Skocz do zawartości

Random shit

RappaR

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, memento1984 napisał(a):

Powyzej to juz “banka”!

W 50 postow od wspolnego “specjalnego” wyjscia 1 czy 2 do roku w grupie ~5znajomych do kanapki w zabce lub na stacji benzynowej za ~10pln (jak masz kupony!).

Powyzej to juz “normalsi”. @fluber jeszcze podjal rekawice z salatka z mielonymi migdalami i 3 pierogami z woda z kranu i bez napiwku za 30pln.

No przecież to kwintesencja tego forum. Ktoś coś napisze, drugi coś doda od siebie a trzeci przeinaczy i wyjdzie, że chodzi się z kolegami do barów mlecznych xD

9 minut temu, LAF napisał(a):

No przecież to kwintesencja tego forum. Ktoś coś napisze, drugi coś doda od siebie a trzeci przeinaczy i wyjdzie, że chodzi się z kolegami do barów mlecznych xD

kto nie lubi tego szitstormingu, ten nie lubi forum.

tam sa drzwi!

*czyli jednak prawda, dojrzali mezczyzni chodza do barow mlecznych na imprezy okolicznosciowe /s

33 minuty temu, memento1984 napisał(a):

w sumie tak, ale smazony kotlet z ryzu z sosem grzybowym to smazony kotlet z ryzu z sosem grzybowym :)

Truflowego arancini nie trzeba w ogóle jeść, po prostu jego obecność implikuje dostęp do czegokolwiek innego, łącznie z kotletem z sosem grzybowym. Jak społeczeństwo robi truflowe arancini, ma salony piękności dla psów i sklepy ze starymi mapami, to na pewno osiągnęło przyzwoity poziom zycia.

Taka odwrotność ulicy imienia MLK w amerykańskim mieście. Jak jest gdzieś w pobliżu, to pewnie nie chcesz tam być.

27 minut temu, Chytruz napisał(a):

Truflowego arancini nie trzeba w ogóle jeść, po prostu jego obecność implikuje dostęp do czegokolwiek innego, łącznie z kotletem z sosem grzybowym. Jak społeczeństwo robi truflowe arancini, ma salony piękności dla psów i sklepy ze starymi mapami, to na pewno osiągnęło przyzwoity poziom zycia.

Taka odwrotność ulicy imienia MLK w amerykańskim mieście. Jak jest gdzieś w pobliżu, to pewnie nie chcesz tam być.

fakty

Jakby nie patrzeć to żarcie w Polsce jest w chui drogie. W tym kraju taniej wychodzi pić niż żreć . Odkąd poszedłem do RBTY to wpierdalam tylko na mieście i w KRK jest dużo droższe jedzenie niż w NYC, a jakość i wybór opcji sto razy chuiowsze. Nie mam na uwadze jakiegoś pierdolonego kebaba czy innej śmieciówki, tylko prawdziwe jedzenie 

W dniu 10.10.2023 o 17:20, mayor napisał(a):

Ta lista za krótka.,Kolega mądry inaczej zapomniał o tym że Tusk -każe pracować aż do śmierci i to pod niemieckim butem

Piękne podsumowanie 2 lat rządów przez forumowego emeryta;) przepraszam, byłego emeryta;)

49 minut temu, mayor napisał(a):

Jakby nie patrzeć to żarcie w Polsce jest w chui drogie. W tym kraju taniej wychodzi pić niż żreć . Odkąd poszedłem do RBTY to wpierdalam tylko na mieście i w KRK jest dużo droższe jedzenie niż w NYC, a jakość i wybór opcji sto razy chuiowsze.

58 minut temu, mayor napisał(a):

Odkąd poszedłem do RBTY to wpierdalam tylko na mieście i w KRK jest dużo droższe jedzenie niż w NYC, a jakość i wybór opcji sto razy chuiowsze. Nie mam na uwadze jakiegoś pierdolonego kebaba czy innej śmieciówki, tylko prawdziwe jedzenie 

A to żadne zaskoczenie, żarcie na mieście jest w PL mega drogie i to w w porównaniu właśnie do USA czy Japonii.  

1 godzinę temu, mayor napisał(a):

Jakby nie patrzeć to żarcie w Polsce jest w chui drogie. W tym kraju taniej wychodzi pić niż żreć . Odkąd poszedłem do RBTY to wpierdalam tylko na mieście i w KRK jest dużo droższe jedzenie niż w NYC, a jakość i wybór opcji sto razy chuiowsze. Nie mam na uwadze jakiegoś pierdolonego kebaba czy innej śmieciówki, tylko prawdziwe jedzenie 

W USA jest jeszcze większe wykorzystanie rynku i algorytmu.

