Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

No i tak myślałem. Nie zmienia to faktu że twoje dofinansowania nijak się ma do kosztów realnych innych ludzi. 

Dlatego podałem kwotę bez dofinansowania:)

Info o dofinansowaniu wrzuciłem jako ciekawostkę. Ale zakładam, że w wielu zakładach pracy są tej klasy benefity (np uczelnia nie ma Multisporta)

8 godzin temu, fluber napisał(a):

W niedzielę bilet dla pary do teatru kosztował mnie 120 złotych (za parę, nie za osobę, a jeszcze na połowę tej kwoty dostanę zwrot w pracy z tytułu dofinansowania do sztuki). Czas trwania sztuki to 150 minut plus antrakt. Znów trudno mi sobie przypomnieć wybulenie 200 złotych na łeb za wyjście (bo już wtedy po teatrze wracamy do domu, bo z jaką kolacją wyszłoby już długawo)

Wrocław - Kupowałem ostatnio bilety do atm (teatr) - 130 zł za sztukę. Dziś do opery wrocławskiej na don kichota- sensowne miejsca 180-230 zł za sztukę. Wygląda że ja za wszystko przepłacam albo jednak żyjemy w różnym mieście. 

9 godzin temu, Pan A. napisał(a):

"Dziewiąty grosz FARMAZONOWI nie licho się narobił Co to za wegetrianin co wpierdala schabowe" 

Buahahahaha pierogi z cielęciną? Żurek z kiełbaską? Czy to "to" w życiu powiedziało słowo prawdy? 

🤣 

świeżak się zakręcił? 

1 godzinę temu, blackmagic napisał(a):

Wrocław - Kupowałem ostatnio bilety do atm (teatr) - 130 zł za sztukę. Dziś do opery wrocławskiej na don kichota- sensowne miejsca 180-230 zł za sztukę. Wygląda że ja za wszystko przepłacam albo jednak żyjemy w różnym mieście. 

No mogę Ci wysłać na priv mój bilet do atm sprzed 2 lat za 45 Ziko kupiony;) chociaż ATM to nie teatr.

We Wrocławiu do normalnego teatru (polskiego czy współczesnego) płacisz 60-80 złotych. Opera, czy Capitol są oczywiscie droższe (bo taka się moda zrobiła - dyplomanci często mi na prezent dają vouchery do Capitolu jak się obronią) ale to już inny typ rozrywki trochę 

1 godzinę temu, fluber napisał(a):

No mogę Ci wysłać na priv mój bilet do atm sprzed 2 lat za 45 Ziko kupiony;) chociaż ATM to nie teatr.

Znowu smiechlem. Tak wiele pytań a tak mało odpowiedzi. 

Czy to trolling?

czy trzymasz wszystkie stare bilety aby móc na forum wysyłać podczas różnych dyskusji na każdy temat?

czy to wersje papierowe czy elektroniczne? 
czy właśnie sam z sobą dyskutujesz co do tego czy ATM to teatr bo przy odpowiedzi własnej że to nie teatr to nie możesz wysłać biletu do teatru jeżeli to nie jest bilet do teatru ?;) 

masz jeszcze jakiegoś asa w rękawie np po ile była kaszanka 4 lata temu!?

Czy coś w dyskusji zmienia że kiedyś kupiłem w teatrze tańsze miejsce na schodach bez gwarancji miejsca siedzącego? 

Czy masz jeden tylko bilet za 46 PLN bo wtedy zwrot bliku musiałby potencjalnie nastąpić od Ciebie do Ciebie. Sprawdzałeś czy się da? Samemu sobie. 

5 minut temu, ignazz napisał(a):

Znowu smiechlem. Tak wiele pytań a tak mało odpowiedzi. 

Czy to trolling?

czy trzymasz wszystkie stare bilety aby móc na forum wysyłać podczas różnych dyskusji na każdy temat?

czy to wersje papierowe czy elektroniczne? 
czy właśnie sam z sobą dyskutujesz co do tego czy ATM to teatr bo przy odpowiedzi własnej że to nie teatr to nie możesz wysłać biletu do teatru jeżeli to nie jest bilet do teatru ?;) 

masz jeszcze jakiegoś asa w rękawie np po ile była kaszanka 4 lata temu!?

