz wymagania będąc w stanie przepracować pełną szychtę.

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

xD

Szkoda ze ten tort taki c***owy

Kiedyś tort był c***owy, ale teraz jest całkiem smaczny, a oni jedzą w tej chwili praktycznie taką samą część tortu, jaką jedzą ludzie, którzy faktycznie pracują, mimo że na ten tort nie zapracowali w takim samym stopniu, jak ludzie, którzy pracują teraz.

Teraz, fluber napisał(a):

Kiedyś tort był c***owy, ale teraz jest całkiem smaczny, a oni jedzą w tej chwili praktycznie taką samą część tortu, jaką jedzą ludzie, którzy faktycznie pracują, mimo że na ten tort nie zapracowali w takim samym stopniu, jak ludzie, którzy pracują teraz.

Zajebista perspektywa

Jesc smaczny tort kiedy nie masz juz zebow

1 minutę temu, RappaR napisał(a):

Wszyscy wtedy udawali. SB też udawali, że pałują, a Popiełuszko po prostu miał skurcz w trakcie pływania, bo jako ksiądz to dopiero w ogóle nie pracował.

Chciałbym zobaczyć Ciebie na przodku w kopalni w 1960 jak spełniasz wymagania będąc w stanie przepracować pełną szychtę.

A jakieś merytoryczne argumenty się znajdą?

Zajebista perspektywa

Jesc smaczny tort kiedy nie masz juz zebow

Prawda, że głupio robimy dokarmiając ich najlepszymi kąskami?

- kiedys udawali ze pracuja

- wcale nie udawali

- A MOZE MERYTORYCZNIE?!?

Jednak nie taki super ten Gemini🤣

Mogę powrzucać dane o efektywności, wydajności i produktywności pracy, ale sądziłem, że to wiedza powszechna.

5 minut temu, fluber napisał(a):

A jakieś merytoryczne argumenty się znajdą?

Ale jakie merytoryczne argumenty mają być na memy z kabaretów?

Ludzie wtedy pracowali, co więcej - ludzie wtedy dużo ciężej pracowali niż obecnie.

3 minuty temu, fluber napisał(a):

Mogę powrzucać dane o efektywności, wydajności i produktywności pracy, ale sądziłem, że to wiedza powszechna.

W znaczeniu chcesz uzasadniać, że człowiek z koparką ma lepszą wydajność od człowieka z łopatą i na tej podstawie stwierdzić, że człowiek z łopatą się opierdalał czy będziesz jeszcze bardziej twórczy?

7 minut temu, fluber napisał(a):

Prawda, że głupio robimy dokarmiając ich najlepszymi kąskami?

Nie wiem.

Zarzuc ten temat na spotkaniu parafialnym!

8 minut temu, fluber napisał(a):

Zajebiscie. Teraz NADCHODZI REWOLUCJA AI (TM fluber), wiec mysle ze smialo mozna zaczac utylizowac ludzi 50+ bo zjeby nie promptowali przez wieksza czesc (albo calosc) kariery zawodowej

Zajebiscie. Teraz NADCHODZI REWOLUCJA AI (TM fluber), wiec mysle ze smialo mozna zaczac utylizowac ludzi 50+ bo zjeby nie promptowali przez wieksza czesc (albo calosc) kariery zawodowej

Nie no, po prostu Fluber chce podkreślić o ile jest lepszy od Newtona, bo Newton potrzebował wielu lat by policzyć jedną całkę, a Fluber potrafili policzyć setki całek w ciągu minuty.

Efektywność, produktywność, wydajność, po prostu nieporównywalna.

To oficjalne Fluber>Newton. My się śmialiśmy, że 0,1%, a tu wychodzi 0,1% z 0,1% z 0,1% na przestrzeni dziejów 

8 minut temu, RappaR napisał(a):

Nie no, po prostu Fluber chce podkreślić o ile jest lepszy od Newtona, bo Newton potrzebował wielu lat by policzyć jedną całkę, a Fluber potrafili policzyć setki całek w ciągu minuty.

Efektywność, produktywność, wydajność, po prostu nieporównywalna.

To oficjalne Fluber>Newton. My się śmialiśmy, że 0,1%, a tu wychodzi 0,1% z 0,1% z 0,1% na przestrzeni dziejów 

Ja w to przeciez nigdy nie watpilem!

Szczegolnie ze liczenia tych calek nauczyl sie w wieku 3 lat ogladajac Teleranek!

Edytowane przez julekstep

21 minut temu, RappaR napisał(a):

Ale jakie merytoryczne argumenty mają być na memy z kabaretów?

Ludzie wtedy pracowali, co więcej - ludzie wtedy dużo ciężej pracowali niż obecnie.

W znaczeniu chcesz uzasadniać, że człowiek z koparką ma lepszą wydajność od człowieka z łopatą i na tej podstawie stwierdzić, że człowiek z łopatą się opierdalał czy będziesz jeszcze bardziej twórczy?

Chyba Ci się pokolenia pomieszały. Człowiek z łopatą to mógł być ojciec tych babsztyli co najwyżej. Wyraźnie napisałem, że to pokolenie jest najbardziej uprzywilejowane ever w stosunku do tych po nich i do tych przed nimi. Ani nie musieli zapierdalać jak odbudowujący Polskę po wojnie ani nie musieli zapierdalać na wynajem jak aktualny późny kapitalizm.

Chyba Ci się pokolenia pomieszały. Człowiek z łopatą to mógł być ojciec tych babsztyli co najwyżej. Wyraźnie napisałem, że to pokolenie jest najbardziej uprzywilejowane ever w stosunku do tych po nich i do tych przed nimi. Ani nie musieli zapierdalać jak odbudowujący Polskę po wojnie ani nie musieli zapierdalać na wynajem jak aktualny późny kapitalizm.

To pokolenie czyli które pokolenie?

Bo obawiam się, że próbujesz połączyć cechy różnych, skrajnie odległych od siebie ludzi.