W popularnych miejscach drogo jak w 3city i warszafce a np. jak za grosze zjadłem skrzydełka czy steka na przydrożnych drogach na Florydzie to do dzisiaj wspominam smak a cena bardzo niska. 

I USA ogólnie zaskoczyła mnie zajebistym żarciem i dużo wyżej stawiam niż > Azja

chociaż ja najbardziej lubię jedzenie na Litwie :P i w Czechach 

19 minut temu, Koelner napisał(a):

I USA ogólnie zaskoczyła mnie zajebistym żarciem i dużo wyżej stawiam niż > Azja

To chyba norma jeśli chodzi o postrzeganie USA a to co faktycznie można tam znaleźć.

Jedzenie to wiadomo tylko hamburgery i tego typu gówno. A najlepsza jest pogarda Europejczyków na temat amerykańskiego piwa. Bo wiadomo Bud i Corona. Tymczasem w USA działa koło 10.000 browarów.   

31 minut temu, jack napisał(a):

A najlepsza jest pogarda Europejczyków na temat amerykańskiego piwa. Bo wiadomo Bud i Corona. Tymczasem w USA działa koło 10.000 browarów.   

Prawda. Jak ktoś wie o piwie trochę więcej niż "złocisty trunek" to ma pojęcie, że USA to światowa topka. 

51 minut temu, Koelner napisał(a):

W USA jest jeszcze większe wykorzystanie rynku i algorytmu.

W popularnych miejscach drogo jak w 3city i warszafce a np. jak za grosze zjadłem skrzydełka czy steka na przydrożnych drogach na Florydzie to do dzisiaj wspominam smak a cena bardzo niska. 

Generalnie żarcie w NYC to mistrzostwo świata, jest 30 tysięcy restauracji, w temacie etnicznej kuchni z dowolnego kraju żadne inne miasto nie ma startu. W PL jest pierdolone bezrybie i to dosłownie, w US wybór i bogactwo świeżych ryb i skorupiaków jest ogromny. Większość patrzy na ofertę amerykańskiej gastronomii przez pryzmat maków i innych królestw śmieciowego pseudo żarcia, a niewielu ma pojęcie o prawdziwej gastronomicznej ofercie. Tak jak jebany trol,l kiedy pisze że zajebisty obiad zjada za 18 zeta , a FlixBus to jego ulubiony i najbardziej ekskluzywny sposób podróżowania

2 minuty temu, Krzemo napisał(a):

Prawda. Jak ktoś wie o piwie trochę więcej niż "złocisty trunek" to ma pojęcie, że USA to światowa topka. 

Jestem ciekaw jak faktycznie wygląda teraz Polska na tle innych krajów. Nie dziwi mnie zachwyt turystów nad Żabką bo w sklepie, który jest dosłownie wszędzie masz dostęp do ogromnej ilości różnego piwa. Do tego zawsze bogato jest w Lidlu. Zatem jeśli chodzi o taką ogólną dostępność jest i nas fantastycznie i o wiele lepiej niż w innych krajach. A jeśli chodzi o jakość to Pinta/PintaBB czy Nepo to spokojnie europejska topka. 

7 minut temu, jack napisał(a):

Jestem ciekaw jak faktycznie wygląda teraz Polska na tle innych krajów. Nie dziwi mnie zachwyt turystów nad Żabką bo w sklepie, który jest dosłownie wszędzie masz dostęp do ogromnej ilości różnego piwa. Do tego zawsze bogato jest w Lidlu. Zatem jeśli chodzi o taką ogólną dostępność jest i nas fantastycznie i o wiele lepiej niż w innych krajach. A jeśli chodzi o jakość to Pinta/PintaBB czy Nepo to spokojnie europejska topka. 

Turyści z krajów skandynawskich są pod wrażeniem  taniego chlania, bo dla nich zalanie pały w domu jest konkretnym wydatkiem. Tylko nie wiem czy jest powód żebyśmy z tego byli dumni, kiedy widać tych wszystkich jebanych meneli koczujących na Plantach , albo zarzygane chodniki na Starym Mieście, o tym ile milionów dzieci cierpi przez pierdolonych tatusiów alkoholików nie wspominając 

1 minutę temu, mayor napisał(a):

Turyści z krajów skandynawskich są pod wrażeniem  taniego chlania,

Ale tu wcale nie chodzi o taniość, a o dostępność. Jak jadę sobie do jakiegoś miasta na kilka dni to szukam sklepów by popić tamtejszego piwa, zjeść słodycze, chipsy itd. I w Polsce, dzięki Żabce turyści mają łatwiutko. A jak Polak pojedzie pozwiedzać to ma gorzej niż w Polsce. Taka prawda - Polska górą.