Czy coś w dyskusji zmienia że kiedyś kupiłem w teatrze tańsze miejsce na schodach bez gwarancji miejsca siedzącego? 

Elektroniczny oczywiście. 

Jak bracia Mroczek i Edyta Herbuś przyjeżdżają ze swoją komedią to niektórzy uznają to za teatr a ja niekoniecznie, cała tajemnica;)

Teraz, fluber napisał(a):

Elektroniczny oczywiście. 

Jak bracia Mroczek i Edyta Herbuś przyjeżdżają ze swoją komedią to niektórzy uznają to za teatr a ja niekoniecznie, cała tajemnica;)

Braci Mroczek to szanuj. Niezapomniane emocje wręcz bezcenne gdziekolwiek się pojawiają. Kultowe postaci. 

Tak pojechać kariera w MjM bez jakiejkolwiek umiejętności to tylko w Polsce. Czyli Dobro Narodowe złotych chłopaków Siedlec. 

Oni u siebie w liceum już mieli status półbogów. 

Ile bym dał aby ich oglądać na żywo. Bezcenne. 

2 minuty temu, ignazz napisał(a):

Braci Mroczek to szanuj. Niezapomniane emocje wręcz bezcenne gdziekolwiek się pojawiają. Kultowe postaci. 

Tak pojechać kariera w MjM bez jakiejkolwiek umiejętności to tylko w Polsce. Czyli Dobro Narodowe złotych chłopaków Siedlec. 

Oni u siebie w liceum już mieli status półbogów. 

Tak czy siak atm to nie teatr tylko scena do podnajmowania na tego typu objazdowki 

Herbuś post prime u Koelera zaniży noty ale bywały większe tragedie. 

Teraz, fluber napisał(a):

Tak czy siak atm to nie teatr tylko scena do podnajmowania na tego typu objazdowki 

No ale sam argument w rozmowach o teatrze i cenach wyciągnąłeś. 

Ja tam lubię takie eventy objazdowe. 

Chociaż festiwale teatralne lepsze bo można zaliczyć absolutny sztos jak ja kiedyś gdy czeski teatr wystawił sztukę o Hitlerze z nagimi aktorami. 

6 minut temu, fluber napisał(a):

Przecież to nie ja przywołałem ATM:)

No ale podjąłeś rękawice wstawiając tańszy bilet. Przecież blik bo to os dyskusji o kosztach nie sortuje tego w taki sposób jak dyskutujesz. 

Chcesz udowodnić wstawiając niskie koszty życia jedzenia biletów że do 5000 daleko masz i się udało bo nie używasz blika grupowo co nie zmienia faktu że ludzie bardziej towarzyscy i rozrywkowi z tym limitem mogą mieć problem szybciej niż plan pięcioletni. I nie zmieni tego twój wrzucony bilet za 1 gr na dzień nauczyciela naukowca czy kobiet ani paragon kaszanki krótko przed końcem terminu za 3 PLN/kg. 

Edytowane przez ignazz

3 minuty temu, ignazz napisał(a):

No ale podjąłeś rękawice wstawiając tańszy bilet. Przecież blik bo to os dyskusji o kosztach nie sortuje tego w taki sposób jak dyskutujesz. 

Jak to jest dyskusja o bloku to niech ktoś wstawi swojego blika za bilet do teatru:) tym bardziej jest to bezprzedmiotowe bo to każdy kupuje sam:)

5 minut temu, fluber napisał(a):

Jak to jest dyskusja o bloku to niech ktoś wstawi swojego blika za bilet do teatru:) tym bardziej jest to bezprzedmiotowe bo to każdy kupuje sam:)

Nie prawda.  

Kobiety nie kupują często. Ale fakt. Też nie oddają. Blikiem. ;)

Blik to raczej wspomagacz imprez wieloosobowych gdzie organizacja jest mocno improwizowana. Z naciskiem na mocno. Wyjście do teatru trudno zrobić grupowo i impulsywnie. A blik rozlicza tego typu fajerwerki. Jak flacha na stół kolejka dla pań pod oknem i homar aby móc czymś rzucać w dostawców pizzy. 

Edytowane przez ignazz

2 godziny temu, fluber napisał(a):

We Wrocławiu do normalnego teatru (polskiego czy współczesnego) płacisz 60-80 złotych. Opera, czy Capitol są oczywiscie droższe (bo taka się moda zrobiła - dyplomanci często mi na prezent dają vouchery do Capitolu jak się obronią) ale to już inny typ rozrywki trochę 

W atm grają chyba wszystko co żak reżyseruje i o biletach na te sztuki pisałem. Nie twierdzę że piszesz nieprawdę - po prostu podajesz skrajności w celu potwierdzenia tezy. Jak to się fachowo nazywa jako naukowiec chyba wiesz 

14 minut temu, fluber napisał(a):

Byłem kilka razy w atm i nie było braci Mroczek. Był za to Topa nomen omen top polskich aktorów 

2 godziny temu, fluber napisał(a):

płacisz 60-80 złotych. Opera, czy Capitol są oczywiscie droższe (bo taka się moda zrobiła - dyplomanci często mi na prezent dają vouchery do Capitolu jak się obronią) 

Przyznaję Ci rację. W Polsce jest tanio. Tanio można nawet kupić Ciebie ;))))

Mroczkami tak mi zakręciłeś w głowie że przeoczyłem ten złoty wpis o dyplomatach. 

To jest uśmiech w stronę wpisu a nie personalny atak na Ciebie bo dyskutujemy że jest tanio przecież. 

17 minut temu, blackmagic napisał(a):

W atm grają chyba wszystko co żak reżyseruje i o biletach na te sztuki pisałem. Nie twierdzę że piszesz nieprawdę - po prostu podajesz skrajności w celu potwierdzenia tezy. Jak to się fachowo nazywa jako naukowiec chyba wiesz 

Byłem kilka razy w atm i nie było braci Mroczek. Był za to Topa nomen omen top polskich aktorów 

Ja nie wiem, czy to są skrajności, bo Ty podałeś za ile ostatnio kupiłeś bilet i ja zrobiłem to samo. 

Ale przyznaję, że prawdopodobnie tak, bo przejrzałem ceny na najbliższe spektakle w atm i faktycznie mocno podrożało.

Natomiast te spektakle w atm to nie jest teatr. To są komedie dla mas na poziomie Miodowych Lat, choć to nie było tematem naszej dyskusji:)

12 minut temu, ignazz napisał(a):

Przyznaję Ci rację. W Polsce jest tanio. Tanio można nawet kupić Ciebie ;))))

Mroczkami tak mi zakręciłeś w głowie że przeoczyłem ten złoty wpis o dyplomatach. 

To jest uśmiech w stronę wpisu a nie personalny atak na Ciebie bo dyskutujemy że jest tanio przecież. 

Jaki złoty wpis? Przecież to normalne, że dyplomanci dają jakieś prezenty swoim promotorom gdy skończą studia. Nie robiłeś tego jak skończyłeś studia?

6 minut temu, fluber napisał(a):

Ja nie wiem, czy to są skrajności, bo Ty podałeś za ile ostatnio kupiłeś bilet i ja zrobiłem to samo. 

Ale przyznaję, że prawdopodobnie tak, bo przejrzałem ceny na najbliższe spektakle w atm i faktycznie mocno podrożało.

Natomiast te spektakle w atm to nie jest teatr. To są komedie dla mas na poziomie Miodowych Lat, choć to nie było tematem naszej dyskusji:)

Jaki złoty wpis? Przecież to normalne, że dyplomanci dają jakieś prezenty swoim promotorom gdy skończą studia. Nie robiłeś tego jak skończyłeś studia?

Zawsze ładnie w zawoalowany sposób udaje Ci się pokazać swoją wyjątkowosc i jednocześnie obrazić innych ludzi (bilety od dyplomatów, sztuka a la miodowe lata)

1 minutę temu, blackmagic napisał(a):

Zawsze ładnie w zawoalowany sposób udaje Ci się pokazać swoją wyjątkowosc i jednocześnie obrazić innych ludzi (bilety od dyplomatów, sztuka a la miodowe lata)

No a co to jest (najbliższa sztuka Żaka grana tam pojutrze z topką polskich aktorów)?